cmaniac Δημοσ. 21 Ιουλίου Δημοσ. 21 Ιουλίου 27 λεπτά πριν, Lofarek είπε Οταν λες φωτο εσωτερικη μοναδα; εξωτερικη ; Η αποψη μου..... ουτε κρυο ουτε ζεστη....Δεν ειναι τοσο της smooth λειτουργιας με τα συνεχη χαμηλα των daikin. Του αρεσουν και τα "πριονια". Nevertheless, οι μεσοι οροι καταναλωσης δεν ειναι ασχημοι. Οχι ururu "με την καμμια" δεν ειναι. Το πιο χαμηλο που ειδα στην ψυξη σε συνεχομενη λειτουργια και σε mild εξωτερικη θερμοκρασια ειναι 134 watt. Ισως εκανα λαθος που δεν πηρα το 10ρι και υπερδιαστασιολογησα. Γενικοτερα εχει αλλη φιλοσοφια. Επισης για να παει χαμηλα και να μενει εκει πρεπει να εχεις επιλεξει το silent στην εξωτερικη μοναδα. Τωρα ως twin rotary μπορω να καταλαβω αν εχει πεσει κατω απο 200w γιατι ο συμπιεστης κανει ενα θορυβο σαν γουργουρητο. Μήπως θες να μπεις στην παρέα των Grafana? Είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση, έχουμε το KGTG, έχουμε το ZSX, θέλουμε ένα Ururu και ένα Daiseikai για να κλείσουμε το καρέ 18 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Και μέσα και έξω (αν και έξω φαντάζομαι είναι το κλασσικό toshiba). Σε σύγκριση με το Ururu νομίζω και αυτά είναι όλα σε 1 μέγεθος και απλά αλλάζει το λογισμικό. Άρα, γενικά λες ότι δεν αξίζει την τιμή του; Από άποψη κατανάλωσης - συμπεριφοράς; Κάτι έχει διαφορετικό η Daikin και ελέγχει τόσο καλά τα μηχανήματα της, ειδικά τα πάνω πάνω. Νομίζω ότι φταίει ότι οι συμπιεστές είναι swing.
MARIOSNURSE Δημοσ. 21 Ιουλίου Δημοσ. 21 Ιουλίου 4 λεπτά πριν, cmaniac είπε Μήπως θες να μπεις στην παρέα των Grafana? Είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση, έχουμε το KGTG, έχουμε το ZSX, θέλουμε ένα Ururu και ένα Daiseikai για να κλείσουμε το καρέ Κάτι έχει διαφορετικό η Daikin και ελέγχει τόσο καλά τα μηχανήματα της, ειδικά τα πάνω πάνω. Νομίζω ότι φταίει ότι οι συμπιεστές είναι swing. Ρε συ η Daikin είναι κορυφή, αυτό το ξέρουμε. Λίγο αλμυρή βέβαια 😆, αλλά έτσι όπως το καίμε πλέον (χειμώνα καλοκαίρι) αξίζει.
cmaniac Δημοσ. 21 Ιουλίου Δημοσ. 21 Ιουλίου 5 ώρες πριν, halvas69 είπε Υγρασία που τσέκαρα τώρα στο δωμάτιο έφτασε μέχρι 58%, πολύ ευχαριστημένος, χαλάλι αν κάψει λίγο παραπάνω. Κάτω από 60 είναι οκ. 40-60 το ιδανικό. Το θέμα είναι εάν σου έκανε ον-οφ και σου ανέβαζε τόση υγρασία, γιατί το Shorai είναι γνωστό ότι δεν κρεμάει με τίποτα.
verlemakos Δημοσ. 21 Ιουλίου Δημοσ. 21 Ιουλίου 6 ώρες πριν, halvas69 είπε Χαχαχα ναι, είμαι πολύ κοντά στην θάλασσα, εξωτερική υγρασία παίζει για πλάκα πάνω από 80% όταν δεν φυσάει. Αφού σκέφτομαι να ρίξω πετονιά από το μπαλκόνι στον ακάλυπτο μπας και πιάσω μπαρμπούνια, αλλά προτιμώ τις μπριζόλες. Μέχρι πέρσι είχα και 2 ενυδρεία στον χώρο αλλά τα έδιωξα. Υγρασία που τσέκαρα τώρα στο δωμάτιο έφτασε μέχρι 58%, πολύ ευχαριστημένος, χαλάλι αν κάψει λίγο παραπάνω. Θα δούμε και τι ψάρια πιάνει αυτή την εβδομάδα με τον καύσωνα. Toshiba shorai premium 18000btu το ακριβές μοντέλο το έχει η υπογραφή μου από κάτω, το έχω από το 2019 με σέρβις κάθε άνοιξη. Κάνε και μία δοκιμή στην λειτουργία αφυγρανσης, τα αποτελέσματα θα είναι ενδιαφέροντα. Τα Toshiba δίνουν ωραίο κλίμα στην αφυγρανση.
Pan_K Δημοσ. 21 Ιουλίου Δημοσ. 21 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, verlemakos είπε Κάνε και μία δοκιμή στην λειτουργία αφυγρανσης, τα αποτελέσματα θα είναι ενδιαφέροντα. Τα Toshiba δίνουν ωραίο κλίμα στην αφυγρανση. Στην αφύγρανση το έχει και είναι ευχαριστημένος λέει. Το είχε γράψει πιο πριν. 1 ώρα πριν, cmaniac είπε Το θέμα είναι εάν σου έκανε ον-οφ και σου ανέβαζε τόση υγρασία, γιατί το Shorai είναι γνωστό ότι δεν κρεμάει με τίποτα. Το πιο πιθανό είναι να ανεβάζει την υγρασία όταν ρίχνει πολύ την κατανάλωση, οπότε παύει να κάνει αφύγρανση και επιστρέφει πίσω στο δωμάτιο την υγρασία που είχε μείνει στο στοιχείο. 6 ώρες πριν, halvas69 είπε Toshiba shorai premium 18000btu το ακριβές μοντέλο το έχει η υπογραφή μου από κάτω, το έχω από το 2019 με σέρβις κάθε άνοιξη. Με τι ζητούμενη το δουλεύεις; 58% υγρασία είναι και πάλι κάπως υψηλή, ειδικά αν η εσωτερική είναι >26 βαθμούς. Βέβαια καμία σχέση με πριν. Αν θες δοκίμασε να κατεβάσεις κι άλλο την ζητούμενη, πχ 26 βαθμοί. Επεξ/σία 21 Ιουλίου από Pan_K
verlemakos Δημοσ. 21 Ιουλίου Δημοσ. 21 Ιουλίου 15 λεπτά πριν, Pan_K είπε Στην αφύγρανση το έχει και είναι ευχαριστημένος λέει. Το είχε γράψει πιο πριν. Το πιο πιθανό είναι να ανεβάζει την υγρασία όταν ρίχνει πολύ την κατανάλωση, οπότε παύει να κάνει αφύγρανση και επιστρέφει πίσω στο δωμάτιο την υγρασία που είχε μείνει στο στοιχείο. Με τι ζητούμενη το δουλεύεις; 58% υγρασία είναι και πάλι κάπως υψηλή, ειδικά αν η εσωτερική είναι >26 βαθμούς. Βέβαια καμία σχέση με πριν. Αν θες δοκίμασε να κατεβάσεις κι άλλο την ζητούμενη, πχ 26 βαθμοί. Και εμένα μου κάνει εντύπωση που έχει 58% στην αφυγρανση.
cmaniac Δημοσ. 21 Ιουλίου Δημοσ. 21 Ιουλίου 28 λεπτά πριν, Pan_K είπε Το πιο πιθανό είναι να ανεβάζει την υγρασία όταν ρίχνει πολύ την κατανάλωση, οπότε παύει να κάνει αφύγρανση και επιστρέφει πίσω στο δωμάτιο την υγρασία που είχε μείνει στο στοιχείο. Αυτό είναι μια υπόθεση που έκανα κι εγώ -- έχω δει και το δικό μου να το ζορίζω με ανεμιστήρα στο auto και να μου βγάζει μούτζα (υγρασία) όταν ο συμπιεστής είναι ρελαντί, όπως τα έγραψα πριν λίγες μέρες. Εχθές στο μεταξύ δεν έπαιξε ο αυτοματισμός για το dry όταν κρέμασε και γέμισε το σπίτι υγρασία (πήγε 65+). Ψάχνοντας, απλά δεν βρήκα κανέναν λόγο να μην τρέξει. Σκέφτομαι μην είναι κανένα bug του HA. Δεν είναι απίθανο να έχουν misfires οι αυτοματισμοί. 1
Lofarek Δημοσ. 21 Ιουλίου Δημοσ. 21 Ιουλίου Πως μπαινω; Δεν εχω προτέρα εμπειρία. Α και δεν εχω pc απο ταμπλετ γραφω..
liakinen Δημοσ. 21 Ιουλίου Δημοσ. 21 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Daikin Sensira Στις 13:30 όταν το έβαλα μπροστά είχα υγρασία 37%. Αυτήν την στιγμή η υγρασία είναι 44%. 28 ζητούμενη (27 στον χώρο). Ψύξη, αυτόματο στον ανεμιστήρα και Econo mode. Δεν νομίζω καν να χρειάζεται να το βάλω στο DRY. Άψογη ατμόσφαιρα εντός με εξωτερική μέγιστη που έφτασε 37 (αυτήν την στιγμή είναι 34). Επεξ/σία 21 Ιουλίου από liakinen 1
Lofarek Δημοσ. 21 Ιουλίου Δημοσ. 21 Ιουλίου 2 ώρες πριν, cmaniac είπε Μήπως θες να μπεις στην παρέα των Grafana? Είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση, έχουμε το KGTG, έχουμε το ZSX, θέλουμε ένα Ururu και ένα Daiseikai για να κλείσουμε το καρέ Κάτι έχει διαφορετικό η Daikin και ελέγχει τόσο καλά τα μηχανήματα της, ειδικά τα πάνω πάνω. Νομίζω ότι φταίει ότι οι συμπιεστές είναι swing. 2 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε Και μέσα και έξω (αν και έξω φαντάζομαι είναι το κλασσικό toshiba). Σε σύγκριση με το Ururu νομίζω και αυτά είναι όλα σε 1 μέγεθος και απλά αλλάζει το λογισμικό. Άρα, γενικά λες ότι δεν αξίζει την τιμή του; Από άποψη κατανάλωσης - συμπεριφοράς; Μαλλον οχι με την επιφυλαξη οτι μαλλον το διαλεξα μεγαλυτερο απο οτι θα επρεπε ισως... 2 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε Ρε συ η Daikin είναι κορυφή, αυτό το ξέρουμε. Λίγο αλμυρή βέβαια 😆, αλλά έτσι όπως το καίμε πλέον (χειμώνα καλοκαίρι) αξίζει. 4
MARIOSNURSE Δημοσ. 21 Ιουλίου Δημοσ. 21 Ιουλίου 11 λεπτά πριν, Lofarek είπε Μαλλον οχι με την επιφυλαξη οτι μαλλον το διαλεξα μεγαλυτερο απο οτι θα επρεπε ισως... Α είναι κάπως διαφορετικό μέσα από τις φωτογραφίες.
verlemakos Δημοσ. 21 Ιουλίου Δημοσ. 21 Ιουλίου 12 λεπτά πριν, liakinen είπε Daikin Sensira Στις 13:30 όταν το έβαλα μπροστά είχα υγρασία 37%. Αυτήν την στιγμή η υγρασία είναι 44%. 28 ζητούμενη (27 στον χώρο). Ψύξη, αυτόματο στον ανεμιστήρα και Econo mode. Δεν νομίζω καν να χρειάζεται να το βάλω στο DRY. Άψογη ατμόσφαιρα εντός με εξωτερική μέγιστη που έφτασε 37 (αυτήν την στιγμή είναι 34). Τι μέση κατανάλωση είχε με τις σημερινές θερμοκρασίες ?
halvas69 Δημοσ. 21 Ιουλίου Δημοσ. 21 Ιουλίου 50 λεπτά πριν, Pan_K είπε Το πιο πιθανό είναι να ανεβάζει την υγρασία όταν ρίχνει πολύ την κατανάλωση, οπότε παύει να κάνει αφύγρανση και επιστρέφει πίσω στο δωμάτιο την υγρασία που είχε μείνει στο στοιχείο. Με τι ζητούμενη το δουλεύεις; 58% υγρασία είναι και πάλι κάπως υψηλή, ειδικά αν η εσωτερική είναι >26 βαθμούς. Βέβαια καμία σχέση με πριν. Αν θες δοκίμασε να κατεβάσεις κι άλλο την ζητούμενη, πχ 26 βαθμοί. Η θερμοκρασία είναι πάντα στους 24c και έγινε ακριβώς όπως το λες. Πέφτει πάρα πολύ κάποια στιγμή η απόδοση (δεν κάνει on-off) και τότε αρχίζει να τσιμπάει η υγρασία. Το νιώθω και στην θερμοκρασία του αέρα που βγάζει, είναι πιο χλιαρός τότε. Τα πράγματα ήταν καλύτερα εάν έβγαζα το auto από το ανεμιστήρα και το δούλευα καρφωτά στην 3η από τις 5 σκάλες που έχει. Tο κλιματιστικό είναι στο σαλόνι και αφήνω ανοιχτή την πότα στο υπνοδωμάτιο. Ζητούμενη είναι 24c στηνα αφύγρανση. Το 58c που ανέφερα είναι στο υπνοδωμάτιο και η θερμοκρασία εκεί είναι στους 25c. Στο σαλίνι 55% η υγρασία και η θερμοκρασία στους 24c. Το διαμέρισμα είναι 2άρι 60m2 και βολεύεται όλο με το toshiba. Είχα από πριν και 2ο κλιματιστικό 12άρι στο δωμάτιο που δεν το ανάβω ποτέ από τότε που πήρα το 18άρι, δεν χρειάζεται.
Lofarek Δημοσ. 21 Ιουλίου Δημοσ. 21 Ιουλίου 3 λεπτά πριν, verlemakos είπε Τι μέση κατανάλωση είχε με τις σημερινές θερμοκρασίες ? Εχει κανείς το perfera το νεο το all seasons ?
liakinen Δημοσ. 21 Ιουλίου Δημοσ. 21 Ιουλίου 5 λεπτά πριν, verlemakos είπε Τι μέση κατανάλωση είχε με τις σημερινές θερμοκρασίες ? Μέχρι τώρα έχει κάψει 1.6KWh αλλά ήμαστε 5 άτομα και έχει δουλέψει και η κουζίνα που βρίσκεται στον χώρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα