Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vmb είπε

Το μόνο που δεν αντιλαμβάνομαι είναι γιατί να σου βάλει πρίζα στα 12αρια.

Ακόμη και σε αυτά δίνεις παροχή εξωτερικά και γλιτώνεις από τα καλώδια - πρίζες μέσα στο χώρο.

Θα μου πεις, εδώ θα τρέχουν κανάλια, αυτό σε πείραξε...

Η αλλαγή πίνακα, με ξεχωριστές γραμμές και νέο ραγοΰλικο είναι κάτι θεμιτό εφόσον υπάρχει το οικονομικό περιθώριο.

• Like 1
  • Απαντ. 11,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Το μόνο που δεν αντιλαμβάνομαι είναι γιατί να σου βάλει πρίζα στα 12αρια.

Ακόμη και σε αυτά δίνεις παροχή εξωτερικά και γλιτώνεις από τα καλώδια - πρίζες μέσα στο χώρο.

Θα μου πεις, εδώ θα τρέχουν κανάλια, αυτό σε πείραξε...

Η αλλαγή πίνακα, με ξεχωριστές γραμμές και νέο ραγοΰλικο είναι κάτι θεμιτό εφόσον υπάρχει το οικονομικό περιθώριο.

Έχεις δίκιο. Θα τον ρωτήσω για διευκρίνιση. Ευχαριστώ!

Μου είπε επί λέξη ούτε που θα τα καταλαβαίνω τα καναλάκια, μικρό το αισθητικό όφελος και αρκετά μεγαλύτερο το κόστος αν πάω σε άλλη λύση.

Από κει και πέρα, οτιδήποτε μπορώ να αποφύγω αισθητικά (π.χ. πρίζες όπως επισήμανες) γιατί όχι, ευχαριστώ και πάλι.

Επεξ/σία από vmb
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, zoranb είπε

Από την επίσημη σελίδα της Fujitsu, ποιές είναι οι τιμές για τις παρακάτω μετρήσεις;

Screenshot 2025-07-17 at 17.45.33.png

Αυτή η εικόνα είναι λάθος. Πού την βρήκες; Τα σωστά στοιχεία για το 14άρι από την ιστοσελίδα της Fujitsu είναι αυτά:

image.png.1abddb456ad83b7378fe9b74d227413b.png

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Αυτή η εικόνα είναι λάθος. Πού την βρήκες; Τα σωστά στοιχεία για το 14άρι από την ιστοσελίδα της Fujitsu είναι αυτά:

image.png.1abddb456ad83b7378fe9b74d227413b.png

Ας πούμε ότι είναι η ν-οστή φορά. 

Μία από τις προηγούμενες:

Στις 15/7/2025 στις 12:17 ΜΜ, zoranb είπε

Σε σύγκριση των δύο κλιματ έχω αυτές τις τιμές. Ποιά τιμή θεωρείται  πιό καλή κ γιατί?

Screenshot 2025-07-15 at 12.12.44.png

Στις 15/7/2025 στις 1:13 ΜΜ, polisv είπε

Το Β έχει λάθος ταμπελάκι απο το 9αρι στο Skroutz.

To σωστό είναι αυτό

fujitsu-aseh14kmcgaoeh14kmcg.jpg

Επεξ/σία από cmaniac
  • Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.
7 minutes ago, cmaniac said:

Ας πούμε ότι είναι η ν-οστή φορά.

Δεν καταλάβαινα απο τις πολλές μετρήσεις κ τιμές του επίσημου site, ποιες ήταν οι αντίστοιχες με τις λάθος τιμές που δίνει το skroutz.

Δημοσ.

@sergeantd βλέποντας τη συμπεριφορά του pitsos , μου θυμίζει έντονα το 18αρι Αχριστον που είχαν τα πεθερικά. Παίζει στα ίδια ελάχιστα. Θα κάνω μια τρελή υπόθεση: από τη στιγμή που δεν έχουμε ματαδεί εδώ μέσα 12αρι φασόν midea να παίζει τόσο χάλια, αποκλείεται να έχουν πετάξει μέσα συμπιεστή παλιάς σειράς gmcc που μπαίνει σε 18αρι και μετά με προγραμματισμό να παίζει σαν 12αρι με πιο χαμηλά κυβικά; Δεν ξέρω αν στέκει σαν υπόθεση. 

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Σήμερα δοκίμασα το άλλοτε πολύ δημοφιλές (στο Skroutz) Toyotomi Hiro 9k από περιέργεια, για να δω επιδόσεις, μιας και πέφτει όπως έχουμε δει χαμηλά στην ψύξη (πχ 164 watt σημερα). 

image.png.ca83da9bb15c42f1d0f1c79a6401e431.png

Να και το συγκριτικό EER τις ίδιες ώρες σε σχέση με άλλα δύο κλιματιστικά που έχω. 

image.png.5d2349ceb48bd200afef59b033b9de60.png

Το Hiro μπορεί να πέφτει μεν χαμηλά, αλλά αυτό δεν λέει τίποτε. Μέσο EER 2,91 με εξωτερική 35,7. Κλάμα. 

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

αποκλείεται να έχουν πετάξει μέσα συμπιεστή παλιάς σειράς gmcc που μπαίνει σε 18αρι και μετά με προγραμματισμό να παίζει σαν 12αρι με πιο χαμηλά κυβικά; Δεν ξέρω αν στέκει σαν υπόθεση. 

Αυτό πώς μπορούμε να το μάθουμε;

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Pan_K είπε

αυτό δεν λέει τίποτε

Ναι και είναι ψιλοπαγιδα να βλέπουμε το grafana με τα watts γιατί στην τελική εμάς μας ενδιαφέρει κυρίως η απόδοση. Όπου απόδοση λέμε τον βαθμό απόδοσης. 

22 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Αυτό πώς μπορούμε να το μάθουμε;

Υποθέτω μόνο με άνοιγμα της μονάδας. Αν και δεν έχει νόημα. Μπαίνει στη μαύρη λίστα και τέλος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, liakjim είπε

@sergeantd βλέποντας τη συμπεριφορά του pitsos , μου θυμίζει έντονα το 18αρι Αχριστον που είχαν τα πεθερικά. Παίζει στα ίδια ελάχιστα. Θα κάνω μια τρελή υπόθεση: από τη στιγμή που δεν έχουμε ματαδεί εδώ μέσα 12αρι φασόν midea να παίζει τόσο χάλια, αποκλείεται να έχουν πετάξει μέσα συμπιεστή παλιάς σειράς gmcc που μπαίνει σε 18αρι και μετά με προγραμματισμό να παίζει σαν 12αρι με πιο χαμηλά κυβικά; Δεν ξέρω αν στέκει σαν υπόθεση. 

Ποιος ξέρει… Μπορεί… Θα στείλω και ένα e-mail στην εταιρία μπαρ και με διαφωτίσει περισσότερο. 

Επεξ/σία από sergeantd
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, liakjim είπε

Φουλ ψηφίζω την υποθεση.

Αν ηταν 18, θα ταν διροτορο και θα πηγαινε τουλάχιστον 200-250.

Μην ειναι κανα τέρας, απο 24ρι φοβάμαι.

Δημοσ.
58 minutes ago, cmaniac said:

τι θα κερδιζαν? δεν εχουν κανενα λογο...ακριβοτερο εξαρτημα το μεγαλυτερο.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Specs είπε

τι θα κερδιζαν? δεν εχουν κανενα λογο...ακριβοτερο εξαρτημα το μεγαλυτερο.

Οικονομία κλίμακας. Ένας συμπιεστής για όλες τις χρήσεις...

Πολλά κυβικά, λίγο ψυκτικό για να μην τινάξει την εσωτερική μονάδα στον άερα και άνω όριο στις στροφές για να μην πάθει κανένα κακό...

Τι μπορεί να πάει στραβά;

Δημοσ.
1 hour ago, sergeantd said:

Θα στείλω και ένα e-mail στην εταιρία μπαρ και με διαφωτίσει περισσότερο. 

στο οποιο θα ρωτας τι?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, cmaniac είπε

Φουλ ψηφίζω την υποθεση.

Αν ηταν 18, θα ταν διροτορο και θα πηγαινε τουλάχιστον 200-250.

Διροτορο; Σε Πίτσος; Που αλλού έχεις δει twin rotary gmcc εκτός από τα Toshiba; 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, liakjim είπε

18αρι Αχριστον....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...