Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, liakjim είπε

Όντως δες το dry. Μέχρι και σήμερα έτσι βγαίνει το καλοκαίρι μου. 

Επομένως αντί να το βάλω COOL στους 26, να το βάλω DRY στους 23-24?

Το ίδιο πρόβλημα με τα on/off συμβαίνει και στην θέρμανση?

Αρχίζει και με προβληματίζει η ποιότητα του συγκεκριμένου μοντέλου. Πήγα σε non-entry, αλλά μας τα λέει περίεργα.

Επεξ/σία από eclipse24
  • Απαντ. 11,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, eclipse24 είπε

Επομένως αντί να το βάλω COOL στους 26, να το βάλω DRY στους 23-24?

Αρχίζει και με προβληματίζει η ποιότητα του συγκεκριμένου μοντέλου. Πήγα σε non-entry, αλλά μας τα λέει περίεργα.

Εγώ το έχω dry και 24, αλλά θα το δεις. 

Στη θέρμανση θα καίει ελάχιστα. 

Μην προβληματίζεσαι καθόλου. Πήρες ένα από τα καλύτερα κλιματιστικά της αγοράς στα χρήματα του αλλά και αυτό δεν μπορεί να κάνει θαύματα πχ να συντηρεί έναν χώρο λίγων απωλειών χωρίς onoff. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, eclipse24 είπε

Δεν έχω ακούσει ανάλογους θορύβους στην θέρμανση. Βάλτο στο Dry στους 24 βαθμούς και όλα καλά. Κάνει πολύ καλή ατμόσφαιρα. Στην θέρμανση είναι πολύ οικονομικό, μην σε προβληματίζει.

@liakjim πιάσε κόκκινο.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, eclipse24 είπε

Καλημέρα παιδιά. Την περασμένη εβδομάδα αγόρασα για υπνοδωμάτιο το Fujitsu Aseh09kmcg (από Κωτσόβολο including εγκατάσταση).

Μου κάνει το περίεργο ότι αν το βάλω στους 26 βαθμούς σε ψύξη, κάθε 5 λεπτά σταματάει να βγάζει αέρα από μόνο του, μετά από 2 λεπτά ξαναξεκινάει (εντωμεταξύ κάθε φορά που ξαναξεκινάει κάνει κάτι περίεργους ήχους αέρα για μερικά δευτερόλεπτα). Το ίδιο πράγμα γίνεται συνέχεια, ανοιγοκλείνει με αποτέλεσμα να με ξυπνάει. Είναι φυσιολογικό να κάνει έτσι; Να πάρω τον τύπο που μου το εγκατέστησε τηλ; Μιάς και είναι καινούργιο το air condition, θέλω τώρα που είναι νωρίς να καταλάβω αν υπάρχει κάποια βλάβη και να κάνω ό,τι ενέργεις χρειάζεται. Plz help αν μπορείτε να με κατευθύνετε.

Σημείωση: Αν το βάλω στους 24 και κάτω με Auto, δεν ανοιγοκλείνει.

Αυτούς τους περίεργους ήχους αέρα τους έχω εντοπίσει και εγώ κάποιες φορές στο yukai 13. Ιδίως όταν το αλλάζω τρόπο λειτουργίας, ταχύτητα, θερμοκρασία κλπ.

Μπορεί να λειτουργήσει για ώρες τελείως αθόρυβα και να το εμφανίσει σε ανύποπτο χρόνο. Γίνεται αντιληπτό επειδή είναι πολύ ήσυχο.

Στην αφυγρανση όμως δεν καταλαβαίνω ότι λειτουργεί, τάφος.

Δημοσ.
19 hours ago, MARIOSNURSE said:

LG θα το απέφευγα.

Πίτσος, TCL, Toyotomi, Bosch είναι όλα φασον κινεζικό gree / Midea.

Δες Daikin, Fujitsu, Toshiba (με αυτή τη σειρά), αφού θες θέρμανση. 

2X Daikin siesta sensira 9,000 για τα δωμάτια (περίπου 550€ το καθένα) και Daikin Perfera18,000 ή 22,000 για το σαλόνι.

Επέκταση εγγύησης σε όλα για 10 έτη και δεν ασχολείσαι ξανά.

Πόσο χειρότερα είναι τα φασόν κινέζικα από τα Daikin, Fujitsu, Toshiba? Είναι μεγάλες οι διαφορές στην κατανάλωση? Αν λόγω διαθεσιμότητας καταλήξω σε κινέζικο ποιες μάρκες έχουν προβάδισμα(Βλέπω και κάτι Airwell)? Δυστυχώς δεν έχω πολλές επιλογές στα ποιοτικά εδώ. Ίσως να ήμουνα υπερβολικός με την θέρμανση, ας πούμε ένα 15-20% καλύτερα.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, liakjim είπε

Εγώ το έχω dry και 24, αλλά θα το δεις. 

Στη θέρμανση θα καίει ελάχιστα. 

Μην προβληματίζεσαι καθόλου. Πήρες ένα από τα καλύτερα κλιματιστικά της αγοράς στα χρήματα του αλλά και αυτό δεν μπορεί να κάνει θαύματα πχ να συντηρεί έναν χώρο λίγων απωλειών χωρίς onoff. 

Ένας από τους λόγους που προτίμησα 13αρι αντί για 16αρι ή 18αρι ήταν η αποφυγή (όσο αυτό είναι δυνατόν) των on-off. Μπορεί να αργεί λίγο παραπάνω να θερμανει ή να ψυξει ένα μεγάλο χώρο (48-70 τμ., αναλόγως αν είναι ανοιχτές όλες οι πόρτες ή όχι), προσωπικά δεν με ενοχλεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστώ για τα responses :) @liakjim @Pan_K @verlemakos

Θα το δοκιμάσω σε DRY όπως λέτε. Κυρίως ήθελα να διαπιστώσω αν πρόκειται για κάποιο "γνωστό" θέμα του μοντέλου ή αν πρέπει να ψαχτώ για βλάβη.

Ένα τελευταίο ερώτημα που έχω τις τελευταίες μέρες που δουλεύω το κλιματιστικό. Το δωμάτιο ψύχεται σχετικά ανομοιόμορφα, δηλαδή το μέρος του υπνοδωματίου που είναι μακριά από το κλιματιστικό δεν ψύχεται και ιδανικά, παρ' όλα αυτά, το κλιματιστικό αντιλαμβάνεται ότι έχει πιάσει μία Χ θερμοκρασία, οπότε μειώνει σκάλα στον ανεμιστήρα. Αυτό ενδέχεται να είναι θέμα κακής μόνωσης; (υπόψιν το δωμάτιο έχει πολύ μεγάλη μπαλκονόπορτα, μέτριας μόνωσης) κακής εγκατάστασης; μπορώ να πειράξω κάτι ίσως στην ροή του αέρα για να βελτιώσω την ανομοιομορφία;

Επεξ/σία από eclipse24
  • Like 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, eclipse24 είπε

Θα το δοκιμάσω σε DRY όπως λέτε. Κυρίως ήθελα να διαπιστώσω αν πρόκειται για κάποιο "γνωστό" θέμα του μοντέλου ή αν πρέπει να ψαχτώ για βλάβη.

Ένα τελευταίο ερώτημα που έχω τις τελευταίες μέρες που δουλεύω το κλιματιστικό. Το δωμάτιο ψύχεται σχετικά ανομοιόμορφα, δηλαδή το μέρος του υπνοδωματίου που είναι μακριά από το κλιματιστικό δεν ψύχεται και ιδανικά, παρ' όλα αυτά, το κλιματιστικό αντιλαμβάνεται ότι έχει πιάσει μία Χ θερμοκρασία, οπότε μειώνει σκάλα στον ανεμιστήρα. Αυτό ενδέχεται να είναι θέμα κακής μόνωσης; (υπόψιν το δωμάτιο έχει πολύ μεγάλη μπαλκονόπορτα, μέτριας μόνωσης) κακής εγκατάστασης; μπορώ να πειράξω κάτι ίσως στην ροή του αέρα για να βελτιώσω την ανομοιομορφία;

Μάλλον σου κάνει ζημιά ή μεγάλη μπαλκονόπορτα, συχνό φαινόμενο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, chemkyr είπε

Αυτές οι πληροφορίες είναι πολύτιμες, και μπράβο που τις αναφέρεις. Όμως, μου κάνει εντύπωση που συμπεριφέρεται έτσι ένα τέτοιο μοντέλο μιας εταιρίας που φημίζεται για τον καλό προγραμματισμό των μηχανημάτων της.

Το πρόβλημά του είναι ότι κάνει rapid cycling και όχι απλά on/off σε αραιά διαστήματα. Αυτό έχει τα εξής αποτελέσματα: Στην θέρμανση αυξάνει η κατανάλωση, επειδή κάνει rapid cycling με υψηλές αιχμές, σε βαθμό που συμφέρει να αυξήσεις την ζητούμενη ή να το κλείσεις για λίγο. Στην ψύξη δεν έχει υψηλές αιχμές, αλλά επειδή σταματά ο ανεμιστήρας εντελώς η μονάδα δεν επωφελείται από το γεγονός ότι το στοιχείο παραμένει για λίγη ώρα ψυχρό πριν ζεσταθεί και πάλι, έτσι η κατανάλωση είναι μεν χαμηλή, αλλά πέφτει και η απόδοση. 

Αν βρεις την σωστή λειτουργία, έχεις επιδόσεις από άλλο σύμπαν με τον ανεμιστήρα στο αθόρυβο και αυτό δεν έχω ιδέα πώς το καταφέρνει. Εκεί που άλλα έχουν με ανεμιστήρα στο αθόρυβο EER 2-4, αυτό πιάνει 8-11! Αλλά πρέπει να γνωρίζεις τις ιδανικές ρυθμίσεις και ο μόνος τρόπος είναι να διαβάζεις insomnia. Δηλαδή πού να φανταστείς ότι πρέπει να το έχεις στην αφύγρανση και λίγο πιο χαμηλά από εκεί που θες, γιατί στην αφύγρανση έχει offset γύρω στο 2.

Τώρα, βέβαια, η χαμηλή ταχύτητα ανεμιστήρα έχει και τα μειονεκτήματά της, όπως η όχι και τόσο ομοιόμορφη κατανομή της θερμοκρασίας στο δωμάτιο, αλλά αυτό ισχύει για όλα τα κλιματιστικά. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα.

Εν κατακλείδει, νομίζω ότι αυτή η συμπεριφορά είναι αποτέλεσμα του προγραμματισμού που έχει, να είναι υπερ-αποδοτικό σε υπνοδωμάτια που θες ανεμιστήρα το low ή quiet και ως τέτοιο διαφημίζεται από την Fujitsu. Γι' αυτό και δεν βγαίνει σε μεγαλύτερα μεγέθη ισχύος.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, eclipse24 είπε

Πλήρης συσκότιση  χώρου όταν έχεις ηλιακά κέρδη και χρήση 24/7. 

Προσωπικά κλείνω παντζούρια (έχω ηλεκτρικά με shelly ) και ανάβω αφύγρανση από το πρωί (κατά τις 9 και ανάλογα τις συνθήκες) και σβήνω κατά τις 9 με 10 το βράδυ αν η εξωτερική πέσει κάτω από 28C (ευτυχώς είμαι εξοχή και συνήθως συμβαίνει) αλλιώς μπορεί να μη σβήσω και καθόλου σε κάποιες νύχτες που δεν λέει να πέσει η εξωτερική. 

Με αυτά πιάνω έναν ενιαίο χώρο των 60τμ με το asyg24kmta σε αφύγρανση και μόνο, με σούπερ συνθήκες μέσα στον χώρο από άποψη θερμοκρασίας και άνεσης (δείκτης humidex) και με κατανάλωση που κυμαίνεται από 2 έως 6KWh (ανάλογα τις εξωτερικές συνθήκες). Διάγραμμα κατανάλωσης του asyg24kmta των τελευταίων 30 ημερών -> 

image.png.4c5ba2e83efd91a4d24a0f43b4f7f145.png

Η πιο δύσκολη μέρα ως τώρα ήταν η 9/7 , που πήγε έτσι :

image.png.eedf308e25a320376e6576e2586599ac.png

Με μέγιστες θερμοκρασίες 38.5C

• Like 4
Δημοσ.

Λογαριασμος σημερα ρευματος ηθελα να δω διαφορα με τον προηγουμενο που δεν ειχα κλιματιστικο καθολου. Το κλιματιστικο δουλεψε 20 μερες ακριβως απο 8 μεχρι 12 ωρες τη μερα καθε μερα. Ο λογαριασμος ηρθε ενα 10αρικο παραπανω απο οτι ο προηγουμενος χωρις να εχω αλλαξει κατι αλλο. Οποτε μπορουμε να πουμε οτι μεσες ακρες εκαψε ενα 50λεπτο τη μερα για τις ωρες που δουλεψε. Δουλεμα αποκλειστικα μεσημεριανες ωρες απο τις 12-1 μεχρι το βραδυ 10-12 και στους 26 με 27 βαθμους. 

Με το παλιο ηθελα ενα 3 ευρω τη μερα στο νερο για αυτες τις ωρες. Πολυ οικονομικη ψυξη και πιστευω οτι και ολη μερα αν δουλευε οπως ειπατε σωστα καποιοι μπορει να εκαιγε το ιδιο μιας και τωρα δουλευει αρχικα στο φουλ με 32 μεσα τι να κανει και αυτο ενω αν ειχε μια μονιμη θερμοκρασια 27 θα ινβερταρε συνεχεια χωρις να χρειαζεται να δουλεψει στο φουλ στην αρχη. 

Screenshot-1.png

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πλήρης συσκότιση  χώρου όταν έχεις ηλιακά κέρδη και χρήση 24/7. 

Προσωπικά κλείνω παντζούρια (έχω ηλεκτρικά με shelly ) και ανάβω αφύγρανση από το πρωί (κατά τις 9 και ανάλογα τις συνθήκες) και σβήνω κατά τις 9 με 10 το βράδυ αν η εξωτερική πέσει κάτω από 28C (ευτυχώς είμαι εξοχή και συνήθως συμβαίνει) αλλιώς μπορεί να μη σβήσω και καθόλου σε κάποιες νύχτες που δεν λέει να πέσει η εξωτερική. 

Με αυτά πιάνω έναν ενιαίο χώρο των 60τμ με το asyg24kmta σε αφύγρανση και μόνο, με σούπερ συνθήκες μέσα στον χώρο από άποψη θερμοκρασίας και άνεσης (δείκτης humidex) και με κατανάλωση που κυμαίνεται από 2 έως 6KWh (ανάλογα τις εξωτερικές συνθήκες). Διάγραμμα κατανάλωσης του asyg24kmta των τελευταίων 30 ημερών -> 

image.png.4c5ba2e83efd91a4d24a0f43b4f7f145.png

Η πιο δύσκολη μέρα ως τώρα ήταν η 9/7 , που πήγε έτσι :

image.png.eedf308e25a320376e6576e2586599ac.png

Με μέγιστες θερμοκρασίες 38.5C

Πολύ αποδοτικό, ιδίως αν αναλογιστούμε ότι παλεύει με 60τμ. και με αντίξοες καιρικές συνθήκες!

Δημοσ.
21 ώρες πριν, techPro είπε

@Specs

Ύστερα από περισσότερες δοκιμές σχετικά με τη λειτουργία "Ανθεκτικό στη μούχλα" που υπάρχει στην εφαρμογή του TCL:

• Ο χρόνος λειτουργίας του ανεμιστήρα της εξωτερικής μονάδας είναι τελικά άσχετος με τη συγκεκριμένη επιλογή
  • Η λειτουργία αυτή τελικά προσθέτει καθυστέρηση στην απενεργοποίηση του ανεμιστήρα της εσωτερικής μονάδας.
  • Αν γίνει οποιοσδήποτε χειρισμός μέσω του τηλεχειριστηρίου μετά την ενεργοποίηση της λειτουργίας, αυτή απενεργοποιείται και πρέπει να ενεργοποιηθεί εκ νέου μέσω της εφαρμογής.

Το αν μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω του τηλεχειριστηρίου θέλει διερεύνηση. Στο manual δείχνει ότι η οθόνη του τηλεχειριστηρίου έχει ένδειξη για τη λειτουργία κατά της μούχλας, αλλά δε λέει πως ενεργοποιείται, ούτε υπάρχει απευθείας πλήκτρο ενεργοποίησης στο συγκεκριμένο τηλεχειριστήριο όπως σε άλλα της TCL.

Που είναι αυτή η λειτουργία ρε παιδιά;Στην εφαρμογή tcl home που έχω δεν την βλέπω πουθενά.Έχω το tcl miracle 12.
Μήπως δουλε'υει αυτοματα;

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Arkin είπε

Screenshot-1.png

Γενικότερα έχεις χαμηλή κατανάλωση (KWh) σαν νοικοκυριό. Εμείς 3 άνθρωποι ήμαστε τις περισσότερες φορές περίπου στις 500KWh. 

Κουζίνα, πλυντήρια πολλά, θερμοσίφωνας κάθε μέρα πρωί - βράδυ τι να σου κάνει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, perelevas είπε

Που είναι αυτή η λειτουργία ρε παιδιά;Στην εφαρμογή tcl home που έχω δεν την βλέπω πουθενά.Έχω το tcl miracle 12.
Μήπως δουλε'υει αυτοματα;

Το miracle 3 το 9αρι με έχει τρελάνει. Μπορεί να παίξει από 140wh και κάποια στιγμή να καίει για ώρες 600-700wh. Και μάλιστα με εξωτερική θερμοκρασία κάτω από 32. Το πιάνουν τα ψυχολογικά του αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί. Κάνω κάτι λάθος στις ρυθμίσεις ή είναι κοινό σύμπτωμα?Screenshot_2025-07-17-14-03-59-23_41b172fd405cd4f56cfde6a38027ffd1.jpg.aec5d5354669aa96c0d5e5edcfc85d45.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...