Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 minutes ago, Danai174 said:

Θερμικές Απώλειες

4195.05

Aν ειναι του συνολου, χρειαζεται επανυπολογισμος ανα δωματιο-χωρο

Με αυτες τις οδηγιες

Προσοχή:

• Τα δεδομένα που βάζουμε θα πρέπει να είναι μόνο για τον χώρο που θέλουμε να καλύψουμε, δηλαδή ανοίγματα, προσανατολισμό, διπλανοί χώροι, τετραγωνικά. Δεν βάζουμε όλο το σπίτι. Επίσης το ύψος είναι πάντα πάτωμα ως το ταβάνι σε μέτρα πχ 2.8
  • Αν θέλουμε να καλύψουμε παραπάνω από έναν χώρο που δεν είναι ενιαίος πχ ένα σαλόνι και μια κρεβατοκάμαρα, θα πρέπει να τρέξουμε το εργαλείο ανά χώρο ξεχωριστά και πάντα με τα δεδομένα του συγκεκριμένου χώρου, δηλαδή δύο φορές για το παράδειγμα.
  • Αν θέλουμε ψύξη και θέρμανση, βάζουμε ως επιθυμητή θερμοκρασία αυτήν που θέλουμε τον χειμώνα πχ 21C ή 22C. 
  • Αν θέλουμε μόνο ψύξη, βάζουμε ως επιθυμητή 18C μιας και το εργαλείο είναι φτιαγμένο για θέρμανση και εμπειρικά δίνει καλούτσικα αποτελέσματα για ψύξη. 
Επεξ/σία από Specs
  • Like 1
  • Απαντ. 11,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την κάλυψη της συγκεκριμένης κάτοψης συμφωνείτε πως χρειάζεται ένα 18άρι;

Επειδή το υποψήφιο κλιματ είναι για το εξοχικό, για λίγους μήνες το χρόνο (κυρίως για ψύξη) συμφωνείτε πως μάλλον πρέπει να μπεί κάποιο φθηνότερο μοντέλο;

Φίλος πρότεινε το Fujitsu aseh14kmcg, αλλά είναι το συγκεκριμένο τόσο καλό όσο το aseg18kmte στην κατηγορία του; ή καλύτερα έχετε να προτείνετε κάποια άλλη φθηνότερη μάρκα στα 18Κbtu;\

Screenshot-2025-06-03-at-16.28.58.jpg

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.

Πριν 4 χρόνια είχα "φάει" 2 βδομάδες του καλοκαιριού διαβάζοντας όλα τα πόστ του αρχικού τόπικ, και κατέληξα στην αγορά του Edge για το σαλόνι μου - απόλυτα ικανοποιημένος.
Τώρα έφτασε ο καιρός που ψάχνω ένα 9άρι για την κρεβατοκάμαρα (αποκλειστικά ψύξη). Διάβασα τις τελευταίες .... 300 σελίδες του part-4 και εκεί που είχα καταλήξει στο Miracle 3, τώρα έχω τις εξής σκέψεις:.

1. ρωτήθηκε 2 φορές τον τελευταίο μήνα αν το Miracle Plus που κυκλοφορεί είναι το ίδιο καλό με το Miracle3. Δεν είδα κάποια απάντηση οπότε δεν είμαι σίγουρος τι παίζει. Το χαρακτηριστικό που με κάνει να κοιτάζω το Miracle 3 είναι οι αναφορές μελών οτι είναι ιδανικό για μικρούς χώρους, όπου αν πιάσει την επιθυμητή θερμοκράσια δεν φορτώνει τον χώρο με υγρασία και δημιουργεί μια καλή ατμόσφαιρα για ύπνο. Σωστά έχω καταλάβει; Έχουμε εμπειρία από το Miracle Plus για να ξέρουμε αν έχει ίδια συμπεριφορά;

2. Προτάθηκε πριν λίγες σελίδες σε άλλο μέλος το Daikin Siesta Sensira 9000. Βλέπω εδώ https://docs.google.com/spreadsheets/d/1LiRF6XFRH6hDrD_45wvgHoZBBlavSGY5Y0hcv7ON69s/edit?gid=1469242720#gid=1469242720 στην γραμμή 28 οτι το Sensira ΔΕΝ σταματάει τον εσωτερικό ανεμιστήρα όταν πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία ψύξης. Από όσο μπορώ να καταλάβω, αυτό είναι ένα επιθυμητό χαρακτηριστικό, έτσι δεν είναι; Και υποψιάζομαι οτι αυτό μπορεί να συμβάλει και στη δημιουργία καλής ατμόσφαιρας (όχι υγρασία, όχι θόρυβοι από εκκίνηση μοτέρ κτλ).

3. To όνομα Daikin μου επνέει μια ασφάλεια (αν καταλήξω σε αυτό θα αγοραστεί και η 10ετής εγγύηση). Ωστόσο πιο σημαντικό νομίζω είναι η καλή ατμόσφαιρα για τον ύπνο. Έτσι είμαι σε δίλημα. Daikin ή TCL?

Ο χώρος είναι πολύ μικρός (7τμ), και πάντα υπάρχει ανοιχτή μεσόπορτα. Στο σαλόνι θα παίζει 24/7 το Edge 18k και το κλιματιστικό του υπνοδωματίου θα παίζει από 21.00 έως 07.00. Επιιθυμητή θερμοκρασία στο υπνοδωμάτιο θα είναι 27 βαθμοί, όχι πιο κάτω.

Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καρμπον τα διαγραμματα στο grafana , μεταξυ των δυο Daikin Perfera 25. Τι καμπυλες κανουν αυτα τα μηχανηματα...δεν πρεπει να υπαρχει τοσο λατρεμενο μηχανημα στα ολα του πιστευω. Ουτε σκαλοπατια ουτε υπερευαισθησια σε εσωτερικες μεταβολες, αλλα λογικη ανταποκριση σε μεταβολες θερμοκρασιας στον χωρο τον εσωτερικο  κ ακομη περισσοτερο φυσικα στις  εξωτερικες θερμοκρασιες.

Απολαυστε!

187202525025_bmp.jpg.b9380049bc35617098f3aedc265dec6b.jpg

15 minutes ago, spot said:

αυτό είναι ένα επιθυμητό χαρακτηριστικό, έτσι δεν είναι;

το αντιθετο...επιθυμουμε να σταματαει, οπως πχ στο Perfera και αλλα

Το χαρακτηριστικό που με κάνει να κοιτάζω το Miracle 3 είναι οι αναφορές μελών οτι είναι ιδανικό για μικρούς χώρους, όπου αν πιάσει την επιθυμητή θερμοκράσια δεν φορτώνει τον χώρο με υγρασία και δημιουργεί μια καλή ατμόσφαιρα για ύπνο

Δεν θυμαμαι αν εχει απαντηθει, αλλα αν ΔΕΝ σταματαει, θαναι δυσκολο για ψυξη κ εκει καταφευγουμε σε αφυγρανση, ας μας πουν οι κατοχοι. @Pan_K για πες.

Το καινουργιο, σε καθε εταιρια αλλωστε, δεν ειναι δεδομενο οτι εχοντας το ονομα του παλιου συν καποια προσθηκη οτι θα κουβαλαει κ τις αρετες του η και τα ελατωματα του. Καποιες εταιριες ισως κρατανε καποιο ονομα που εχει εδραιωθει και παριστανουν οτι το εξελισσουν αλλα αν αλλαξει κατι προς το χειροτερο δεν γλιτωνουν οι καινουργιοι!

Έχουμε εμπειρία από το Miracle Plus για να ξέρουμε αν έχει ίδια συμπεριφορά;

Προφανως οχι εδω μεσα για να μην απαντησε κανεις.

Ο χώρος είναι πολύ μικρός (7τμ), και πάντα υπάρχει ανοιχτή μεσόπορτα

Εφοσον παντα ανοιχτη μεσοπορτα, ισως δεν κοβει η εξωτερικη μοναδα , δυσκολο θεμα να τα ζυγισεις με το αλλο το Toshiba , μπορει κ το αντιθετο, να κοβει συχνα-πυκνα.

Επεξ/σία από Specs
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Danai174 είπε

Επανέρχομαι λίγο πιο οργανωμένα μετά τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου.

Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 2.000 με 2.500 για δυο κλιματιστικά. Το ένα για υπνοδωμάτιο το άλλο για σαλόνι-κουζίνα

Νέα αγορά

Αδιάφορο το από που, αν υπάρχει κάποια καλή προσφορά ευπρόσδεκτη.

Χρήση κλιματιστικού  ( 85% ψύξη / 15% θέρμανση):

Συχνότητα χρήσης: στο υπνοδωμάτιο υπάρχει και ανεμιστήρας οροφής. Κυρίως το θέλουμε για 2-3 ώρες πριν τον ύπνο το καλοκαίρι ώστε να μένει ο ανεμιστήρας στη συνέχεια. Ίσως παίζει και 2-3  ωρες  για θέρμανση αν κάνει βαρύ χειμώνα και  ανάλογα τις καταναλώσεις του αερίου. Στο σαλόνι το καλοκαίρι θα είναι αρκετές ώρες και κυρίως εκεί μόνο για ψύξη.

Λάρισα.

Επιθυμητή η εγγύηση 5+ τουλάχιστον. Πολύ σημαντικό το αθόρυβο για το μικρότερο κλιματιστικό στο υπνοδωμάτιο. Ιδανικό να μην υπήρχε wifi , αλλά βλέπω ότι τα περισσότερα έχουν.

Ξύλινα κουφώματα, έξτρα μόνωση, περίπου 30 τμ η σαλονοκουζίνα και 15 το υπνοδωμάτιο. Επίσης είναι μονοκατοικία και οι τρείς πλευρές στη σαλονοκουζίνα και οι δύο στην κρεβατοκάμαρα είναι σε επαφή με αέρα. 

Θερμικές Απώλειες

4195.05

Watt

3607.75

KCal/h

139.84

Watt/m2

120.26

KCal/h/m2

Λάρισσα ε; 

Οι απώλειες αυτές είναι για τα 30τμ;

Μπορείς να δείξεις τα δεδομένα που έβαλες στην εφαρμογή των απωλειών;

Και επίσης τον πιο κοντινό σταθμό του meteo.gr

15 λεπτά πριν, spot είπε

Πριν 4 χρόνια είχα "φάει" 2 βδομάδες του καλοκαιριού διαβάζοντας όλα τα πόστ του αρχικού τόπικ, και κατέληξα στην αγορά του Edge για το σαλόνι μου - απόλυτα ικανοποιημένος.
Τώρα έφτασε ο καιρός που ψάχνω ένα 9άρι για την κρεβατοκάμαρα (αποκλειστικά ψύξη). Διάβασα τις τελευταίες .... 300 σελίδες του part-4 και εκεί που είχα καταλήξει στο Miracle 3, τώρα έχω τις εξής σκέψεις:.

1. ρωτήθηκε 2 φορές τον τελευταίο μήνα αν το Miracle Plus που κυκλοφορεί είναι το ίδιο καλό με το Miracle3. Δεν είδα κάποια απάντηση οπότε δεν είμαι σίγουρος τι παίζει. Το χαρακτηριστικό που με κάνει να κοιτάζω το Miracle 3 είναι οι αναφορές μελών οτι είναι ιδανικό για μικρούς χώρους, όπου αν πιάσει την επιθυμητή θερμοκράσια δεν φορτώνει τον χώρο με υγρασία και δημιουργεί μια καλή ατμόσφαιρα για ύπνο. Σωστά έχω καταλάβει; Έχουμε εμπειρία από το Miracle Plus για να ξέρουμε αν έχει ίδια συμπεριφορά;

2. Προτάθηκε πριν λίγες σελίδες σε άλλο μέλος το Daikin Siesta Sensira 9000. Βλέπω εδώ https://docs.google.com/spreadsheets/d/1LiRF6XFRH6hDrD_45wvgHoZBBlavSGY5Y0hcv7ON69s/edit?gid=1469242720#gid=1469242720 στην γραμμή 28 οτι το Sensira ΔΕΝ σταματάει τον εσωτερικό ανεμιστήρα όταν πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία ψύξης. Από όσο μπορώ να καταλάβω, αυτό είναι ένα επιθυμητό χαρακτηριστικό, έτσι δεν είναι; Και υποψιάζομαι οτι αυτό μπορεί να συμβάλει και στη δημιουργία καλής ατμόσφαιρας (όχι υγρασία, όχι θόρυβοι από εκκίνηση μοτέρ κτλ).

3. To όνομα Daikin μου επνέει μια ασφάλεια (αν καταλήξω σε αυτό θα αγοραστεί και η 10ετής εγγύηση). Ωστόσο πιο σημαντικό νομίζω είναι η καλή ατμόσφαιρα για τον ύπνο. Έτσι είμαι σε δίλημα. Daikin ή TCL?

Ο χώρος είναι πολύ μικρός (7τμ), και πάντα υπάρχει ανοιχτή μεσόπορτα. Στο σαλόνι θα παίζει 24/7 το Edge 18k και το κλιματιστικό του υπνοδωματίου θα παίζει από 21.00 έως 07.00. Επιιθυμητή θερμοκρασία στο υπνοδωμάτιο θα είναι 27 βαθμοί, όχι πιο κάτω.

Ευχαριστώ!

Δεν έχει απαντήσει κανείς για το Miracle plus γιατί κανείς δεν ξέρει. Ίσως να δοκίμαζες να ρωτούσες την αντιπροσωπία για τις διαφορές τους. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Pan_K είπε

Πολύ καλύτερο έτσι. Ευχαριστούμε. Έτσι όπως βλέπω τα πράγματα θα πρέπει να βάλεις και το pitsos ioli στα 18άρια...😁

Παρεμπιπτόντως φαίνεται ξεκάθαρα πόσο πιο οικονομικά είναι τα 18άρια-24άρια Fujitsu σε υψηλές θερμοκρασίες. Και τα τρία που έχεις στο grafana παίζουν στα 340 (το δικό σου) και 600 watt περίπου όταν τα άλλα (toyotomi erai 24, Toshiba Shorai 18 και Yukai 24) παίζουν στα >800 watt. Και μετά είναι και η περίπτωση του Tesla που παίζει μεταξύ 450 και 1200 watt (άβυσσος).

Στα 420watt παίζει σταθερά και το mitsubishi 71zr

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, spot είπε

ρωτήθηκε 2 φορές τον τελευταίο μήνα αν το Miracle Plus που κυκλοφορεί είναι το ίδιο καλό με το Miracle3. Δεν είδα κάποια απάντηση οπότε δεν είμαι σίγουρος τι παίζει.

Νομίζω το κλειδί είναι το χαρακτηριστικό ΑΙ eco mode που δεν το έχει το Miracle III. 

Spoiler

image.png.6f6e247ffe406b9f279e99f55bbac0e8.png

Κατά τ' άλλα πολύ δύσκολα θα έχεις αφύγρανση με ζητούμενη 28 βαθμούς σε 7τμ, όποιο μηχάνημα και αν αγοράσεις. Για εμένα το καλύτερο μηχάνημα για μικρά δωμάτια είναι το ASEH09KMCG στην αφύγρανση, στους 24 βαθμούς. Αλλά και το Miracle είναι πολύ καλό, αλλά στην αθόρυβη λειτουργία που θα το έχεις, θα είναι 3 φορές πιο ενεργοβόρο από το Fujitsu. Υπάρχουν ενδείξεις ότι και το ASEH09KNCA έχει παρόμοια συμπεριφορά στην ψύξη, αλλά δεν έχει δοκιμαστεί εκτενώς. Θα πρότεινα το Fujitsu.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, zoranb είπε

Για την κάλυψη της συγκεκριμένης κάτοψης συμφωνείτε πως χρειάζεται ένα 18άρι;

Επειδή το υποψήφιο κλιματ είναι για το εξοχικό, για λίγους μήνες το χρόνο (κυρίως για ψύξη) συμφωνείτε πως μάλλον πρέπει να μπεί κάποιο φθηνότερο μοντέλο;

Φίλος πρότεινε το Fujitsu aseh14kmcg, αλλά είναι το συγκεκριμένο τόσο καλό όσο το aseg18kmte στην κατηγορία του ή καλύτερα να επέλεγα κάποια άλλη φθηνότερη μάρκα στα 18Κbtu;

Screenshot-2025-06-02-at-16.27.58.jpg

Πόσες απώλειες έχει ο χώρος των 25τμ; Πόσες απώλειες έχει το κάθε δωμάτιο; Ακολουθούμε τις οδηγίες για ψύξη. 

Δημοσ.
7 minutes ago, Pan_K said:

Αλλά και το Miracle είναι πολύ καλό

τελικα, κλεινει ο μεσα ανεμιστηρας η οχι οταν φτασει επιθυμητη κ κοψει το κομπρεσερ εξω?

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, spot είπε

Ευχαριστώ!

Daikin αν θες 10ετή εγγύηση.

Η TCL σου ζητά να πληρώσεις τον τεχνικό, μετά τα 3 έτη, παρέχει μόνο το ανταλλακτικό.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Specs είπε

τελικα, κλεινει ο μεσα ανεμιστηρας η οχι οταν φτασει επιθυμητη κ κοψει το κομπρεσερ εξω?

Δεν κλείνει, αλλά στο αθόρυβο έχει τόσο χαμηλή παροχή αέρα, που η ισχύς εξόδου μπορεί να πέσει και στα 500 watt, οπότε είναι πάρα πολύ δύσκολο να πάει σε off. 

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
1 minute ago, Pan_K said:

οπότε είναι πάρα πολύ δύσκολο να πάει σε off.

δεν το ρωταω για το on-off αλλα αν επιστρεφει υγρασια συμπυκνωτη στο χωρο οσο ειναι κλειστο το εξω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...