Pan_K Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Specs είπε Το κλιματιστικο σαν μαζα που ειναι εκτεθειμενη στον ηλιο ποση θερμοχωρητικοτητα να εχει που κατεβαινει κατα 300w η ισχυς οταν η μονωση το επαναφερει σε ιδιο επιπεδο σαν να ηταν σε σκια? Ισως η μεγαλυτερη μειωση καταναλωσης να οφειλεται στη μικροτερη θερμοκρασια που θα εχει το "κλουβι" του συμπιεστη. Δεν ξέρω ακριβώς πώς εξηγείται αυτήν η μεγάλη μείωση στην κατανάλωση, αλλά εικάζω ότι η απόδοση πέφτει απότομα σε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών, και είναι μία θερμοκρασία που είναι πολύ εύκολο να πιάσει μία μονάδα που την βαράει ο μεσημεριανός ήλιος όταν η θερμοκρασία υπό σκιάν είναι 35. Νομίζω κάπου έχω δει και ανάλογα γραφήματα σε κάποια εγχειρίδια που έχουν ανεβάσει εδώ κάποια μέλη κατά διαστήματα, αλλά το βλέπουμε και στο life γράφημα του liakjim. Το συγκεκριμένο υλικό φαίνεται ότι προσφέρει επιπλέον θερμομόνωση, οπότε φαίνεται ότι προσφέρει κάτι παραπάνω από απλή σκίαση. Παρεμπιπτόντως το αποτέλεσμα παραμένει σταθερά καλύτερο, όπως είδα από τις μεσημεριανές καταναλώσεις σήμερα. Επεξ/σία 9 Ιουλίου από Pan_K 1
Dimkask8 Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου Έχει στο πλαίσιο αυτό εδω: https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/antallaktika-aksesouar/aksesouar-klimatistikon/home-camp-hc-kalimma-eksot-monadas-klimatistikou_4726685?gad_source=1&gad_campaignid=22168418318&gbraid=0AAAAAD3W6On516rocrznpO2iMagAzTTdn&gclid=CjwKCAjwprjDBhBTEiwA1m1d0pMN1ysXnjVDCgFFpyM1r1O_b9_HtfSyZ8bmutFfB7HSM7l_rhWAjBoCgc0QAvD_BwE
Specs Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 1 minute ago, Pan_K said: Το συγκεκριμένο υλικό φαίνεται ότι προσφέρει επιπλέον θερμομόνωση Μιας κ το ανεφερες, αν ειχα εκτεθειμενο σε ταρατσα κλιματιστικο, θα εβαζα αυτο που προτεινες αλλα απο κατω του ενα κομματι παχουν 5 εκ απο αυτα τα μονωτικα τυπου dow που χρησιμοποιουν στις εξωτερικες μονωσεις κατοικιων.
Pan_K Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Specs είπε Μιας κ το ανεφερες, αν ειχα εκτεθειμενο σε ταρατσα κλιματιστικο, θα εβαζα αυτο που προτεινες αλλα απο κατω του ενα κομματι παχουν 5 εκ απο αυτα τα μονωτικα τυπου dow που χρησιμοποιουν στις εξωτερικες μονωσεις κατοικιων. Το συγκεκριμένο υλικό κάνει θαύματα. Το βάζουν κάτω από τα κεραμίδια στις κεραμοσκεπές. Παρακολουθώ την διακύμανση της θερμοκρασίας στο σπίτι στο χωριό και από τότε που αλλάξαμε όλη την κεραμοσκεπή η εσωτερική θερμοκρασία είναι σταθερή και βρίσκεται στον μέσο όρο της εξωτερικής θερμοκρασίας (25-26 βαθμοί). Πέρυσι είχα διακύμανση από 24 έως 32 βαθμούς μέσα. Επεξ/σία 9 Ιουλίου από Pan_K
Specs Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου Just now, Pan_K said: Το συγκεκριμένο υλικό κάνει θαύματα εννοεις αυτο που προτεινες η το dow ?
Pan_K Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Specs είπε εννοεις αυτο που προτεινες η το dow ? Αυτό που πρότεινα. Το Dow πρέπει να είναι ακόμα πιο δυνατό, αλλά σκέφτομαι ότι είναι πιο δύσχρηστο για να το φτιάξεις σε κάλυμμα κλιματιστικού. Αυτό που λέω το κόβεις και το κολλάς με ταινία. Αλλά θέλει κι άλλο ύφασμα από πάνω. Επεξ/σία 9 Ιουλίου από Pan_K
Specs Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 10 minutes ago, Pan_K said: Το βάζουν κάτω από τα κεραμίδια στις κεραμοσκεπές Πως το λενε κ ποσο παχος εχει?
Pan_K Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Specs είπε Πως το λενε κ ποσο παχος εχει? Eurovent RFLEX. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://eurovent.de/en/rflex. Έχει και φυλλάδιο με τα χαρακτηριστικά, αλλά δεν βρήκα πάχος και δεν το έχω σπίτι για να το μετρήσω. Πατέντα της μητέρας μου ήταν, επειδή την έκραξα που έβαλε το κλιματιστικό στην ταράτσα. Επεξ/σία 9 Ιουλίου από Pan_K
johnnyman Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 53 λεπτά πριν, Dimkask8 είπε Έχει στο πλαίσιο αυτό εδω: https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/antallaktika-aksesouar/aksesouar-klimatistikon/home-camp-hc-kalimma-eksot-monadas-klimatistikou_4726685?gad_source=1&gad_campaignid=22168418318&gbraid=0AAAAAD3W6On516rocrznpO2iMagAzTTdn&gclid=CjwKCAjwprjDBhBTEiwA1m1d0pMN1ysXnjVDCgFFpyM1r1O_b9_HtfSyZ8bmutFfB7HSM7l_rhWAjBoCgc0QAvD_BwE Κάνει να το βάλεις ενώ δουλεύει η μονάδα? Σαν πολύ να την μπουκώνει. 31 λεπτά πριν, Pan_K είπε Eurovent RFLEX. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://eurovent.de/en/rflex. Έχει και φυλλάδιο με τα χαρακτηριστικά, αλλά δεν βρήκα πάχος και δεν το έχω σπίτι για να το μετρήσω. Πατέντα της μητέρας μου ήταν, επειδή την έκραξα που έβαλε το κλιματιστικό στην ταράτσα. Αυτά πάνε με το μετρο?γνωρίζεις?
Dimkask8 Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 8 minutes ago, johnnyman said: Κάνει να το βάλεις ενώ δουλεύει η μονάδα? Σαν πολύ να την μπουκώνει. Ε λογικά ναι. Αυτόν τον σκοπό έχει
Pan_K Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, johnnyman είπε Αυτά πάνε με το μετρο?γνωρίζεις? Φοβάμαι πως όχι. Περίσσεψε υλικό από την μόνωση της σκεπής και το χρησιμοποιήσαμε. Δεν θα ήθελα να βάλω κόσμο σε μπελάδες και να ψάχνει για το συγκεκριμένο υλικό όταν μπορεί να κάνει κανείς την δουλειά του με ένα θερμοανακλαστικό ύφασμα ή κάλυμμα. Περισσότερο ήθελα να δείξω ότι η έκθεση της εξωτερικής μονάδας στον ήλιο έχει πολύ αρνητική επίπτωση στην απόδοση και ότι ίσως αξίζει τον κόπο να δοκιμάσει κανείς να την καλύψει έστω με κάποιο θερμοανακλαστικό υλικό. 1 ώρα πριν, Dimkask8 είπε Έχει στο πλαίσιο αυτό εδω: https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/antallaktika-aksesouar/aksesouar-klimatistikon/home-camp-hc-kalimma-eksot-monadas-klimatistikou_4726685?gad_source=1&gad_campaignid=22168418318&gbraid=0AAAAAD3W6On516rocrznpO2iMagAzTTdn&gclid=CjwKCAjwprjDBhBTEiwA1m1d0pMN1ysXnjVDCgFFpyM1r1O_b9_HtfSyZ8bmutFfB7HSM7l_rhWAjBoCgc0QAvD_BwE Το έχω βρει σε μισή τιμή εδώ https://www.skroutz.gr/s/60636037/kalymma-exoterikis-monadas-klimatistikou-home-camp-hc-21609.html και έχω παραγγείλει δύο από αυτά, για να τα δοκιμάσω. Το ένα θα το βάλω, αν τα καταφέρω, σε ένα Toyotomi Hiro που κρέμεται στον 5ο όροφο πολυκατοικίας κάτω από το παράθυρο με δυτικό προσανατολισμό. Από τις 14:00 και μετά το βαράει ο ήλιος. Το άλλο θα το δώσω για να καλύψει το ήδη υπάρχον υλικό που προανέφερα σε μονάδα που είναι πάνω σε ταράτσα. Επεξ/σία 9 Ιουλίου από Pan_K 2
verlemakos Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου 8 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε Σεξουαλική παρενόχληση εν ώρα εργασίας 😂 Panasonic cs-a181ke: Από 4/7 έως σήμερα μεσημέρι 9/7: 102KWh... Ρύθμιση στους 24οC σε χώρο 44τμ. Πρέπει να φύγει... Ρώτησα το ChatGPT: Με βάση τα δεδομένα σου: Ετήσιο κόστος λειτουργίας Panasonic CS-A181KE: 1.960,20 € Ετήσιο κόστος λειτουργίας Daikin Ururu Sarara FTXZ50N: 1.019,30 € Εξοικονόμηση ανά έτος: 940,90 € Απόσβεση κόστους αγοράς (2.900 €): σε περίπου 3,08 χρόνια 📌 Συμπέρασμα: Παρά την υψηλότερη τιμή αγοράς, το Daikin FTXZ50N αποσβένεται μέσα σε 3 χρόνια, εφόσον χρησιμοποιείται για 15 ώρες/μέρα επί 10 μήνες το χρόνο, και με τιμή ρεύματος 0,22 €/kWh. Αν θέλεις, μπορώ να υπολογίσω και την απόσβεση με βάση πιο ακριβή ή διαφορετικά προφίλ χρήσης (π.χ. με θερμοστάτη, inverter με μεταβλητή κατανάλωση, κλιματικές συνθήκες κ.λπ.). Με πολύ πρόχειρη αναγωγή, το chat gpt υπολόγισε ότι το ururu το καλοκαίρι θα λειτουργεί στο Dubai και μετά θα ξεχειμωνιάζει στο Oslo. Ακόμα και με αυτήν την συνθήκη, ίσως να μην καταφέρει να καταναλώσει τις kwh που αντιστοιχούν σε 1000+ €.....,,,,,,,,😁 3
Dimkask8 Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου 8 hours ago, Pan_K said: Φοβάμαι πως όχι. Περίσσεψε υλικό από την μόνωση της σκεπής και το χρησιμοποιήσαμε. Δεν θα ήθελα να βάλω κόσμο σε μπελάδες και να ψάχνει για το συγκεκριμένο υλικό όταν μπορεί να κάνει κανείς την δουλειά του με ένα θερμοανακλαστικό ύφασμα ή κάλυμμα. Περισσότερο ήθελα να δείξω ότι η έκθεση της εξωτερικής μονάδας στον ήλιο έχει πολύ αρνητική επίπτωση στην απόδοση και ότι ίσως αξίζει τον κόπο να δοκιμάσει κανείς να την καλύψει έστω με κάποιο θερμοανακλαστικό υλικό. Το έχω βρει σε μισή τιμή εδώ https://www.skroutz.gr/s/60636037/kalymma-exoterikis-monadas-klimatistikou-home-camp-hc-21609.html και έχω παραγγείλει δύο από αυτά, για να τα δοκιμάσω. Το ένα θα το βάλω, αν τα καταφέρω, σε ένα Toyotomi Hiro που κρέμεται στον 5ο όροφο πολυκατοικίας κάτω από το παράθυρο με δυτικό προσανατολισμό. Από τις 14:00 και μετά το βαράει ο ήλιος. Το άλλο θα το δώσω για να καλύψει το ήδη υπάρχον υλικό που προανέφερα σε μονάδα που είναι πάνω σε ταράτσα. Ενημέρωσε μας εάν κάνουν δουλειά.Εάν αξίζει να παραγγείλουμε κ εμείς.
Pan_K Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου 7 λεπτά πριν, Dimkask8 είπε Ενημέρωσε μας εάν κάνουν δουλειά.Εάν αξίζει να παραγγείλουμε κ εμείς. Εννοείται θα ενημερώσω και με γραφήματα (πριν και μετά). 1
cmaniac Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, verlemakos είπε Με πολύ πρόχειρη αναγωγή, το chat gpt υπολόγισε ότι το ururu το καλοκαίρι θα λειτουργεί στο Dubai και μετά θα ξεχειμωνιάζει στο Oslo. Ακόμα και με αυτήν την συνθήκη, ίσως να μην καταφέρει να καταναλώσει τις kwh που αντιστοιχούν σε 1000+ €.....,,,,,,,,😁 Αν αλλάξεις οπου € σε kWh τότε βγάζει νόημα. Είναι αρκετά πιθανό να κάψεις ετήσια 1000kWh με ένα αποδοτικό κλιματιστικό έναντι 1900 με ενα μέτρια αποδοτικό. Εγώ καταλήγω στις ~800-850, με τον χειμώνα να βάζω και πετρέλαιο στο μίγμα, οπότε αν είχα μόνιμα κλιματισμό εκεί θα κατέληγα, γύρω στις 1000. Συνεπώς η διαφορά είναι 900kWh, άρα με τα ιδια δεδομένα περίπου 198€ ανα έτος. Επεξ/σία 10 Ιουλίου από cmaniac
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα