Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, verlemakos είπε

Ακραίο...

Τελικά τα high-end μηχανήματα κάνουν την μεγαλύτερη διαφορά με extreme θερμοκρασίες περιβάλλοντος, είτε ψύχους είτε καύσωνα. 

Δεν έχω παράπονο, ανταποκρίνεται πολύ γρήγορα στη ζητούμενη θερμοκρασία.

Μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο φίλος που έχει το 18αρι, σε μεγάλο χώρο, αν ισχύει και εκεί.

• Απαντ. 11,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, verlemakos είπε

Το φοιτητικό άδειασε, φόρτωσα όλες τις εφαρμογές των κλιματιστικών στο κινητό και από εχθές το βράδυ το miracle 3 δοκιμάζεται ανηλεώς. Να δούμε πόσο θα καταναλώσει σε ένα απαιτητικό 24ωρο....

Νομίζω υπάρχουν και μετρητές που μπαίνουν μέσα στην πρίζα, ελπίζω να σε καλύπτουν.

Χρησιμοποιω tapo αλλα το refreshing rate απογοητευτικο. Προτασεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 550?
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού: Αντικατάσταση ενός τραγικού Haier
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): https://www.kotsovolos.cy/air-condition-heaters/air-condition/κλιματιστικά-inverter-cy-7471https://www.public.cy/cat/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistikahttps://scandia.cy/catalog/Airconditioners-261-1.html, https://papettas.com/en/130-cooling?q=Categories-Air+Conditioners
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 70 ψύξη - 30 θέρμανση
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Υπάρχει ανεμιστήρας οροφής και κεντρική θέρμανση αν χρειαστούν
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου: Λέβητας πετρελαίου
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος: Υπνοδωμάτιο
  8. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ)
  9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Αθόρυβο αν γίνεται, ο Ιονιστής πόσο χρήσιμος είναι? Αν υπάρχει κάτι που αξίζει σε μαύρο.
  10.  

Από την μελέτη στο νήμα βρήκα https://www.public.cy/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/fujitsu-kn-series-aseh09knca-aoeh09knca-9000-btu-aa-me-wi-fi-klimatistiko-inverter/1938305. 600ε+Wifi+Δωρεάν εγκατάσταση ή Toshiba Sumato 545ε + 120ε εγκατάσταση + 90ε Wifi
Ίσως να μην γίνεται τόσο συχνή χρήση στο εγγύς μέλλον άρα μην αξίζει να πάω σε κάτι τόσο ακριβό? Γενικά η εξοικονόμηση των Ιαπωνέζικων σε σχέση με τα Midea, Toyotomi, Bosch κτλπ αξίζει?

3.png

Επεξ/σία από Metalman9
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Lofarek είπε

Δύο sonoff κουμπωμενα σε ηλεκτρολογικό πίνακα έχω. Είναι παλαιού τύπου πίνακας, πες τον αρχαίο. Στο σπίτι μου δεν μπαίνουν.

Υπάρχουν και πιο μικροί που μπαίνουν μέσα στην πρίζα, Shelly νομίζω.Screenshot_2025-07-21-21-34-09-46_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg.d1365e948090a3cf8b85c99db7b2e3d9.jpg

21 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε

Δεν έχω παράπονο, ανταποκρίνεται πολύ γρήγορα στη ζητούμενη θερμοκρασία.

Μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο φίλος που έχει το 18αρι, σε μεγάλο χώρο, αν ισχύει και εκεί.

Μάλλον το 9αρι μπορεί να καλύψει και περισσότερο από 20τμ., εφόσον ανταποκρίνεται τόσο γρήγορα σε τόσο χαμηλή θερμοκρασία ψύξης. 

Εργαλείο.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Lofarek είπε

Αντικαθιστάς το tapo με κάτι πιο.. της προκοπής, σαν αυτό που σου είπαν τα παιδιά. Το ίδιο το device με ελάχιστο config μπορεί να στείλει απ'ευθείας δεδομένα όπου του πεις. Θα σε βοηθήσει ο liakjim που το έχει στήσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Αντικαθιστάς το tapo με κάτι πιο.. της προκοπής, σαν αυτό που σου είπαν τα παιδιά. Το ίδιο το device με ελάχιστο config μπορεί να στείλει απ'ευθείας δεδομένα όπου του πεις. Θα σε βοηθήσει ο liakjim που το έχει στήσει.

Δεν έχω παρακολουθήσει τη συζήτηση ούτε ξέρω που θα μπει απλά να επιβεβαιωθεί ότι τα 12Α φτάνουν.

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
25 minutes ago, liakjim said:

Δεν έχω παρακολουθήσει τη συζήτηση ούτε ξέρω που θα μπει απλά να επιβεβαιωθεί ότι τα 12Α φτάνουν.

Για το Daisekai του.
Στα χαρακτηριστικά γράφει Power input max (heating) 1.6 kW

• Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πουλάω όλη μέρα Grafana για το Daiseikai του..

Σουτ, τα χω κανονίσει αυτά :P

Max 10A, breaker current 15A, θα τα καταφέρει.

Spoiler

image.png.4024cd9a505536ea54df23eb81a5f760.png

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, verlemakos είπε

Το φοιτητικό άδειασε, φόρτωσα όλες τις εφαρμογές των κλιματιστικών στο κινητό και από εχθές το βράδυ το miracle 3 δοκιμάζεται ανηλεώς. Να δούμε πόσο θα καταναλώσει σε ένα απαιτητικό 24ωρο....

Νομίζω υπάρχουν και μετρητές που μπαίνουν μέσα στην πρίζα, ελπίζω να σε καλύπτουν.

Το sonoff ελαλησε.

Το miracle 3 9000btu κατά την διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών καταναλωσε 4,58kwh, την οποία και θεωρώ πολύ καλή επίδοση, δεδομένων και των συνθηκών που επικρατούσαν εχθές. Παίζοντας αρκετά με τις ρυθμίσεις και μετά από τις πολύτιμες συμβουλές σας 😍🤩, νομίζω ότι βρήκα μια χρυσή τομή μεταξύ άνεσης και οικονομίας.

Τόσο καιρό που πήγαινα στα τυφλά και χωρίς καθοδήγηση ή με λάθος ρυθμίσεις, έφτασε να καταναλώνει μέχρι και 11,5kwh ημερησίως. Και με πιο ευνοϊκές συνθήκες θερμοκρασίας.

Θερμοκρασία-στοχος 27 βαθμοί, ρύθμιση Gen=L2, ανεμιστήρας στην υψηλή ταχύτητα (4 από 5), λειτουργία eco.

Δωμάτιο 12τμ., ύψος 3μ., ορθανοιχτες εσωτερικές πόρτες. Ικανοποιητική θερμοκρασία και στο άλλο δωμάτιο που είναι παράλληλο και όχι απέναντι του.

Ο αισθητήρας του Fujitsu στο άλλο δωμάτιο μέσω του Airstage mobile έδειχνε 30-30,5 βαθμούς σε ύψος 260εκ., ρεαλιστικά η θερμοκρασία ήταν 28-28,5.

Να επισημάνω ότι η εξωτερική μονάδα στην ταράτσα τρώει ήλιο ασταμάτητα από τις 09:30 έως τις 18:30.

Οι κορυφές του διαγράμματος είναι χαρακτηριστικές της κόλασης που επικρατούσε εχθές στην ταράτσα από τις 13:00 έως τις 20:00. Ανέβηκα στις 17:00 να ακούσω την εξωτερική μονάδα στα ζόρια της, είναι αρκούντως ήσυχη.

Μεθαύριο περνάει στίβο μάχης το Fujitsu aseh09kmcg με παραπλήσιες ρυθμίσεις, για λίγο μικρότερο χώρο 10τμ. αλλά με έναν επιπλέον εξωτερικό τοίχο και αρκετά χειρότερη μόνωση. Και με χειρότερες θερμοκρασιακές συνθήκες που θα επικρατούν. ΙδωμενScreenshot_2025-07-22-00-52-41-97_41b172fd405cd4f56cfde6a38027ffd1.jpg.ce3a1edb2b86b786fbc9cd5022729cad.jpg.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας. Εχω ενα Mitsubishi msz-hr71vf 24.000btu . Μπορει-γνωριζει καποιος να προτεινει ρυθμισεις για λειτουργια απο 18h-24h;   Επισης θελω να αλλαξω κλιματιστικα στα δωματια(18-20τ.μ. χρηση 80-20 ψυξη-θερμανση) Ειμαι ανάμεσα σε toshiba edge, Fujitsu ASEH09KMCG και Mitsubishi με μπατζετ για 2 συσκευες ταβανι 1400 ευρω.

Επεξ/σία από atbalbo81
Δημοσ.
Στις 18/7/2025 στις 12:31 ΜΜ, ababa641 είπε

Πιέζω το κατάστημα που το πήρα που είναι ο τοπικός αντιπρόσωπος είτε να το βάλουμε στην εγγύηση, είτε να κάνουν έκπτωση στην τιμή της πλακέτας.

Έχω ήδη 2 κλιματιστικά απεγκατεστημένα 25ετιας οπότε σε περίπτωση αγοράς θα χρησιμοποιούσα αυτά.
Πάντως η επιταγή ανακύκλωσης συσκευής είναι για αγορά άλλου προϊόντος και με όρους.

Έβγαλες άκρη;

1 ώρα πριν, atbalbo81 είπε

Καλησπέρα σας. Εχω ενα Mitsubishi msz-hr71vf 24.000btu . Μπορει-γνωριζει καποιος να προτεινει ρυθμισεις για λειτουργια απο 18h-24h;   Επισης θελω να αλλαξω κλιματιστικα στα δωματια(18-20τ.μ. χρηση 80-20 ψυξη-θερμανση) Ειμαι ανάμεσα σε toshiba edge, Fujitsu ASEH09KMCG και Mitsubishi με μπατζετ για 2 συσκευες ταβανι 1400 ευρω.

Θα το ρυθμίσεις όσο νιώθεις άνετα. Το ιδανικό είναι 25-27, ανάλογα τον άνθρωπο. Εγώ πχ το θέλω πιο κάτω. Άλλοι κρυώνουν.

Για τα δωμάτια δες αυτό. Είναι στο μπάτζετ σου, με δωρεάν εγκατάσταση και επιταγές ανακύκλωσης:

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/278367-a-c-in9btu-daikin-atxc25d-sensira

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε

Για τα δωμάτια δες αυτό. Είναι στο μπάτζετ σου, με δωρεάν εγκατάσταση και επιταγές ανακύκλωσης:

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/278367-a-c-in9btu-daikin-atxc25d-sensira

Μετά την εμπειρία μου με Sensira, είμαι έτσι κι έτσι για υπνοδωμάτιο.. Παίζει ρόλο και η εγκατάσταση βέβαια, αλλά μου φάνηκε θορυβώδες, ειδικά το έξω, χωρίς να ξέρω πολλά για το αν ακολουθήθηκαν τα απαραίτητα..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, cmaniac είπε

Μετά την εμπειρία μου με Sensira, είμαι έτσι κι έτσι για υπνοδωμάτιο.. Παίζει ρόλο και η εγκατάσταση βέβαια, αλλά μου φάνηκε θορυβώδες, ειδικά το έξω, χωρίς να ξέρω πολλά για το αν ακολουθήθηκαν τα απαραίτητα..

Δεν ξέρω, το συγκεκριμένο που σου δείχνω, το έχω.

Ούτε καν ακούγεται έξω, αν δεν βάλεις χέρι στη φτερωτή, δεν το καταλαβαίνεις ότι λειτουργεί.

Θα βάλω βίντεο αν μπορέσω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...