arhontiskka Δημοσ. Πέμπτη στις 11:17 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:17 πμ Καλησπέρα παίδες.. Έχουν πονέσει τα μάτια μου , να διαβάζω σελίδες περί του ζητήματος των κλιματιστικών ,ακόμα και από τα προηγούμενα νηματα .Διαβάζω κάνα 3ωρο έχω χάσει την μπάλα και το μυαλό μου έχει γίνει κιμάς... Ξεκαθαρίζω πώς είμαι αρχάριος στο όλο θέμα και γνωρίζω τα βασικά από τα κλιματιστικά δηλαδή τι γράφει το ταμπελάκι ,τι είναι seer και scop ..Ως εκεί Ζητώ τη βοήθεια από τους ειδήμονες του forum γιατί πρέπει κάποτε να πάρω μια απόφαση.. Ψάχνω να βάλω κλιματιστικά στη Θεσσαλονίκη τα οποία θα θερμαίνουν και θα ψύχουν γκαρσονιέρα με δύο δωμάτια 15 τετραγωνικων εκαστο( άρα σκέφτομαι για δύο 9αρια) και στούντιο (ενιαίος χώρος ) 28 τετραγωνικών το οποιο σκέφτομαι να το εξοπλισω με ένα 12αρι! Η μόνωση και στους χώρους είναι μέτρια και τα κουφώματα pvc με διπλά τζάμια. Το budget που διαθέτω είναι κοντά στο 500άρικο Μαξ για το κάθε μηχάνημα.. Υπάρχει περίπτωση να πάρουμε κάτι αξιόλογο?? Θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας , οι οποίες είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτες.. Με προβληματίζει πάρα πολύ το κομμάτι της θέρμανσης, γιατί το κλιματιστικό/α θα είναι το κύριο μέσο θέρμανσης των 2 χώρων! Θα παρακαλούσα όποια πρόταση γίνει να είναι ελαφρώς τεκμηριωμένη να καταλάβω και εγώ ο αδαής, και να αποφασίσω τι πρέπει να πάρω! Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ εκ των προτέρων.. ΥΓ. Ήμουν πολύ κοντά στα Invertor Leon αλλά η ανάγνωση του νήματος τα κατέστρεψε όλα... Και φτου και από την αρχή 😢
Lofarek Δημοσ. Πέμπτη στις 01:00 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:00 μμ 4 ώρες πριν, Pan_K είπε Μάριε, ξέρω πως Daikin über alles αν έχει κανείς δοκιμάσει την εξελιγμένη τεχνολογία του Ururu Sarara, αλλά πέτα και κανένα Mitsubishi Heavy industries SRK/SRC, έτσι για ξεκάρφωμα 😜. Και ας έχει μικρή εγγύηση. Κάνει πολύ κρύο τον χειμώνα εκεί και αυτά τα θηρία έχουν δείξει πόσο αποτελεσματικά είναι, ενώ παράλληλα είναι πολύ αποδοτικά και στις μεγάλες ζέστες. Ή έστω ένα Toshiba Edge που είναι και αυτό πολύ αποδοτικό στα κρύα και έχει και μεγάλη εγγύηση. Έχε κατά νου ότι αυτό δεν έχει ενσωματωμένο Bluetooth όπως το Raspberry Pi και θα χρειαστεί να αγοράσεις ένα εξάρτημα USB με καλή εμβέλεια για να παρακολουθείς τα θερμομετράκια της xiaomi. Δεν εχω αυτα τα θερμομετρακια βαλε το link να τα δω. Για να αρχισω να προσθετω πανω devices. Θα παω να το παρω απο Μειντανη σημερα το home assistant.
cmaniac Δημοσ. Πέμπτη στις 01:14 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:14 μμ 8 λεπτά πριν, Lofarek είπε Θα παω να το παρω απο Μειντανη σημερα το home assistant. Με το καλό! Είναι πιστεύω το πιο trouble free intro που μπορείς να κάνεις στο HA. Για θερμομετράκια εγώ έχω τα shelly H&T, με το πρόσθετο για σύνδεση σε τροφοδοτικό. Πλέον υπάρχει η νέα γενιά, που συνδέεται μέσω bluetooth με οποιαδήποτε συσκευή που μπορεί να λειτουργήσει σαν gateway. Τα shelly plug s gen 3 που πήρες, είναι και bluetooth gateways οπότε εάν θες στο μέλλον μπορείς να μπεις και σε αυτό το τριπ. Σιγά σιγά.
argi73 Δημοσ. Πέμπτη στις 01:25 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:25 μμ Καλησπέρα .. κακώς η καλώς οι μεγάλες αλυσίδες προσφέρουν αρκετά και οι ευκολίες πληρωμής είναι το no1. (Για μένα τουλάχιστον). Έχεις κάποιος εμπειρία από εγκατάσταση από public ή πλαίσιο ? Στο public είναι πιο λεπτομερείς οι πληροφορίες.3 μ σωλήνες και αντλία κενού. .
MARIOSNURSE Δημοσ. Πέμπτη στις 01:29 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:29 μμ 4 ώρες πριν, Pan_K είπε Μάριε, ξέρω πως Daikin über alles αν έχει κανείς δοκιμάσει την εξελιγμένη τεχνολογία του Ururu Sarara, αλλά πέτα και κανένα Mitsubishi Heavy industries SRK/SRC, έτσι για ξεκάρφωμα 😜. Και ας έχει μικρή εγγύηση. Κάνει πολύ κρύο τον χειμώνα εκεί και αυτά τα θηρία έχουν δείξει πόσο αποτελεσματικά είναι, ενώ παράλληλα είναι πολύ αποδοτικά και στις μεγάλες ζέστες. Ή έστω ένα Toshiba Edge που είναι και αυτό πολύ αποδοτικό στα κρύα και έχει και μεγάλη εγγύηση. Toshiba δεν έχω δοκιμάσει Και με τα σχόλια του φίλου εδώ για το premium μοντέλο της, μπήκα σε σκέψεις για την ποιότητα της εταιρείας μετά την εξαγορά της.
Lofarek Δημοσ. Πέμπτη στις 01:35 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:35 μμ 11 λεπτά πριν, cmaniac είπε Με το καλό! Είναι πιστεύω το πιο trouble free intro που μπορείς να κάνεις στο HA. Για θερμομετράκια εγώ έχω τα shelly H&T, με το πρόσθετο για σύνδεση σε τροφοδοτικό. Πλέον υπάρχει η νέα γενιά, που συνδέεται μέσω bluetooth με οποιαδήποτε συσκευή που μπορεί να λειτουργήσει σαν gateway. Τα shelly plug s gen 3 που πήρες, είναι και bluetooth gateways οπότε εάν θες στο μέλλον μπορείς να μπεις και σε αυτό το τριπ. Yavaş Yavaş. 😊😊 Απλα θελω να μου πεις πως εξομαλυνες την λειτουργια του δικου σου. Αλλαξες κατι στον προγραμματισμο της πλακετας? Δεν ειναι επικινδυνο αυτο? Ηταν ενας αλλος συναδελφος που παρουσιασε εντολες στο forum για perfera , δεν θυμαμαι ποια γλωσα, και αλλαζε με αυτες την κατωτερη συχνοτητα περιστροφης του συμπιεστη...και αλλες παραμετρους...
cmaniac Δημοσ. Πέμπτη στις 01:57 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:57 μμ 11 λεπτά πριν, Lofarek είπε πως εξομαλυνες την λειτουργια του δικου σου Θέλει υπομονή για να το βρεις. Όπως έγραψα δεν πειράζουμε την πλακέτα, έτσι κι αλλιώς θα έχανες την εγγύηση με αυτόν τον τρόπο, αλλά είναι και πράγματα που δεν μπορεί να κάνει ένας αρχάριος. Ούτε οι software engineers μπορούν εύκολα. Απλά αλλάζουμε τις ρυθμίσεις ανεμιστήρα και θερμοκρασίας κλπ, μέχρι να βρούμε τα σημεία ισορροπίας. Θα αρχίσεις από τα βασικά, θα βάλεις influxdb και grafana στο HA Green, και θα ξεκινήσεις την παρατήρηση κατανάλωσης για ένα χρονικό διάστημα, σε συνεργασία με την θερμοκρασία που διαβάζει το κλιματιστικό. Σχεδόν σίγουρα τις θερμοκρασίες θα τις δώσει το κλιματιστικό που έχεις, οπότε θα έρθουν όλα κάπως φυσικά. Εάν μετά θέλεις να βάλεις και την υγρασία στο παιχνίδι, θα επεκτείνεις τον "στόλο" των IoT συσκευών με το BLU H&T (αρκεί να είναι κάπως κοντά στο shelly plug γιατί έχουν περιορισμένη εμβέλεια οι Bluetooth based συσκευές).
Vaguras Δημοσ. Πέμπτη στις 02:12 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:12 μμ Πρώτο φετινό τεστ σοβαρής χρήσης για το edge white 10K (το έχω 2,5 χρόνια και είμαι υπερευχαριστημένος, ειδικά το χειμώνα που είναι αποκλειστικό μέσο θέρμανσης). Χώρος υπνοδωμάτιο νοτιοανατολικό, 16τμ, συν 4 τετραγωνικά διπλανός χώρος διαδρομος. set point 27 βαθμοί, πραγματική θερμοκρασία στα 4 μετρα, 26 ενώ πέφτει το βράδυ στους 25. Παίζει από 170-270 W (στις δύσκολες ώρες 12-5 που το βαράει ο ήλιος αλύπητα). Υπερυψωμένο ισόγειο του 1955, καμία μόνωση, μόνο νέα κουφώματα. Αυτή τη στιγμή με 39 εξωτερική δίνει 256W. 2
Pan_K Δημοσ. Πέμπτη στις 02:13 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:13 μμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Metalman9 είπε Επειδή κατέληξα στο KNCA αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω μεταξύ 9 ή 12, μπορείς να το κάνεις λίγο πιο λιανά. Αξίζει τα +100ε το 12αρι? Για 12-13 τετραγωνικά. Τι σε δυσκολεύει στην απόφασή σου με βάση τα όσα σου απάντησα προηγουμένως; -------------- Εν τω μεταξύ, ας μου εξηγήσει κάποιος πώς είναι δυνατόν με εξωτερική 29 βαθμούς το Morris το 12άρι να καταναλώνει σταθερά 69 watt. (ρητορική η ερώτηση, liakjim μην απαντάς). Επεξ/σία Πέμπτη στις 02:49 μμ από Pan_K
Metalman9 Δημοσ. Πέμπτη στις 02:25 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:25 μμ (επεξεργασμένο) 12 minutes ago, Pan_K said: Τι σε δυσκολεύει στην απόφασή σου με βάση τα όσα σου απάντησα προηγουμένως; Είχα γενικά την μάλλον λανθασμένη εντύπωση ότι το 12αρι θα ζορίζεται λιγότερο από το 9αρι άρα λιγότερος θόρυβος κτλπ που ίσως για +100ε να αξίζει αλλά μάλλον δεν ισχύει αυτό. Επειδή πρώτη φορά διαβάζω να λειτουργούμε κλιματιστικά στην αφύγρανση έχω συγχυστεί με την εξήγηση και δεν είμαι σίγουρος αν καταλαβαίνω πως θα το επιτύχω αυτό. Άρα στην περίπτωση μου καλύτερα 9άρι? Επεξ/σία Πέμπτη στις 02:26 μμ από Metalman9
Pan_K Δημοσ. Πέμπτη στις 02:41 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:41 μμ (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Metalman9 είπε Είχα γενικά την μάλλον λανθασμένη εντύπωση ότι το 12αρι θα ζορίζεται λιγότερο από το 9αρι άρα λιγότερος θόρυβος κτλπ που ίσως για +100ε να αξίζει αλλά μάλλον δεν ισχύει αυτό. Επειδή πρώτη φορά διαβάζω να λειτουργούμε κλιματιστικά στην αφύγρανση δεν είμαι σίγουρος αν καταλαβαίνω πως θα το επιτύχω αυτό. Άρα στην περίπτωση μου καλύτερα 9άρι? Το 9άρι θα έχει πλεονέκτημα σε περίπτωση που το σπίτι είναι δικό σου και μελλοντικά θα αλλάξεις κουφώματα και βάλεις ενεργειακά. Επίσης απάντησα στο αρχικό ερώτημα που περιελάμβανε την πιθανότητα να μην γίνεται συχνή χρήση του χώρου, οπότε δεν ήξερες αν αξίζει να πας σε κάτι πιο ακριβό. Εφόσον όμως δεν είναι πρόβλημα για εσένα το οικονομικό, θα πρότεινα το 12άρι. Επειδή τα Fujitsu μπορούν να δουλεύουν στρωτά ακόμα και αν ο χώρος χρειάζεται ελάχιστη ψύξη ή θέρμανση, το 12άρι μπορεί να σε καλύψει σε ένα ευρύ φάσμα απωλειών (να δουλεύει σαν 9άρι δηλαδή, αλλά να αποδίδει πολύ περισσότερο αν χρειαστεί). Και να θυμάσαι τα καλοκαίρια να τα δουλεύεις στην αφύγρανση. Δεν σου δίνω μία ξεκάθαρη συμβουλή, γιατί κάθε επιλογή έχει και τα μείον της. Στο τέλος εσύ αποφασίζεις. Υ.Γ. Το συγκεκριμένο Daikin δεν το γνωρίζω. Από τα Sensira εδώ έχουμε δει το ATXC, το οποίο είναι δοκιμασμένο και εξαίρετο. Επιπλέον δεν πιστεύω ότι θα ζορίζεται ένα 9άρι όπως λες σε ένα τέτοιο δωμάτιο και σε κάθε περίπτωση είναι πιο "ζόρικο" το να είναι μεγαλύτερο απ' όσο χρειάζεται και να κάνει συχνά on/off. Επεξ/σία Πέμπτη στις 02:44 μμ από Pan_K
verlemakos Δημοσ. Πέμπτη στις 02:51 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:51 μμ 35 λεπτά πριν, Vaguras είπε Πρώτο φετινό τεστ σοβαρής χρήσης για το edge white 10K (το έχω 2,5 χρόνια και είμαι υπερευχαριστημένος, ειδικά το χειμώνα που είναι αποκλειστικό μέσο θέρμανσης). Χώρος υπνοδωμάτιο νοτιοανατολικό, 16τμ, συν 4 τετραγωνικά διπλανός χώρος διαδρομος. set point 27 βαθμοί, πραγματική θερμοκρασία στα 4 μετρα, 26 ενώ πέφτει το βράδυ στους 25. Παίζει από 170-270 W (στις δύσκολες ώρες 12-5 που το βαράει ο ήλιος αλύπητα). Υπερυψωμένο ισόγειο του 1955, καμία μόνωση, μόνο νέα κουφώματα. Αυτή τη στιγμή με 39 εξωτερική δίνει 256W. Άριστη επίδοση, δεδομένων των συνθηκών και των απωλειών. Το καταλαβαίνεις ότι δουλεύει ή συμβουλευεσαι τον μετρητή κατανάλωσης?😁😎
ppkara Δημοσ. Πέμπτη στις 02:52 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:52 μμ Καλησπέρα! Απο Σεπτεμβρη θα ξεκινήσω αναζήτηση για A/C 24αρι. Μετακόμισα σε νεο σπίτι (Σταμάτα Αττικής) και θα χρειαστώ ενα 24αρι για σαλόνι-κουζίνα σε μονοκατοικία (μεγάλος χώρος με αρκετά πόρτες/ παράθυρα κτλ). Αυτο το καλοκαίρι έγινε clear οτι χρειάζεται A/C... και θα το χρησιμοποιώ επικουρικά και τον χειμώνα (κάνει το κρυάκι του εδω..). Αν είναι καλό σε κατανάλωση μπορει να γίνει και πιο εντατική χρήση τον χειμώνα. Σκέφτομαι max budget 2000€. Θα αντικαταστήση ενα πολύ παλιό τέρας που υπαρχει στον χώρο και δουλεύει ακόμα(!) Hosoda, νομίζω κάπου είχα δεί οτι είναι made in japan του 2000 (εξ. μονάδα γράφει 74kg οτι είναι). Θα ήθελα να είναι HA supported, τα έχω όλα εκεί.. minor αλλα λέμε.. Έχω διαβάσει για τα Fujitsu, Daikin, Mitsubishi απλά έχω χαθεί στο πιο είναι το "καλύτερο"..
verlemakos Δημοσ. Πέμπτη στις 02:53 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:53 μμ 38 λεπτά πριν, Pan_K είπε Τι σε δυσκολεύει στην απόφασή σου με βάση τα όσα σου απάντησα προηγουμένως; -------------- Εν τω μεταξύ, ας μου εξηγήσει κάποιος πώς είναι δυνατόν με εξωτερική 29 βαθμούς το Morris το 12άρι να καταναλώνει σταθερά 69 watt. Αλήθεια, κατεβαίνει τόσο χαμηλά ή είναι στην φάση της έναυσης μετά από on-off?
Georpap1987 Δημοσ. Πέμπτη στις 02:56 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:56 μμ Καλησπέρα!ύστερα από χρήση του yukai 13 εδώ και 9 μήνες σε ζέστη και κρύο και εκθειαζοντας το για την απόλυτα αθόρυβη λειτουργία του, άρχισε εδώ και λίγες βδομάδες να ακούγεται ο εσωτερικός του ανεμιστηρας..τι κάνουμε τώρα; γιατί το έχω και στο υπνοδωμάτιο οπότε καταλαβαίνετε..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα