cmaniac Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 5 ώρες πριν, liakjim είπε Shelly plug s gen3 . Είναι 12Α. Υπέρ-αρκετό για το 9άρι. Και το πετάμε κατευθείαν στο grafana. Δεν πάει ποτέ εκεί. ΥΓ Το asyg24kmta το έχω δει μέγιστο 12.6Α Δεν θα το θεωρούσα μόνιμη λύση πάντως. Θα ήμουν πιο ήσυχος με κάτι που έχει rating 16A τουλάχιστον. Τα shelly έχουν overcurrent protection αλλά δεν πρέπει να βασίζεται κάποιος σε αυτό. 17 λεπτά πριν, dimviii είπε εαν αγορασεις καποιο κλιματιστικο απο αλυσιδα τυπου Πλαισιο,Πρακτικερ,Κωτσοβολο που εχει δωρεαν τοποθετηση μεσα στη τιμη,αλλα εσυ δεν θελεις την δωρεαν τοποθετηση γιατι η περιοχη σου ειναι εκτος εμβελειας της δωρεαν τοποθετησης,υπαρχει περιπτωση να σου αφαιρεσουν το ποσο της τοποθετησης? Ναι έχει γίνει με κάποια έκπτωση, τυπου 30-40 ευρώ. 1
dimviii Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 5 λεπτά πριν, cmaniac είπε Ναι έχει γίνει με κάποια έκπτωση, τυπου 30-40 ευρώ. θυμασαι ποιες αλυσιδες το κανουν?
Specs Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 1 hour ago, blacktruth said: Ίσως σε μια μελλοντική ανάρτηση με φωτογραφίες γιατί είμαι στο ψάξιμο στο συγκεκριμένο δεύτερο ζήτημα Δεν κουραζεις κανενα...πες μας οτι αλλο πιστευεις οτι αξιζει μπας κ σωθει κανας αλλος κ κυριως απο θεμα αντλιας τι εγινε?
verlemakos Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 1 ώρα πριν, blacktruth είπε Η δική μου εγκατάσταση από Πλαίσιο έγινε μέσα στην εβδομάδα, και δεν ήταν τόσο smooth όσο θα περίμενα. Κατ' αρχάς απ' ότι φαίνεται το Πλαίσιο συνεργάζεται με μια τρίτη εταιρεία που έχει ανεξάρτητους ψυκτικούς σε διάφορα μέρη της Αθήνας και σου στέλνει έναν σχετικά κοντινό και εύκαιρο για την εγκατάσταση. Οπότε η εμπειρία του καθενός κατ' εμέ θα είναι διαφορετική ανάλογα με τον ψυκτικό. Ίσως κάποια στάνταρντ ποιότητας να μπορεί να εξασφαλίσει η τρίτη εταιρεία αλλά η απόσταση του ψυκτικού με το κατάστημα που σας πούλησε (Πλαίσιο) είναι αρκετά μεγάλη. Λοιπόν, εγώ φρόντισα από την προηγούμενη μέρα να τον καλέσω και να ρωτήσω το εξής απλό, σε τι απόσταση θα είναι η εξωτερική μονάδα από τον τοίχο. Μου είπε περίπου 5 με 8 εκατοστά. Σημειώνω ότι η Fujitsu λέει 10+ εκατοστά για το 12ρι που πήρα, οπότε η επόμενη ερώτηση είναι αν έχουν μεγαλύτερη βάση και που θα βρίσκεται η μονάδα με αυτή τη βάση σε σχέση με τον τοίχο. Η απάντηση ήταν ναι έχουμε, με αυτή θα είμαστε στα 15-16 εκατοστά από τον τοίχο, αλλά θα κοστίσει επιπλέον 20 ευρώ. Δηλαδή με λίγα λόγια η δωρεάν εγκατάσταση του Πλαισίου βάσει προδιαγραφών κατασκευαστή (όπως γράφει στο email της η τρίτη εταιρία "Έχουμε την υποχρέωση για τοποθέτηση του κλιματιστικού στη σωστή θέση" - επομένως και σωστή απόσταση από τον τοίχο της εξωτερικής μονάδας) δεν είναι ακριβώς δωρεάν, επειδή έτσι την έχει δει ο συγκεκριμένος ψυκτικός. Σημειώνω ότι το παλιό μου 12ρι Fuji του 2000 είχε μια χορταστική βάση και ήταν στα 16.5cm από τον τοίχο. Επίσης σημειώνω την προ μερικών σελίδων τραγική εγκατάσταση σε ένα TCL συνφορουμίτη, όπου οι αθεόφοβοι δεν αξιώθηκαν καν να αντικαστήσουν τις παλιές βάσεις της εξωτερικής μονάδας, μεταξύ άλλων ωραίων. Τσέπωσαν τα έξοδα της βάσης. Άλλη μια δωρεάν εγκατάσταση από "Πλαίσιο" -> ενδιάμεση εταιρεία -> τυχαίο ψυκτικό. Τέσπα για να μην μακρηγορώ και επειδη το θέμα δεν ήταν μόνο η βάση τελικά, ο τύπος ήρθε μισή ώρα καθυστερημένος για εγκατάσταση (13:30). Το πρώτο πράγμα που του ζήτησα είναι να δούμε τη βάση του πάνω στην εξωτερική μονάδα και τι απόσταση θα μας έδινε από τον τοίχο. Αυτή ήταν 8 εκατοστά. Αμέσως μετά του έδειξα το εγχειρίδιο της Fujitsu με το 10 cm or more καθώς και το email με τις υποχρεώσεις τους. Ξεκινήσαμε μια μανούρα επειδή εγώ δεν δεχόμουν να πληρώσω το οποιοδήποτε έξτρα ποσό τη στιγμή που έχω δωρεάν εγκατάσταση βάσει προδιαγραφών όπως δεσμεύτηκαν. Στο μυαλό του τύπου όμως δεν υπήρχαν προδιαγραφές αλλά ότι "στα 12ρια βάζουμε τη μικρή αλλιώς δε βγαίνουμε" (μου το είπε επι λέξει). Εγώ επέμενα για τη μεγάλη χωρίς να βρίσκω λογικό το να πληρώσω έξτρα. Σε κάποια φάση με το αδιέξοδο μου λέει μπορώ να φύγω κλπ. Του απαντάω όχι δεν θα κάνουμε αυτό, θα εγκαταστήσεις τη μεγάλη και καταλήξαμε σε μια συμφωνία (ακόμα κι αυτή απαράδεκτη για μένα κατ' εμέ) όπου θα μου έκοβε μια απόδειξη 20 ευρώ και θα διεκδικούσα το ποσό είτε από τη συντονίστρια εταιρεία είτε από το Πλαίσιο. Έτσι και έγινε τελικά, μπήκε μεγάλη βάση και η εξωτερική μονάδα είναι στα 15cm από τον τοίχο (θα μπορούσε να πάει και 16-17 από τον τζόγο που έχουν οι τρύπες της βάσης, αλλά και έτσι είναι νομίζω μια χαρά). Στο τέλος πήρε ένα τηλέφωνο στο οποίο δεν είχε καταφέρει να βγάλει γραμμή νωρίτερα (υποθέτω την ενδιάμεση εταιρεία) και ανέλαβαν αυτοί να καλύψουν το επιπλέον κόστος των 20 ευρώων, προς τιμήν τους. Καταλαβαίνω ότι είναι κακή ιδέα μπροστά σε ένα εικοσάρικο να φυτιλιάζεις τον ψυκτικό που θα σου βάλει το καινούργιο σου κλιματιστικό για το οποίο έδωσες ένα χιλιάρικο, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να ανεχτώ κανέναν παραλογισμό και λογική ότι να 'ναι, ακόμα και σε μικρότερης σημασίας θέματα. Όπως είπα λοιπόν, ο τύπος ήρθε καθυστερημένος, ήταν βιαστικός να φύγει για τον επόμενο πελάτη οπότε ενδεχομένως να έχω άλλο ένα θεματάκι να λύσω, αν και οπτικά φαίνεται να έκανε καλή δουλειά. Ίσως σε μια μελλοντική ανάρτηση με φωτογραφίες γιατί είμαι στο ψάξιμο στο συγκεκριμένο δεύτερο ζήτημα και ήδη έγραψα πολλά, μη σας κουράζω. Ελπίζω τουλάχιστον η εμπειρία μου να φανεί χρήσιμη σε κάποιον άλλο. Ποτέ έως τώρα δεν έχω αγοράσει κλιματιστικά από μεγάλη αλυσίδα, παρά την δωρεάν εγκατάσταση. Προτιμώ να το αγοράσω από ένα κατάστημα την στιγμή που θα κρίνω εγώ ότι μου χρειάζεται και όχι να κυνηγάω τις προσφορές με το τουφέκι. Συνήθως το στοκ είναι μικρό και εξαντλείται ταχύτατα. Έχω τον δικό μου ψυκτικό και όταν έρχεται για εγκατάσταση ή συντήρηση κανονίζουμε πάντα να έχει αρκετή άνεση χρόνου ώστε η δουλειά να γίνει σωστά και όχι ξεπετα. Μπορεί να ξεχάσει να φέρει μαζί του κάποιο δράπανο ή μπουλόνι, αλλά ποτέ την αντλία κενού και το ελεφαντάκι. 2
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 2 ώρες πριν, blacktruth είπε Η δική μου εγκατάσταση από Πλαίσιο έγινε μέσα στην εβδομάδα, και δεν ήταν τόσο smooth όσο θα περίμενα. Κατ' αρχάς απ' ότι φαίνεται το Πλαίσιο συνεργάζεται με μια τρίτη εταιρεία που έχει ανεξάρτητους ψυκτικούς σε διάφορα μέρη της Αθήνας και σου στέλνει έναν σχετικά κοντινό και εύκαιρο για την εγκατάσταση. Οπότε η εμπειρία του καθενός κατ' εμέ θα είναι διαφορετική ανάλογα με τον ψυκτικό. Ίσως κάποια στάνταρντ ποιότητας να μπορεί να εξασφαλίσει η τρίτη εταιρεία αλλά η απόσταση του ψυκτικού με το κατάστημα που σας πούλησε (Πλαίσιο) είναι αρκετά μεγάλη. Λοιπόν, εγώ φρόντισα από την προηγούμενη μέρα να τον καλέσω και να ρωτήσω το εξής απλό, σε τι απόσταση θα είναι η εξωτερική μονάδα από τον τοίχο. Μου είπε περίπου 5 με 8 εκατοστά. Σημειώνω ότι η Fujitsu λέει 10+ εκατοστά για το 12ρι που πήρα, οπότε η επόμενη ερώτηση είναι αν έχουν μεγαλύτερη βάση και που θα βρίσκεται η μονάδα με αυτή τη βάση σε σχέση με τον τοίχο. Η απάντηση ήταν ναι έχουμε, με αυτή θα είμαστε στα 15-16 εκατοστά από τον τοίχο, αλλά θα κοστίσει επιπλέον 20 ευρώ. Δηλαδή με λίγα λόγια η δωρεάν εγκατάσταση του Πλαισίου βάσει προδιαγραφών κατασκευαστή (όπως γράφει στο email της η τρίτη εταιρία "Έχουμε την υποχρέωση για τοποθέτηση του κλιματιστικού στη σωστή θέση" - επομένως και σωστή απόσταση από τον τοίχο της εξωτερικής μονάδας) δεν είναι ακριβώς δωρεάν, επειδή έτσι την έχει δει ο συγκεκριμένος ψυκτικός. Σημειώνω ότι το παλιό μου 12ρι Fuji του 2000 είχε μια χορταστική βάση και ήταν στα 16.5cm από τον τοίχο. Επίσης σημειώνω την προ μερικών σελίδων τραγική εγκατάσταση σε ένα TCL συνφορουμίτη, όπου οι αθεόφοβοι δεν αξιώθηκαν καν να αντικαστήσουν τις παλιές βάσεις της εξωτερικής μονάδας, μεταξύ άλλων ωραίων. Τσέπωσαν τα έξοδα της βάσης. Άλλη μια δωρεάν εγκατάσταση από "Πλαίσιο" -> ενδιάμεση εταιρεία -> τυχαίο ψυκτικό. Τέσπα για να μην μακρηγορώ και επειδη το θέμα δεν ήταν μόνο η βάση τελικά, ο τύπος ήρθε μισή ώρα καθυστερημένος για εγκατάσταση (13:30). Το πρώτο πράγμα που του ζήτησα είναι να δούμε τη βάση του πάνω στην εξωτερική μονάδα και τι απόσταση θα μας έδινε από τον τοίχο. Αυτή ήταν 8 εκατοστά. Αμέσως μετά του έδειξα το εγχειρίδιο της Fujitsu με το 10 cm or more καθώς και το email με τις υποχρεώσεις τους. Ξεκινήσαμε μια μανούρα επειδή εγώ δεν δεχόμουν να πληρώσω το οποιοδήποτε έξτρα ποσό τη στιγμή που έχω δωρεάν εγκατάσταση βάσει προδιαγραφών όπως δεσμεύτηκαν. Στο μυαλό του τύπου όμως δεν υπήρχαν προδιαγραφές αλλά ότι "στα 12ρια βάζουμε τη μικρή αλλιώς δε βγαίνουμε" (μου το είπε επι λέξει). Εγώ επέμενα για τη μεγάλη χωρίς να βρίσκω λογικό το να πληρώσω έξτρα. Σε κάποια φάση με το αδιέξοδο μου λέει μπορώ να φύγω κλπ. Του απαντάω όχι δεν θα κάνουμε αυτό, θα εγκαταστήσεις τη μεγάλη και καταλήξαμε σε μια συμφωνία (ακόμα κι αυτή απαράδεκτη για μένα κατ' εμέ) όπου θα μου έκοβε μια απόδειξη 20 ευρώ και θα διεκδικούσα το ποσό είτε από τη συντονίστρια εταιρεία είτε από το Πλαίσιο. Έτσι και έγινε τελικά, μπήκε μεγάλη βάση και η εξωτερική μονάδα είναι στα 15cm από τον τοίχο (θα μπορούσε να πάει και 16-17 από τον τζόγο που έχουν οι τρύπες της βάσης, αλλά και έτσι είναι νομίζω μια χαρά). Στο τέλος πήρε ένα τηλέφωνο στο οποίο δεν είχε καταφέρει να βγάλει γραμμή νωρίτερα (υποθέτω την ενδιάμεση εταιρεία) και ανέλαβαν αυτοί να καλύψουν το επιπλέον κόστος των 20 ευρώων, προς τιμήν τους. Καταλαβαίνω ότι είναι κακή ιδέα μπροστά σε ένα εικοσάρικο να φυτιλιάζεις τον ψυκτικό που θα σου βάλει το καινούργιο σου κλιματιστικό για το οποίο έδωσες ένα χιλιάρικο, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να ανεχτώ κανέναν παραλογισμό και λογική ότι να 'ναι, ακόμα και σε μικρότερης σημασίας θέματα. Όπως είπα λοιπόν, ο τύπος ήρθε καθυστερημένος, ήταν βιαστικός να φύγει για τον επόμενο πελάτη οπότε ενδεχομένως να έχω άλλο ένα θεματάκι να λύσω, αν και οπτικά φαίνεται να έκανε καλή δουλειά. Ίσως σε μια μελλοντική ανάρτηση με φωτογραφίες γιατί είμαι στο ψάξιμο στο συγκεκριμένο δεύτερο ζήτημα και ήδη έγραψα πολλά, μη σας κουράζω. Ελπίζω τουλάχιστον η εμπειρία μου να φανεί χρήσιμη σε κάποιον άλλο. Βάλε μας φωτογραφίες αν θες.
cmaniac Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 1 ώρα πριν, dimviii είπε θυμασαι ποιες αλυσιδες το κανουν? Το είχε αναφέρει κάποιος εδώ ότι είχε κάνει τέτοια συνεννόηση, νομίζω πλαίσιο ήταν. 35 λεπτά πριν, verlemakos είπε Ποτέ έως τώρα δεν έχω αγοράσει κλιματιστικά από μεγάλη αλυσίδα, παρά την δωρεάν εγκατάσταση. Προτιμώ να το αγοράσω από ένα κατάστημα την στιγμή που θα κρίνω εγώ ότι μου χρειάζεται και όχι να κυνηγάω τις προσφορές με το τουφέκι. Συνήθως το στοκ είναι μικρό και εξαντλείται ταχύτατα. Έχω τον δικό μου ψυκτικό και όταν έρχεται για εγκατάσταση ή συντήρηση κανονίζουμε πάντα να έχει αρκετή άνεση χρόνου ώστε η δουλειά να γίνει σωστά και όχι ξεπετα. Μπορεί να ξεχάσει να φέρει μαζί του κάποιο δράπανο ή μπουλόνι, αλλά ποτέ την αντλία κενού και το ελεφαντάκι. Ξεκάθαρα μακρυά απο αλυσίδες. Και ναι ιδανικά Απρίλιο - Μάιο ή Σεπτέμβριο - Οκτώβριο. 2
Pan_K Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 1 ώρα πριν, cmaniac είπε Δεν θα το θεωρούσα μόνιμη λύση πάντως. Θα ήμουν πιο ήσυχος με κάτι που έχει rating 16A τουλάχιστον. Για εμένα η πιο φθηνή και αξιόπιστη λύση είναι αυτό εδώ που μπαίνει μέσα στο κουτί της πρίζας. https://www.meidanis.gr/el/shelly-pm-mini-gen3-wifi-bt-rele-metrisis-katanalosis-kutiou-eos-16a-neas-genias-163-shellypmminig3.html?srsltid=AfmBOooIDfPPLt0tVKCWDclQmSZzjqRqYvNG_YhLmOBkzzYRc91Em5Xpn8U 16 ευρώ + 20 (;) ο ηλεκτρολόγος που θα το βάλει (εγώ τα έχω τοποθετήσει όλα μόνος μου) =36 ευρώ. 1
blacktruth Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, MARIOSNURSE είπε Βάλε μας φωτογραφίες αν θες. Χαλκοσωλήνας 3m ονομαστικά, δεν μέτρησα κι όλας αλλά με το μάτι μου φάνηκε οκ. Οι προδιαγραφές τοποθέτησης της Fujitsu λένε για 60cm κενό στο πάνω μέρος της μονάδας. Ο εγκαταστάτης μάλιστα μου το είπε "αυτό δεν σε πειράζει;". Του απάντησα καθόλου (αφού στην πράξη δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό). Μια πιο σωστή απάντηση ίσως θα ήταν "ένας λόγος παραπάνω να του δώσουμε λίγο αέρα από την πίσω πλευρά. Επεξ/σία πριν από 3 ώρες από blacktruth 6
cmaniac Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 16 λεπτά πριν, blacktruth είπε κενό Όταν λέμε κενό, εννοούμε την αντλία κενού. Επίσης χρησιμοποιήθηκε σπαστή βάση, την θεωρούμε δεύτερη. Σου χώρισαν τις αποροες με ταφ, που ειναι σωστό γενικά, αλλά εάν μπει καποιο ζωυφιο στη λεκάνη του κλιματιστικού θα βρει δρομο να φτασει μέχρι την εσωτερική μονάδα, οπότε προτείνεται ενα σιφώνι πριν την ενωση. Έχουμε δει πολύ χειρότερα εννοείται.
verlemakos Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 34 λεπτά πριν, cmaniac είπε Το είχε αναφέρει κάποιος εδώ ότι είχε κάνει τέτοια συνεννόηση, νομίζω πλαίσιο ήταν. Ξεκάθαρα μακρυά απο αλυσίδες. Και ναι ιδανικά Απρίλιο - Μάιο ή Σεπτέμβριο - Οκτώβριο. Το aseh09kmcg τοποθετήθηκε τον Μάιο. Παρεούλα με το 9αρι Miracle3 σε ταράτσα πάνω από το διαμέρισμα. Περίπου 5μ. σωλήνα αμφότερα.
blacktruth Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Specs είπε Δεν κουραζεις κανενα...πες μας οτι αλλο πιστευεις οτι αξιζει μπας κ σωθει κανας αλλος κ κυριως απο θεμα αντλιας τι εγινε? Το άλλο ζήτημα που αναφέρω είναι ακριβώς αυτό, της αντλίας κενού. Είχε φέρει μαζί του αντλία κενού αλλά όπως είπα είχε αργήσει να έρθει, βιαζόταν να φύγει για τον επόμενο και είχαμε ψιλοφαγωθεί στην αρχή οπότε δε νομίζω να ήταν και τόσο πρόθυμος να ασχοληθεί για να κάνει σωστή εγκατάσταση. Όταν εξασφάλισα αυτό που ήθελα, δηλαδή μια σωστή βάση για την εξωτερική μονάδα, τους άφησα να κάνουν ότι ήταν να κάνουν. Δεν μου αρέσει να μπαίνω στα πόδια του οποιουδήποτε τεχνικού ή να στέκομαι παραδίπλα με ύφος επιστάτη. Επιπλέον είχα κάποιες υποχρεώσεις home office που ήθελαν κάθε τόσο για λίγο την προσοχή μου. Κατά βάση λοιπόν τους παρακολουθούσε διακριτικά κοντινό μου πρόσωπο. Σε κάποια φάση που βρέθηκα στο σαλόνι κοντά στο χώρο εγκατάστασης, άκουσα θόρυβο ηλεκτρικού μοτέρ και πήρα χαμπάρι ότι είχαν βάλει μπρος την αντλία κενού. Δίνω μαξ στον εαυτό μου να μην το πήρα είδηση για 1 λεπτό. Κοίταξα το ρολόι μου και ακολούθως η αντλία κενού σταμάτησε μετά από 2-3 λεπτά. Πολύ χοντρικά δηλαδή δούλεψε 3-4 λεπτά ή στην καλύτερη 4-5 λεπτά. Απ' ότι διαβάζω αυτός ο χρόνος είναι επαρκής για να κάνεις ένα άλφα κενό αέρος να κυκλοφορήσει το ψυκτικό, δεν είναι καθόλου επαρκής όμως για να αφαιρέσεις και αέρα αλλά και υγρασία από το κύκλωμα. Για να βράσει η υγρασία από κενό και να τραβηχτεί έξω από την αντλία θές μια πίεση 500μ. Με 3-5 λεπτά άντε να είχε φτάσει στα 2000-1500μ με την προϋπόθεση ότι το σύστημα είναι επαρκώς στεγανό. Για μετρητή πίεσης ούτε λόγος, μια μικρή αντλία κενού ήταν που έμεινε για μικρό χρονικό διάστημα σε λειτουργία. Παρεμπιπτόντως οι κανόνες 5-10-15 λεπτά είναι απλές προσεγγίσεις. Το μόνο που είναι αξιόπιστο είναι μετρητής πίεσης που σου δείχνει ότι έφτασες στα επιθυμητά χαμηλά επίπεδα και επίσης μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το κύκλωμα κρατάει το κενό αν το αφήσεις μόνο του χωρίς την αντλία. Σημειώνω ότι την ώρα που μάζευε ο ένας από τους δύο πιτσιρικάδες βοηθούς του την αντλία στην είσοδο και ήμασταν μόνοι μας τον ρώτησα, πόση περίπου ώρα πρέπει να λειτουργήσει η αντλία κενού; Φάνηκε να σκέφτεται λίγο τι θα πει αλλά νομίζω απάντησε ειλικρινά "για σύστημα με τρία μέτρα χαλκοσωλήνα, περίπου 10 λεπτά". Ωραίος ο μικρός γιατί αυτός ο χρόνος ούτε κατά διάνοια δεν προσεγγίστηκε. Επίσης από αυτά που διαβάζω, αέρας η/και υγρασία στο κύκλωμα παρέα με το φρέον ίσον αργός και βασανιστικός θάνατος για το συμπιεστή, που αρχικά εκδηλώνεται με σταδιακά φθίνουσα απόδοση της μονάδας, περισσότερη λειτουργία απ' ότι χρειάζεται, κλπ. Ειδικά αν υπάρχει υγρασία και αναμειχθεί με το φρέον τότε δημιουργούνται οξέα τα οποία οδηγούν σε διάβρωση κάθε μέρος της σωλήνωσης του κυκλώματος. Ευτυχώς εκείνη τη μέρα (1η Ιουλίου) είχε τρομερά χαμηλή υγρασία ο ατμοσφαιρικός αέρας (το έδειχνε το υγρόμετρο του σαλονιού) και πολλή ζέστη πράγμα που είναι καλό για την περίπτωσή μου. Πράγματι ανέτρεξα και στο ιστορικό του καιρού για εκείνη τη μέρα και δείχνει μια υγρασία κάτω από 30% με ώρα εγκατάστασης στις 2 το μεσημέρι φουλ ζέστη. Παρ' όλα αυτά, επειδή δε μου αρέσει να αφήνω τίποτα στην τύχη, σκέφτομαι να φέρω έναν καλό ψυκτικό και να γίνει το πράγμα όπως πρέπει. Ανάκτηση του ψυκτικού υγρού τώρα που είναι νωρίς και δεν έχει πολυδουλευτεί, δημιουργία σωστού κενού με μέτρηση πίεσης, έλεγχος αν κρατάει αυτό το κενό το σύστημα (στεγανότητα), και αναπλήρωση του ίδιου ψυκτικού υγρού το οποίο λογικά δεν έχει προλάβει να υποβαθμιστεί. Αν δεν προστεθούν τα έξοδα καινούργιου ψυκτικού υγρού λογικά η όλη φάση θα πάει κανά 80ρι, υπολογίζοντας πολύ πρόχειρα. Δεν ξέρω όμως αν είναι η κατάλληλη οδος για να πω έκανα ότι καλύτερο μπορώ και τώρα μένει να προσέχω τη μονάδα και να της κάνω ετήσια συντήρηση για να με υπηρετήσει για όσο καιρό μπορεί πραγματικά. Θα με ενδιέφερε η γνώμη σας πάνω σε αυτό. Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; Αναρωτιέμαι μήπως πληρώσω έξτρα χρήματα και κάνω τα πράγματα χειρότερα με το βγάλε/βάλε ψυκτικού υγρού. Επεξ/σία πριν από 3 ώρες από blacktruth
verlemakos Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 8 λεπτά πριν, verlemakos είπε Το aseh09kmcg τοποθετήθηκε τον Μάιο. Παρεούλα με το 9αρι Miracle3 σε ταράτσα πάνω από το διαμέρισμα. Περίπου 5μ. σωλήνα αμφότερα.
cmaniac Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 5 λεπτά πριν, blacktruth είπε Ανάκτηση του ψυκτικού υγρού τώρα που είναι νωρίς και δεν έχει πολυδουλευτεί Ξέχνα το. Δεν μπορείς να κάνεις διαχωρισμό των αερίων που έχουν αναμιχθεί. Οταν λέμε ανάκτηση εννοούμε να γινει ανάκτηση όλου του ψυκτικού σε φιάλη και έπειτα τροφοδότηση με νέο. Δεν θα έκανα τίποτα, δεν αξίζει τον κόπο. Τώρα για το ποση ωρα χρειάζεται να βράσει.. 1 1
Aflo Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 3 ώρες πριν, blacktruth είπε Η δική μου εγκατάσταση από Πλαίσιο έγινε μέσα στην εβδομάδα, και δεν ήταν τόσο smooth όσο θα περίμενα. Κατ' αρχάς απ' ότι φαίνεται το Πλαίσιο συνεργάζεται με μια τρίτη εταιρεία που έχει ανεξάρτητους ψυκτικούς σε διάφορα μέρη της Αθήνας και σου στέλνει έναν σχετικά κοντινό και εύκαιρο για την εγκατάσταση. Οπότε η εμπειρία του καθενός κατ' εμέ θα είναι διαφορετική ανάλογα με τον ψυκτικό. Ίσως κάποια στάνταρντ ποιότητας να μπορεί να εξασφαλίσει η τρίτη εταιρεία αλλά η απόσταση του ψυκτικού με το κατάστημα που σας πούλησε (Πλαίσιο) είναι αρκετά μεγάλη. Λοιπόν, εγώ φρόντισα από την προηγούμενη μέρα να τον καλέσω και να ρωτήσω το εξής απλό, σε τι απόσταση θα είναι η εξωτερική μονάδα από τον τοίχο. Μου είπε περίπου 5 με 8 εκατοστά. Σημειώνω ότι η Fujitsu λέει 10+ εκατοστά για το 12ρι που πήρα, οπότε η επόμενη ερώτηση είναι αν έχουν μεγαλύτερη βάση και που θα βρίσκεται η μονάδα με αυτή τη βάση σε σχέση με τον τοίχο. Η απάντηση ήταν ναι έχουμε, με αυτή θα είμαστε στα 15-16 εκατοστά από τον τοίχο, αλλά θα κοστίσει επιπλέον 20 ευρώ. Δηλαδή με λίγα λόγια η δωρεάν εγκατάσταση του Πλαισίου βάσει προδιαγραφών κατασκευαστή (όπως γράφει στο email της η τρίτη εταιρία "Έχουμε την υποχρέωση για τοποθέτηση του κλιματιστικού στη σωστή θέση" - επομένως και σωστή απόσταση από τον τοίχο της εξωτερικής μονάδας) δεν είναι ακριβώς δωρεάν, επειδή έτσι την έχει δει ο συγκεκριμένος ψυκτικός. Σημειώνω ότι το παλιό μου 12ρι Fuji του 2000 είχε μια χορταστική βάση και ήταν στα 16.5cm από τον τοίχο. Επίσης σημειώνω την προ μερικών σελίδων τραγική εγκατάσταση σε ένα TCL συνφορουμίτη, όπου οι αθεόφοβοι δεν αξιώθηκαν καν να αντικαστήσουν τις παλιές βάσεις της εξωτερικής μονάδας, μεταξύ άλλων ωραίων. Τσέπωσαν τα έξοδα της βάσης. Άλλη μια δωρεάν εγκατάσταση από "Πλαίσιο" -> ενδιάμεση εταιρεία -> τυχαίο ψυκτικό. Τέσπα για να μην μακρηγορώ και επειδη το θέμα δεν ήταν μόνο η βάση τελικά, ο τύπος ήρθε μισή ώρα καθυστερημένος για εγκατάσταση (13:30). Το πρώτο πράγμα που του ζήτησα είναι να δούμε τη βάση του πάνω στην εξωτερική μονάδα και τι απόσταση θα μας έδινε από τον τοίχο. Αυτή ήταν 8 εκατοστά. Αμέσως μετά του έδειξα το εγχειρίδιο της Fujitsu με το 10 cm or more καθώς και το email με τις υποχρεώσεις τους. Ξεκινήσαμε μια μανούρα επειδή εγώ δεν δεχόμουν να πληρώσω το οποιοδήποτε έξτρα ποσό τη στιγμή που έχω δωρεάν εγκατάσταση βάσει προδιαγραφών όπως δεσμεύτηκαν. Στο μυαλό του τύπου όμως δεν υπήρχαν προδιαγραφές αλλά ότι "στα 12ρια βάζουμε τη μικρή αλλιώς δε βγαίνουμε" (μου το είπε επι λέξει). Εγώ επέμενα για τη μεγάλη χωρίς να βρίσκω λογικό το να πληρώσω έξτρα. Σε κάποια φάση με το αδιέξοδο μου λέει μπορώ να φύγω κλπ. Του απαντάω όχι δεν θα κάνουμε αυτό, θα εγκαταστήσεις τη μεγάλη και καταλήξαμε σε μια συμφωνία (ακόμα κι αυτή απαράδεκτη για μένα κατ' εμέ) όπου θα μου έκοβε μια απόδειξη 20 ευρώ και θα διεκδικούσα το ποσό είτε από τη συντονίστρια εταιρεία είτε από το Πλαίσιο. Έτσι και έγινε τελικά, μπήκε μεγάλη βάση και η εξωτερική μονάδα είναι στα 15cm από τον τοίχο (θα μπορούσε να πάει και 16-17 από τον τζόγο που έχουν οι τρύπες της βάσης, αλλά και έτσι είναι νομίζω μια χαρά). Στο τέλος πήρε ένα τηλέφωνο στο οποίο δεν είχε καταφέρει να βγάλει γραμμή νωρίτερα (υποθέτω την ενδιάμεση εταιρεία) και ανέλαβαν αυτοί να καλύψουν το επιπλέον κόστος των 20 ευρώων, προς τιμήν τους. Καταλαβαίνω ότι είναι κακή ιδέα μπροστά σε ένα εικοσάρικο να φυτιλιάζεις τον ψυκτικό που θα σου βάλει το καινούργιο σου κλιματιστικό για το οποίο έδωσες ένα χιλιάρικο, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να ανεχτώ κανέναν παραλογισμό και λογική ότι να 'ναι, ακόμα και σε μικρότερης σημασίας θέματα. Όπως είπα λοιπόν, ο τύπος ήρθε καθυστερημένος, ήταν βιαστικός να φύγει για τον επόμενο πελάτη οπότε ενδεχομένως να έχω άλλο ένα θεματάκι να λύσω, αν και οπτικά φαίνεται να έκανε καλή δουλειά. Ίσως σε μια μελλοντική ανάρτηση με φωτογραφίες γιατί είμαι στο ψάξιμο στο συγκεκριμένο δεύτερο ζήτημα και ήδη έγραψα πολλά, μη σας κουράζω. Ελπίζω τουλάχιστον η εμπειρία μου να φανεί χρήσιμη σε κάποιον άλλο. Πολύ σωστά τα λες και πολύ καλά έκανες. Εγώ για το ίδιο θέμα είχα αγοράσει βάση σταθερή 55cm στα 5 ευρώ και του την έδωσα να την βάλει
blacktruth Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 17 λεπτά πριν, cmaniac είπε Δεν θα έκανα τίποτα, δεν αξίζει τον κόπο. Στο δικό σου Mitsubishi, τι ακριβώς έκαναν κατά την εγκατάσταση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα