Lofarek Δημοσ. Τετάρτη στις 03:28 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:28 μμ 16 λεπτά πριν, Pan_K είπε Αν θες να μην μπλέκεις και εφόσον είσαι αρχάριος, δώσε κάτι παραπάνω και πάρε αυτό εδώ που το έχει προεγκατεστημένο και είναι φουλ αξιόπιστο.https://www.meidanis.gr/el/home-assistant-green-smart-hub-server-sumvato-me-alexa-apple-homekit-google-home-matter-163-ncgreen1175.html?srsltid=AfmBOoprSeGPvDpqCpZXihyDM04PqT7D5LJvQ4L2MOxWW1TlWJGxdy7s. Με το raspberry pi, μία κάρτα sd και μία θήκη θα καταλήξεις με μία ελαφρώς πιο φθηνή, συμπαγή και κομψή λύση, αλλά θα πρέπει να κάνεις συχνά backup: Απόκρυψη περιεχομένων Και απο οτι ειδα ειναι συμβατο με android.. Ευχαριστω Πολυ ολους οσους βοηθησαν με τις συμβουλες τους 👍👍👍 1 λεπτό πριν, amotida είπε Λοιπόν… όχι απαραίτητα "μονόδρομος" το Raspberry Pi, αλλά σίγουρα είναι από τις πιο δημοφιλείς και αξιόπιστες επιλογές για αρχή ειδικά αν θες να τρέχεις 24/7 Home Assistant server. Εναλλακτικά, παλιό laptop (αν υπάρχει, μπορείς να ξεκινήσεις κι από εκεί για πειραματισμό), Home Assistant Green (αν θες "plug & play" λύση, σούπερ επιλογή), VM (Virtual Machine) σε PC/laptop (πώς εγώ χρησιμοποιώ, για διαγράμματα μόνο όσο έχω ανοιχτό το laptop μου)... ακόμα και HA σαν εφαρμογή, στο laptop (πώς, επίσης, χρησιμοποιώ εγώ). Το tablet σου με Termux ή android app είναι μόνο για dashboard ή testing. Δεν κάνει για σοβαρό server. Το Raspberry είναι το πιο απλό και δοκιμασμένο ξεκίνημα. Αν δεν έχεις άλλη συσκευή διαθέσιμη για να τρέξεις το server... τότε μάλλον ναι, είναι μονόδρομος. Υ.Γ.: Λοιπόν, αν έχεις laptop (και δεν σε έχω κουράσει ακόμα), μπορώ να σου ξεδιπλώσω κι εγώ την προσωπική μου Οδύσσεια με το HA... Ήμουν κι εγώ ένα άσχετο πουλάκι στην αρχή, το ίδιο χαμένος με σένα, οπότε σε νιώθω απόλυτα...😄 Θα καταληξω να παρω home assistant green καθως ειναι συμβατο με android 3
Grim Ripper Δημοσ. Τετάρτη στις 03:32 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:32 μμ 2 λεπτά πριν, Lofarek είπε Και απο οτι ειδα ειναι συμβατο με android.. Ευχαριστω Πολυ ολους οσους βοηθησαν με τις συμβουλες τους 👍👍👍 Θα καταληξω να παρω home assistant green καθως ειναι συμβατο με android Όλα είναι συμβατά με την εφαρμογή στο android. Ουσιαστικά έχεις τον server όπου τρέχει κανονικά το home assistant (raspberry pi, mini pc) και μετά έχεις τις συσκευές με τις οποίες το χειρίζεσαι (εφαρμογές στα κινητά συνήθως). 1
Pan_K Δημοσ. Τετάρτη στις 03:55 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:55 μμ Στις 22/7/2025 στις 1:59 ΠΜ, verlemakos είπε Μεθαύριο περνάει στίβο μάχης το Fujitsu aseh09kmcg με παραπλήσιες ρυθμίσεις, για λίγο μικρότερο χώρο 10τμ. αλλά με έναν επιπλέον εξωτερικό τοίχο και αρκετά χειρότερη μόνωση. Και με χειρότερες θερμοκρασιακές συνθήκες που θα επικρατούν. Ιδωμεν Τελικά το δοκίμασες και το Fujitsu; Τι έκανε;
verlemakos Δημοσ. Τετάρτη στις 05:28 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:28 μμ 1 ώρα πριν, Pan_K είπε Τελικά το δοκίμασες και το Fujitsu; Τι έκανε; Το ανάβω σήμερα το βραδάκι για να είναι ινβερταρισμενο κατά την αλλαγή της ημέρας, και αύριο όλη μέρα θα λειτουργήσει. Έτσι έκανα και με το tcl. Θα έχει και αύριο πολύ ζέστη, ίσως και λίγο εντονότερη, ακόμη και από το ξημέρωμα. Είμαι πολύ περίεργος να δω τα αποτελέσματα. Κάτω από 6kwh θα είναι άθλος, θα έχει να παλέψει με πιο μεγάλες απώλειες. Ο τοίχος του μπαλκονιού έχει μόνωση 5εκ. και μάλιστα όχι μέχρι την άκρη του τοίχου, και ο άλλος εξωτερικός τοίχος 3,7μ έχει εσωτερική μόνωση 3εκ. Το tcl είχε μόνο τον εξωτερικό τοίχο του μπαλκονιού με μόνωση 8εκ. πέρα ως πέρα. It makes sense.. 4 ώρες πριν, vdeseris είπε ~40 τμ ενιαία σαλοκουζίνα. Με βάση τον σένσορα της εξωτερικής μονάδας είχαμε και πάνω απο 40 βαθμούς και μάλιστα για 1-2 ώρες που το χτυπάει λιγο ο ήλιος έγραψε και 44! Άψογα!!
Georpap1987 Δημοσ. Τετάρτη στις 05:34 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:34 μμ (επεξεργασμένο) Καλησπέρα!ποιος από εσάς είχε γράψει για την αλλαγή της φτερωτης σε toshiba yukai 13?!θέλω να τον ρωτήσω κάτι.. Επεξ/σία Τετάρτη στις 05:44 μμ από Georpap1987
cmaniac Δημοσ. Τετάρτη στις 10:16 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:16 μμ 1 ώρα πριν, aetos1988 είπε Καμμένος απο Toyotomi είναι αυτός Να του πάρουμε ενα KMTE του ανθρώπου, YANAMISU KEI 9
costas_ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:17 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:17 μμ (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε 1) Ακριβό, λόγω μάρκετινγκ χωρίς να προσφέρει τίποτα. 2) Κινέζικο φασόν Gree, άρα πάρε Gree απευθείας. Δεν αξίζει, λόγω συμπεριφοράς. Δες τις προηγούμενες σελίδες. 3) Κακή αντιπροσωπεία, δες τα σχόλια στο Google. Ευχαριστώ πολυ. Είσαι κατατοπιστικός Θα ήθελα μια ακόμα βοήθεια που έχω λίγο δυσκολευτεί. Προτιμώ ένα Mitsubishi 24000 BTU το οποίο είναι και το πλέον επαρκές για να ψύξει σαλόνι/τραπεζαρία/κουζίνα 65τμ και από ότι διαβάζω είναι σε όλα του καλό. Το μόνο θέμα που έχω είναι ότι υπάρχει ένας περιορισμός στο σημείο που θα ήταν ιδανική η τοποθέτησή του. Ο περιορισμός είναι ότι η εσωτερική μονάδα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 84 cm πλάτος. Εδω λοιπόν το Mitsubishi το βρίσκω σε μεγάλες διαστάσεις μονο, δηλαδή >= 92 cm (όταν πχ σε Futjitsu / 24000 btu η εσ. μονάδα του είναι 80cm). Μπορεί το Mitsubishi 24000 btu να συνδιαστεί και με μικρή εσωτερική μονάδα ? όπως για παράδειγμα η αριστερή της φωτογραφίας και όχι με την δεξιά που το βρίσκω διαθέσιμο? Επεξ/σία Τετάρτη στις 10:29 μμ από costas_
verlemakos Δημοσ. Τετάρτη στις 10:32 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:32 μμ 1 ώρα πριν, aetos1988 είπε Είπε την λέξη "ταράτσα" και ταράχτηκα. Πριν βάλουμε την ανεστραμμένη μόνωση στην ταράτσα πάνω από το φοιτητικό το miracle 3 πάλευε να πέσει κάτω από 350-400wh με νορμάλ θερμοκρασίες. Για πλάκα 10-12kwh ημερησίως, με καύσωνα.... άστο. Τριψήφιος μηνιαίος λογαριασμός. Μετά την μόνωση μόλις βραδιάσει κάτω από 200 ή και 150wh μετά τα μεσάνυχτα. 1
MARIOSNURSE Δημοσ. Τετάρτη στις 10:50 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:50 μμ (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, costas_ είπε Ευχαριστώ πολυ. Είσαι κατατοπιστικός Θα ήθελα μια ακόμα βοήθεια που έχω λίγο δυσκολευτεί. Προτιμώ ένα Mitsubishi 24000 BTU το οποίο είναι και το πλέον επαρκές για να ψύξει σαλόνι/τραπεζαρία/κουζίνα 65τμ και από ότι διαβάζω είναι σε όλα του καλό. Το μόνο θέμα που έχω είναι ότι υπάρχει ένας περιορισμός στο σημείο που θα ήταν ιδανική η τοποθέτησή του. Ο περιορισμός είναι ότι η εσωτερική μονάδα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 84 cm πλάτος. Εδω λοιπόν το Mitsubishi το βρίσκω σε μεγάλες διαστάσεις μονο, δηλαδή >= 92 cm (όταν πχ σε Futjitsu / 24000 btu η εσ. μονάδα του είναι 80cm). Μπορεί το Mitsubishi 24000 btu να συνδιαστεί και με μικρή εσωτερική μονάδα ? όπως για παράδειγμα η αριστερή της φωτογραφίας και όχι με την δεξιά που το βρίσκω διαθέσιμο? Αν εννοείς να βάλεις άλλη μονάδα, φαντάζομαι όχι. Δεν το βρίσκεις πουθενά το μοντέλο; Αλλαγή θέματος. Το Daikin Ururu Sarara ως γνωστόν έχει μια ρύθμιση Dry Cooling. Σήμερα το έβαλα εκεί γιατί η εσωτερική υγρασία έφτασε στις 9μμ στο 68%, με ζητούμενη 23ο και εξωτερική 38ο. Σε 1 ώρα την κατέβασε στο 35% (θερμοκρασία σταθερά) αλλά η κατανάλωση είναι περίπου 30% αυξημένη σε σχέση με το σκέτο cooling. Επεξ/σία Τετάρτη στις 10:53 μμ από MARIOSNURSE 1
cmaniac Δημοσ. Τετάρτη στις 11:14 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:14 μμ 22 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Dry Cooling 1 ώρα πριν, costas_ είπε Ευχαριστώ πολυ. Είσαι κατατοπιστικός Θα ήθελα μια ακόμα βοήθεια που έχω λίγο δυσκολευτεί. Προτιμώ ένα Mitsubishi 24000 BTU το οποίο είναι και το πλέον επαρκές για να ψύξει σαλόνι/τραπεζαρία/κουζίνα 65τμ και από ότι διαβάζω είναι σε όλα του καλό. Το μόνο θέμα που έχω είναι ότι υπάρχει ένας περιορισμός στο σημείο που θα ήταν ιδανική η τοποθέτησή του. Ο περιορισμός είναι ότι η εσωτερική μονάδα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 84 cm πλάτος. Εδω λοιπόν το Mitsubishi το βρίσκω σε μεγάλες διαστάσεις μονο, δηλαδή >= 92 cm (όταν πχ σε Futjitsu / 24000 btu η εσ. μονάδα του είναι 80cm). Μπορεί το Mitsubishi 24000 btu να συνδιαστεί και με μικρή εσωτερική μονάδα ? όπως για παράδειγμα η αριστερή της φωτογραφίας και όχι με την δεξιά που το βρίσκω διαθέσιμο? Το 24ρι προκύπτει απο κάπου ή "βάζεις για να έχεις" και να παραπονιέσαι μετά για υγρασιες κλπ; 1 6
arhontiskka Δημοσ. Τετάρτη στις 11:28 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:28 μμ (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παίδες.. Έχουν πονέσει τα μάτια μου , να διαβάζω σελίδες περί του ζητήματος των κλιματιστικών ,ακόμα και από τα προηγούμενα νηματα .Διαβάζω κάνα 3ωρο έχω χάσει την μπάλα και το μυαλό μου έχει γίνει κιμάς... Ξεκαθαρίζω πώς είμαι αρχάριος στο όλο θέμα και γνωρίζω τα βασικά από τα κλιματιστικά δηλαδή τι γράφει το ταμπελάκι ,τι είναι seer και scop ..Ως εκεί Ζητώ τη βοήθεια από τους ειδήμονες του forum γιατί πρέπει κάποτε να πάρω μια απόφαση.. Ψάχνω να βάλω κλιματιστικά στη Θεσσαλονίκη τα οποία θα θερμαίνουν και θα ψύχουν γκαρσονιέρα με δύο δωμάτια 15 τετραγωνικων εκαστο( άρα σκέφτομαι για δύο 9αρια) και στούντιο (ενιαίος χώρος ) 28 τετραγωνικών το οποιο σκέφτομαι να το εξοπλισω με ένα 12αρι! Η μόνωση και στους χώρους είναι μέτρια και τα κουφώματα pvc με διπλά τζάμια. Το budget που διαθέτω είναι κοντά στο 500άρικο Μαξ για το κάθε μηχάνημα.. Υπάρχει περίπτωση να πάρουμε κάτι αξιόλογο?? Θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας , οι οποίες είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτες.. Με προβληματίζει πάρα πολύ το κομμάτι της θέρμανσης, γιατί το κλιματιστικό/α θα είναι το κύριο μέσο θέρμανσης των 2 χώρων! Θα παρακαλούσα όποια πρόταση γίνει να είναι ελαφρώς τεκμηριωμένη να καταλάβω και εγώ ο αδαής, και να αποφασίσω τι πρέπει να πάρω! Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ εκ των προτέρων.. ΥΓ. Ήμουν πολύ κοντά στα Invertor Leon αλλά η ανάγνωση του νήματος τα κατέστρεψε όλα.. Και φτου και από την αρχή 😢😢 Επεξ/σία Πέμπτη στις 11:16 πμ από arhontiskka
costas_ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:34 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:34 μμ (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, cmaniac είπε Το 24ρι προκύπτει απο κάπου ή "βάζεις για να έχεις" και να παραπονιέσαι μετά για υγρασιες κλπ; Προκύπτει από αυτά που περιγράφω. Χώρος ενιαίος 65τμ και δεν είπα κάτι για υγρασίες Επεξ/σία Τετάρτη στις 11:35 μμ από costas_
MARIOSNURSE Δημοσ. Τετάρτη στις 11:35 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:35 μμ 20 λεπτά πριν, cmaniac είπε Τι; 😂 1
cmaniac Δημοσ. Τετάρτη στις 11:42 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:42 μμ 3 λεπτά πριν, costas_ είπε Προκύπτει από αυτά που περιγράφω. Χώρος ενιαίος 65τμ και δεν είπα κάτι για υγρασίες Δεν είπες ακόμα για υγρασίες. Επειδή τα 24ρια+ μηχανήματα σβήνουν εύκολα συμπιεστές όταν έχουν χαμηλό φορτίο, επειδή είναι πολύ μεγάλοι, πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τέτοιες καταστάσεις αν ο χώρος είναι λίγος. Στην σελίδα 799 σου παρέθεσα το ερωτηματολόγιο που εχει φτιάξει ο liakjim το οποίο είναι υπερπλήρες και ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε ολοι μαζι να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση. 7 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Τι; 😂 Ε μα όλο βρίσκεις και μας βγάζεις καινούργια μπιχλιμπίδια! Τι άλλο κάνει αυτό το πράγμα πια; Ψήνει καφέ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα