Dimkask8 Δημοσ. Παρασκευή στις 03:20 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:20 μμ 1 hour ago, cmaniac said: Ναι δεν το λέει ούτε στης εξωτερικής. 7.1kW Outdoor Unit - R32 Single Phase | FUJITSU GENERAL United Kingdom Γενικά το ιδανικό απ'όσο ξέρουμε είναι 3-5 μέτρα για όλες τις μάρκες που χρησιμοποιούν R32. Αυτή είναι η κοινή παραδοχή. Τα toshiba έχουν 2 μέτρα ελάχιστο μήκος. Δεν γνωρίζω αν είναι για όλα τα μοντέλα πάντως για το Edge σγρ είναι 2. Και κάποια Daikin ζητάνε 1.5 μ ελάχιστο.
Arkin Δημοσ. Παρασκευή στις 03:26 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:26 μμ 10 λεπτά πριν, uncle_nontas είπε Το DAIKIN ATXC35D με ζητούμενη 27 έχει κάψει από χθες στις 00:00 ως τώρα 3.4kwh. Βέβαια τώρα που τρώει ήλιο στη μάπα η εξωτερική ινβερτάρει στα 360w οπότε λογικά έτσι θα πάει ως τις 6-7 μάλλον. Πως το βλέπετε; Νομίζω not bad για την τιμή του... Στα 300 με 400 κάθετε και μένα 18αρι όμως με 38 έξω ζητούμενη 27 μεσα και 70τμ. Στο σημείο που το έχω πέφτει στους 25 και στα άλλα δωμάτια είναι στους 26.5. Για 24/7 5 με 6kw τη μέρα 1 ευρώ με 1.20 τη μέρα. Κυριολεκτικά τίποτα δεν καίνε και η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετικη με 35 40% υγρασία. Στο δωμάτιο που υπάρχει ο υπολογιστής ζεσταίνετε λίγο παραπάνω δύσκολο σημειο αλλά πάλι κρατιέται σε πολύ καλές θερμοκρασίες. Λογικό 9αρια και 12αρια σε μικρούς χώρους να μην καίνε τίποτα. 3
Pan_K Δημοσ. Παρασκευή στις 03:52 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:52 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε Daikin Ururu Sarara 9000btu: 2,7 kWh από τις 21:30 χθες έως τις 13:30 σήμερα, δηλαδή σε 16 ώρες. Ζητούμενη 23ο. Fujitsu ASEH09KMCG για το ίδιο διάστημα με ζητούμενη 23,5 σε δωμάτιο 14τμ με ανοιχτή την μεσόπορτα (υπολογίζω συνολικά περίπου 18τμ). Μέση εσωτερική 25,2 βαθμοί. Μέση εξωτερική: 33,1. Συνολική κατανάλωση: 2,41kWh. Ίσως να έκλεψα λίγο, γιατί το έκλεισα από τις 8πμ μέχρι τις 11πμ. Ίσως και όχι, γιατί η κατανάλωση είναι πιο χαμηλή σε συνεχόμενη λειτουργία. EER με εξωτερική στους 36 βαθμούς στις 13:30, ανεμιστήρα στο High και ρύθμιση στην ψύξη από τις 11πμ και μετά (ναι, το έκανα και αυτό): 8,66 Βλέπουμε με την ευκαιρία πόσο πέφτει η κατανάλωση στην ψύξη και πόσο ανεβαίνει η υγρασία σε σχέση με την αφύγρανση που το είχα το βράδυ. Η φασαρία είναι επίσης αισθητή με τον ανεμιστήρα στο high μετά τις 11πμ. Δείτε όμως τι γίνεται αν το ρίξω στα on/off επειδή θέλησα να αυξήσω την ζητούμενη στους 26 βαθμούς. Η απόδοση πάει περίπατο (με γκρι γραμμή η αποδιδόμενη ισχύς). Από EER 8,5 πριν τις 14:30 πέφτει στο EER 6 και μάλιστα με αύξηση στην ζητούμενη. Σκεφτείτε τώρα τι γίνεται αν κάνει και rapid cycling. Μια άλλη φορά θα το δείξω και αυτό, μιας και οι σημερινές συνθήκες δεν το ευνοούν. Επεξ/σία Παρασκευή στις 03:59 μμ από Pan_K 1
verlemakos Δημοσ. Παρασκευή στις 04:04 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:04 μμ 21 λεπτά πριν, Arkin είπε Στα 300 με 400 κάθετε και μένα 18αρι όμως με 38 έξω ζητούμενη 27 μεσα και 70τμ. Στο σημείο που το έχω πέφτει στους 25 και στα άλλα δωμάτια είναι στους 26.5. Για 24/7 5 με 6kw τη μέρα 1 ευρώ με 1.20 τη μέρα. Κυριολεκτικά τίποτα δεν καίνε και η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετικη με 35 40% υγρασία. Στο δωμάτιο που υπάρχει ο υπολογιστής ζεσταίνετε λίγο παραπάνω δύσκολο σημειο αλλά πάλι κρατιέται σε πολύ καλές θερμοκρασίες. Λογικό 9αρια και 12αρια σε μικρούς χώρους να μην καίνε τίποτα. Για 70τμ. η κατανάλωση σου είναι πολύ χαμηλή αν αναφέρεται σε 24ωρο, πιθανολογω ότι υπάρχει μόνωση για να συμβαίνει αυτό και/ή δεν έχεις σημαντικά ηλιακά φορτία. Και εγώ για ίδια τετραγωνικά καίω περίπου 5,5-6,5 kwh με 12αρι yukai με κέλυφος και σκίαση σε όλα τα ανοίγματα. Τρομερή εντύπωση μου έκανε η συμπεριφορά του Fujitsu aseh09kmcg που το τεσταρισα εχθές όλη μέρα. Παρά τους 39-40 βαθμούς και τον ήλιο να χτυπάει για ώρες την εξωτερική μονάδα, ποτέ δεν ξεπέρασε τα 250-260wh. Πραγματικά εργαλείο για τα λεφτά του. Βοηθήθηκε και από την μόνωση, η οποία παίζει πάντα τον κυρίαρχο ρόλο σε ψύξη και θέρμανση. Απορώ πως αντέχαμε παλιά χωρίς κλιματισμό στους καύσωνες! 1
Aflo Δημοσ. Παρασκευή στις 04:07 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:07 μμ 4 ώρες πριν, vmb είπε Καλημέρα Μίλησα με τεχνικό για το ASEG24KMTE και το ASEH12KMCG που πρότεινε ο liakjim και μου είπε 2 μέτρα σωλήνα βάζει στο καθένα. Είναι λογικό, νόμιζα ήθελαν παραπάνω; Μου είπε κάθε επιπλέον μέτρο χρεωνεται αλλά δε χρειαζεται και ότι είναι επίσημος μεταπωλητής/συντηρητής fujitsu και γνωρίζει. Κάποια ιδέα; Τα λέει καλά; Είδα σε ένα φυλλάδιο και 5 μέτρα για το 24αρι?? Ευχαριστώ! ΥΓ Μου είπε έξτρα χρεώνεται με το μέτρο, απλά και να πω να μου τα χρεώσει αν είναι άσχετος δεν ξερω τι νόημα έχει να πάω σε αυτόν και να του πω εγώ τι να κάνει. Είναι νορμάλ? Βρες άλλον, δεν ισχύει. Έχω επίσημη απάντηση από την fujitsu για το οτι ΟΛΑ τα τεστ πιστοποίησης γίνονται στα 5μ και η ΕΛΑΧΙΣΤΗ προτεινόμενη ειναι 3μ 2
verlemakos Δημοσ. Παρασκευή στις 04:09 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:09 μμ 14 λεπτά πριν, Pan_K είπε Fujitsu ASEH09KMCG για το ίδιο διάστημα με ζητούμενη 23,5 σε δωμάτιο 14τμ με ανοιχτή την μεσόπορτα (υπολογίζω συνολικά περίπου 18τμ). Μέση εσωτερική 25,2 βαθμοί. Μέση εξωτερική: 33,1. Συνολική κατανάλωση: 2,41kWh. Ίσως να έκλεψα λίγο, γιατί το έκλεισα από τις 8πμ μέχρι τις 11πμ. Ίσως και όχι, γιατί η κατανάλωση είναι πιο χαμηλή σε συνεχόμενη λειτουργία. EER με εξωτερική στους 36 βαθμούς στις 13:30, ανεμιστήρα στο High και ρύθμιση στην ψύξη από τις 11πμ και μετά (ναι, το έκανα και αυτό): 8,66 Βλέπουμε με την ευκαιρία πόσο πέφτει η κατανάλωση στην ψύξη και πόσο ανεβαίνει η υγρασία σε σχέση με την αφύγρανση που το είχα το βράδυ. Η φασαρία είναι επίσης αισθητή με τον ανεμιστήρα στο high μετά τις 11πμ. Δείτε όμως τι γίνεται αν το ρίξω στα on/off επειδή θέλησα να αυξήσω την ζητούμενη στους 26 βαθμούς. Η απόδοση πάει περίπατο (με γκρι γραμμή η αποδιδόμενη ισχύς). Από EER 8,5 πριν τις 14:30 πέφτει στο EER 6 και μάλιστα με αύξηση στην ζητούμενη. Σκεφτείτε τώρα τι γίνεται αν κάνει και rapid cycling. Μια άλλη φορά θα το δείξω και αυτό, μιας και οι σημερινές συνθήκες δεν το ευνοούν. Όταν πλησιάζει η κατανάλωση του aseh09kmcg τα 115-125 wh σημαίνει ότι οδεύουμε προς on-off? Βοηθάει η μείωση της θερμοκρασίας ή καλύτερα να υπάρχει ορθανοιχτη μεσοπορτα??
XghosT7 Δημοσ. Παρασκευή στις 04:10 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:10 μμ 2 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε Daikin Ururu Sarara 9000btu: 2,7 kWh από τις 21:30 χθες έως τις 13:30 σήμερα, δηλαδή σε 16 ώρες. Ζητούμενη 23ο. Ακραία απόδοση, αλλά λογικά έχεις και πολύ καλή μόνωση έτσι; Τι μιχάνημα είναι αυτό που σε 9άρι κοστίζει ~2300 ευρώ;; έχει κάποια πατέντα που δεν βρίσκεις σε άλλα AC; ίσως έτσι εξηγεί την τόσο καλή απόδοση που έχεις;
vdeseris Δημοσ. Παρασκευή στις 04:12 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:12 μμ (επεξεργασμένο) Και η κατανάλωση του ταπεινού Midea xtreme graphite 12 με αντίξοες καιρικές συνθήκες. Χωρίς ECO. Κανονική Ψύξη Επεξ/σία Παρασκευή στις 04:15 μμ από vdeseris 3
Aflo Δημοσ. Παρασκευή στις 04:18 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:18 μμ (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Aflo είπε Βρες άλλον, δεν ισχύει. Έχω επίσημη απάντηση από την fujitsu για το οτι ΟΛΑ τα τεστ πιστοποίησης γίνονται στα 5μ και η ΕΛΑΧΙΣΤΗ προτεινόμενη ειναι Επειδή έψαξα αρκετά το θέμα για να μην εχω μπλεξίματα στο μέλλον. Παραθέτω την επικοινωνία μου με την fujitsu. Το έδειξα στον τεχνικό που ήρθε και τέλος. Επεξ/σία Παρασκευή στις 04:28 μμ από Aflo 3
vdeseris Δημοσ. Παρασκευή στις 04:21 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:21 μμ 2 λεπτά πριν, Aflo είπε Επειδή έψαξα αρκετά το θέμα για να μην εχω μπλεξίματα στο μέλλον. Παραθέτω την επικοινωνία μου με την fujitsu. Το έδειξα στον τεχνικό που ήρθε και τέλος. Καλό θα ήταν να κρύψεις τα προσωπικά στοιχεία του υπαλλήλου που σου απάντησε.
Aflo Δημοσ. Παρασκευή στις 04:27 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:27 μμ 5 λεπτά πριν, vdeseris είπε Καλό θα ήταν να κρύψεις τα προσωπικά στοιχεία του υπαλλήλου που σου απάντησε. Έχεις δίκιο
mariosnik_ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:27 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:27 μμ 33 λεπτά πριν, Pan_K είπε Fujitsu ASEH09KMCG για το ίδιο διάστημα με ζητούμενη 23,5 σε δωμάτιο 14τμ με ανοιχτή την μεσόπορτα (υπολογίζω συνολικά περίπου 18τμ). Μέση εσωτερική 25,2 βαθμοί. Μέση εξωτερική: 33,1. Συνολική κατανάλωση: 2,41kWh. Ίσως να έκλεψα λίγο, γιατί το έκλεισα από τις 8πμ μέχρι τις 11πμ. Ίσως και όχι, γιατί η κατανάλωση είναι πιο χαμηλή σε συνεχόμενη λειτουργία. EER με εξωτερική στους 36 βαθμούς στις 13:30, ανεμιστήρα στο High και ρύθμιση στην ψύξη από τις 11πμ και μετά (ναι, το έκανα και αυτό): 8,66 Βλέπουμε με την ευκαιρία πόσο πέφτει η κατανάλωση στην ψύξη και πόσο ανεβαίνει η υγρασία σε σχέση με την αφύγρανση που το είχα το βράδυ. Η φασαρία είναι επίσης αισθητή με τον ανεμιστήρα στο high μετά τις 11πμ. Δείτε όμως τι γίνεται αν το ρίξω στα on/off επειδή θέλησα να αυξήσω την ζητούμενη στους 26 βαθμούς. Η απόδοση πάει περίπατο (με γκρι γραμμή η αποδιδόμενη ισχύς). Από EER 8,5 πριν τις 14:30 πέφτει στο EER 6 και μάλιστα με αύξηση στην ζητούμενη. Σκεφτείτε τώρα τι γίνεται αν κάνει και rapid cycling. Μια άλλη φορά θα το δείξω και αυτό, μιας και οι σημερινές συνθήκες δεν το ευνοούν. Από ποια συσκευή έχεις φτιάξει αυτά τα γραφήματα καταναλωσεων;
cmaniac Δημοσ. Παρασκευή στις 04:33 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:33 μμ 1 ώρα πριν, Lofarek είπε Εγω απο 00 εως 15:00 με 28 η 27 ζητουμενη το daisekai εχει καψει 4 Εξωτερικη 41c Νομίζω εκεί στις ~12 σα να έχει ενεργοποιηθεί προστασία, ανέβασε απότομα κατανάλωση. 2 ώρες πριν, chemkyr είπε παρότρυνση των ειδικών του φόρουμ για χρήση dry mode ανακάλυψα ότι το παλιό 12άρι gree που έχω στο παιδικό, δέχεται ρύθμιση θερμοκρασίας στο dry mode Εάν το κλιματιστικό σου πέφτει πολύ χαμηλά (βλέπε <150W), τότε η αφύγρανση που κάνει είναι μηδαμινή, ειδικά εάν ο ανεμιστήρας παίζει πάνω από το Low. Γι' αυτό, ανάλογα το περιβάλλον σου και την υγρασία που έχει, διαλέγουμε να παίξουμε με dry mode. Ανεβάζει μεν την κατανάλωση γιατί έχει άλλο προγραμματισμό με τον συμπιεστή και τον ανεμιστήρα της εσωτερικής μονάδας, αλλά μόνο έτσι 1. μπορεί να αποφευχθεί η επανεισαγωγή υγρασίας, επειδή το στοιχείο ανεβαίνει πάνω από το σημείο δρόσου, ή 2. το στοιχείο να μην κατέβει ποτέ κάτω από το σημείο δρόσου, άρα και να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε αφύγρανση. Ο άνθρωπος με την αναπνοή εκπνέει υγρασία και CO2, τα οποία συσσωρεύονται στον χώρο. Το ένα μπορεί να απορριφθεί μέσω του κλιματιστικού αρκεί να πληρείται το 2. Το CO2 δεν φεύγει με μαγικό τρόπο, θέλει αερισμό λίγα λεπτά (μαξ 10 λεπτά φτάνουν) τις ώρες που είναι χαμηλότερη η θερμοκρασία και η υγρασία έξω. 4
mariosnik_ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:57 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:57 μμ 3 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε Daikin Ururu Sarara 9000btu: 2,7 kWh από τις 21:30 χθες έως τις 13:30 σήμερα, δηλαδή σε 16 ώρες. Ζητούμενη 23ο. Έχεις το ururu sarara; Καταπληκτικό και πανάκριβο βεβαια κλιματιστικο, απο τα ελάχιστα που είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου made in Japan. Οι 23 βαθμοί μήπως είναι πολύ χαμηλή θερμοκρασία; Έχεις δοκιμάσει να το βάλεις 25-26;
Pan_K Δημοσ. Παρασκευή στις 05:11 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 05:11 μμ 1 ώρα πριν, verlemakos είπε Όταν πλησιάζει η κατανάλωση του aseh09kmcg τα 115-125 wh σημαίνει ότι οδεύουμε προς on-off? Βοηθάει η μείωση της θερμοκρασίας ή καλύτερα να υπάρχει ορθανοιχτη μεσοπορτα?? Καλύτερα ορθάνοιχτη μεσόπορτα. Να επωφεληθούν και τα άλλα δωμάτια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα