Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ababa641 είπε

Η πλακέτα στην εξωτερική μονάδα.
Η χρήση ήταν μόνο τα καλοκαίρια με νορμάλ χρήση, δηλαδή μέχρι 33 βαθμούς δεν θα άναβα κλιματιστικό.

Το απέδωσαν κάπου ή απλά αστοχία;

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, τι γνωμη εχουμε για αυτο? Στα 850 ειναι, και τετοια χαρακτηριστικα κατω απο 1100 δεν εχω βρει προς το παρον. 
Το θελω για το εξοχικο, καλοκαιρι κυριως και μονο μεσο θερμανσης το χειμωνα αν τυχει και παω ποτε. Ανατολικη Αττικη, παραλιακα, μονοκατοικια.

https://www.skroutz.gr/s/54575918/AUX-C-Series-Klimatistiko-Inverter-24000-BTU-A-A-me-WiFi.html#specs

image.png.bd45da7dbd941c1eae8e9aaa2f55c59d.png

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kaklikos είπε

Επιτελους εκανα επισκεψη στα τοπικο κατάστημα και πηρα μια γευση τιμων. Μου ειχε προταθει απο τον @liakjim το Mitsubishi heavy ZR SRK/SRC-63ZR-W/B οπότε και πηγα καρφι απευθειας σε αυτο χωρις να με ενδιαφερει τπτ αλλο.. H Τιμή που πηρα για το SRK/SRC-63ZR-WF (ενσωματωμενο wifi) είναι στα 1400 ευρώ μαζί με την εγκατάσταση. Αν και έχω εμπιστοσυνη στον συγκεκριμενο επαγγελματία υπαρχει κατι που θα πρεπει να προσεξω κατα την εγκατασταση; Είμαι ετοιμος να τραβήξω την σκανδαλη και αυριο να περασω για να το κλεισω. Μια τελευταια ερωτηση. Η επιλογη για 24αρι αντι για 22 εινα ασκοπη; αν και οικονομικα ξεφευγει και βαση τον πινακα παραπανω απ οτι καταλαβαινω ειναι υπεραρκετο το 22αρι; Ευχαριστω και παλι.!

Screenshot 2025-07-16 205530.png

Screenshot 2025-07-16 210202.png

Το 71 έχει άλλο συμπιεστή ο οποίος θα σε δυσκολέψει περισσότερο στις ενδιάμεσες εποχές. Θα κάνει συχνά on-off και ειδικά στην ψύξη αυτό θα σου ανεβάζει την υγρασία στον χώρο.

Για να καταλάβω, θα πάρεις ένα μηχάνημα για την σαλονοκουζίνα που έχει θερμικές απώλειες 2.8kW στους -12?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Vasilis_Sk είπε

Καλησπερα παιδια, τι γνωμη εχουμε για αυτο? Στα 850 ειναι, και τετοια χαρακτηριστικα κατω απο 1100 δεν εχω βρει προς το παρον. 
Το θελω για το εξοχικο, καλοκαιρι κυριως και μονο μεσο θερμανσης το χειμωνα αν τυχει και παω ποτε. Ανατολικη Αττικη, παραλιακα, μονοκατοικια.

https://www.skroutz.gr/s/54575918/AUX-C-Series-Klimatistiko-Inverter-24000-BTU-A-A-me-WiFi.html#specs

image.png.bd45da7dbd941c1eae8e9aaa2f55c59d.png

Πολύ θα θέλαμε να ξέραμε γιατί στα χαρτιά φαίνεται καλό για ψύξη, οπότε ή μας κάνεις τη χάρη να γίνεις το πειραματόζωο και το βάζεις μαζί με ενα Shelly ή ενα sonoff ώστε να το ρίξουμε στο grafana της υπογραφής μου ή πας σε κάτι δοκιμασμένο. 

2 ώρες πριν, sergeantd είπε

Παιδιά είστε φοβεροί! Εξαιρετικά τα κείμενα σας! Υπήρχε μια εξαιρετική ισορροπία μεταξύ σοβαρότητας, ειρωνίας και βρετανικού χιούμορ.

Υπόψη ότι μέλος εδώ μέσα ο οποίος πήρε toyotomi , κατάφερε με δικηγόρο να προκαλέσει την επιστροφή του ( νομίζω Κωτσόβολο ) , με επιχείρημα ότι στην αναμονή έλεγε ότι καίει 1W ενώ αυτό έκαιγε στην πράξη 5. Βέβαια το θέμα ήταν άλλο ( ελάχιστα watts είχε 1300W στη θέρμανση ως κλασικό gree δεινόσαυρος). Θέλω να πω ότι αν το κυνηγήσεις το θεωρώ δεδομένο ότι θα γίνει επιστροφή χρημάτων ή αντε αντικατάσταση με κάτι άλλο ( υπάρχουν και κάτι arielli φασονακια tcl ). Προσπαθώ να θυμηθώ την έκφραση που ειχε γράψει, κάτι με ιδιότητα κάτι άλλο δεν θυμάμαι. Έχει φάει και ενα μπαν αυτός από εδώ μέχρι απέναντι και δεν μπορώ να ασχοληθώ παραπάνω. 

Πωπω, τι θυμηθήκαμε τώρα. Νομίζω παραειμαστε πολύ καιρό εδώ μέσα 

Edit , θυμήθηκα την έκφραση!

Screenshot_2025-07-16-23-05-40-316_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg.bb8477064e23b7d8d242982f66992b7e.jpg

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, cmaniac είπε

Το 71 έχει άλλο συμπιεστή ο οποίος θα σε δυσκολέψει περισσότερο στις ενδιάμεσες εποχές. Θα κάνει συχνά on-off και ειδικά στην ψύξη αυτό θα σου ανεβάζει την υγρασία στον χώρο.

Για να καταλάβω, θα πάρεις ένα μηχάνημα για την σαλονοκουζίνα που έχει θερμικές απώλειες 2.8kW στους -12?

Θελω να καλυψω εναν ενιαιο χωρο και δυο υπνοδωματια. Ο ενιαιος εχεις 2.8 και τα δωματια 1.6 και τα δυο μαζι.βτο λες αρνητικα ή θετικα γιατι δεν το εχω καταλαβει. Οι -12 πως προκυπτουν;

Σ ευχαριστω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, kaklikos said:

Η επιλογη για 24αρι αντι για 22 εινα ασκοπη; αν και οικονομικα ξεφευγει και βαση τον πινακα παραπανω απ οτι καταλαβαινω ειναι υπεραρκετο το 22αρι; Ευχαριστω και παλι.!

Το βασικο προβλημα ειναι η διαχυση στον χωρο, αλλα αν στο προτεινε ο liakjim κατι εχει αξιολογηθει για να αποφασιστει αυτη η λυση. Δεν υπαρχει λογος να πας κ σε πιο πανω, κοστος, θορυβος κ γενικα αχρειαστο επιπλεον. Σιγουρα εχει προταθει ενα για ολο τον χωρο? αυτο τσεκαρισε διπλά...

22 minutes ago, kaklikos said:

Οι -12 πως προκυπτουν;

θεωρουσε, ο φιλος οπως κ οποιος αλλος το διαβασε, οτι θελεις ενα 22ρι για ενα χωρο που ακομη κ -12 κελσιου εξωτερικη να εχεις, οι απωλειες του ειναι για ενα 9ρι.

Επεξ/σία από Specs
  • Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Specs είπε

Το βασικο προβλημα ειναι η διαχυση στον χωρο, αλλα αν στο προτεινε ο liakjim κατι εχει αξιολογηθει για να αποφασιστει αυτη η λυση. Δεν υπαρχει λογος να πας κ σε πιο πανω, κοστος, θορυβος κ γενικα αχρειαστο επιπλεον. Σιγουρα εχει προταθει ενα για ολο τον χωρο? αυτο τσεκαρισε διπλά...

θεωρουσε, ο φιλος οπως κ οποιος αλλος το διαβασε, οτι θελεις ενα 22ρι για ενα χωρο που ακομη κ -12 κελσιου εξωτερικη να εχεις, οι απωλειες του ειναι για ενα 9ρι.

Να γιατί είχα πει το heavy 63. Μένει σε μέρος με βρωμόκρυο και θέλει κάτι να ζεστάνει γρήγορα, όχι να κάνει συντήρηση. Θα μπορούσε να μπει και το 24άρι , δεν τον νοιάζει η κατανάλωση, έχει και φωτοβολταικά λέει αλλά νομίζω για τόσο καλά μονωμένο σπίτι θα είναι εντάξει. Πατώντας την κοιλιά μου βέβαια. Ιδιαίτερη περίπτωση. 

Ορίστε ένα crop από αυτά που είχε γράψει

->>>>>>>>

image.png.45d8e8214aa921482fbebc8ec2a4088a.png

• Like 1
Δημοσ.
15 hours ago, liakjim said:

Αμονωτη πλάκα, χωρίς μονώσεις, μονά τζάμια. Και λίγα έβγαλε.

Σπίτι τοστιέρα.

Aseh09kmcg. Βγαίνει και σε μαύρο.

Σε ευχαριστώ! Φαίνεται ιδανική επιλογή αλλά δυστυχώς δεν το βρίσκω εδώ το συγκεκριμένο. Βρίσκω το https://www.public.cy/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/fujitsu-kn-series-aseh09knca-aoeh09knca-9000-btu-aa-me-wi-fi-klimatistiko-inverter/1938305. Υπάρχουν διαφορές ή απλά είναι διαφορετικό regional code? Βλέπω ASEH/ASYG/ASEG και να τελειώνουν σε KP/KG/KN/KL αλλά όχι KM. https://www.public.cy/cat/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/f/kataskeyasths:daikin~fujitsu?ob=priceAsc
Επίσης φτάνει το 9αρι για 13m2? Το 12άρι δεν θα καταναλώνει λιγότερο επειδή θα δουλεύει πιο άνετα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kaklikos είπε

Θελω να καλυψω εναν ενιαιο χωρο και δυο υπνοδωματια. Ο ενιαιος εχεις 2.8 και τα δωματια 1.6 και τα δυο μαζι.βτο λες αρνητικα ή θετικα γιατι δεν το εχω καταλαβει. Οι -12 πως προκυπτουν;

Σ ευχαριστω.

Βρίσκεσαι στη ζώνη Δ κατα ΚΕΝΑΚ, σημαίνει ότι η θερμοκρασία αναφοράς για υπολογισμό απωλειών είναι -12.

-12 θα υπολόγιζε το σύστημα εάν είχες και Ζώνη Γ αλλά πάνω από 500μ.

.pdf

Δεν το λέω ούτε αρνητικά ούτε θετικά, προσπαθώ (-ούσα) να καταλάβω το σενάριο σου.

Επεξ/σία από cmaniac
Δημοσ.
7 ώρες πριν, liakjim είπε

Να γιατί είχα πει το heavy 63. Μένει σε μέρος με βρωμόκρυο και θέλει κάτι να ζεστάνει γρήγορα, όχι να κάνει συντήρηση. Θα μπορούσε να μπει και το 24άρι , δεν τον νοιάζει η κατανάλωση, έχει και φωτοβολταικά λέει αλλά νομίζω για τόσο καλά μονωμένο σπίτι θα είναι εντάξει. Πατώντας την κοιλιά μου βέβαια. Ιδιαίτερη περίπτωση. 

Ορίστε ένα crop από αυτά που είχε γράψει

->>>>>>>>

image.png.45d8e8214aa921482fbebc8ec2a4088a.png

Ακριβως οπως τα εγραψα. Δεν ξερω βεβαια αν μπορω να καταργησω το τζακι εντελως και για να το πετυχω αυτο αν χρειαστει να τοποθετηθει και δευτερο κλιματιστικο τουλ στην κρεβατοκαμαρα μικρο. Το μονο σιγουρο ειναι οτι στο μελλον θα τοποθετηθει και αντλια. Ιδιαιτερη περιπτωση σιγουρα. Ο λογος που κανω αυτες τις σκεψεις ειναι διοτι  το χωριο που ειναι το σπιτι διπλα απο την πεμπτη μοναδα της δεη και λογω τον φωτοβολταικων της περιοχης ηδη ξεκινησαν 30% εκπτωση για ανταποδοτικα στις κιλοβατορες στον λογαριασμο που ηρθε. Σε αυτα τα 30% θα μπει αλλο ενα 30% λογω απολιγνιτοποιηαης στην δυτικη μακεδονια το οποιο βαση δεη θα αρχισει να εχει ισχυ απο τους επομενους μηνες. Συν τα 10kw net metering που εβαλα προ 2 μηνων με μπαταρια, θελω να γυρισω την θερμανση αποκλειστικα σε ρευμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παιδιά. Την περασμένη εβδομάδα αγόρασα για υπνοδωμάτιο το Fujitsu Aseh09kmcg (από Κωτσόβολο including εγκατάσταση).

Μου κάνει το περίεργο ότι αν το βάλω στους 26 βαθμούς σε ψύξη, κάθε 5 λεπτά σταματάει να βγάζει αέρα από μόνο του, μετά από 2 λεπτά ξαναξεκινάει (εντωμεταξύ κάθε φορά που ξαναξεκινάει κάνει κάτι περίεργους ήχους αέρα για μερικά δευτερόλεπτα). Το ίδιο πράγμα γίνεται συνέχεια, ανοιγοκλείνει με αποτέλεσμα να με ξυπνάει. Είναι φυσιολογικό να κάνει έτσι; Να πάρω τον τύπο που μου το εγκατέστησε τηλ; Μιάς και είναι καινούργιο το air condition, θέλω τώρα που είναι νωρίς να καταλάβω αν υπάρχει κάποια βλάβη και να κάνω ό,τι ενέργεις χρειάζεται. Plz help αν μπορείτε να με κατευθύνετε.

Σημείωση: Αν το βάλω στους 24 και κάτω με Auto, δεν ανοιγοκλείνει.

Επεξ/σία από eclipse24
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, eclipse24 είπε

Καλημέρα παιδιά. Την περασμένη εβδομάδα αγόρασα για υπνοδωμάτιο το Fujitsu Aseh09kmcg (από Κωτσόβολο including εγκατάσταση).

Μου κάνει το περίεργο ότι αν το βάλω στους 26 βαθμούς σε ψύξη, κάθε 5 λεπτά σταματάει να βγάζει αέρα από μόνο του, μετά από 2 λεπτά ξαναξεκινάει (εντωμεταξύ κάθε φορά που ξαναξεκινάει κάνει κάτι περίεργους ήχους αέρα για μερικά δευτερόλεπτα). Το ίδιο πράγμα γίνεται συνέχεια, ανοιγοκλείνει με αποτέλεσμα να με ξυπνάει. Είναι φυσιολογικό να κάνει έτσι; Να πάρω τον τύπο που μου το εγκατέστησε τηλ; Μιάς και είναι καινούργιο το air condition, θέλω τώρα που είναι νωρίς να καταλάβω αν υπάρχει κάποια βλάβη και να κάνω ό,τι ενέργεις χρειάζεται. Plz help.

Σημείωση: Αν το βάλω στους 24 και κάτω με Auto, δεν ανοιγοκλείνει.

Ναι. Αυτό συμβαίνει και σ' εμένα. Κάνει θόρυβο από το ψυκτικό υγρό που επανακυκλοφορεί στους σωλήνες (νομίζω) κάθε φορά που επανεκκινεί μετά από μία σύντομη παύση. Είναι το μόνο -και σημαντικό- μελανό σημείο αυτού του μοντέλου: άπαξ και μπει σε on/off είτε σε ψύξη είτε σε θέρμανση την έβαψες. Πρέπει να το δουλεύεις στην αφύγρανση το καλοκαίρι και όχι στην ψύξη. Και με ζητούμενη θερμοκρασία 1,5 με 2 βαθμούς πιο κάτω από αυτό που θα έβαζες στην ψύξη. Μετά πάνε όλα στρωτά και η κατανάλωση είναι για γέλια. Πχ την νύχτα με εξωτερική στους 28 βαθμούς καίω σε 10 ώρες 25 λεπτά του ευρώ για να διατηρήσω ένα αμόνωτο δωμάτιο 14 τμ στους 25 βαθμούς. Και με ανοιχτή την μεσόπορτα.

ΥΓ. και κάτι σημαντικό: αν για κάποιον λόγο επιλέξεις ψύξη, που δεν την συνιστώ και για τον λόγο ότι ανεβάζει πολύ την υγρασία του δωματίου ασχέτως πόσο ξηρή ήταν αρχικά η ατμόσφαιρα, τότε μόνο με ανεμιστήρα στο αθόρυβο, χαμηλό ή αυτόματο που παίζει μεταξύ των δύο αυτών ρυθμίσεων.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Ναι. Αυτό συμβαίνει και σ' εμένα. Κάνει θόρυβο από το ψυκτικό υγρό που επανακυκλοφορεί στους σωλήνες (νομίζω) κάθε φορά που επανεκκινεί μετά από μία σύντομη παύση. Είναι το μόνο -και σημαντικό- μελανό σημείο αυτού του μοντέλου: άπαξ και μπει σε on/off είτε σε ψύξη είτε σε θέρμανση την έβαψες. Πρέπει να το δουλεύεις στην αφύγρανση το καλοκαίρι και όχι στην ψύξη. Και με ζητούμενη θερμοκρασία 1,5 με 2 βαθμούς πιο κάτω από αυτό που θα έβαζες στην ψύξη. Μετά πάνε όλα στρωτά και η κατανάλωση είναι για γέλια. Πχ την νύχτα με εξωτερική στους 28 βαθμούς καίω σε 10 ώρες 25 λεπτά του ευρώ για να διατηρήσω ένα αμόνωτο δωμάτιο 14 τμ στους 25 βαθμούς. Και με ανοιχτή την μεσόπορτα.

ΥΓ. και κάτι σημαντικό: αν για κάποιον λόγο επιλέξεις ψύξη, που δεν την συνιστώ και για τον λόγο ότι ανεβάζει πολύ την υγρασία του δωματίου ασχέτως πόσο ξηρή ήταν αρχικά η ατμόσφαιρα, τότε μόνο με ανεμιστήρα στο αθόρυβο, χαμηλό ή αυτόματο που παίζει μεταξύ των δύο αυτών ρυθμίσεων.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, θα δοκιμάσω και το DRY mode που αναφέρεις. Όσον αφορά τον ανεμιστήρα που αναφέρεις, εννοείς να το βάλω στο FAN mode?

Παρεμπιπτόντως, κάτι ίσως σημαντικό που βρήκα στο manual, υπάρχει ρύθμιση για απενεργοποίηση του fan control (section 7.2 Fan control for energy saving). Θα το δοκιμάσω να δω αν δουλεύει και σας λέω. Edit: όχι τελικά μάλλον δεν σχετίζεται αυτό γιατί βλέπω ήταν ήδη στο off περιέργως.

Επεξ/σία από eclipse24
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, eclipse24 είπε

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, θα δοκιμάσω και το DRY mode που αναφέρεις. Όσον αφορά τον ανεμιστήρα που αναφέρεις, εννοείς να το βάλω στο FAN mode?

Παρεμπιπτόντως, κάτι ίσως σημαντικό που βρήκα στο manual, υπάρχει ρύθμιση για απενεργοποίηση του fan control (section 7.2 Fan control for energy saving). Θα το δοκιμάσω να δω αν δουλεύει και σας λέω. Edit: όχι τελικά μάλλον δεν σχετίζεται αυτό γιατί βλέπω ήταν ήδη στο off περιέργως.

Το Fan control for energy saving θα πρέπει να είναι on. 

Όντως δες το dry. Μέχρι και σήμερα έτσι βγαίνει το καλοκαίρι μου. 

• Like 1
Δημοσ.
37 minutes ago, Pan_K said:

Αυτές οι πληροφορίες είναι πολύτιμες, και μπράβο που τις αναφέρεις. Όμως, μου κάνει εντύπωση που συμπεριφέρεται έτσι ένα τέτοιο μοντέλο μιας εταιρίας που φημίζεται για τον καλό προγραμματισμό των μηχανημάτων της.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...