GiannisSol Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου Λειτουργία από TOYOTOMI AKIRA GAN/GAG A180GVR μοντέλο 2012. 18αρι σε 70 τετραγωνικά ισόγειο, δροσερό θα έλεγα. Set point 27 , εξωτερική από 37 έως 30 λίγο πριν το σβήσιμο. 1
cmaniac Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 2 λεπτά πριν, blacktruth είπε Στο δικό σου Mitsubishi, τι ακριβώς έκαναν κατά την εγκατάσταση; Ποια φορά; Την πρώτη, την δεύτερη, ή την τρίτη; Είμαι κακό παράδειγμα, κατέληξα στην αντιπροσωπεία γιατί δεν μπορούσαν να σφίξουν τα ρακορ σωστά με αποτέλεσμα να χάσει το ψυκτικό δύο φορές και κατηγορούσαν το μηχάνημα. 1
liakjim Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 1 ώρα πριν, blacktruth είπε Χαλκοσωλήνας 3m ονομαστικά, δεν μέτρησα κι όλας αλλά με το μάτι μου φάνηκε οκ. Οι προδιαγραφές τοποθέτησης της Fujitsu λένε για 60cm κενό στο πάνω μέρος της μονάδας. Ο εγκαταστάτης μάλιστα μου το είπε "αυτό δεν σε πειράζει;". Του απάντησα καθόλου (αφού στην πράξη δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό). Μια πιο σωστή απάντηση ίσως θα ήταν "ένας λόγος παραπάνω να του δώσουμε λίγο αέρα από την πίσω πλευρά. Μια χαρά μου φαίνεται η εγκατάσταση. Καλοδουλευτο! Ποιο μοντέλο είναι; Και πως παίρνει ρεύμα; Με φις ή πάει πίνακα;
blacktruth Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, liakjim είπε Μια χαρά μου φαίνεται η εγκατάσταση. Καλοδουλευτο! Ποιο μοντέλο είναι; Και πως παίρνει ρεύμα; Με φις ή πάει πίνακα; Ευχαριστώ. Fujitsu KG Series ASEH12KGTG/AOEH12KGCG. Με φις το έχω συνδέσει, όπως και το παλιό μου 12ρι που όταν έπαιρνε μπρος έπεφτε η τάση σαν να βασανίζουν με ηλεκτροσόκ τον Ράμπο. Επεξ/σία 6 Ιουλίου από blacktruth 1 3
liakjim Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 4 λεπτά πριν, blacktruth είπε Ευχαριστώ. Fujitsu KG Series ASEH12KGTG/AOEH12KGCG. Με φις το έχω συνδέσει, όπως και το παλιό μου 12ρι που όταν έπαιρνε μπρος έπεφτε η τάση σαν να βασανίζουν με ηλεκτροσόκ τον Ράμπο. Οκ! Αν έχεις homeassistant ή αν δεν έχεις και βάλεις τίποτα sonoff ή Shelly μπορούμε να το προσθέσουμε και στο public grafana.
tech_nikos Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου Αγοράστηκε το TCL Miracle 9άρι και μπόρεσα να το εγκαταστήσω εχθές με εξωτερικό τεχνικό, όχι του καταστήματος. Έβαλε αντλία κενού για μερικά λεπτά (είπε ότι λόγω αυξημένης ζέστης δεν θα υπήρχε καθόλου υγρασία μέσα για να χρειαστεί περισσότερος χρόνος) και 3 μέτρα χαλκοσωλήνα. Το θέμα είναι ότι οι καταναλώσεις είναι εξαιρετικά υψηλές εκτός αν κάτι δεν καταλαβαίνω σωστά. Κρεβατοκάμαρα σκάρτα 12τμ, θερμοκρασία 27, ανεμιστήρας στη χαμηλή σκάλα και ECO mode και η κατανάλωση δεν λέει να πέσει κάτω από τα 490Watt. Την κατανάλωση την μετράω με αυτές τις μικρές συσκευές που παρεμβάλονται μεταξύ φις και πρίζας. Τι μπορεί να πηγαίνει στραβά; Το δωμάτιο είναι στο τελευταίο όροφο και από πάνω η πλάκα είναι ζεστή τη μέρα αλλά το βράδυ που δροσίζει δεν θα έπρεπε να πέσει η κατανάλωση κατά πολύ; Κακή εγκατάσταση, προβληματικό μηχάνημα μήπως ή κάτι άλλο; Τι γίνεται τώρα;
cmaniac Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 7 λεπτά πριν, tech_nikos είπε Αγοράστηκε το TCL Miracle 9άρι και μπόρεσα να το εγκαταστήσω εχθές με εξωτερικό τεχνικό, όχι του καταστήματος. Έβαλε αντλία κενού για μερικά λεπτά (είπε ότι λόγω αυξημένης ζέστης δεν θα υπήρχε καθόλου υγρασία μέσα για να χρειαστεί περισσότερος χρόνος) και 3 μέτρα χαλκοσωλήνα. Το θέμα είναι ότι οι καταναλώσεις είναι εξαιρετικά υψηλές εκτός αν κάτι δεν καταλαβαίνω σωστά. Κρεβατοκάμαρα σκάρτα 12τμ, θερμοκρασία 27, ανεμιστήρας στη χαμηλή σκάλα και ECO mode και η κατανάλωση δεν λέει να πέσει κάτω από τα 490Watt. Την κατανάλωση την μετράω με αυτές τις μικρές συσκευές που παρεμβάλονται μεταξύ φις και πρίζας. Τι μπορεί να πηγαίνει στραβά; Το δωμάτιο είναι στο τελευταίο όροφο και από πάνω η πλάκα είναι ζεστή τη μέρα αλλά το βράδυ που δροσίζει δεν θα έπρεπε να πέσει η κατανάλωση κατά πολύ; Κακή εγκατάσταση, προβληματικό μηχάνημα μήπως ή κάτι άλλο; Τι γίνεται τώρα; Άστο να δουλέψει ολο το βράδυ. Η πλάκα κρυώνει μετα τις 6-7 το πρωί, οπου αρχίζει παλι ο κύκλος. Ποσες απωλειες σου έβγαλε ο υπολογιστής;
liakjim Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, tech_nikos είπε Αγοράστηκε το TCL Miracle 9άρι και μπόρεσα να το εγκαταστήσω εχθές με εξωτερικό τεχνικό, όχι του καταστήματος. Έβαλε αντλία κενού για μερικά λεπτά (είπε ότι λόγω αυξημένης ζέστης δεν θα υπήρχε καθόλου υγρασία μέσα για να χρειαστεί περισσότερος χρόνος) και 3 μέτρα χαλκοσωλήνα. Το θέμα είναι ότι οι καταναλώσεις είναι εξαιρετικά υψηλές εκτός αν κάτι δεν καταλαβαίνω σωστά. Κρεβατοκάμαρα σκάρτα 12τμ, θερμοκρασία 27, ανεμιστήρας στη χαμηλή σκάλα και ECO mode και η κατανάλωση δεν λέει να πέσει κάτω από τα 490Watt. Την κατανάλωση την μετράω με αυτές τις μικρές συσκευές που παρεμβάλονται μεταξύ φις και πρίζας. Τι μπορεί να πηγαίνει στραβά; Το δωμάτιο είναι στο τελευταίο όροφο και από πάνω η πλάκα είναι ζεστή τη μέρα αλλά το βράδυ που δροσίζει δεν θα έπρεπε να πέσει η κατανάλωση κατά πολύ; Κακή εγκατάσταση, προβληματικό μηχάνημα μήπως ή κάτι άλλο; Τι γίνεται τώρα; Θέλει 24 ώρες για να καταλάβεις και μέχρι να πιάσουν θερμοκρασία τα δομικά. Μη ξεχνάς ότι τα κλιματιστικά διαβάζουν τη θερμοκρασία του χώρου από τον αισθητήρα που είναι εκεί ψηλά στην εσωτερική μονάδα. Αν καίει η πλάκα στο ύψος σου θα έχεις πχ 25 αλλά εκεί πάνω αυτό μπορεί έχει 30 και να δίνει γκάζι γιατί νομίζει ότι είναι μακριά από τον στόχο. Επεξ/σία 6 Ιουλίου από liakjim 1
tech_nikos Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 1 λεπτό πριν, cmaniac είπε Άστο να δουλέψει ολο το βράδυ. Η πλάκα κρυώνει μετα τις 6-7 το πρωί, οπου αρχίζει παλι ο κύκλος. Ποσες απωλειες σου έβγαλε ο υπολογιστής; Δεν το έχω υπολογίσει. Το δωμάτιο κοιτάει προς τη Δύση αλλά την πλάκα από πάνω την βλέπει ήλιος σχεδόν όλη τη μέρα. Μία μπαλκονόπορτα με συρόμενα, όχι διπλό κρύσταλλο και μία συρόμενη εσωτερική πόρτα. Το παλιό Panasonic που αντικαταστάθηκε, 30ετίας που δεν ήταν inverter βάραγε 600άρια αλλά δρόσιζε το δωμάτιο πολύ γρηγορότερα μέχρι που χάλασε. Πίστευα ότι με αυτή την αλλαγή θα ρίξω την κατανάλωση δραστικά. Και το θέμα είναι να είναι χαμηλή τις λίγες ώρες που κοιμάμαι, όχι την άλλη μέρα το πρωί που έτσι κι αλλιώς θα φύγω για δουλειά. Θα το αφήσω όμως όπως λες να δω πως συμπεριφέρεται.
blacktruth Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 18 λεπτά πριν, liakjim είπε Οκ! Αν έχεις homeassistant ή αν δεν έχεις και βάλεις τίποτα sonoff ή Shelly μπορούμε να το προσθέσουμε και στο public grafana. Δεν έχω αλλά θέλω να βάλω κάτι για να το παρακολουθώ. Ακόμα και κλιματιστικό των 300 ευρώ να έβαζα θα το έκανα, είμαι περίεργος για τα πάντα. Θα σου στείλω ένα PM σχετικά.
tech_nikos Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 1 λεπτό πριν, liakjim είπε Θέλει 24 ώρες για να καταλάβεις και μέχρι να πιάσουν θερμοκρασία τα δομικά. Μη ξεχνάς ότι τα κλιματιστικά διαβάζουν τη θερμοκρασία του χώρου από τον αισθητήρα που είναι εκεί ψηλά στην εσωτερική μονάδα. Αν καίει η πλάκα στο ύψος σου θα έχεις πχ 25 αλλά εκεί πάνω αυτό μπορεί να διαβάζει 30 και να δίνει γκάζι γιατί νομίζει ότι είναι μακριά από τον στόχο. Δεν είδα και κανένα σπουδαίο γκάζι. Όταν σήκωσα στροφές στον ανεμιστήρα και χαμήλωσα την θερμοκρασία, περάσαμε τα 1000 Watt. Ωστόσο η θερμοκρασία ψηλά στο δωμάτιο λογικά είναι αρκετά ανεβασμένη. Έχει νόημα να ανεβάσω πάνω από 27 βαθμούς στο τηλεχειριστήριο; Θα βγάζει κρύο αέρα ή όχι;
Pan_K Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, tech_nikos είπε Κρεβατοκάμαρα σκάρτα 12τμ, θερμοκρασία 27, ανεμιστήρας στη χαμηλή σκάλα και ECO mode και η κατανάλωση δεν λέει να πέσει κάτω από τα 490Watt. Στην χαμηλή σκάλα και ειδικά στο quiet η παροχή αέρα είναι πολύ χαμηλή (138m3/h και 250 αντίστοιχα). Εκεί η κατανάλωση ανεβαίνει και οι επιδόσεις πέφτουν αρκετά (στο quiet μπορεί να έχεις EER ακόμα και 3). Τουλάχιστον στην αρχή, μέχρι να κρυώσει το δωμάτιο βάλτο στο medium low ή στο medium. Θα κρυώσει πολύ πιο γρήγορα ο χώρος και με μεγαλύτερη απόδοση. Μετά γύρνα το στο low, αλλά όχι στο quiet, εκτός και αν δεν αντέχεις τον θόρυβο (δεν είναι ιδιαίτερα ενοχλητικός) ή αν έχεις κλειστή την πόρτα του δωματίου. 26 λεπτά πριν, tech_nikos είπε Δεν είδα και κανένα σπουδαίο γκάζι. Όταν σήκωσα στροφές στον ανεμιστήρα και χαμήλωσα την θερμοκρασία, περάσαμε τα 1000 Watt. Αύξησε την ταχύτητα χωρίς να μειώσεις την ζητούμενη θερμοκρασία και περίμενε 30 λεπτά. Θα πέσει σημαντικά η κατανάλωση. Το δικό μου Miracle σε δυτικό δωμάτιο με εξωτερική 34 και ζητούμενη 27 με ανεμιστήρα στο high σήμερα, σε δωμάτιο 10 τμ: Spoiler Επεξ/σία 7 Ιουλίου από Pan_K
MARIOSNURSE Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 9 ώρες πριν, liakjim είπε Shelly plug s gen3 . Είναι 12Α. Υπέρ-αρκετό για το 9άρι. Και το πετάμε κατευθείαν στο grafana. Δεν πάει ποτέ εκεί. ΥΓ Το asyg24kmta το έχω δει μέγιστο 12.6Α Ωραία, απλά αγοράζω το συγκεκριμένο και θα συνδέεται με το WiFi? Θέλει κάποια πλατφόρμα;
Klausx Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, blacktruth είπε Χαλκοσωλήνας 3m ονομαστικά, δεν μέτρησα κι όλας αλλά με το μάτι μου φάνηκε οκ. Οι προδιαγραφές τοποθέτησης της Fujitsu λένε για 60cm κενό στο πάνω μέρος της μονάδας. Ο εγκαταστάτης μάλιστα μου το είπε "αυτό δεν σε πειράζει;". Του απάντησα καθόλου (αφού στην πράξη δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό. Μια πιο σωστή απάντηση ίσως θα ήταν "ένας λόγος παραπάνω να του δώσουμε λίγο αέρα από την πίσω πλευρά. Βλέπω καλά; Τα καλώδια τρέχουν κατευθείαν από την τρύπα μέσα στο εξωτερικό μηχάνημα; Πάλι καλά που γνώριζες ότι έπρεπε να μπει μεγαλύτερη βάση.... 8 πόντους σου είπαν 4-5 θα είχε με το ζόρι σε μικρή βάση. Δεν έχουν περάσει προστατευτική ταινία στις σωληνώσεις, καινούριο κόλπο αυτό; Το βλέπουμε συχνά τώρα τελευταία. Αν τις χτυπάει ο ήλιος σε max 2 χρόνια δεν θα έχεις μόνωση και θα φεύγουν κομματάκια κάθε φορά που φυσάει. Καλοδούλευτο! Τουλάχιστον είναι λειτουργική η εγκατάσταση. Επεξ/σία 7 Ιουλίου από Klausx 1
tech_nikos Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 20 λεπτά πριν, Pan_K είπε Στην χαμηλή σκάλα και ειδικά στο quiet η παροχή αέρα είναι πολύ χαμηλή (138m3/h και 250 αντίστοιχα). Εκεί η κατανάλωση ανεβαίνει και οι επιδόσεις πέφτουν αρκετά (στο quiet μπορεί να έχεις EER ακόμα και 3). Τουλάχιστον στην αρχή, μέχρι να κρυώσει το δωμάτιο βάλτο στο medium low ή στο medium. Θα κρυώσει πολύ πιο γρήγορα ο χώρος και με μεγαλύτερη απόδοση. Μετά γύρνα το στο low, αλλά όχι στο quiet, εκτός και αν δεν αντέχεις τον θόρυβο (δεν είναι ιδιαίτερα ενοχλητικός) ή αν έχεις κλειστή την πόρτα του δωματίου. Αύξησε την ταχύτητα χωρίς να μειώσεις την ζητούμενη θερμοκρασία και περίμενε 30 λεπτά. Θα πέσει σημαντικά η κατανάλωση. Το δικό μου Miracle σε δυτικό δωμάτιο με εξωτερική 34 και ζητούμενη 27 με ανεμιστήρα στο high σήμερα, σε δωμάτιο 10 τμ: Απόκρυψη περιεχομένων Ευχαριστώ για τις οδηγίες. Θα το δοκιμάσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα