Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, vmb είπε

Το μαστόρι το ακύρωσα.

Στον συμφορουμίτη απάντησα που ενώ έκανε παραίνεση να μην είμαστε Ελληνάρες, φαίνεται να παρέθεσε άσχετα πράγματα. Στοιχεία ψάχνω όπως με συμβούλευσε πάντως. Εν πάσει περιπτώσει βρήκα ένα τηλ που φαίνεται να ξέρει αλλά ραντεβού πάμε σε κανά μηνα (οκ μάλλον θα το ανεχτω).

Ο Pan_K σου παρέθεσε τα μήκη των ενσωματωμένων σωληνώσεων.

Δεν είναι λάθος, αλλά δεν είναι αυτό που θες.

Νομίζω ότι το επίπεδο υποστήριξης και τεκμηρίωσης που ψάχνεις είναι υπερβολικό για ένα φόρουμ που προσεγγίζουμε το θέμα ως ερασιτέχνες, αλλά με επαγγελματισμό. Σου απάντησα πάντως, άλλες μάρκες στα installation manuals το αναφέρουν, με ελάχιστο κάπου 2.5 μέτρα για κάποια Toshiba. Oι περιορισμοί δεν είναι του κατασκευαστή, αλλά προκύπτουν από την φυσική η οποία δεν αλλάζει, όσο εξελιγμένο και να είναι μηχανολογικά ένα μοντέλο.

Στείλε ένα mail στο customer support, απαντάνε γενικά. Καταλαβαίνω ότι θέλεις να βάλεις μυαλό στο κάθε μαστόρι που θα πέσεις πάνω, αλλά πίστεψε με, ο μόνος τρόπος είναι να φύγεις τρέχοντας μέχρι ο αγύρτης να βάλει μυαλό ή να τον πετάξει έξω η αγορά. Έτσι αυτορυθμίζεται η αγορά, εφ'όσον δεν υπάρχει κρατική μέριμνα.

Επεξ/σία από cmaniac
  • Like 1
  • Απαντ. 12,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα, σκοπεύω να αντικαταστήσω 2 INVENTOR NEO 9000 btu σε 2 υπνοδωμάτια με πρώτο το παρακάτω. Επίσης, προς το παρόν είναι εγκατεστημένο έτσι όπως φαίνεται στο σχέδιο αριστερά. Μήπως θα μπορούσε να μπει στη θέση όπου έχω το ερωτηματικό ;

image.jpeg

1.png

2.png

3.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@vmb και προς όλους τους συμφορουμίτες, σχετικά με το ελάχιστο μήκος σωληνώσεων πήρα πριν λίγο την Fujitsu και μου είπαν ότι το ελάχιστο μήκος για την σωστή λειτουργία είναι τα 3 μέτρα. Ρώτησα πού μπορώ να βρω αυτήν την πληροφορία για να μην τσακώνομαι με τα μαστόρια και μου απάντησε με βεβαιότητα μετά από επανειλημμένες ερωτήσεις ότι μπορώ να βρω την πληροφορία στο installation manual που έρχεται με την μονάδα. Ωστόσο ξεφυλλίζοντας στα γρήγορα αυτό το installation manual δεν βρήκα κάτι και δεν έχω χρόνο να ψάξω λεπτομερώς. Ίσως κάποιος άλλος που έχει αυτά τα μηχανήματα να μπορεί να μας πει κάτι.

Μπορεί κανείς να κατεβάσει το installation manual και από εδώ.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 4
Δημοσ.

μετά από παρότρυνση των ειδικών του φόρουμ για χρήση dry mode ανακάλυψα ότι το παλιό 12άρι gree που έχω στο παιδικό, δέχεται ρύθμιση θερμοκρασίας στο dry mode. Πείτε μου σας παρακαλώ, έχει κάποιο νόημα αυτό? Τι θερμοκρασία πρέπει να ζητήσω ώστε να έχω μια άνετη ατμόσφαιρα?

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Pan_K είπε

@vmb και προς όλους τους συμφορουμίτες, σχετικά με το ελάχιστο μήκος σωληνώσεων πήρα πριν λίγο την Fujitsu και μου είπαν ότι το ελάχιστο μήκος για την σωστή λειτουργία είναι τα 3 μέτρα. Ρώτησα πού μπορώ να βρω αυτήν την πληροφορία για να μην τσακώνομαι με τα μαστόρια και μου απάντησε με βεβαιότητα μετά από επανειλημμένες ερωτήσεις ότι μπορώ να βρω την πληροφορία στο installation manual που έρχεται με την μονάδα. Ωστόσο ξεφυλλίζοντας στα γρήγορα αυτό το installation manual δεν βρήκα κάτι και δεν έχω χρόνο να ψάξω λεπτομερώς. Ίσως κάποιος άλλος που έχει αυτά τα μηχανήματα να μπορεί να μας πει κάτι.

Μπορεί κανείς να κατεβάσει το installation manual και από εδώ.

Κι εδώ υπάρχουν όλα μαζεμένα

7.1kW Wall Mounted Indoor Unit - R32 | FUJITSU GENERAL United Kingdom

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, kokkinihani είπε

Καλησπέρα, σκοπεύω να αντικαταστήσω 2 INVENTOR NEO 9000 btu σε 2 υπνοδωμάτια με πρώτο το παρακάτω. Επίσης, προς το παρόν είναι εγκατεστημένο έτσι όπως φαίνεται στο σχέδιο αριστερά. Μήπως θα μπορούσε να μπει στη θέση όπου έχω το ερωτηματικό ;

image.jpeg

1.png

2.png

3.png

Θα είναι μόνο για ψύξη.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Πως τα πάτε από επιδόσεις και καταναλώσεις αυτές τις μέρες που είναι κόλαση; 

Εγώ πρώτη φορά στην ζωή μου θα αφήσω να δουλεύει το κλιματιστικό μόνιμα για πάνω από 24ωρο. Θα το αφήσω ανοιχτό μέχρι Δευτέρα που θα υποχωρήσει η ζέστη. Γίνεται τόσο ζεστό το σπίτι άμα τα κλείσω που σε κάθε εκκίνηση πρέπει να εργάζονται στο full για 2-3 ώρες μέχρι να πέσει η θερμοκρασία από 33-34 στους 27-28, οπότε δεν με συμφέρει ούτε οικονομικά ούτε από θέμα φόρτισης του μηχανήματος που ζοριζεται να τα ανοίγω και να τα κλείνω κάθε μέρα, μόνιμη λειτουργία με χαμηλή ισχύ και είναι όλα κομπλέ. Κάθε 12ωρο περίπου ένας μεγάλος κουβάς με νερό από το συμπύκνωμα. 24αρια fujitsu. 

Daikin Ururu Sarara 9000btu:

2,7 kWh από τις 21:30 χθες έως τις 13:30 σήμερα, δηλαδή σε 16 ώρες.

Ζητούμενη 23ο.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Κι εδώ υπάρχουν όλα μαζεμένα

7.1kW Wall Mounted Indoor Unit - R32 | FUJITSU GENERAL United Kingdom

Υπάρχει υποσημείωση ότι το μήκος των σωληνώσεων το έχει γραμμένο το installation manual της εξωτερικής μονάδας και αυτό δεν το βρίσκεις online. Δεν είναι μεγάλο, οπότε το ξεφύλλισα λεπτομερώς. Πράγματι ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ το ελάχιστο μήκος σωληνώσεων, μόνο το μέγιστο που είναι 20m. Τελικά ούτε στην Fujitsu ξέρουν να μας παραπέμψουν σε κάτι αξιόπιστο, παιδιά. 

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Υπάρχει υποσημείωση ότι το μήκος των σωληνώσεων το έχει γραμμένο το installation manual της εξωτερικής μονάδας και αυτό δεν το βρίσκεις online. Δεν είναι μεγάλο, οπότε το ξεφύλλισα λεπτομερώς. Πράγματι ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ το ελάχιστο μήκος σωληνώσεων, μόνο το μέγιστο που είναι 20m. Τελικά ούτε στην Fujitsu ξέρουν να μας παραπέμψουν σε κάτι αξιόπιστο, παιδιά. 

Ναι δεν το λέει ούτε στης εξωτερικής.

7.1kW Outdoor Unit - R32 Single Phase | FUJITSU GENERAL United Kingdom

Γενικά το ιδανικό απ'όσο ξέρουμε είναι 3-5 μέτρα για όλες τις μάρκες που χρησιμοποιούν R32. Αυτή είναι η κοινή παραδοχή.

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, chemkyr είπε

μετά από παρότρυνση των ειδικών του φόρουμ για χρήση dry mode ανακάλυψα ότι το παλιό 12άρι gree που έχω στο παιδικό, δέχεται ρύθμιση θερμοκρασίας στο dry mode. Πείτε μου σας παρακαλώ, έχει κάποιο νόημα αυτό? Τι θερμοκρασία πρέπει να ζητήσω ώστε να έχω μια άνετη ατμόσφαιρα?

Καλά, μην παίρνεις όρκο ότι παίρνει ρύθμιση θερμοκρασίας. Και στα Midea μπορείς να πατήσεις κουμπάκια και να αλλάξει η θερμοκρασία που δείχνει το τηλεχειριστήριο, αλλά αυτό δεν έχει κανένα αντίκρυσμα. Η ψύξη συνεχίζει και πέραν της ζητούμενης. Οπότε βάλε ως ζητούμενη πχ 29 βαθμούς και δες αν θα κατεβάσει την θερμοκρασία αρκετά πιο κάτω. Αν ναι, τότε σημαίνει ότι δεν λαμβάνει υπόψιν την ρύθμιση και την έχει για τα μάτια του κόσμου. Αν όμως την λαμβάνει υπόψιν, δοκίμασε να το ρυθμίσεις αρχικά στην θερμοκρασία που θες και παρακολούθησε με ένα θερμμόμετρο/υγρασιόμετρο τι θα κάνει.

Δημοσ.

Καλησπέρα, στις δοκιμές του fujitsu για κατανάλωση σε έναν πίνακα με υψομετρική διαφορά λένε ότι δοκιμές έγιναν στα 5 μέτρα σωλήνα σε υποσημείωση. Ελάχιστο αρκετοί ψυκτικοί στα 3 λένε. Μια χαρά. Ανάλογα την τσέπη αποφασίζεις δηλαδή. Είναι βλακεία που δε γράφουν ελάχιστο πάντως στο φυλλαδιο όπως σωστά επισημαίνει ο Pan. Ευχαριστώ όλους. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, MARIOSNURSE είπε

Daikin Ururu Sarara 9000btu:

2,7 kWh από τις 21:30 χθες έως τις 13:30 σήμερα, δηλαδή σε 16 ώρες.

Ζητούμενη 23ο.

Θεουλης!!! Με ζητουμενη 23. Τι μονωση εχεις σπιτι? Καταψυκτη ψυγειου για εμβολια στους -85C ?

3 λεπτά πριν, Lofarek είπε

Θεουλης!!! Με ζητουμενη 23. Τι μονωση εχεις σπιτι? Καταψυκτη ψυγειου για εμβολια στους -85C ?

Εγω απο 00 εως 15:00 με 28 η 27  ζητουμενη το daisekai εχει καψει 4  

20250725_145901375.jpeg

5 λεπτά πριν, Lofarek είπε

Εγω απο 00 εως 15:00 με 28 η 27  ζητουμενη το daisekai εχει καψει 4  

20250725_145901375.jpeg

Εξωτερικη 41c

Δημοσ.

Το DAIKIN ATXC35D με ζητούμενη 27 έχει κάψει από χθες στις 00:00 ως τώρα 3.4kwh.

Βέβαια τώρα που τρώει ήλιο στη μάπα η εξωτερική ινβερτάρει στα 360w οπότε λογικά έτσι θα πάει ως τις 6-7 μάλλον. Πως το βλέπετε; Νομίζω not bad για την τιμή του...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...