vmb Δημοσ. Τετάρτη στις 09:52 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:52 πμ (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Grim Ripper είπε 9700 watt = 33097 btu, θες αρκετά μεγάλη μονάδα. Βάλε τις απαντήσεις που έδωσες αν θες ώστε να δούμε εαν υπάρχει κάποιο λάθος. Έχεις δίκιο, αν βάλω έστω απλή μόνωση (3 εκ.) στην πλάκα πέφτει στα 6500 watt (22000 btu). Οι θερμικές απώλειες φαίνονται πολλές. Δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ μιας και σκοπεύω να ψαχτώ με εξοικονομώ από του χρόνου μιας και τώρα έκλεισαν οι αιτήσεις. Και από την άλλη αν πάρω κάποιο πολύ δυνατό και αναβαθμίσω ίσως έχω το πρόβλημα ον/οφφ. Εν πάσει περιπτώσει, έχετε κάποια ιδέα σε κάποιο σχετικά δυνατό στη θέρμανση, και ας με καλύπτει μερικώς προς το παρόν, θα το εκτιμούσα. Επεξ/σία Τετάρτη στις 10:03 πμ από vmb
sergeantd Δημοσ. Τετάρτη στις 10:10 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:10 πμ (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, amotida είπε @sergeantd Τι ρύθμιση στόχου έχεις; Πόσους βαθμούς καταφέρνει να πιάσει στο δωμάτιο, με ανεξάρτητο θερμόμετρο; Βλέπω πολύ μεγάλες παύσεις κάποιες φορές αφού περάσει σε "compressor off". Χθες το απόγευμα είδα μία που κράτησε περίπου δυόμισι ώρες. Τώρα είναι πάλι σε παύση και μόλις ξεπέρασε τις 3 ώρες. Πόσο ανεβαίνει η θερμοκρασία στον χώρο μετά από τέτοιες μεγάλες διακοπές; Έχω setpoint στους 27 °C. Επίσης είναι ενεργοποιημένο το Follow Me και το remote βρίσκεται σε ύψος 1,6μ περίπου, 4μ μακριά από τη ροή κλιματιστικό και κοιτάει προς αυτό. ( 1,6μ είναι το ενδεδειγμένο ύψος των θερμοστατών ). Στο παρακάτω γράφημα έχει όλες τις μετρήσεις Θερμοκρασίας / Κατανάλωσης από χθες βράδυ στις 20:00 εώς τώρα. Επεξ/σία Τετάρτη στις 10:12 πμ από sergeantd 1
sap00 Δημοσ. Τετάρτη στις 10:26 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:26 πμ 11 λεπτά πριν, sergeantd είπε Στο παρακάτω γράφημα έχει όλες τις μετρήσεις Θερμοκρασίας Αν θέλει 6 ώρες να ρίξει τη θερμοκρασία ένα βαθμό, και τη νύχτα σε 2 ώρες ξαναανεβαίνει ένα βαθμό, αυτό δεν είναι χώρος με ελάχιστες απώλειες! Μήπως υπάρχει κάποια πηγή/συσκευή θερμότητας στο χώρο? 2 λεπτά πριν, liakjim είπε Καλή αγορά: Είναι και το μηχάνημα μέσα στο κουτί? 1 1
sergeantd Δημοσ. Τετάρτη στις 10:41 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:41 πμ (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, sap00 είπε Αν θέλει 6 ώρες να ρίξει τη θερμοκρασία ένα βαθμό, και τη νύχτα σε 2 ώρες ξαναανεβαίνει ένα βαθμό, αυτό δεν είναι χώρος με ελάχιστες απώλειες! Μήπως υπάρχει κάποια πηγή/συσκευή θερμότητας στο χώρο? Θα διαφωνήσω πλήρως με την τοποθέτηση σου, αλλά είναι φυσιολογικό γιατί δεν μπορώ να αποδώσω ακριβώς τον χώρο και τη διάταξη των αισθητήρων. Αν προσέξεις στις 4:30 που ανάβει, το inverter ΠΟΛΥ σωστά ξεκινάει ψηλά και καθώς κατεβαίνει η θερμοκρασία χαμηλώνει το φορτίο του συμπιεστή. Το θέμα είναι ότι δεν κατεβάζει το φορτίο περίπου στα ~230W και το κρατάει ψηλά στα 480W. Επεξ/σία Τετάρτη στις 10:42 πμ από sergeantd
liakjim Δημοσ. Τετάρτη στις 10:49 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:49 πμ (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, sap00 είπε Αν θέλει 6 ώρες να ρίξει τη θερμοκρασία ένα βαθμό, και τη νύχτα σε 2 ώρες ξαναανεβαίνει ένα βαθμό, αυτό δεν είναι χώρος με ελάχιστες απώλειες! Μήπως υπάρχει κάποια πηγή/συσκευή θερμότητας στο χώρο? Γιατί στέκεστε στις απώλειες του χώρου; Το κλιματιστικό δεν ρίχνε watts, τέλος. Η εγκατάσταση είναι σίγουρα σωστή. Οπότε ή μιλάμε για βλάβη μηχανήματος ή μιλάμε για ( το πιθανότερο ) σαπιλα . ΥΓ Προσωπικά αποκλείω τη βλάβη, το μηχάνημα παίζει σωστά, ακούει στο follow me, ψύχει τον χώρο κτλ Επεξ/σία Τετάρτη στις 10:50 πμ από liakjim 1
sergeantd Δημοσ. Τετάρτη στις 12:12 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:12 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, sergeantd είπε Έχω setpoint στους 27 °C. Επίσης είναι ενεργοποιημένο το Follow Me και το remote βρίσκεται σε ύψος 1,6μ περίπου, 4μ μακριά από τη ροή κλιματιστικό και κοιτάει προς αυτό. ( 1,6μ είναι το ενδεδειγμένο ύψος των θερμοστατών ). Στο παρακάτω γράφημα έχει όλες τις μετρήσεις Θερμοκρασίας / Κατανάλωσης από χθες βράδυ στις 20:00 εώς τώρα. Και φωτογραφίες της εγκατάστασης. Επεξ/σία Τετάρτη στις 12:14 μμ από sergeantd 2
Pan_K Δημοσ. Τετάρτη στις 12:39 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:39 μμ (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, sergeantd είπε Και φωτογραφίες της εγκατάστασης. Εφόσον έχεις Home Assistant, δοκίμασε το εξής: προσπάθησε να δεις αν μπορείς να συνδέσεις το κλιματιστικό με την εφαρμογή smart home της midea και όχι με την tuya (ή κάποια tuya - based πλατφόρμα). Στην συνέχεια εγκατάστησε την ενσωμάτωση Midea Smart AC και δες αν σου επιτρέπει να επιλέξεις την ρύθμιση ECO και αν μπορείς να ρυθμίσεις και την ταχύτητα ανεμιστήρα στο ECO. Ιδανικά θα μπορείς έτσι να το τρέχεις στο ECO και με μεσαία έως την μέγιστη ταχύτητα ανεμιστήρα. Αυτό θα κατεβάσει αρκετά την κατανάλωση. Αλλιώς δοκίμασε (αν δεν το έχεις ήδη κάνει) την μέγιστη ταχύτητα ανεμιστήρα. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει πολύ χαμηλή ταχύτητα ανεμιστήρα στο μέγιστο και αυτός είναι νομίζω και ένας λόγος που δεν πέφτει πολύ χαμηλά στην κατανάλωση. ΥΓ. Τώρα είδα ότι η εφαρμογή που χρησιμοποιεί είναι η home connect, οπότε νομίζω μπορείς πολύ εύκολα να πας στην smart home της midea. Αλλά πριν κάνεις αυτό δοκίμασε μήπως και η ενσωμάτωση Midea Smart AC εντοπίζει την μονάδα σου. Αν συναντήσεις δυσκολίες, μπορείς να στείλεις pm Επεξ/σία Τετάρτη στις 12:52 μμ από Pan_K
verlemakos Δημοσ. Τετάρτη στις 12:43 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:43 μμ 2 ώρες πριν, vmb είπε Έχεις δίκιο, αν βάλω έστω απλή μόνωση (3 εκ.) στην πλάκα πέφτει στα 6500 watt (22000 btu). Οι θερμικές απώλειες φαίνονται πολλές. Δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ μιας και σκοπεύω να ψαχτώ με εξοικονομώ από του χρόνου μιας και τώρα έκλεισαν οι αιτήσεις. Και από την άλλη αν πάρω κάποιο πολύ δυνατό και αναβαθμίσω ίσως έχω το πρόβλημα ον/οφφ. Εν πάσει περιπτώσει, έχετε κάποια ιδέα σε κάποιο σχετικά δυνατό στη θέρμανση, και ας με καλύπτει μερικώς προς το παρόν, θα το εκτιμούσα. Η σωστή σειρά είναι: πρώτα η διαχείριση απωλειών μέσω θερμομόνωσης, κουφωμάτων κλπ και έπειτα η επιλογή του κλιματιστικού (ή ακόμη και του συστήματος θέρμανσης/ ψύξης).
sergeantd Δημοσ. Τετάρτη στις 12:55 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:55 μμ 15 λεπτά πριν, Pan_K είπε Εφόσον έχεις Home Assistant, δοκίμασε το εξής: προσπάθησε να δεις αν μπορείς να συνδέσεις το κλιματιστικό με την εφαρμογή smart home της midea και όχι με την tuya (ή κάποια tuya - based πλατφόρμα). Στην συνέχεια εγκατάστησε την ενσωμάτωση Midea Smart AC και δες αν σου επιτρέπει να επιλέξεις την ρύθμιση ECO και αν μπορείς να ρυθμίσεις και την ταχύτητα ανεμιστήρα στο ECO. Ιδανικά θα μπορείς έτσι να το τρέχεις στο ECO και με μεσαία έως την μέγιστη ταχύτητα ανεμιστήρα. Δεν συνδέεται στην εφαρμογή της midea, μόνο στο Home Connect της Bosch. Αλλά έχω ένα θέμα με το WiFi dongle της συσκευής και περιμένω να έρθει τεχνικός να το δει 🙃
liakjim Δημοσ. Τετάρτη στις 12:57 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:57 μμ 11 ώρες πριν, vmb είπε Καλημέρα σας, Φανταστική δουλειά στο forum, εκτιμώ πολύ όλη αυτή την γνώση που έχετε συγκεντρώσει. Θα ήθελα μια πρόταση με τα κατωτέρω, μιας και μου έχει προκαλέσει πονοκέφαλο αν με καλύπτει κάτι: Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1500 Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα, σε νέο διαμέρισμα που ακόμα ΔΕΝ εχω μπει αλλά θέλει άμεσα κάποια λύση. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Δεν με απασχολεί, ο,τι προτείνετε Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 20% ψύξη / 80% θέρμανση Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. Όχι εναλλακτικά μέσα, κεντρική θέρμανση πετρέλαιο, μπορώ όμως να διακόψω την παροχή, καταλαβαίνω ότι σχεδόν κανείς δεν το χρησιμοποιεί οπότε γι'αυτό ασύμφορο. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Σαλοκουζίνα 45 τ.μ., ύψος 2,75 μέτρα. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Δυτική Αττική, πλησίον μετρό (κατοικημένη περιοχή, όχι όμως ψηλές πολυκατοικίες) Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Αδιάφορο, χαμηλή κατανάλωση προφανώς Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Δεν έχω μπει ακόμα στο σπίτι. Κατασκευή 1986, μονά τζάμια-μεταλλικά. Χωρίς μονώσεις. Ρετιρέ 4ος, χωρίς μόνωση η πλάκα. Βόρεια, Ανατολικά εκτεθειμένο στον αέρα. Δυτικά άλλο διαμέρισμα, Νότια επαφή με υπνοδωμάτια/μπάνιο. Υπάρχει σκέψη για ενεργειακή αναβάθμιση αλλά θα καθυστερήσει και πρέπει να βρω μια λύση. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ . Με μια επιθυμητή θερμοκρασία 21, μου έβγαλε 9700 watt απώλειες (!) Δεν πειράζει και 19-20 να είναι, οκ. Θα εκτιμούσα πολύ μια άποψη, υπάρχει κάποια ρεαλιστική λύση να με καλύπτει ? Ευχαριστώ πολύ! ΥΓ Θα βάλω και στα δύο υπνοδωμάτια A/C ιδια χαρακτηριστικά περίπου 12 τ.μ. και 16 τ.μ., θα εκτιμούσα 2 προτάσεις και για εδώ. Budget γύρω στα 500 το καθένα (υπάρχει δυνατότητα να ανέβω) aseg24kmte + aseh12mcg για τα δωμάτια και άμεσα τοποθέτηση μόνωσης. 6 λεπτά πριν, Pan_K είπε Εφόσον έχεις Home Assistant, δοκίμασε το εξής: προσπάθησε να δεις αν μπορείς να συνδέσεις το κλιματιστικό με την εφαρμογή smart home της midea και όχι με την tuya (ή κάποια tuya - based πλατφόρμα). Στην συνέχεια εγκατάστησε την ενσωμάτωση Midea Smart AC και δες αν σου επιτρέπει να επιλέξεις την ρύθμιση ECO και αν μπορείς να ρυθμίσεις και την ταχύτητα ανεμιστήρα στο ECO. Ιδανικά θα μπορείς έτσι να το τρέχεις στο ECO και με μεσαία έως την μέγιστη ταχύτητα ανεμιστήρα. Δεν έχει eco αυτό. Έχει όμως το sleep ( έτσι έλεγε παλιά το eco η midea ή x-sleep το έλεγε στο crystal I και το οποίο ονομάστηκε eco στο crystal II που πήρα ). Ας το δει. 1
Arkin Δημοσ. Τετάρτη στις 12:58 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:58 μμ Με 36 εξωτερικη 32 εσωτερικη και ζητηση 26 με το fan στη max σκαλα εχω σε μιση ωρα 2.5 βαθμους κατω στους 29.5 αυτη τη στιγμη. Συνηθως στη μια ωρα παιζω στους 3.5 με 4 βαθμους κατω και στις 2 ειμαι κατω απο 26. Ο χωρος 40τμ το υπολοιπο σπιτι +1 βαθμο απο οτι το μερος που ειναι το κλιματιστικο.
liakjim Δημοσ. Τετάρτη στις 01:03 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:03 μμ 7 λεπτά πριν, sergeantd είπε Δεν συνδέεται στην εφαρμογή της midea, μόνο στο Home Connect της Bosch. Αλλά έχω ένα θέμα με το WiFi dongle της συσκευής και περιμένω να έρθει τεχνικός να το δει 🙃 Home connect πάντως λεει στο site. Οπότε ίσως λογικό να μη μπαίνει στο midea air.
Pan_K Δημοσ. Τετάρτη στις 01:14 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:14 μμ 17 λεπτά πριν, sergeantd είπε Δεν συνδέεται στην εφαρμογή της midea, μόνο στο Home Connect της Bosch. Η ενσωμάτωση του Home Assistant Midea Smart AC εντοπίζει το μηχάνημα;
sergeantd Δημοσ. Τετάρτη στις 01:17 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:17 μμ 2 λεπτά πριν, Pan_K είπε Η ενσωμάτωση του Home Assistant Midea Smart AC εντοπίζει το μηχάνημα; Δεν έχω συνδεθεί ακόμη με WiFi dongle. Οπότε δεν ξέρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα