Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, cmaniac είπε

Τα πριόνια είναι ο αυτοματισμός με τον ανεμιστήρα, που τον έκανα λίγο πιο επιθετικό για να μειώσω την κατανάλωση χωρίς να αυξήσω όμως την υγρασία)

Πέτυχε αυτή η στρατηγική;

8 λεπτά πριν, Danai174 είπε

Πάνω που κατέληξα στο Fujitsu ASEH09KMCG , δε το βρίσκω διαθέσιμο 🤣

Από αυτό το πολύ καλό κατάστημα και σε πολύ καλή τιμή: https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-9000-btu-fujitsu-σειρά-km-aseh09kmcg-aoeh09kmcg?srsltid=AfmBOopplJzHiaXmOY-gKf42rU4n2ozvAFTdaFqErz30pMKjN6pggkDk

• Απαντ. 12k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, γεια σας... καλησπερα απο το igloo ( 24,4 εσωτερικη με ζητηση 23° ). Μπορει να μην τιθασευεται το αρκουδι στο κρυο, αλλα χαλαλι στα on-off κ ας μου μεινει ο κομπρεσορας στα χερια. 

Screenshot_20250722_202828_Shelly Smart Control.jpg

Ενα αλλο μικρο 9αρι, αν και παλιο, δινει πονο συβεχομενα στην ιδια συνολικη καταναλωση με τ μεγαλο, για χωλ κ 2 ΥΔ δωματια ( παλι ζητηση 23, κ εσωτερικη 24.4 )

Screenshot_20250722_203624_Shelly Smart Control.jpg

Επεξ/σία από mdkamael
  • Like 3
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Από αυτό το πολύ καλό κατάστημα και σε πολύ καλή τιμή: https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-9000-btu-fujitsu-σειρά-km-aseh09kmcg-aoeh09kmcg?srsltid=AfmBOopplJzHiaXmOY-gKf42rU4n2ozvAFTdaFqErz30pMKjN6pggkDk

Για τα καταστήματα alphaprice, alphaclima και absolute clima που έχουν διαθέσιμο και το μαύρο έχουμε feedback? 

Το κακό είναι ότι με αγχώνει η αποστολή από Αθήνα + να βρω αξιόπιστο ψυκτικό εδώ για εγκατασταση. Αλλά μάλλον για εκεί με βλέπω . Έχει και το praktiker καλή προσφορά για το Daikin sensira. Αλλά μάλλον για το μαύρο Fujitsu με βλέπω να καταλήγω. 

Πάντως όσα έχω τώρα δουλειά + σπίτι δεν την παλεύουν με τίποτα με την εξωτερική θερμοκρασία να πιάνει 45. 

Δημοσ.

Πήγε ψυκτικός στο σπίτι στο χωριό (Λέσβος) να δει λίγο το χώρο και μας πει πού θα μπορούσε να μπει το Welio Tac 24ρι που πήρα πρόσφατα.

Δεν μπορεί λέει να μπει εκεί που θέλουμε επειδή είναι το δοκάρι και επειδή απ' έξω έχουμε σκέπαστρο και είναι μεγάλη η εξωτερική μονάδα οπότε θα κάνει πολύ θόρυβο και δεν θα έχουμε ησυχία. 

Οπότε πρότεινε αυτό που μου είχε πει και ο θείος μου, να μπει σε διπλανό τοίχο ο οποίος εντωμεταξύ είναι ολόκληρος μπετόν (το σπίτι βρίσκεται σε ανηφόρα και ουσιαστικά ο συγκεκριμένος τοίχος είναι μέσα στο χώμα) και να ανοίξουμε εκεί τρύπα και να βγουν πίσω οι σωλήνες που υπάρχει χώρος. 

Εντωμεταξύ εμείς θα βάλουμε βάση για την εσωτερική μονάδα ώστε να μην χρειάζεται να κάνουμε ούτε καν τρύπες επάνω στο δοκάρι και επίσης θέλω 5 μέτρα σωλήνες όπου είναι αρκετά για να μπει η εξωτερική μονάδα εκεί που μας είπαν και δεν θα χρειαστεί καν να τρυπηθεί το μπετόν. 

Μου φαίνεται θα κάτσω απλά να βρω ψυκτικό ο ίδιος, να κλείσω ραντεβού για την εγκατάσταση σε 2-3 εβδομάδες και να του πω ακριβώς τι θέλω να γίνει. 

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Ναι, γεια σας... καλησπερα απο το igloo ( 24,4 εσωτερικη με ζητηση 23° ). Μπορει να μην τιθασευεται το αρκουδι στο κρυο, αλλα χαλαλι στα on-off κ ας μου μεινει ο κομπρεσορας στα χερια. 

Screenshot_20250722_202828_Shelly Smart Control.jpg

Ενα αλλο μικρο 9αρι, αν και παλιο, δινει πονο συβεχομενα στην ιδια συνολικη καταναλωση με τ μεγαλο, για χωλ κ 2 ΥΔ δωματια ( παλι ζητηση 23, κ εσωτερικη 24.4 )

Screenshot_20250722_203624_Shelly Smart Control.jpg

Βάλτο στο dry με set temp -1 από αυτό που θέλεις. Thank me later :P

10 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

Πήγε ψυκτικός στο σπίτι στο χωριό (Λέσβος) να δει λίγο το χώρο και μας πει πού θα μπορούσε να μπει το Welio Tac 24ρι που πήρα πρόσφατα.

Δεν μπορεί λέει να μπει εκεί που θέλουμε επειδή είναι το δοκάρι και επειδή απ' έξω έχουμε σκέπαστρο και είναι μεγάλη η εξωτερική μονάδα οπότε θα κάνει πολύ θόρυβο και δεν θα έχουμε ησυχία. 

Οπότε πρότεινε αυτό που μου είχε πει και ο θείος μου, να μπει σε διπλανό τοίχο ο οποίος εντωμεταξύ είναι ολόκληρος μπετόν (το σπίτι βρίσκεται σε ανηφόρα και ουσιαστικά ο συγκεκριμένος τοίχος είναι μέσα στο χώμα) και να ανοίξουμε εκεί τρύπα και να βγουν πίσω οι σωλήνες που υπάρχει χώρος. 

Εντωμεταξύ εμείς θα βάλουμε βάση για την εσωτερική μονάδα ώστε να μην χρειάζεται να κάνουμε ούτε καν τρύπες επάνω στο δοκάρι και επίσης θέλω 5 μέτρα σωλήνες όπου είναι αρκετά για να μπει η εξωτερική μονάδα εκεί που μας είπαν και δεν θα χρειαστεί καν να τρυπηθεί το μπετόν. 

Μου φαίνεται θα κάτσω απλά να βρω ψυκτικό ο ίδιος, να κλείσω ραντεβού για την εγκατάσταση σε 2-3 εβδομάδες και να του πω ακριβώς τι θέλω να γίνει. 

24 = Πάτωμα. Πουθενά αλλού.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Βάλτο στο dry με set temp -1 από αυτό που θέλεις. Thank me later :P

24 = Πάτωμα. Πουθενά αλλού.

Πάτωμα θα μπει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. 😛

Δημοσ.
3 ώρες πριν, liakinen είπε

Σήμερα το Sensira είναι κολλημένο στα 300Watt από την αρχή μέχρι τώρα με ζήτηση 28 (στον χώρο 27 φτάνει). Τρελή κατάσταση έξω με κοντά 40 βαθμούς και αέρα Λίβα. Πτολεμαΐδα είναι σπάνιο αυτό. Στο Meteo γράφει ιστορικό υψηλό για την περιοχή.

Δουλεύει και ο ανεμιστήρας (μεγάλος) οροφής ταυτόχρονα και παιδιά κάνει δουλειά όχι αστεία. 

Μεγάλο αβαντάζ ο ανεμιστήρας, με 28 βαθμούς νιώθεις άνετα. Μετάνιωσα που τον ξήλωσα μετά την ανακαίνιση.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pan_K είπε

Ακόμα η υγρασία είναι κάτω από 60.

Απο κατανάλωση είμαι στα ίδια με χθες, αλλά με 4 ώρες πάνω από 38, ενώ σήμερα 5μιση ώρες πάνω από 38.

Δημοσ.
1 hour ago, Pan_K said:

Η Inventor δεν είναι τόσο αυστηρή με τους όρους εγγύησης απ' όσο ξέρω. Αν θες πάρε τηλέφωνο στην Inventor και ρώτα για όλες τις προϋποθέσεις, αλλά νομίζω ότι δεν είναι τόσο απαραίτητη η υπογραφή κατά την πρώτη εγκατάσταση, ούτε και κατά την συντήρηση. Εμένα που ήρθαν πρόσφατα για να ελέγξουν ένα ...βλαμμένο κλιματιστικό (aka Inventor Supreme, Pitsos Ioli) για πιθανή βλάβη δεν μου ζήτησαν τίποτε.

Σε ευχαριστώ πολύ! 

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα

Ηλθε η ώρα για ένα κλιματιστικό στον μεγαλύτερο χώρο του σπιτιού. Εχω Σαλόνι + τραπεζαρία + κουζίνα σε διαστάσεις 6μ x 11μ με την πλευρά των 6 μέτρων να είναι η πρόσοψη του σπιτιού. Σκέφτομαι για μια μονάδα 24.000 BTU Toyotomi πρώτα για να καλύψει την Τραπεζερία + κουζίνα και σε δεύτερη προτεραιότητα το σαλόνι. Τι λέτε?

Δημοσ.
4 hours ago, liakinen said:

Σήμερα το Sensira είναι κολλημένο στα 300Watt από την αρχή μέχρι τώρα με ζήτηση 28 (στον χώρο 27 φτάνει). Τρελή κατάσταση έξω με κοντά 40 βαθμούς και αέρα Λίβα. Πτολεμαΐδα είναι σπάνιο αυτό. Στο Meteo γράφει ιστορικό υψηλό για την περιοχή.

Δουλεύει και ο ανεμιστήρας (μεγάλος) οροφής ταυτόχρονα και παιδιά κάνει δουλειά όχι αστεία. 

Κι εγώ φέτος έβαλα ανεμιστήρα οροφής και τον λειτουργώ ταυτόχρονα με το κλιματιστικό και βλέπω μεγάλη διαφορά στην αίσθηση δροσιάς που έχει ο χώρος.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Danai174 είπε

Για τα καταστήματα alphaprice, alphaclima και absolute clima που έχουν διαθέσιμο και το μαύρο έχουμε feedback?

Καλύτερο το alphaprice κατά την γνώμη μου. Το alphaclima θα το απέφευγα. Για το άλλο δεν ξέρω. Και το Daikin είναι μια πολύ καλή επιλογή, αλλά το Fujitsu έχει κορυφαία απόδοση σε χαμηλές ταχύτητες ανεμιστήρα (=αθόρυβο) και εκεί είναι ασυναγώνιστο.

----------------------

Επιδόσεις κλιματιστικών στην δουλειά με στιγμιότυπο κατά το οποίο η εξωτερική έπιανε την μέγιστη τιμή της σήμερα (38,7 βαθμοί). Μέσο EER για Toshiba Edge 10k: 5,5. TCL Miracle III 9k: 6,3. Inventor Omnia eco 9k: 4,15. Toyotomi (και μη Hiro-τερα)9k: 2,5. Πάνω-κάτω ίδια εσωτερική σε όλα.

Spoiler

image.png.212ff9227e82a3669780db8226e26f59.png

Νικητής το... Inventor κατ' εμέ. Γιατί κάλυπτε απώλειες 4,52kW εκείνη την στιγμή, μιας και -εκτός των άλλων- μείωνε την θερμοκρασία ενός χώρου 24τμ από τους 29 στους 27 βαθμούς. Ως φυσικό επακόλουθο, η κατανάλωση είχε εκτοξευτεί στα 1100 watt. Το ότι διατηρούσε τέτοια απόδοση σε τόσο δυνατό στρεσάρισμα είναι αξιοσημείωτο. 

Spoiler

image.png.2c5e8212d7b0fa05259ed6612349d17e.png

Τo Edge και το Miracle κάλυπταν απώλειες 1,7kW το καθένα. Respect και στο Miracle που το βάραγε ο ήλιος εκείνη την ώρα και είχε καλύτερη απόδοση από το Edge παράγοντας το ίδιο έργο.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
1 ώρα πριν, costas_ είπε

Καλησπέρα

Ηλθε η ώρα για ένα κλιματιστικό στον μεγαλύτερο χώρο του σπιτιού. Εχω Σαλόνι + τραπεζαρία + κουζίνα σε διαστάσεις 6μ x 11μ με την πλευρά των 6 μέτρων να είναι η πρόσοψη του σπιτιού. Σκέφτομαι για μια μονάδα 24.000 BTU Toyotomi πρώτα για να καλύψει την Τραπεζερία + κουζίνα και σε δεύτερη προτεραιότητα το σαλόνι. Τι λέτε?

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

Δημοσ.
1 ώρα πριν, costas_ είπε

Καλησπέρα

Μην πάρεις Toyotomi.

1 ώρα πριν, cmaniac είπε

Το ματάκι κοιτάει κάπου άσχετα ή είναι ιδέα μου; Γυρίζει μόνο του;

SMART SENSING λέγεται στην Toshiba. Ανιχνεύει την κίνηση στο χώρο και προσαρμόζει, εφόσον έχει ενεργοποιηθεί.

Η Daikin το αποκαλεί "έξυπνο μάτι".

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...