GhostDel Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, MARIOSNURSE είπε Καλορίζικο! Σκίζει, δε θα το μετανιώσεις. ΥΓ: έχεις έναν χρόνο να επεκτείνεις την εγγύηση στα 10 χρόνια. Εγώ το έκανα, να έχω το κεφάλι μου ήρεμο. Το πλαίσιο γιατί σε ακύρωσε; Ευχαριστώ για την πληροφορία με την εγγύηση. Το πλαίσιο ενώ αρχικά με λέει θα το φέρουμε μια χαρά,το πληρώνουμε κομπλέ. Μετα από ένα μήνα και 5 μέρες παίρνουμε εμείς τηλ και μας λένε δεν θα έρθει τελικά να δουμε κάτι με παρόμοιες δυνατότητες 😂 1 ώρα πριν, cmaniac είπε Η ερώτηση είναι γιατί δεν είναι αναμμένο! Μόλις είχε μπει 😂 τώρα είναι φουλ Επεξ/σία 5 Ιουλίου από GhostDel
Pan_K Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, amotida είπε Έχεις βρει κάποιο τρόπο ώστε το Seiya να μην σταματάει τον εσωτερικό ανεμιστήρα όταν ο συμπιεστής είναι off στο DRY mode Μα το έγραψα πιο πάνω. Ο ανεμιστήρας του Seiya ΔΕΝ σταματάει στην φάση off. Ούτε στην ψύξη, ούτε στην αφύγρανση. Και για να το διατυπώσω όπως θες κι εσύ, "Το Seiya, σε λειτουργία DRY, δεν σταματάει τον εσωτερικό ανεμιστήρα όταν ο συμπιεστής είναι off." 1 ώρα πριν, cmaniac είπε Odhgos_energeiakwn_elegxwn_Part2.pdf Μόνο 16 ώρες λειτουργίας με εξωτερική 35; Δεν μένω στο ...Όσλο. Κάτσε να διαβάσω και τα υπόλοιπα που μου έστειλε ο liakjim, αλλά δεν νομίζω να δω πουθενά σταθμισμένες μετρήσεις με σταθμισμένη ισχύ εξόδου (= απώλειες χώρου) για συγκεκριμένη εξωτερική θερμοκρασία. Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει υπολογισμός μέσου EER χώρο σε σταθμισμένες απώλειες ανάλογα με την διαφορά εσωτερικής και εξωτερικής θερμοκρασίας. Πχ πόσο αποτελεσματικό είναι ένα κλιματιστικό στο να διατηρεί εσωτερική 25 βαθμούς με εξωτερική 35 βαθμούς για 8 ώρες και με απώλειες χώρου γι' αυτήν την διαφορά θερμοκρασίας 2000 watt; Και ένας επιπλέον δείκτης απόδοσης του στυλ: πόσο αποτελεσματικό είναι το κλιματιστικό στο να μειώσει την θερμοκρασία ενός δωματίου από 28 στους 25 μέσα σε μία ώρα, με εξωτερική 35 βαθμούς και απώλειες για το συγκεκριμένο ΔΤ 2000 watt; ΥΓ. Καλά το κατάλαβα. Η απαιτούμενη ισχύς υπολογίζεται με βάση το Pdesign που αναφέρει ο κατασκευαστής. Και πώς ακριβώς το βγάζει αυτό το Pdesign ο κάθε κατασκευαστής ποτέ δεν θα το μάθουμε. H Fujistu για παράδειγμα δίνει στο πινακάκι της κάτι τιμές άλλ' αντ' άλλων και δεν μας εξηγεί ποτέ πώς στο καλό βγάζει αυτά τα νούμερα. Υπολογίζει δηλαδή ότι για να διατηρήσει έναν χώρο σταθερά σε θερμοκρασία 27 βαθμούς με εξωτερική 35 και παροχή 700 m3/h (!), παράγει έργο ισχύος 2,5kw καταναλώνοντας ενέργεια ίση με 650 watt (EER 3,84!!!!). Μα τι ψύχει; Την καλύβα του Μπαρμπα-θωμά; Ή μήπως έβαλε τα σαΐνια του Κωτσόβολου να κάνουν την εγκατάσταση στο εργαστήριο της Fujitsu στην Ιαπωνία; Επεξ/σία 5 Ιουλίου από Pan_K
liakjim Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 1 ώρα πριν, GhostDel είπε Μετά από ένα μήνα αναμονή από πλαίσιο που τελικά μας ακύρωσε, ακόμα ενα μήνα από τοπικό κατάστημα επιτέλους ήρθε 😭🙏 ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΕΣ ωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω Καλοδούλευτη η εργαλειάρα! Το 18άρι είναι; Και πάμε στο βασικό: με τι μετράς την κατανάλωση; 4
cmaniac Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 27 λεπτά πριν, Pan_K είπε Μα το έγραψα πιο πάνω. Ο ανεμιστήρας του Seiya ΔΕΝ σταματάει στην φάση off. Ούτε στην ψύξη, ούτε στην αφύγρανση. Και για να το διατυπώσω όπως θες κι εσύ, "Το Seiya, σε λειτουργία DRY, δεν σταματάει τον εσωτερικό ανεμιστήρα όταν ο συμπιεστής είναι off." Μόνο 16 ώρες λειτουργίας με εξωτερική 35; Δεν μένω στο ...Όσλο. Κάτσε να διαβάσω και τα υπόλοιπα μου μου έστειλε ο liakjim, αλλά δεν νομίζω να δω πουθενά σταθμισμένες μετρήσεις με σταθμισμένη ισχύ εξόδου (= απώλειες χώρου) για συγκεκριμένη εξωτερική θερμοκρασία. Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει υπλογισμός μέσου EER χώρο σε σταθμισμένες απώλειες που αντιστοιχούν σε διαφορετικές εξωτερικές θερμοκρασίες. Πχ πόσο αποτελεσματικό είναι ένα κλιματιστικό στο να διατηρεί εσωτερική 25 βαθμούς με εξωτερική 35 βαθμούς για 8 ώρες και με απώλειες χώρου γι' αυτό το ΔT 2000 watt; Και ένας επιπλέον δείκτης απόδοσης του στυλ: πόσο αποτελεσματικό είναι το κλιματιστικό στο να μειώσει την θερμοκρασία ενός δωματίου από 28 στους 25 μέσα σε μία ώρα, με εξωτερική 35 βαθμούς και απώλειες για το συγκεκριμένο ΔΤ 2000 watt; ΥΓ. Καλά το κατάλαβα. Η απαιτούμενη ισχύς υπολογίζεται με βάση το Pdesign που αναφέρει ο κατασκευαστής. Και πώς ακριβώς το βγάζει αυτό το Pdesign ο κάθε κατασκευαστής ποτέ δεν θα το μάθουμε. H Fujistu για παράδειγμα δίνει στο πινακάκι της κάτι τιμές άλλ' αντ' άλλων και δεν μας εξηγεί ποτέ πώς στο καλό βγάζει αυτά τα νούμερα. Οι 35 βαθμοί θεωρούνται 100% Pdesign. Δηλαδή ενα μηχάνημα των 3.5kW αποδίδει στους 35 βαθμούς με ανεμιστήρα στο high, 3.5kW. Ο liakjim είχε προσπαθήσει να σταθμίσει με τα δεδομένα του μετεωρολογικού σταθμού του τις ώρες λειτουργίας και είχε βγάλει δικους του πίνακες με SEER Αθήνας. Βέβαια, ο,τι δεν έχει eurovent είναι υπο αμφισβήτηση. 1
amotida Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 34 minutes ago, Pan_K said: Μα το έγραψα πιο πάνω. Ο ανεμιστήρας του Seiya ΔΕΝ σταματάει στην φάση off. Ούτε στην ψύξη, ούτε στην αφύγρανση. Α, οπότε επιβεβαιώνεις ότι όλες οι μετρήσεις σου έγιναν σε DRY mode και ότι το Seiya κρατάει τον ανεμιστήρα ενεργό όταν ο συμπιεστής σταματάει. Ευχαριστώ. Για την ερώτησή σου (παραθέτω: "Έχει κανείς στοιχεία για το πώς γινονται αυτές οι μετρήσεις; Μόνο κάτι βιντεάκια έχω δει με ειδικούς θαλάμους εργαστηρίων, αλλά δεν ξέρω αν λαμβάνονται μετρήσεις και σε φάσεις OFF. Πάντως αν ήταν έτσι, το Seiya δεν θα είχε μόνο 6,1 SEER και το ASEH09KMCG 8,5"): Δεν υπάρχουν επίσημα δεδομένα για DRY mode, ούτε από κατασκευαστές, ούτε από Eurovent. Τα SEER/EER, SCOP/COP μετρώνται μόνο σε ψύξη/θέρμανση, οπότε δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που παρατήρησες. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι τα αποτελέσματά σου είναι σωστά για το DRY mode, δεν μπορούν να συγκριθούν με τα specs (αφού αυτά αφορούν άλλες λειτουργίες). Το Seiya φαίνεται να λειτουργεί διαφορετικά στο DRY mode (κρατώντας τον ανεμιστήρα ενεργό ακόμα και όταν ο συμπιεστής σταματάει) κάνοντας δηλαδή αυτό που λες ότι κατάφερες να μετρήσεις και να τεκμηριώσεις αλλά αυτό δεν αλλάζει τα 6.1 SEER του... γιατί τα SEER μετράνε άλλα πράγματα. Μπράβο για την παρατήρηση πάντως... απλώς μην προσπαθείς να τη δέσεις με τα χαρτιά. Τα specs αγνοούν εντελώς το DRY mode! 2
Pan_K Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, cmaniac είπε Δηλαδή ενα μηχάνημα των 3.5kW αποδίδει στους 35 βαθμούς με ανεμιστήρα στο high, 3.5kW. Ακριβώς αυτό. Πώς προκύπτει ότι αποδίδει 3,5 KW; Πόση ώρα κάνανε την μέτρηση; Λάβανε υπόψιν τις φάσεις off; Με τι κατανάλωση. Με τι ζητούμενη; Τα πινακάκια αναφέρονται στην εσωτερική θερμοκρασία, οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να μας πουν σε τι απώλειες επετεύχθη αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είναι δηλαδή ότι βάλανε ζητούμενη στo ελάχιστο (πχ 17 βαθμούς) και αφήσανε το μηχάνημα να δουλεύει με τον ανεμιστήρα στο μέγιστο με εξωτερική 35. Ή μήπως κάνανε αυτό το πράγμα και δεν το διευκρινίζουν; 2 λεπτά πριν, amotida είπε απλώς μην προσπαθείς να τη δέσεις με τα χαρτιά. Τα specs αγνοούν εντελώς το DRY mode! Κάτσε, θα κάνω και με την λειτουργία της ψύξης μετρήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα. Επιπλέον, θα δώσω και τα στοιχεία που μου ζήτησε ο @Specs για την αφύγρανση, τώρα που έρχεται καύσωνας. Επεξ/σία 5 Ιουλίου από Pan_K
MARIOSNURSE Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 1 ώρα πριν, GhostDel είπε Ευχαριστώ για την πληροφορία με την εγγύηση. Το πλαίσιο ενώ αρχικά με λέει θα το φέρουμε μια χαρά,το πληρώνουμε κομπλέ. Μετα από ένα μήνα και 5 μέρες παίρνουμε εμείς τηλ και μας λένε δεν θα έρθει τελικά να δουμε κάτι με παρόμοιες δυνατότητες 😂 Μόλις είχε μπει 😂 τώρα είναι φουλ Αχαχαχαχα. 18αρι; 9αρι;
cmaniac Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 31 λεπτά πριν, Pan_K είπε Ακριβώς αυτό. Πώς προκύπτει ότι αποδίδει 3,5 KW; Πόση ώρα κάνανε την μέτρηση; Λάβανε υπόψιν τις φάσεις off; Με τι κατανάλωση. Με τι ζητούμενη; Τα πινακάκια αναφέρονται στην εσωτερική θερμοκρασία, οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να μας πουν σε τι απώλειες επετεύχθη αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είναι δηλαδή ότι βάλανε ζητούμενη στo ελάχιστο (πχ 17 βαθμούς) και αφήσανε το μηχάνημα να δουλεύει με τον ανεμιστήρα στο μέγιστο με εξωτερική 35. Ή μήπως κάνανε αυτό το πράγμα και δεν το διευκρινίζουν; Οι μετρήσεις γίνονται σε συνθήκες εργαστηρίου. Πρακτικά υποβάλλουν τις μονάδες στις αντίστοιχες συνθήκες. Πχ 3.5kW φορτίο στην εσωτερική μονάδα και 35 βαθμούς στην εξωτερική. Στη συνέχεια το eurovent επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του κατασκευαστή, ότι δηλαδή το μηχάνημα αποδίδει οσα αναφέρει στα τεχνικά φυλλάδια. Όσα δεν έχουν eurovent θεωρούνται easter eggs, παρεπιπτόντως. Αν η ερώτηση σου είναι το πώς δημιουργούν αυτές τις συνθήκες, τότε μάλλον δε θα μάθεις εύκολα, γιατί δεν υπάρχει κάπου λεπτομερώς το πρωτόκολλο. 1
amotida Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 38 minutes ago, Pan_K said: Κάτσε, θα κάνω και με την λειτουργία της ψύξης μετρήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα. Επιπλέον, θα δώσω και τα στοιχεία που μου ζήτησε ο @Specs για την αφύγρανση, τώρα που έρχεται καύσωνας. Για άλλη μια φορά μπράβο για την προθυμία σου να κάνεις και άλλες μετρήσεις! Η διαφορά ανάμεσα σε πραγματικές συνθήκες και εργαστηριακά πρωτόκολλα είναι τεράστια... και ο φίλος @cmaniac έχει απόλυτο δίκιο ("Για να πάρεις τα ίδια δεδομένα, πρέπει να τρέξεις το σενάριο αναφοράς. Αλλιώς το νούμερο που θα βγάλεις θα είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που λέει ο κατασκευαστής"). Και να προσθέσω μερικά πράγματα που πρέπει να έχεις κατά νου, οι κατασκευαστές/Eurovent χρησιμοποιούν "κλειδωμένες συχνότητες" (fixed-frequency tests) σε ελεγχόμενα εργαστήρια, όπου οι θερμοκρασίες, η υγρασία, και το φορτίο είναι σταθερά και ρυθμισμένα και απενεργοποιούνται όλες οι πιθανές έξυπνες λειτουργίες. Ενώ σπίτι σου οι συνθήκες αλλάζουν συνεχώς, τα AC δουλεύουν με δυναμικό έλεγχο, που τα πρωτόκολλα σκόπιμα αγνοούν. Το παράδοξο των μετρήσεων είναι ότι τα εργαστηριακά τεστ δίνουν επαναληψιμότητα, αλλά δεν αντιπροσωπεύουν πραγματική χρήση. Οι μετρήσεις σου είναι πιο "αληθινές", αλλά δεν συγκρίνονται άμεσα με τα specs. Κάνε τις μετρήσεις σου για το γούστο σου, απλώς να θυμάσαι ότι δεν είναι λάθος ούτε εσύ, ούτε οι κατασκευαστές. Είναι απλώς δύο διαφορετικοί στόχοι! 1
liakjim Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 53 λεπτά πριν, cmaniac είπε Ο liakjim είχε προσπαθήσει να σταθμίσει με τα δεδομένα του μετεωρολογικού σταθμού του τις ώρες λειτουργίας και είχε βγάλει δικους του πίνακες με SEER Αθήνας. Βέβαια, ο,τι δεν έχει eurovent είναι υπο αμφισβήτηση. Δεν είχα προσπαθήσει. Το είχα κάνει. Αλλά δεν έχει νόημα όταν το all easy pro βγαίνει πάνω από το asyg24kmte. Ακόμα και οι σταθμισμένοι seer βγάζουν αποτελέσματα που δεν αντιστοιχούν σε αυτό που βλέπουμε στα σπίτια μας.
Georpap1987 Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου @liakjimΤο yukai των πεθερικων του έδωσες κάνα ηρεμηστικο και δουλεύει σήμερα σε απόλυτη γραμμή;; 3
Pan_K Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, liakjim είπε Δεν είχα προσπαθήσει. Το είχα κάνει. Αλλά δεν έχει νόημα όταν το all easy pro βγαίνει πάνω από το asyg24kmte. Ακόμα και οι σταθμισμένοι seer βγάζουν αποτελέσματα που δεν αντιστοιχούν σε αυτό που βλέπουμε στα σπίτια μας. Το θυμάμαι αυτό πολύ καλά και ήμουν περιχαρής που αγόρασα το Inventor Leon κοιτάζοντας το excelάκι αυτό. Μετά ακολούθησαν οι ανοησίες που άκουγα από τον εκπρόσωπο της Inventor που και αυτός αρνούνταν να μου στείλει στοιχεία, κάπου ήθελα να κάνω και καταγγελία στον εμπορικό επιμελητήριο αλλά τελικά έγραψα μια κριτική στο Skroutz και όλα καλά. Ασχολούμαι με τα νούμερα και τα πινακάκια από ενδιαφέρον. Κανονικά έπρεπε να ασχολούμαι με τα πινακάκια από κάποιες κλινικές μελέτες που έχω αφήσει στη μέση και θα έπρεπε να τις δημοσιεύσω εδώ και μήνες. Αλλά και στην πραγματική μου δουλειά και τις μελέτες που δημοσιεύω σε επιστημονικά περιοδικά αυτό ακριβώς κάνω: κάνω αναφορά για το πόσο μακριά από την πραγματικότητα βρισκόμαστε όταν βασιζόμαστε σε στείρους αριθμούς επειδή έτσι ... βολεύει. Επεξ/σία 5 Ιουλίου από Pan_K 1
liakjim Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 9 λεπτά πριν, Georpap1987 είπε @liakjimΤο yukai των πεθερικων του έδωσες κάνα ηρεμηστικο και δουλεύει σήμερα σε απόλυτη γραμμή;; Έκανε ένα μικρό black out το πρωί και από τότε είναι όλη η περιοχή χωρίς ίντερνετ...εγώ έχω ευτυχώς starlink. Αλλά το sonoff βγήκε εκτός μιας και το παίρνω με cloud.
GhostDel Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 1 ώρα πριν, liakjim είπε ωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω Καλοδούλευτη η εργαλειάρα! Το 18άρι είναι; Και πάμε στο βασικό: με τι μετράς την κατανάλωση; Ευχαριστώ πολύυυυ, ναι το 18αρι είναι. Δεν έχω ιδέα από αυτά είναι αλήθεια, κάθε βοήθεια πολύτιμη. 1 ώρα πριν, MARIOSNURSE είπε Αχαχαχαχα. 18αρι; 9αρι; 18αρι είναι ναι 😅
liakjim Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 14 λεπτά πριν, GhostDel είπε Ευχαριστώ πολύυυυ, ναι το 18αρι είναι. Δεν έχω ιδέα από αυτά είναι αλήθεια, κάθε βοήθεια πολύτιμη. 18αρι είναι ναι 😅 Το ρεύμα πως το παίρνει; Πάει κατευθείαν στον πίνακα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα