Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε

Εγώ δε θα έδινα τόσα € για κάτι φασόν της Gree (Κίνα).

Το κριτήριο πρέπει να είναι η απόδοση, όχι το χρώμα.

Τι χρήση θα κάνεις;

Για ψύξη το θέλω κυρίως, υπάρχει αέριο και έχει γίνει μόνωση. Θέλω ένα 24 για σαλόνοκουζινα και ένα 12 για κρεβατοκάμαρα μου είπε αυτός που έκανε τη μελέτη . Μου έδωσε και κάποιες προσφορές για 24 πχ το toshiba edge. Αλλά δεν είμαι σίγουρη για το τι τσεκαρω για να αποφασίσω.

Δημοσ.

Ο φίλος μου που του είχα δώσει το 24αρι Midea All Easy Pro το μετακομιζει σε άλλο χώρο και είχα την τιμή να το ξαναδώ 😃 

Είχα ξεχάσει τι τέρας ήταν τελικά! Έμαθα πάντως ότι από kWh δεν χορταινει, ακόμα!

Messenger_creation_07CB3196-6071-4A2C-AECC-2ED76CA274E9.jpeg.f0fa41dad6e497bcd589d31bf222938f.jpeg

• Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, amotida said:

Λοιπόν... αν δεν έχεις δει, σου βάζω εγώ τώρα μερικά παραδείγματα. Όλα είναι από διάφορους κατασκευαστές (μεταξύ των πιο γνωστών brands). Θα δεις ακόμα και ένα που γράφει ελάχιστη απόσταση 8 cm. Η συντριπτική πλειοψηφία πάντως αναφέρει 10 cm, ειδικά για εγκαταστάσεις χωρίς μεγάλους περιορισμούς στα πλάγια ή μπροστά.

installation-space_optimized.jpg

Μάλιστα. Προφανώς και δεν είναι ουσιαστικές οι διαφορές για να υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση μεταξύ των κατασκευαστών.

Εν τω μεταξύ ισχύει και αυτό που έγραψα πριν. Όταν έχει αναρτηθεί η μονάδα σε βάσεις αυξάνεται η ροή του αέρα και από κάτω.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Danai174 είπε

Γεια σε όλους. Εμπειρίες από toyotomi erai υπάρχουν; Μου αρέσει τρομερά το χρώμα του αλλά δε θέλω να το αγοράσω στα τυφλά μόνο λόγω αυτού! 

3 ώρες πριν, Danai174 είπε

Για ψύξη το θέλω κυρίως, υπάρχει αέριο και έχει γίνει μόνωση. Θέλω ένα 24 για σαλόνοκουζινα και ένα 12 για κρεβατοκάμαρα μου είπε αυτός που έκανε τη μελέτη . Μου έδωσε και κάποιες προσφορές για 24 πχ το toshiba edge. Αλλά δεν είμαι σίγουρη για το τι τσεκαρω για να αποφασίσω.

Στο grafana της υπογραφής μου θα βρεις ένα erai 24άρι. Ως φασόν gree δεν φαίνεται να πηγαίνει άσχημα όσον αφορά τη συμπεριφορά του σε ψύξη, με σχετικά χαμηλά ελάχιστα watts για 24άρι. Έχω μια μικρή επιφύλαξη για το άλμα που βλέπουμε σε 1KW ελάχιστα watts σε υψηλές θερμοκρασίες το οποίο θα ήθελα να μην υπάρχει, αλλά πιθανώς να μη σε επηρρεάσει (ανάλογα με την περιοχή σου). Δεν έχουμε feedback για το αντίστοιχο 12άρι αλλά βλέποντας το κατά καιρούς feedback που ανεβάζουν μέλη για υποδεέστερες σειρές toyotomi, θα στοιχημάτιζα ότι θα είναι εξίσου καλό σε συμπεριφορά. Βέβαια τα ελάχιστα watts δεν λένε και κάτι το σούπερ σημαντικό, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η απόδοση (το eer, δλδ πόσο οικονομικά είναι σε λειτουργία), πληροφορία που δεν την έχουμε παρά μόνο για ελάχιστα κλιματιστικά. 

Δεν συμπλήρωσες ερωτηματολόγια οπότε δεν ξέρουμε τι ψάχνεις ακριβώς, αλλά προσωπικά πάντως και σύμφωνα με αυτά που έχουμε δει, αν αγόραζα σήμερα 24άρι για χρήση ψύξης (λες κυρίως άρα θεωρούμε ότι θα ήθελες και λίγο θέρμανση), δεν θα πήγαινα σε τίποτα άλλο από το aseg24kmte ή στο toshiba edge white/black αν θα ήθελα κλιματιστικό τάφος (και ας χάνει πιθανότατα σε ψύξη /θέρμανση το 2ο σε σχέση με το fujitsu  ). 

Για το 12άρι και αν το οικονομικό δεν ήταν θέμα, θα πήγαινα στο daikin ftxm35a, ενώ σε μια κλάση κάτω θα πήγαινα στο fujitsu aseh12kmcg. 

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους τελικά η αγορά έγινε Fujitsu  aseg24kmte σήμερα έγινε η εγκατάσταση όλα πήγαν καλά το μηχάνημα έχει παγώσει το χώρο για αρχή και βλέπουμε θα ήθελα να με βοηθήσει όποιος γνωρίζει διότι έχω μπερδευτεί σχετικά με την σύνδεση στο  Wi-Fi στο manual εχει τη εφαρμογή FGLair και στο κουτί το αντάπτορα usb στις οδηγίες έχει την εφαρμογή AIRSTAGE MOBILE ποια χρησιμοποιείται από της δυο ;

• Like 1
Δημοσ.

AIRSTAGE MOBILE

14 minutes ago, dimkir said:

στο κουτί το αντάπτορα usb στις οδηγίες έχει την εφαρμογή AIRSTAGE MOBILE ποια χρησιμοποιείται από της δυο ;

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, dimkir είπε

Καλησπέρα σε όλους τελικά η αγορά έγινε Fujitsu  aseg24kmte σήμερα έγινε η εγκατάσταση όλα πήγαν καλά το μηχάνημα έχει παγώσει το χώρο για αρχή και βλέπουμε θα ήθελα να με βοηθήσει όποιος γνωρίζει διότι έχω μπερδευτεί σχετικά με την σύνδεση στο  Wi-Fi στο manual εχει τη εφαρμογή FGLair και στο κουτί το αντάπτορα usb στις οδηγίες έχει την εφαρμογή AIRSTAGE MOBILE ποια χρησιμοποιείται από της δυο ;

Άριστη επιλογή. Καλοδούλευτο το εργαλειο!

Αν θέλεις ανέβασέ μας και φωτογραφίες από την εγκατάσταση και αν έγιναν όλα όπως έπρεπε (να τα δούμε και εμείς) και αν θέλεις πες μας μερικά λόγια για το κλιματιστικό (πχ πως σου φαίνεται ο θόρυβος της εσωτερικής μονάσας; κτλ ) 

ΥΓ Όπως είπε και @BrunoB, το airstage. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

An από την εσωτερική μονάδα η σωλήνα πρέπει να κάνει "απότομες" κ μικρές κούρμπες για να φτάσει στην εξωτερική μονάδα, υπάρχουν κομμάτια για τις γωνίες ή απλώς πρέπει να "κουρμπαριστεί" η ίδια η μονοκόματη σωλήνα όσο γίνεται;
Βάζω την εσωτερική μονάδα στο σαλόνι, μετά υπάρχει σοβάς, τούβλο κ εξωτερικός σοβάς του σπιτιού. Εκεί θέλω να κάνει κούρμπα η σωλήνα ώστε να μην κρέμεται απέξω από τον εξωτ σοβά του σπιτιού. Μπορώ να την χωνέψω, κάπως, μέσα στο τουβλο κ στο εξωτερ. σοβά αν καταφέρω να κάνει κούρμπα μικρή; ...δεν ξέρω εάν το περιγράφω σωστά, :-( ...

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.

liakjim εγώ  σας ευχαριστώ που με βοηθήσατε στην επιλογή του συγκεκριμένου κλιματιστικού  στην χαμηλή σκάλα είναι αθόρυβο αλλά και στην μεγαλύτερη  δεν είναι ενοχλητικό για την δική πάντα ακουστική τώρα για τα υπόλοιπα φαίνεται να έχει μια Α ποιότητα κατασκευής made in Thailand αγοράστηκε από κατάστημα με είδη κλιματισμού ηλεκτρονικά τώρα αφού το συνδέσω στο Wi-Fi και την εφαρμογή θα έχω να πω περισσότερα!IMG_0785.jpeg.45c51150e6ceaa8e2b11ef37aa88e4bc.jpeg

image.jpg

• Like 4
Δημοσ.

Στην εφαρμογή της TCL στις ρυθμίσεις (πατώντας στις 3 τελείες πάνω δεξιά στην εφαρμογή) υπάρχει μια επιλογή που στα ελληνικά ονομάζεται "Ανθεκτικό στη μούχλα".

Είναι λειτουργία που ενεργοποιείται μόνο από την εφαρμογή κι όχι από το τηλεκοντρόλ; Γνωρίζει κανείς τι κάνει;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, dimkir είπε

liakjim εγώ  σας ευχαριστώ που με βοηθήσατε στην επιλογή του συγκεκριμένου κλιματιστικού  στην χαμηλή σκάλα είναι αθόρυβο αλλά και στην μεγαλύτερη  δεν είναι ενοχλητικό για την δική πάντα ακουστική τώρα για τα υπόλοιπα φαίνεται να έχει μια Α ποιότητα κατασκευής made in Thailand αγοράστηκε από κατάστημα με είδη κλιματισμού ηλεκτρονικά τώρα αφού το συνδέσω στο Wi-Fi και την εφαρμογή θα έχω να πω περισσότερα!IMG_0785.jpeg.45c51150e6ceaa8e2b11ef37aa88e4bc.jpeg

image.jpg

Ένα καναλάκι θέλει στη σωλήνα και βάψιμο. Έγινε κενό με αντλία κενού έτσι;

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έγινε κανονικά με αντλία  κενού όσο για το Καναλάκι το είχα υπόψιν μου πάω να το πάρω να το βάλω και αυτό και το βάψιμο μαζί με το σπίτι θα γίνει γενικό👍 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, dimkir είπε

image.jpg

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Το ιδανικό θα ήταν λίγο πιο αριστερά η τρύπα ή να έβγαινε λοξά αν δεν ήθελε να πάει πιο άκρη το εσωτερικό ώστε να τρέχει ένα καναλάκι εξωτερικά από το ταβάνι έως το μηχάνημα δίπλα ακριβώς από την υδρορροή.

Παροχή από που παίρνει;

Καλοδούλευτο!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...