gfgscript Δημοσ. Δευτέρα στις 08:58 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:58 πμ 6 hours ago, cmaniac said: Έχεις αναγκη για δύο και το budget σου είναι καπως σφιχτό. Κανονικά είναι ακόμα πιο σφιχτό, το πολύ 900€, αλλά κάνω σούπερ υπέρβαση με τα 1300... Το πρώτο πρόβλημα είναι οτι δεν είσαι σίγουρος για την μόνωση της οροφής. Εαν ειναι όντως 5 τότε εχει καλώς. Ανέβα σε μια σκάλα και πιασε το ταβανι με το χέρι στις 6-7 το απόγευμα. Αν καίει τότε δεν ειναι 5. Ενα θερμόμετρο υπερύθρων θα ηταν ιδανικό αλλα δεν έχουμε στα σπίτια μας τέτοιο πράγμα οι περισσότεροι. Δεν είμαι σίγουρος για το 5 ή 7, όχι παρακάτω από 5 δηλαδή. Μπήκε και το 2012, ποιός θυμάται...Θερμόμετρο υπάρχει μπορώ να το κάνω το τεστάκι, το οποίο δεν το είχα σκεφτεί για να είμαι ειλικρινής. Το δεύτερο είναι οτι ενω οι χωροι επικοινωνούν καλά, φαίνονται πολυ μεγάλοι και δεν θα φτάνει ο αέρας από άκρο σε άκρο. Ναι δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσει κουζίνα ο ψυχρός αέρας απο εκεί που θέλω να μπεί. Το τρίτο είναι οτι ο ενας χώρος είναι κουζίνα. Το εργαλείο δεν ξέρει απο τέτοια και μια κουζίνα ειναι +1kW πολύ άνετα. Το τέταρτο είναι πάλι η κουζίνα. Ενώ πας για δύο, ο ένας χώρος ειναι κουζίνα, που ειναι κακή πρακτική να βάζουμε κλιματισμό στην κουζίνα. ΟΚ. Σημειώνονται τα παραπάνω Με την φιλοσοφία να μην επιστρέφουν στο μηχάνημα κρύα ρευματα και μπερδεύεται, θα έβαζα δυο, το ένα στον ανατολικό τοίχο "Αλλο διαμέρισμα", στη μεση όμως, και αλλο ενα στον νοτιοδυτικό τοίχο πάλι στη μέση, χωρις να ξέρω πώς ειναι σχεδιασμένη η κουζίνα. Μπα δεν παίζει αυτό στο "'άλλο διαμέρισμα"...είναι μονότουβλο...με ότι αυτό συνεπάγεται στο θέμα ήχου... Η κουζίνα είναι, στο περίπου, όπως στην εικόνα που έβαλα ξανά. Με πορτοκαλί ο φούρνος με τον απορροφητήρα απο επάνω. Τώρα τα μεγέθη επίσης είναι ενα ζόρι. Θες δυο καλά 12ρια τουλάχιστον, ή ιδανικά δυο 14ρια. Δυο Edge πχ. Εάν πας για ένα, που δεν μου φαίνεται καλη ιδέα γιατί θα έχεις hot spots παντού, τότε θα έβαζα ένα ZR63 απο MHI εκεί που προτείνεις και ό,τι γίνει. Εγώ σκεφτόμουνα να πάω σε ένα 12άρι, όπως λες κι εσύ πχ Edge, κι αργότερα αν είναι εφικτό ένα δεύτερο πάνω απο το σημείο του πάγκου(κόκκινο)
alexdeskas Δημοσ. Δευτέρα στις 10:28 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:28 πμ (επεξεργασμένο) Τι διαφορά έχει στο δικό μου χώρο όταν το κλιματιστικό σταματά τον εσωτερικό ανεμιστήρα όταν πιάσει τη θερμοκρασία στόχο με το να μην σταματά ο εσωτερικός ανεμιστήρας... Η υγρασία από περίπου 56% ανεβαίνει στο 66%. Η κατανάλωση από 68W πηγαίνει στα 60W, στο περίπου... Εσωτερική θερμοκρασία 27 βαθμοί. Επεξ/σία Δευτέρα στις 10:31 πμ από alexdeskas
Pan_K Δημοσ. Δευτέρα στις 11:13 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:13 πμ (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, alexdeskas είπε Τι διαφορά έχει στο δικό μου χώρο όταν το κλιματιστικό σταματά τον εσωτερικό ανεμιστήρα όταν πιάσει τη θερμοκρασία στόχο με το να μην σταματά ο εσωτερικός ανεμιστήρας... 'Ετσι όπως το γράφεις φαίνεται ότι η υγρασία αυξάνει όταν το βάζεις να κλείνει ο ανεμιστήρας. Ισχύει; Συγνώμη, κατάλαβα λάθος. Το αντίθετο λες. Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:14 πμ από Pan_K
sap00 Δημοσ. Δευτέρα στις 11:17 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:17 πμ για τα πρακτικά: atxc25d "cool" vs "dry" 2 2
halvas69 Δημοσ. Δευτέρα στις 11:47 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:47 πμ 15 ώρες πριν, verlemakos είπε 60-75% υγρασία ενώ λειτουργεί η ψύξη?? Πολύ υψηλή είναι, έχεις παρακείμενο ποτάμι, αρδευτικό κανάλι ή ορυζώνα? Χαχαχα ναι, είμαι πολύ κοντά στην θάλασσα, εξωτερική υγρασία παίζει για πλάκα πάνω από 80% όταν δεν φυσάει. Αφού σκέφτομαι να ρίξω πετονιά από το μπαλκόνι στον ακάλυπτο μπας και πιάσω μπαρμπούνια, αλλά προτιμώ τις μπριζόλες. Μέχρι πέρσι είχα και 2 ενυδρεία στον χώρο αλλά τα έδιωξα. Υγρασία που τσέκαρα τώρα στο δωμάτιο έφτασε μέχρι 58%, πολύ ευχαριστημένος, χαλάλι αν κάψει λίγο παραπάνω. Θα δούμε και τι ψάρια πιάνει αυτή την εβδομάδα με τον καύσωνα. 15 ώρες πριν, Pan_K είπε Τι μοντέλο έχεις; Toshiba shorai premium 18000btu το ακριβές μοντέλο το έχει η υπογραφή μου από κάτω, το έχω από το 2019 με σέρβις κάθε άνοιξη. 2
Pan_K Δημοσ. Δευτέρα στις 12:03 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:03 μμ 1 ώρα πριν, alexdeskas είπε Τι διαφορά έχει στο δικό μου χώρο όταν το κλιματιστικό σταματά τον εσωτερικό ανεμιστήρα όταν πιάσει τη θερμοκρασία στόχο με το να μην σταματά ο εσωτερικός ανεμιστήρας... Η υγρασία από περίπου 56% ανεβαίνει στο 66%. Η κατανάλωση από 68W πηγαίνει στα 60W, στο περίπου... Τώρα που διάβασα καλύτερα την ανάρτησή σου έχω να πω τα εξής: 1. Εφόσον αλλάζεις την ρύθμιση την στιγμή που προηγουμένως δούλευε με τον ανεμιστήρα να κλείνει, είναι φυσιολογικό να σου επιστρέψει μπόλικη υγρασία στον χώρο, την οποία είχε μαζέψει προηγουμένως το στοιχείο και να ανεβαίνει απότομα η υγρασία. Θα ήθελα να δω τι θα έκανε αν ξεκινούσε από την αρχή με τον ανεμιστήρα να μην σταματά και μετά να το γύριζες στην ρύθμιση να σταματά ο ανεμιστήρας. 2. Η κατανάλωση που πέφτει σημαίνει ότι αυξάνει η επίδοση στην ψύξη κατά περίπου 12%, μιας και η εσωτερική παραμένει σταθερή, σωστά;
alexdeskas Δημοσ. Δευτέρα στις 12:13 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:13 μμ 9 λεπτά πριν, Pan_K είπε Τώρα που διάβασα καλύτερα την ανάρτησή σου έχω να πω τα εξής: 1. Εφόσον αλλάζεις την ρύθμιση την στιγμή που προηγουμένως δούλευε με τον ανεμιστήρα να κλείνει, είναι φυσιολογικό να σου επιστρέψει μπόλικη υγρασία στον χώρο, την οποία είχε μαζέψει προηγουμένως το στοιχείο και να ανεβαίνει απότομα η υγρασία. Θα ήθελα να δω τι θα έκανε αν ξεκινούσε από την αρχή με τον ανεμιστήρα να μην σταματά και μετά να το γύριζες στην ρύθμιση να σταματά ο ανεμιστήρας. 2. Η κατανάλωση που πέφτει σημαίνει ότι αυξάνει η επίδοση στην ψύξη κατά περίπου 12%, μιας και η εσωτερική παραμένει σταθερή, σωστά; Αυτό ακριβώς ξεκίνησα πριν λίγο. Όταν έχω αποτελέσματα μετά από μερικές ώρες θα τα βάλω... 1
Metalman9 Δημοσ. Δευτέρα στις 12:34 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:34 μμ Αν το κιλμαστικό είναι απευθείας συνδεδεμένο σε heater switch άρα δεν μπορώ να παρεμβάλω μετρήτη πώς μπορώ να μετράω κατανάλωση?
kshelby Δημοσ. Δευτέρα στις 12:42 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:42 μμ Καλησπέρα, θα ηθελα την γνώμη σας για 1A/C που θα τοποθετηθει σε σαλόνι 35τμ η κουζινα είναι ενιαία. Το κλιματιστικό θα χρησιμοποιηθεί πολύ και για θέρμανση. Έχω δει τα παρακάτω μοντέλα τι θα μου προτείνατε? Μπορω ίσως να κάνω την υπεραβαση και να παω στα 1600ε https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/278369-a-c-in18btu-daikin-atxc50d-sensira https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/278369-a-c-in18btu-daikin-atxc50d-sensira
nickvall Δημοσ. Δευτέρα στις 01:56 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:56 μμ Καλησπέρα σε όλους. Είμαι ανάμεσα σε 2 μοντέλα 24.000, με κύριο σκοπό την ψύξη, και ως συμπληρωματικό την θέρμανση. Είμαι ανάμεσα σε Toshiba Edge και Daikin Perfera. Η διαφορά στην τιμή κτήσης είναι περίπου +300 για το Daikin. Ποιό θεωρείτε πως υπερτερεί σε απόδοση σε ψύξη, ποιό σε θέρμανση? Κατάλαβα πως το Toshiba είναι πιο αποδοτικό στην αφύγρανση, σωστά;
cmaniac Δημοσ. Δευτέρα στις 02:09 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:09 μμ (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, gfgscript είπε ότι αυτό συνεπάγεται στο θέμα ήχου Οι εσωτερικές μονάδες δεν είναι ικανές να περάσουν ήχους από τούβλο κι ας είναι μονό. Το πρόβλημα είναι οι εξωτερικές μονάδες που σε οποιαδήποτε περίπτωση συνιστώνται πρωτίστως να μπαίνουν στο πάτωμα, μικρές ή μεγάλες. Απλά αυτό που σου προτείνω θα σου κοστίσει σε μέτρα εγκατάστασης. Το ιδανικότερο σενάριο για τον χώρο είναι αυτό εδώ: Όπου μπλε οι εσωτερικές μονάδες και με περίγραμμα οι εξωτερικές, για να χτυπάνε στη μεγαλύτερη διάσταση και να μην επιστρέφει πίσω ο αέρας. Τώρα, επειδή έχεις κουζίνα, ακριβώς εκεί που θα έμπαινε η μία εσωτερική, το κόκκινο το δικό σου, είναι το επόμενο καλύτερο, όμως 3,2μ είναι λίγα. Επίσης τα 12ρια είναι λίγα - Στους 42-43 αποδίδουν με το ζόρι 2.5 - 2.7kW με ζητούμενη 26 κι αυτά αν είναι απ τα καλά.. Θα έχεις έλλειμα και στη Λάρισα δεν είναι αμελητέο. Spoiler 2 ώρες πριν, sap00 είπε για τα πρακτικά: atxc25d "cool" vs "dry" Θα ήθελα να δω και την θερμοκρασία του χώρου. Εκεί που έμενα τις προηγούμενες μέρες, το Sensira (και το Comfora) δεν κατάφερνε να κάνει τίποτα από δροσισμό στην αφύγρανση. Το γύρισα στο cool για να τα καταφέρει. Έψαχνα να βρω ποια μοντέλα είναι ακριβώς, αλλά δεν είδα πουθενά αυτοκολλητα ούτε στο πλάι ούτε από κάτω, και οι έξω μονάδες ήταν αναρτημένες όσο πιο ψηλά γίνεται, οπότε έμεινα με την απορία. Επεξ/σία Δευτέρα στις 02:16 μμ από cmaniac
Lofarek Δημοσ. Δευτέρα στις 03:35 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:35 μμ Και καποια διαγραμματα απο daosekai 10 13ρι εξωτερικη 34 ζητουμενη 27. Μεση καταναλωση 3290 kwh / 15,5 h =212,2 w 2 1
MARIOSNURSE Δημοσ. Δευτέρα στις 03:49 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:49 μμ (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, Lofarek είπε Και καποια διαγραμματα απο daosekai 10 13ρι εξωτερικη 34 ζητουμενη 27. Μεση καταναλωση 3290 kwh / 15,5 h =212,2 w Βάλε μας καμιά φωτό από το μηχάνημα αν δεν βαριέσαι, να το δούμε σε φυσική μορφή. Γενικά τι άποψη έχεις; 3 ώρες πριν, kshelby είπε Καλησπέρα, θα ηθελα την γνώμη σας για 1A/C που θα τοποθετηθει σε σαλόνι 35τμ η κουζινα είναι ενιαία. Το κλιματιστικό θα χρησιμοποιηθεί πολύ και για θέρμανση. Έχω δει τα παρακάτω μοντέλα τι θα μου προτείνατε? Μπορω ίσως να κάνω την υπεραβαση και να παω στα 1600ε https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/278369-a-c-in18btu-daikin-atxc50d-sensira https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/278369-a-c-in18btu-daikin-atxc50d-sensira Είναι πολύ καλό το ATXC50D, δεν θα το μετανιώσεις. Αν όμως θες κάτι πιο πάνω, από άποψη κατανάλωσης κλπ, πας εδώ: https://www.ydor.com.gr/klimatistiko-daikin-perfera-ftxm50a-rxm50a9-18000-btu-1658.html Σκέψου πόσο θα το χρησιμοποιήσεις (ώρες/μέρα και μήνες) και πάρε την απόφασή σου. 2 ώρες πριν, nickvall είπε Καλησπέρα σε όλους. Είμαι ανάμεσα σε 2 μοντέλα 24.000, με κύριο σκοπό την ψύξη, και ως συμπληρωματικό την θέρμανση. Είμαι ανάμεσα σε Toshiba Edge και Daikin Perfera. Η διαφορά στην τιμή κτήσης είναι περίπου +300 για το Daikin. Ποιό θεωρείτε πως υπερτερεί σε απόδοση σε ψύξη, ποιό σε θέρμανση? Κατάλαβα πως το Toshiba είναι πιο αποδοτικό στην αφύγρανση, σωστά; Και τα 2 καλά είναι. Το Perfera είναι ένα τσικ πιο αποδοτικό και αρκετά πιο αθόρυβο (χαμηλότερο 19VS28dB), με βάση τις τιμές που δίνουν οι 2 εταιρείες. Στα έξτρα του είναι το flash streamer που η Daikin βάζει μόνο στο Ururu Sarara και στο Perfera και η δυνατότητα για 10 έτη εγγύηση. Διαλέγεις, ανάλογα την οικονομική δυνατότητα. Επεξ/σία Δευτέρα στις 04:04 μμ από MARIOSNURSE 1
Lofarek Δημοσ. Δευτέρα στις 04:26 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:26 μμ 42 λεπτά πριν, Lofarek είπε 28 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Βάλε μας καμιά φωτό από το μηχάνημα αν δεν βαριέσαι, να το δούμε σε φυσική μορφή. Γενικά τι άποψη έχεις; Είναι πολύ καλό το ATXC50D, δεν θα το μετανιώσεις. Αν όμως θες κάτι πιο πάνω, από άποψη κατανάλωσης κλπ, πας εδώ: https://www.ydor.com.gr/klimatistiko-daikin-perfera-ftxm50a-rxm50a9-18000-btu-1658.html Σκέψου πόσο θα το χρησιμοποιήσεις (ώρες/μέρα και μήνες) και πάρε την απόφασή σου. Και τα 2 καλά είναι. Το Perfera είναι ένα τσικ πιο αποδοτικό και αρκετά πιο αθόρυβο (χαμηλότερο 19VS28dB), με βάση τις τιμές που δίνουν οι 2 εταιρείες. Στα έξτρα του είναι το flash streamer που η Daikin βάζει μόνο στο Ururu Sarara και στο Perfera και η δυνατότητα για 10 έτη εγγύηση. Διαλέγεις, ανάλογα την οικονομική δυνατότητα. Οταν λες φωτο εσωτερικη μοναδα; εξωτερικη ; Η αποψη μου..... ουτε κρυο ουτε ζεστη....Δεν ειναι τοσο της smooth λειτουργιας με τα συνεχη χαμηλα των daikin. Του αρεσουν και τα "πριονια". Nevertheless, οι μεσοι οροι καταναλωσης δεν ειναι ασχημοι. Οχι ururu "με την καμμια" δεν ειναι. Το πιο χαμηλο που ειδα στην ψυξη σε συνεχομενη λειτουργια και σε mild εξωτερικη θερμοκρασια ειναι 134 watt. Ισως εκανα λαθος που δεν πηρα το 10ρι και υπερδιαστασιολογησα. Γενικοτερα εχει αλλη φιλοσοφια. Επισης για να παει χαμηλα και να μενει εκει πρεπει να εχεις επιλεξει το silent στην εξωτερικη μοναδα. Τωρα ως twin rotary μπορω να καταλαβω αν εχει πεσει κατω απο 200w γιατι ο συμπιεστης κανει ενα θορυβο σαν γουργουρητο.
MARIOSNURSE Δημοσ. Δευτέρα στις 04:37 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:37 μμ 9 λεπτά πριν, Lofarek είπε Οταν λες φωτο εσωτερικη μοναδα; εξωτερικη ; Η αποψη μου..... ουτε κρυο ουτε ζεστη....Δεν ειναι τοσο της smooth λειτουργιας με τα συνεχη χαμηλα των daikin. Του αρεσουν και τα "πριονια". Nevertheless, οι μεσοι οροι καταναλωσης δεν ειναι ασχημοι. Οχι ururu "με την καμμια" δεν ειναι. Το πιο χαμηλο που ειδα στην ψυξη σε συνεχομενη λειτουργια και σε mild εξωτερικη θερμοκρασια ειναι 134 watt. Ισως εκανα λαθος που δεν πηρα το 10ρι και υπερδιαστασιολογησα. Γενικοτερα εχει αλλη φιλοσοφια. Επισης για να παει χαμηλα και να μενει εκει πρεπει να εχεις επιλεξει το silent στην εξωτερικη μοναδα. Τωρα ως twin rotary μπορω να καταλαβω αν εχει πεσει κατω απο 200w γιατι ο συμπιεστης κανει ενα θορυβο σαν γουργουρητο. Και μέσα και έξω (αν και έξω φαντάζομαι είναι το κλασσικό toshiba). Σε σύγκριση με το Ururu νομίζω και αυτά είναι όλα σε 1 μέγεθος και απλά αλλάζει το λογισμικό. Άρα, γενικά λες ότι δεν αξίζει την τιμή του; Από άποψη κατανάλωσης - συμπεριφοράς;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα