mariosnik_ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:58 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:58 πμ Πως τα πάτε από επιδόσεις και καταναλώσεις αυτές τις μέρες που είναι κόλαση; Εγώ πρώτη φορά στην ζωή μου θα αφήσω να δουλεύει το κλιματιστικό μόνιμα για πάνω από 24ωρο. Θα το αφήσω ανοιχτό μέχρι Δευτέρα που θα υποχωρήσει η ζέστη. Γίνεται τόσο ζεστό το σπίτι άμα τα κλείσω που σε κάθε εκκίνηση πρέπει να εργάζονται στο full για 2-3 ώρες μέχρι να πέσει η θερμοκρασία από 33-34 στους 27-28, οπότε δεν με συμφέρει ούτε οικονομικά ούτε από θέμα φόρτισης του μηχανήματος που ζοριζεται να τα ανοίγω και να τα κλείνω κάθε μέρα, μόνιμη λειτουργία με χαμηλή ισχύ και είναι όλα κομπλέ. Κάθε 12ωρο περίπου ένας μεγάλος κουβάς με νερό από το συμπύκνωμα. 24αρια fujitsu.
kaklikos Δημοσ. Παρασκευή στις 07:21 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:21 πμ 6 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε Δείξε και εξωτερική μονάδα 😜 Θα το κανω. Πρεπει να ανεβω πλαινη σκεπη και να βγαλω φωτο. Μολις βρω χρονο θα το κανω! 6 ώρες πριν, cmaniac είπε Welcome fellow MHI citizen. We come in peace. Έχει και integration με HA που μπορείς να κρατήσεις τα data θερμοκρασίας εξω μεσα και να το ελεγξεις κανονικά με αυτοματισμούς, οπως στην εφαρμογή. Για καθε κινητό συνδεδεμένο στο MH air χρειάζεται άλλο account αλλιώς θα σου πετάει το ενα εξω το άλλο. ΥΓ. Τίμιος πίνακας Επομενα μου βηματα ειναι το HA και η αληθεια ειναι ισως χρειαστω βοηθεια. ΥΓ. Ειμαι σε φαση αντικαταστασης του με μεγαλυτερο γιατι τον εχω πνιξει με τις προσθηκες και ηδη μου ερχονται και αλλα στο μυαλο που πρεπει να βαλω! 1
verlemakos Δημοσ. Παρασκευή στις 07:53 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:53 πμ 3 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Πως τα πάτε από επιδόσεις και καταναλώσεις αυτές τις μέρες που είναι κόλαση; Εγώ πρώτη φορά στην ζωή μου θα αφήσω να δουλεύει το κλιματιστικό μόνιμα για πάνω από 24ωρο. Θα το αφήσω ανοιχτό μέχρι Δευτέρα που θα υποχωρήσει η ζέστη. Γίνεται τόσο ζεστό το σπίτι άμα τα κλείσω που σε κάθε εκκίνηση πρέπει να εργάζονται στο full για 2-3 ώρες μέχρι να πέσει η θερμοκρασία από 33-34 στους 27-28, οπότε δεν με συμφέρει ούτε οικονομικά ούτε από θέμα φόρτισης του μηχανήματος που ζοριζεται να τα ανοίγω και να τα κλείνω κάθε μέρα, μόνιμη λειτουργία με χαμηλή ισχύ και είναι όλα κομπλέ. Κάθε 12ωρο περίπου ένας μεγάλος κουβάς με νερό από το συμπύκνωμα. 24αρια fujitsu. Εχθές το βράδυ αναρτήθηκε η 24ωρη κατανάλωση ενός Fujitsu aseh09kmcg, δεν περίμενα τόσο χαμηλή κατανάλωση σε συνδυασμό με τις συνθήκες που επικρατούσαν. Κάτω από 4kwh συνολικά, θερμοκρασία 27 βαθμούς με ορθανοιχτες πόρτες στα δωμάτια. 1
Pan_K Δημοσ. Παρασκευή στις 08:55 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:55 πμ (επεξεργασμένο) Γενική συμβουλή στον καύσωνα: Όταν η εξωτερική θερμοκρασία ανεβαίνει πολύ, η θερμοκρασία που διαβάζει το κλιματιστικό στην μονάδα, ειδικά αν είναι τοποθετημένη ψηλά και σε εξωτερικό τοίχο μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη και μη αντιπροσωπευτική. Αυτό κάνει το μηχάνημα να πιστεύει ότι χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη ισχύ με αποτέλεσμα στις πολύ ζεστές ώρες το μηχάνημα αντί να διατηρεί σταθερή την θερμοκρασία να την ρίχνει, ενώ δεν ζητήσαμε κάτι τέτοιο. Αν έχετε κινέζικο μηχάνημα βάλτε το σε ρύθμιση να λαμβάνει τιμές θερμοκρασίας από το τηλεχειριστήριο (πχ follow me). Αν δεν έχετε τέτοια ρύθμιση, τότε προτείνω κατά το μεσημέρι και απόγευμα να ανεβάζετε την ζητούμενη θερμοκρασία κατά έναν βαθμό για να διατηρηθεί η εσωτερική θερμοκρασία και η κατανάλωση σχετικά σταθερή. 15 ώρες πριν, Clair_gat είπε Καλησπέρα σας!! Ενδιαφέρομαι για αγορά κλιματιστικού 18 btu και είμαι ανάμεσα σε midea all easy pro και midea breezless. Με ενδιαφέρει καθαρά η απόδοση και η κατανάλωση. Όλα τα άλλα έξτρα ( ιονιστες φίλτρα κλπ) δεν με νοιάζουν για την συγκριση. Το all easy pro έχει ανώτερη ενεργειακή κλάση το breezless όμως έχει καλύτερη απόδοση τόσο στην θέρμανση όσο στην ψύξη σύμφωνα πάντα με τις τιμές που δίνονται. Εάν κάποιος μπορεί να μου πει μια άποψη θα ήταν τέλειο! Καλημέρα. Γενικά, τα Midea δεν τα προτείνουμε για θέρμανση, εκτός και αν η 10-ετής εγγύηση είναι το πιο σημαντικό κριτήριο. Στην ίδια τιμή βρίσκεις πολύ καλύτερα κλιματιστικά. Για ψύξη το All easy pro είναι ΟΚ. Για το Breezeless δεν θυμάμαι να έχουμε feedback, οπότε δεν μπορώ να σου πω κάτι. Πιθανώς να είναι ελαφρώς πιο αποδοτικό, βάσει χαρακτηριστικών, αλλά MIdea και αξιοπιστία στις τιμές απόδοσης που δίνει είναι ένα σύντομο ανέκδοτο. Αν θες πιο λεπτομερείς συμβουλές ή ενδιαφέρεσαι και για εναλλακτικά μοντέλα, κάνε τον κόπο να συμπληρώσεις αυτό το ερωτηματολόγιο, που συμπληρώνουν οι περισσότεροι εδώ για να λάβουν εξατομικευμένες και λεπτομερείς συμβουλές. Επεξ/σία Παρασκευή στις 09:10 πμ από Pan_K 1
Lofarek Δημοσ. Παρασκευή στις 09:28 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:28 πμ 17 ώρες πριν, Pan_K είπε Εγώ χρησιμοποιώ αυτά, που είναι πάμφθηνα και αξιόπιστα. Έχω πάρει 24 συνολικά, γι' αυτό και η τιμή τους ήταν κάτι που μέτρησε. Χρειάζεται λίγη δουλίτσα να τα ενσωματώσεις όμως. Παίρνει 5 λεπτά στο καθένα. Καλύτερα σε pm αυτά γιατί είναι εκτός θέματος, νομίζω. Για μέτρηση COP και EER χρειάζεσαι 2 από αυτά, το ένα στην είσοδο του αέρα και το άλλο κολλημένο με ταινία στην έξοδο του κλιματιστικού (πάνω στην περσίδα πχ). Θες επίσης ένα ακόμα, σε ένα σημείο του δωματίου που δεν το χτυπά ο αέρας του κλιματιστικού και άλλο ένα για να μετρά την εξωτερική θερμοκρασία/υγρασία. Καλή αρχή και καλό κουράγιο. Δεν ξέρεις με τι έμπλεξες ακόμα... Έχεις δίκιο. Ίσως χρειάζεται 24-άρι. Εγώ προσωπικά έχω εκφράσει στο παρελθόν σοβαρές ενστάσεις σε σχέση με το πώς βγαίνουν αυτά τα νούμερα (βασισμένος κυρίως στα πιο λεπτομερή πινακάκια της Fujitsu σε σχέση με αυτό που βλέπουμε στην πράξη) και έτσι δεν διστάζω να προτείνω και μικρότερα μοντέλα, μιας και έτσι έχεις σίγουρα πιο στρωτή λειτουργία (λιγότερα on/off), καλύτερη αφύγρανση, λιγότερες πιθανότητες για κρύα ρεύματα στην θέρμανη, ενώ ως μειονέκτημα παίρνεις την αυξημένη κατανάλωση σε ακραίες αλλά σχετικά σπάνιες συνθήκες (ειδικά αν θες να μεταβάλλεις την εσωτερική θερμοκρασία) ή την ανάγκη να δουλεύουν περισσότερη ώρα σε αυτές τις ακραίες συνθήκες. Και για του λόγου το αληθές, χθεσινή κατανάλωση από 18άρι Inventor Omnia Plus υποδιαστασιολογημένο για χώρο 60τμ περίπου, του 1976, με απώλειες 6000watt υπολογισμένες από μηχανικό: Ρύθμιση: 26 βαθμοί, ανεμιστήρας το high, eco mode. Ευχαριστω Παρα πολυ πολυ καλη επιλογη. Πηρα το home assistant ενα blue tooth usb (εχει 2 υποδοχες γι αυτο επανω) και παρηγγειλα δυο shelly h&t αισθητηρες. Τα υπολοιπα θερμομετρα θα ειναι αυτα που προτεινεις. Σημερα θα αρχισω να σεταρω. Οτι απορια εχω μιλαμε με ολους τους φιλους εδω. Επισης περιμενω και δυο shelly πριζες. Την μια θα την βαλω στον ψυγειοκαταψυκτη που ειναι και αυτος inverter. Δεν τον εχω δει ποτε να περνα τα 82w σε καταναλωση. 1
Pan_K Δημοσ. Παρασκευή στις 10:03 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:03 πμ (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Dr_Herkh είπε Με δεδομένο ότι ψάχνω αγορά αποκλειστικά από μία εκ των τριών γνωστών μεγάλων αλυσίδων (Πλαίσιο, Κωτσόβολος, Public) κοιτάζω αυτό: https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/mitsubishi-heavy-zr-srk-src-63zr-w-b-klimatistiko-22-000-btu-h_4404300 (ή αυτό: https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/mitsubishi-heavy-srk-src-63563ztl-w-klimatistiko-22-000-btu-h_4403819, που μοιάζει να είναι το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά δεν έχω καταλάβει τη διαφορά, καθώς στην αναλυτική περιγραφή του προϊόντος στο Πλαίσιο έχει διαφορετικές τιμές SCOP και SEER). Από την άλλη, η αναζήτηση με οδήγησε και σε αυτά: https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/306235-a-c-in24btu-fujitsu-aseg24klca-eco , https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/fujitsu-kl-series-aseg24klca-aoeg24klca-24000btu-aa-klimatistiko-inverter/1938304 https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/278371-a-c-in24btu-daikin-atxc71d-sensira το οποία, ωστόσο, είναι στα 24.000 btu/hr. Μια τέτοια επιλογή θεωρείται “υπερ-διαστασιολόγηση” για τις ανάγκες του δικού μου χώρου; Τί είδους προβλήματα θα είχε μια τέτοια επιλογή; Αυξημένο κόστος; Δυσλειτουργία του μηχανήματος; Αντιστρόφως, αυτό: https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/278370-a-c-in21btu-daikin-atxc60d-sensira Θα αποτελούσε καλή επιλογή ή "υπο-διαστασιολόγηση"; Περιμένω τις σκέψεις και τις προτάσεις σας. Το συγκεκριμένο εργαλείο υπολογισμού απωλειών λαμβάνει υπόψιν ακραία σενάρια θερμοκρασιών, οπότε το αποτέλεσμα που σου βγάζει είναι γι' αυτές τις ακραίες περιπτώσεις. Μην πάρεις μεγαλύτερο μηχάνημα κατ' εμέ. Τώρα αυτές οι επιλογές που δίνεις είναι μεν καλές, αλλά όχι και οι καλύτερες. Eγώ θα προτιμούσα το Daikin από το Mitsubishi, γιατί το τελευταίο στην θέρμανση δεν έχει στρωτή λειτουργία όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι άνω των 11 βαθμών, κάνει πολλά on/off και αυξάνει αρκετά την κατανάλωση. Προτείνεται για περιοχές με πολύ δυνατά κρύα τον χειμώνα, ελάχιστες περιόδους με ενδιάμεσες θερμοκρασίες και εκτίναξη των θερμοκρασιών το καλοκαίρι (πχ Ιωάννινα). Τα Fujitsu που προτείνεις είναι αρκετά αποδοτικά και οικονομικά, αλλά οι εσωτερικές μονάδες κάνουν θόρυβο και υπάρχει αυξημένη επιρρέπεια στα deforst τον χειμώνα, που ρίχνουν την απόδοση. Από την άλλη έχουν 7 χρόνια εγγύηση και οι εσωτερικές μονάδες τους είναι πολύ συμπαγείς σε διαστάσεις. Δεν παίρνουν όμως wifi σε περίπτωση που το χρειάζεσαι, ενώ στα άλλα κοστίζει +100-120 ευρώ περίπου. Εκεί μπορείς να πας και σε 24άρι εφόσον δεν υπάρχει 22άρι, γιατί είναι ικανά να ρίχνουν πολύ την κατανάλωση και να δουλεύουν σε μία ευρεία γκάμα ισχύος χωρίς να πηγαίνουν σε on/off. Εφόσον λοιπόν δεν θέλεις κάτι σε Fujitsu ASEH24KMTE ή Toshiba Edge 22K από άλλα καταστήματα όπως αυτό που θα τα πρότεινα έναντι των προηγούμενων, διάλεξε μεταξύ Daikin ATXC60D ή Fujitsu ASEG24KLCA Eco. ΥΓ. Σχετικά με την υπέρ- και υποδιαστασιολόγηση οι απόψεις διίστανται. Η προσωπική μου άποψη είναι να αποφεύγεται η υπερδιαστασιολόγηση με μόνη εξαίρεση τα Fujitsu που θα έλεγα ότι είναι και προτιμητέα. Ο λόγος είναι ότι με υπερδιαστασιολόγηση έχεις λιγότερες πιθανότητες για στρωτή λειτουργία (περισσότερα on/off), πιθανώς μεγαλύτερη κατανάλωση, μη ικανοποιητική αφύγρανση σε υγρά κλίματα και μεγαλύτερες πιθανότητες η μονάδα να φυσά χλιαρό αέρα κατά την θέρμανση όταν πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία. Επεξ/σία Παρασκευή στις 10:12 πμ από Pan_K 1
johnnyman Δημοσ. Παρασκευή στις 10:19 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:19 πμ 6 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Πως τα πάτε από επιδόσεις και καταναλώσεις αυτές τις μέρες που είναι κόλαση; Εγώ πρώτη φορά στην ζωή μου θα αφήσω να δουλεύει το κλιματιστικό μόνιμα για πάνω από 24ωρο. Θα το αφήσω ανοιχτό μέχρι Δευτέρα που θα υποχωρήσει η ζέστη. Γίνεται τόσο ζεστό το σπίτι άμα τα κλείσω που σε κάθε εκκίνηση πρέπει να εργάζονται στο full για 2-3 ώρες μέχρι να πέσει η θερμοκρασία από 33-34 στους 27-28, οπότε δεν με συμφέρει ούτε οικονομικά ούτε από θέμα φόρτισης του μηχανήματος που ζοριζεται να τα ανοίγω και να τα κλείνω κάθε μέρα, μόνιμη λειτουργία με χαμηλή ισχύ και είναι όλα κομπλέ. Κάθε 12ωρο περίπου ένας μεγάλος κουβάς με νερό από το συμπύκνωμα. 24αρια fujitsu. Καλημέρα το toshiba arata 16000btu που εχω σε ενιαίο χώρο 40+ τετραγωνικά καίει σε 24ωρη βαση 7 μέχρι 9kw την ημέρα κ αυτο στο eco. Σήμερα το έκλεισα το πρωι και θα το ανοίξω αργότερα. Χθες το βράδυ έκαψε 3.95kw. 1
Pan_K Δημοσ. Παρασκευή στις 10:32 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:32 πμ 6 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Πως τα πάτε από επιδόσεις και καταναλώσεις αυτές τις μέρες που είναι κόλαση; Ρίξε μια ματιά εδώ να δεις τι κάνουν και άλλα κλιματιστικά. Κάνοντας κλικ σε ένα όνομα στην λεζάντα των κλιματιστικών κάτω από τα γραφήματα το απομονώνεις και μπορείς να το συγκρίνεις με άλλα αν θες, πατώντας ctl+click. Στην δεξιά λεζάντα βλέπεις το σύνολο της κατανάλωσης για την συγκεκριμένη περίοδο, ενώ μπορείς να επιλέξεις και περίοδο παρακολούθησης. 2 1
verlemakos Δημοσ. Παρασκευή στις 10:41 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:41 πμ 1 ώρα πριν, Pan_K είπε Γενική συμβουλή στον καύσωνα: Όταν η εξωτερική θερμοκρασία ανεβαίνει πολύ, η θερμοκρασία που διαβάζει το κλιματιστικό στην μονάδα, ειδικά αν είναι τοποθετημένη ψηλά και σε εξωτερικό τοίχο μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη και μη αντιπροσωπευτική. Αυτό κάνει το μηχάνημα να πιστεύει ότι χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη ισχύ με αποτέλεσμα στις πολύ ζεστές ώρες το μηχάνημα αντί να διατηρεί σταθερή την θερμοκρασία να την ρίχνει, ενώ δεν ζητήσαμε κάτι τέτοιο. Αν έχετε κινέζικο μηχάνημα βάλτε το σε ρύθμιση να λαμβάνει τιμές θερμοκρασίας από το τηλεχειριστήριο (πχ follow me). Αν δεν έχετε τέτοια ρύθμιση, τότε προτείνω κατά το μεσημέρι και απόγευμα να ανεβάζετε την ζητούμενη θερμοκρασία κατά έναν βαθμό για να διατηρηθεί η εσωτερική θερμοκρασία και η κατανάλωση σχετικά σταθερή. Καλημέρα. Γενικά, τα Midea δεν τα προτείνουμε για θέρμανση, εκτός και αν η 10-ετής εγγύηση είναι το πιο σημαντικό κριτήριο. Στην ίδια τιμή βρίσκεις πολύ καλύτερα κλιματιστικά. Για ψύξη το All easy pro είναι ΟΚ. Για το Breezeless δεν θυμάμαι να έχουμε feedback, οπότε δεν μπορώ να σου πω κάτι. Πιθανώς να είναι ελαφρώς πιο αποδοτικό, βάσει χαρακτηριστικών, αλλά MIdea και αξιοπιστία στις τιμές απόδοσης που δίνει είναι ένα σύντομο ανέκδοτο. Αν θες πιο λεπτομερείς συμβουλές ή ενδιαφέρεσαι και για εναλλακτικά μοντέλα, κάνε τον κόπο να συμπληρώσεις αυτό το ερωτηματολόγιο, που συμπληρώνουν οι περισσότεροι εδώ για να λάβουν εξατομικευμένες και λεπτομερείς συμβουλές. Έτσι ακριβώς είναι, το παλιό Sharp inverter στο πατρικό τα χάνει παντελώς για αυτόν τον λόγο. Έχει και μια τέντα επιπλέον μπροστά του και η σωστή ρύθμιση είναι μια σπαζοκεφαλια. Καίει όσο θέλει αυτές τις μέρες.
liakinen Δημοσ. Παρασκευή στις 11:16 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:16 πμ Η ροή αέρα δροσισμού στα Daikin παίζει ρόλο στην ταχύτητα ψύξης κτλ ή λέω μπούρδες; Το έχω στην ψύξη να ψύχει από πάνω για να μην έρχεται ο αέρας στα μούτρα μας.
vmb Δημοσ. Παρασκευή στις 11:58 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:58 πμ (επεξεργασμένο) Καλημέρα Μίλησα με τεχνικό για το ASEG24KMTE και το ASEH12KMCG που πρότεινε ο liakjim και μου είπε 2 μέτρα σωλήνα βάζει στο καθένα. Είναι λογικό, νόμιζα ήθελαν παραπάνω; Μου είπε κάθε επιπλέον μέτρο χρεωνεται αλλά δε χρειαζεται και ότι είναι επίσημος μεταπωλητής/συντηρητής fujitsu και γνωρίζει. Κάποια ιδέα; Τα λέει καλά; Είδα σε ένα φυλλάδιο και 5 μέτρα για το 24αρι?? Ευχαριστώ! ΥΓ Μου είπε έξτρα χρεώνεται με το μέτρο, απλά και να πω να μου τα χρεώσει αν είναι άσχετος δεν ξερω τι νόημα έχει να πάω σε αυτόν και να του πω εγώ τι να κάνει. Είναι νορμάλ? Επεξ/σία Παρασκευή στις 12:02 μμ από vmb
turbat0s Δημοσ. Παρασκευή στις 12:07 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:07 μμ 8 λεπτά πριν, vmb είπε είναι επίσημος μεταπωλητής Για ποιον πρόκειται?
vmb Δημοσ. Παρασκευή στις 12:11 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:11 μμ 2 λεπτά πριν, turbat0s είπε Για ποιον πρόκειται? Δε θα ήθελα να ονοματίσω. Απλά αναρωτιέμαι αν μου τα είπε καλά γιατι πραγματικά δε γνωρίζω το αντικείμενο (αν και το παλεύω να μάθω).
Nemogr Δημοσ. Παρασκευή στις 12:14 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:14 μμ (επεξεργασμένο) Καλημέρα σας, Βρίσκομαι στη διαδικασία αγοράς κλιματιστικού, καθώς μόλις ολοκλήρωσα την ανακαίνιση του σπιτιού μου. Ομολογώ πως έχω μπερδευτεί αρκετά με την πληθώρα επιλογών που υπάρχουν στην αγορά και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Το σπίτι είναι 120 τ.μ., διαθέτει θερμομόνωση και καινούργια ενεργειακά κουφώματα. Ο χώρος που θέλω να καλύψω (ψύξη και θέρμανση) είναι ενιαίος, περίπου 60 τ.μ. Το κλιματιστικό θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο του χώρου, ενώ η εξωτερική μονάδα θα βρίσκεται στο μπαλκόνι, σε μικρή απόσταση. Από όσα έχω διαβάσει, φαίνεται πως χρειάζομαι μονάδα 24.000 BTU, ωστόσο δεν γνωρίζω ποια μάρκα να επιλέξω ή ποιες επιπλέον λειτουργίες/χαρακτηριστικά θα ήταν καλό να προσέξω. Το Budget μου είναι 1000-1500 ευρώ. Θα εκτιμούσα πολύ τη συμβουλή σας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επεξ/σία Σάββατο στις 10:30 πμ από Nemogr
cmaniac Δημοσ. Παρασκευή στις 12:21 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:21 μμ (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, vmb είπε Μίλησα με τεχνικό για το ASEG24KMTE και το ASEH12KMCG που πρότεινε ο liakjim και μου είπε 2 μέτρα σωλήνα βάζει στο καθένα. Ελάχιστο 3 έχει αποδειχθεί ότι είναι αρκετά για να μπορεί να κυκλοφορήσει καλά το ψυκτικό χωρίς να κάνει υπερπιέσεις και θορύβους. Το 24ρι θα μπει στο πάτωμα, έτσι κι αλλιώς, οπότε 2 μέτρα δεν φτάνουν ούτε για ζήτω. Το ίδιο θα σου πρότεινα και για το 12ρι, πάτωμα. Το θέμα είναι ότι αν σου λέει τέτοια, θα σου πρότεινα να "κόψεις λάσπη". Επεξ/σία Παρασκευή στις 12:22 μμ από cmaniac
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα