vmb Δημοσ. Παρασκευή στις 12:36 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:36 μμ 14 λεπτά πριν, cmaniac είπε Ελάχιστο 3 έχει αποδειχθεί ότι είναι αρκετά για να μπορεί να κυκλοφορήσει καλά το ψυκτικό χωρίς να κάνει υπερπιέσεις και θορύβους. Το 24ρι θα μπει στο πάτωμα, έτσι κι αλλιώς, οπότε 2 μέτρα δεν φτάνουν ούτε για ζήτω. Το ίδιο θα σου πρότεινα και για το 12ρι, πάτωμα. Το θέμα είναι ότι αν σου λέει τέτοια, θα σου πρότεινα να "κόψεις λάσπη". Ευχαριστώ cmaniac. Το θέμα είναι ότι στο εγχειρίδιο δε βρίσκω ελαχιστο, μόνο μέγιστο. Οπότε με έχει μπερδέψει, αν το έχει κάποιος και ξερει σίγουρα τι γράφει ή που το γράφει, θα το εκτιμούσα. Θα παρω και άλλη προσφορά.
chemkyr Δημοσ. Παρασκευή στις 12:40 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:40 μμ καλημέρα ρίχνοντας ματιές για αγορά κλιματιστικού, συνάντησα αυτό. Ξέρει κανείς τι είναι?
Pan_K Δημοσ. Παρασκευή στις 12:42 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:42 μμ (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, vmb είπε Απλά αναρωτιέμαι αν μου τα είπε καλά γιατι πραγματικά δε γνωρίζω το αντικείμενο (αν και το παλεύω να μάθω). Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις αν ο άλλος σε δουλεύει. Μην το επιτρέπετε αυτό. Αν κάποιος ισχυρίζεται κάτι, ρωτήστε τον: από που αντλεί αυτές τις πληροφορίες; Είναι εξουσιοδοτημένος της Fujitsu; Ωραία. Πού είναι τα αποδεικτικά της πιστοποίησης; Δεν είναι δύσκολο. Απλά ζητήστε πιστοποιήσεις. Μην είστε ελληνάρες. Επίσης δώστου αυτό να μας πει την γνώμη του (αν ξέρει να διαβάζει): Από το DESIGN & TECHNICAL MANUAL για το Fujitsu ASEHΧΧKMCG. Επιπλέον, ένα τηλέφωνο στην Fujitsu δεν βλάπτει. Ζητήστε όμως και από εκεί να σας παραπέμψουν στις πηγές πληροφόρησής τους (εγχειρίδια), γιατί δεν είναι σίγουρο ότι ο εκάστοτε υπάλληλος στο τηλέφωνο τα γνωρίζει και αυτός απέξω. Επεξ/σία Παρασκευή στις 12:56 μμ από Pan_K
~Joker~ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:45 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:45 μμ Πρόταση σε 12-13αρι μέχρι 400-500 κάτι αξιοπρεπές και αν υπάρχει έμμεσα καμία επιστροφή Eurobank ή Πειραιώς?! Ψύξη αποκλειστικά.. Θέρμανση ελάχιστα έως καθόλου..
Pan_K Δημοσ. Παρασκευή στις 01:04 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:04 μμ 21 λεπτά πριν, chemkyr είπε καλημέρα ρίχνοντας ματιές για αγορά κλιματιστικού, συνάντησα αυτό. Ξέρει κανείς τι είναι? Αυτό πρέπει να είναι το παλιό Toshiba Seiya, αλλά με ρύθμιση για μεγαλύτερο εύρος στην ταχύτητα ανεμιστήρα. Δηλαδή η μέγιστη ταχύτητά του είναι πιο πάνω από του Seiya, με αποτέλεσμα να είναι πιο οικονομικό στην χρήση, με την προϋπόθεση βέβαια ότι το δουλεύεις σε αυτές τις υψηλές ταχύτητες ανεμιστήρα. Λιγότερο αποδοτικό από το Yukai.
vmb Δημοσ. Παρασκευή στις 01:06 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:06 μμ (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, Pan_K είπε Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις αν ο άλλος σε δουλεύει. Μην το επιτρέπετε αυτό. Αν κάποιος ισχυρίζεται κάτι, ρωτήστε τον: από που αντλεί αυτές τις πληροφορίες; Είναι εξουσιοδοτημένος της Fujitsu; Ωραία. Πού είναι τα αποδεικτικά της πιστοποίησης; Δεν είναι δύσκολο. Απλά ζητήστε πιστοποιήσεις. Μην είστε ελληνάρες. Επίσης δώστου αυτό να μας πει την γνώμη του (αν ξέρει να διαβάζει): Από το DESIGN & TECHNICAL MANUAL για το Fujitsu ASEHΧΧKMCG. Επιπλέον, ένα τηλέφωνο στην Fujitsu δεν βλάπτει. Ζητήστε όμως και από εκεί να σας παραπέμψουν στις πηγές πληροφόρησής τους (εγχειρίδια), γιατί δεν είναι σίγουρο ότι ο εκάστοτε υπάλληλος στο τηλέφωνο τα γνωρίζει και αυτός απέξω. Καλησπέρα, λέει unit mm πάνω δεξιά, 400 mm είναι 0.4 μέτρα. Κάτι δεν στέκει? Μάλλον είναι το προεγκατεστημένο μήκος σωλήνων αυτο που παρέθεσες και όχι το ελάχιστο συνολικό, το οποίο εξακολουθώ να ΜΗΝ βρίσκω, μόνο το μέγιστο. Επεξ/σία Παρασκευή στις 01:07 μμ από vmb
ppkara Δημοσ. Παρασκευή στις 01:12 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:12 μμ 21 ώρες πριν, ppkara είπε Καλησπέρα! Απο Σεπτεμβρη θα ξεκινήσω αναζήτηση για A/C 24αρι. Μετακόμισα σε νεο σπίτι (Σταμάτα Αττικής) και θα χρειαστώ ενα 24αρι για σαλόνι-κουζίνα σε μονοκατοικία (μεγάλος χώρος με αρκετά πόρτες/ παράθυρα κτλ). Αυτο το καλοκαίρι έγινε clear οτι χρειάζεται A/C... και θα το χρησιμοποιώ επικουρικά και τον χειμώνα (κάνει το κρυάκι του εδω..). Αν είναι καλό σε κατανάλωση μπορει να γίνει και πιο εντατική χρήση τον χειμώνα. Σκέφτομαι max budget 2000€. Θα αντικαταστήση ενα πολύ παλιό τέρας που υπαρχει στον χώρο και δουλεύει ακόμα(!) Hosoda, νομίζω κάπου είχα δεί οτι είναι made in japan του 2000 (εξ. μονάδα γράφει 74kg οτι είναι). Θα ήθελα να είναι HA supported, τα έχω όλα εκεί.. minor αλλα λέμε.. Έχω διαβάσει για τα Fujitsu, Daikin, Mitsubishi απλά έχω χαθεί στο πιο είναι το "καλύτερο".. Σε συνεχεια του πάνω Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 2000€ Αντικατάσταση παλιού. Hosoda 24αρι μάλλον. Του 2000 νομίζω είναι. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος: Αδιάφορο Χρήση κλιματιστικού: 20% ψύξη / 80% θέρμανση Συχνότητα χρήσης: Πηγή θέρμανσης επικουρικά και αν συμφέρει αποκλειστικά , περιστασιακή σε ψύξη Υπάρχει λειτουργικος λέβητας πετρελαίου με τυπο fan coil εποχής και κυκλοφορεί ζεστό νερο κτλπ Ενιαίος χώρος 70τμ σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα. Τοποθεσία: Σταμάτα Αττικης, κρύο και υγρασία τον χειμώνα, δροσερό καλοκαίρι, η εξωτερική μονάδα θα είναι εκτεθειμένη στα βορειοδυτικά. Απαραίτητα καλή εγγύηση και να έχει wifi ιδανικά με HA support, ο θόρυβος δεν με νοιάζει. Καλούτσικες μονώσεις για την εποχή του, κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια χωρίς θερμοδιακοπή. Πολλά σταθερά τζάμια (τζαμαρίες δλδ) περιμετρικά του "δωματίου", σχεδόν δεν υπάρχει τοίχος... Σε μελέτη που βρήκα για το σπίτι από μηχανικό για την εγκατάσταση της θέρμανσης αναφέρει οτί υπολόγισε θερμικές απώλειες για όλο το σπίτι (187m2) 21.050Κcal/h
MARIOSNURSE Δημοσ. Παρασκευή στις 01:13 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:13 μμ 58 λεπτά πριν, Nemogr είπε Καλημέρα σας, Βρίσκομαι στη διαδικασία αγοράς κλιματιστικού, καθώς μόλις ολοκλήρωσα την ανακαίνιση του σπιτιού μου. Ομολογώ πως έχω μπερδευτεί αρκετά με την πληθώρα επιλογών που υπάρχουν στην αγορά και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Το σπίτι είναι 120 τ.μ., διαθέτει θερμομόνωση και καινούργια ενεργειακά κουφώματα. Ο χώρος που θέλω να καλύψω (ψύξη και θέρμανση) είναι ενιαίος, περίπου 60 τ.μ. Το κλιματιστικό θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο του χώρου, ενώ η εξωτερική μονάδα θα βρίσκεται στο μπαλκόνι, σε μικρή απόσταση. Από όσα έχω διαβάσει, φαίνεται πως χρειάζομαι μονάδα 24.000 BTU, ωστόσο δεν γνωρίζω ποια μάρκα να επιλέξω ή ποιες επιπλέον λειτουργίες/χαρακτηριστικά θα ήταν καλό να προσέξω. Θα εκτιμούσα πολύ τη συμβουλή σας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Budget ; Άτοκες κλπ;
turbat0s Δημοσ. Παρασκευή στις 01:14 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:14 μμ 7 λεπτά πριν, vmb είπε εξακολουθώ να ΜΗΝ βρίσκω, μόνο το μέγιστο. Γιατί να ταλαιπωρείσαι και δεν πας με το κοινώς αποδεκτό 3μ? Προσπαθείς να "δικαιολογήσεις" το μαστόρι που σου είπε 2 μέτρα, ώστε να του αναθέσεις τη δουλειά και να ξεμπερδέψεις?
Alexcxvtr Δημοσ. Παρασκευή στις 01:15 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:15 μμ Περί Toshiba Edge. Έχω το 18αρι εδώ και 5 χρόνια. 1) Στο εγχειρίδιο γράφει για PowerSel λειτουργία 50-75-100%. Και υποτίθεται πως το μικρότερο ποσοστό αντιπροσωπεύει και μακροημέρευση του συμπιεστή. Ισχύει αυτό; Το έχω μόνιμα στο 100%. 2) ΓΙΑΤΙ να είναι τόσο κακό το χειριστήριο όσον αφορά την αλλαγή λειτουργιών; Δηλαδή, για να πιάσει (να κάνει κλικ), πρέπει να είσαι στο ένα μέτρο. Αν πατήσω από τα δύο μέτρα και πιο μακριά, ενώ αλλάζει η ένδειξη, δεν αλλάζει λειτουργία (δεν κάνει κλικ). Ειδικά στον ανεμιστήρα. Έχω βάλει ένα σωρό μάρκες μπαταρία, και τίποτα. Είναι θέμα υπερύθρων;
Pan_K Δημοσ. Παρασκευή στις 01:17 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:17 μμ (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, vmb είπε Μάλλον είναι το προεγκατεστημένο μήκος σωλήνων αυτο που παρέθεσες και όχι το ελάχιστο συνολικό, το οποίο εξακολουθώ να ΜΗΝ βρίσκω, μόνο το μέγιστο. Έχεις δίκιο. Πάρε καλύτερα την Fujitsu τηλέφωνο και ζήτα πληροφορίες. Πες μας σε παρακαλώ και εμάς τι σου απάντησαν, γιατί δεν είμαι ούτε εγώ της λογικής "trust me bro". Επεξ/σία Παρασκευή στις 01:18 μμ από Pan_K 1
vmb Δημοσ. Παρασκευή στις 01:17 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:17 μμ 1 λεπτό πριν, turbat0s είπε Γιατί να ταλαιπωρείσαι και δεν πας με το κοινώς αποδεκτό 3μ? Προσπαθείς να "δικαιολογήσεις" το μαστόρι που σου είπε 2 μέτρα, ώστε να του αναθέσεις τη δουλειά και να ξεμπερδέψεις? Το μαστόρι το ακύρωσα. Στον συμφορουμίτη απάντησα που ενώ έκανε παραίνεση να μην είμαστε Ελληνάρες, φαίνεται να παρέθεσε άσχετα πράγματα. Στοιχεία ψάχνω όπως με συμβούλευσε πάντως. Εν πάσει περιπτώσει βρήκα ένα τηλ που φαίνεται να ξέρει αλλά ραντεβού πάμε σε κανά μηνα (οκ μάλλον θα το ανεχτω).
mr.Vox Δημοσ. Παρασκευή στις 01:19 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:19 μμ Η Xiaomi λανσάρει τα κλιματιστικά Mijia στην ελληνική αγορά Τσιμπημένη η τιμή για το 12άρι στο επίσημο site τους
turbat0s Δημοσ. Παρασκευή στις 01:20 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:20 μμ 1 λεπτό πριν, vmb είπε Εν πάσει περιπτώσει βρήκα ένα τηλ που φαίνεται να ξέρει αλλά ραντεβού πάμε σε κανά μηνα Τί πρότεινε αυτός? Επικαλέστηκε την εμπειρία του?
Pan_K Δημοσ. Παρασκευή στις 01:25 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:25 μμ 5 λεπτά πριν, vmb είπε Στον συμφορουμίτη απάντησα που ενώ έκανε παραίνεση να μην είμαστε Ελληνάρες, φαίνεται να παρέθεσε άσχετα πράγματα Δεν σου παρέθεσα άσχετα, αλλά λανθασμένα στοιχεία. Τουλάχιστον μπόρεσες να καταλάβεις ότι κάνω λάθος, ακριβώς επειδή σε παρέπεμψα σε κάτι. Αυτό είναι και το σωστό. Να μιλάς με στοιχεία και να μπορεί ο άλλος να τα ελέγχει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα