Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε

Έχεις το ururu sarara; Καταπληκτικό και πανάκριβο βεβαια κλιματιστικο, απο τα ελάχιστα που είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου made in Japan. 

Οι 23 βαθμοί μήπως είναι πολύ χαμηλή θερμοκρασία; Έχεις δοκιμάσει να το βάλεις 25-26;

Ναι το έχω.

Όντως Made in Japan.

Θα το δω για τη θερμοκρασία, αν και μας αρέσει το κρύο.

20250629_163927.jpg

3 ώρες πριν, Lofarek είπε

Θεουλης!!! Με ζητουμενη 23. Τι μονωση εχεις σπιτι? Καταψυκτη ψυγειου για εμβολια στους -85C ?

Εγω απο 00 εως 15:00 με 28 η 27  ζητουμενη το daisekai εχει καψει 4  

20250725_145901375.jpeg

Εξωτερικη 41c

Μόνωση μέτρια + οροφή + διπλά τζάμια .

Λίγο τσιμπημένο δεν είναι το δικό σου;

Επεξ/σία από MARIOSNURSE
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, MARIOSNURSE είπε

Ναι το έχω.

Όντως Made in Japan.

20250629_163927.jpg

Χμ..

Με τίποτα για Shelly Plug.

image.png.5bdabfd9acce77dec7369d9321360ced.png

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Nemogr είπε

Το budget μου είναι 1000 με max 1500 ευρώ

Με τέτοιο budget για 24αρι λίγες οι επιλογές σε κάτι επώνυμο, μη κινέζικο.

https://www.ydor.com.gr/klimatistiko-daikin-sensira-ftxc71e-rxc71e-24000-btu-1813.html

2 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Χμ..

Με τίποτα για Shelly Plug.

image.png.5bdabfd9acce77dec7369d9321360ced.png

Χμμμ δεν το είχα δει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, verlemakos είπε

Για 70τμ. η κατανάλωση σου είναι πολύ χαμηλή αν αναφέρεται σε 24ωρο, πιθανολογω ότι υπάρχει μόνωση για να συμβαίνει αυτό και/ή δεν έχεις σημαντικά ηλιακά φορτία.

Και εγώ για ίδια τετραγωνικά καίω περίπου 5,5-6,5 kwh με 12αρι yukai με κέλυφος και σκίαση σε όλα τα ανοίγματα.

Τρομερή εντύπωση μου έκανε η συμπεριφορά του Fujitsu aseh09kmcg που το τεσταρισα εχθές όλη μέρα. Παρά τους 39-40 βαθμούς και τον ήλιο να χτυπάει για ώρες την εξωτερική μονάδα, ποτέ δεν ξεπέρασε τα 250-260wh.

Πραγματικά εργαλείο για τα λεφτά του. Βοηθήθηκε και από την μόνωση, η οποία παίζει πάντα τον κυρίαρχο ρόλο σε ψύξη και θέρμανση.

Απορώ πως αντέχαμε παλιά χωρίς κλιματισμό στους καύσωνες!

Χθες το είχα από τις 11 το πρωί μέχρι 2 το βράδυ έκαψε 5kw 15 ωρες αλλά στην αρχή όπως κάθε μέρα λόγο υψηλής εσωτερικής τραβάει μια γερά 1.5 με 1.8kw για λίγη ώρα κάνει ψυγείο το μέρος σε μισή ώρα και έπειτα ινβερταρει για τις υπόλοιπες ώρες στα 350 με 400watt. Πιστεύω ότι αν το είχα 24/7 θα γλίτωνα την αρχική υψηλή καταναλωση και θα ήμουν στα ίδια με τώρα που το δουλεύω 15 ώρες. Άλλο να έχει μια μόνιμη θερμοκρασία ο χώρος 27 και άλλο να χρειάζεται να το κατεβάσει από τους 32 στους 27 τόσα τμ. Αν μπορέσω θα κανω ένα τεστ 24/7 για 3 4 μέρες σερί να δω ποσο μπορεί να πέσει σε τέτοιο χώρο. Ο χώρος έχει αρκετές απώλειες όπως έχω αναφέρει γωνιακό σπίτι δεύτερο όροφο με σκεπή από πάνω αλλά γύρω γύρω κανένα σπίτι είναι χαμηλά τα υπόλοιπα οπότε όλη μέρα το τρώει ο ήλιος ειδικά από τις 2 μεγάλες πλευρές στο μπαλκόνι από τη μια μέρα το έχουμε όλο τέντα και το άλλο μπαλκόνι μέχρι τη μέση ο συμπιεστης δεν καλύπτεται από την τέντα δυστυχώς οπότε το τρώει ο ήλιος όταν χτυπάει προς αυτή τη μεριά. 

Σκέψου ότι με το παλιό ήθελα 3kw την ώρα στο νερό 24αρι on off μιας και δούλευε στα 3.8kw σταθερά και έκανε και λίγο παύση κάνα 10λεπτο την ώρα ήταν ασύμφορο τελείως τα τελευταια χρόνια. Με το sensira ένα 30αρι το μήνα όπως βλέπω θα μου έρχεται για καλοκαίρι τον προηγούμενο μήνα για 20 μέρες που το δούλεψα ήρθε 15 ευρώ πάνω ο λογαριασμός αλλά είχαμε πιο δροσιά τώρα με τις ζεστες θα είναι 150kw πάνω το μήνα με 20 λεπτά ένα 30αρι. Καθόλου άσχημα και έρχεται χειμώνας που ήθελα σε 4 μήνες 1500 ευρώ πετρέλαιο να δούμε τι θα κάνει έστω μέχρι τους 0 από εκεί και κάτω δεν περιμένω πολλά θα δουλέψει το πετρέλαιο εκεί.

• Like 1
Δημοσ.

Σε 24ρι (Welio Tac) τι shelly να πάρω για να βλέπω κατανάλωση;

Μήπως μπει και στο grafana του liakjim αν και δεν θα είναι τόσο αξιόπιστη η χρήση που θα γίνεται μιας και δεν θα το δουλεύω εγώ συνέχεια. 

Έχουμε διακοπή ρεύματος περίπου 1 ώρα και τα θερμόμετρα σε σαλόνι και υπνοδωμάτιο (τα δύο δωμάτια με κλιματιστικά δηλαδή) έχουν ανέβει περίπου 2 βαθμούς (από 26 σε 28).

Χάλι μαύρο η κατάσταση... 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

Σε 24ρι (Welio Tac) τι shelly να πάρω για να βλέπω κατανάλωση;

Μήπως μπει και στο grafana του liakjim αν και δεν θα είναι τόσο αξιόπιστη η χρήση που θα γίνεται μιας και δεν θα το δουλεύω εγώ συνέχεια. 

Έχουμε διακοπή ρεύματος περίπου 1 ώρα και τα θερμόμετρα σε σαλόνι και υπνοδωμάτιο (τα δύο δωμάτια με κλιματιστικά δηλαδή) έχουν ανέβει περίπου 2 βαθμούς (από 26 σε 28).

Χάλι μαύρο η κατάσταση... 

Τα 24ρια θέλουν αμπεροτσιμπιδες. Shelly EM πχ.

• Like 1
Δημοσ.

IMG_20250725_182352.jpg.ee73540109a6ef54fea6bc4690ee47cc.jpg

Ενας μηνας μολις περασε μετα απο βιολογικο ( ξανα, οπως και περυσι ) καθαρισμο, παλι φουλ σκονη και ισως μουχλα;; Τι στο καλο συμβαινει ρε παιδια;; Μονο εγω το παθαινω αυτο;

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Arkin είπε

Χθες το είχα από τις 11 το πρωί μέχρι 2 το βράδυ έκαψε 5kw 15 ωρες αλλά στην αρχή όπως κάθε μέρα λόγο υψηλής εσωτερικής τραβάει μια γερά 1.5 με 1.8kw για λίγη ώρα κάνει ψυγείο το μέρος σε μισή ώρα και έπειτα ινβερταρει για τις υπόλοιπες ώρες στα 350 με 400watt. Πιστεύω ότι αν το είχα 24/7 θα γλίτωνα την αρχική υψηλή καταναλωση και θα ήμουν στα ίδια με τώρα που το δουλεύω 15 ώρες. Άλλο να έχει μια μόνιμη θερμοκρασία ο χώρος 27 και άλλο να χρειάζεται να το κατεβάσει από τους 32 στους 27 τόσα τμ. Αν μπορέσω θα κανω ένα τεστ 24/7 για 3 4 μέρες σερί να δω ποσο μπορεί να πέσει σε τέτοιο χώρο. Ο χώρος έχει αρκετές απώλειες όπως έχω αναφέρει γωνιακό σπίτι δεύτερο όροφο με σκεπή από πάνω αλλά γύρω γύρω κανένα σπίτι είναι χαμηλά τα υπόλοιπα οπότε όλη μέρα το τρώει ο ήλιος ειδικά από τις 2 μεγάλες πλευρές στο μπαλκόνι από τη μια μέρα το έχουμε όλο τέντα και το άλλο μπαλκόνι μέχρι τη μέση ο συμπιεστης δεν καλύπτεται από την τέντα δυστυχώς οπότε το τρώει ο ήλιος όταν χτυπάει προς αυτή τη μεριά. 

Σκέψου ότι με το παλιό ήθελα 3kw την ώρα στο νερό 24αρι on off μιας και δούλευε στα 3.8kw σταθερά και έκανε και λίγο παύση κάνα 10λεπτο την ώρα ήταν ασύμφορο τελείως τα τελευταια χρόνια. Με το sensira ένα 30αρι το μήνα όπως βλέπω θα μου έρχεται για καλοκαίρι τον προηγούμενο μήνα για 20 μέρες που το δούλεψα ήρθε 15 ευρώ πάνω ο λογαριασμός αλλά είχαμε πιο δροσιά τώρα με τις ζεστες θα είναι 150kw πάνω το μήνα με 20 λεπτά ένα 30αρι. Καθόλου άσχημα και έρχεται χειμώνας που ήθελα σε 4 μήνες 1500 ευρώ πετρέλαιο να δούμε τι θα κάνει έστω μέχρι τους 0 από εκεί και κάτω δεν περιμένω πολλά θα δουλέψει το πετρέλαιο εκεί.

Θα το κάνεις απόσβεση πολύ γρήγορα.

Τα ίδια σκέφτομαι για το αρχαίο Panasonic 18αρι στο σαλόνι...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, costas_ είπε

Βλέπω ότι είναι Wi-Fi Ready αλλά το module αυτό που θα το βρω?

Plaisio ειναι το πιο αμεσο...ειναι αυτο.  https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/antallaktika-aksesouar/aksesouar-klimatistikon/mitsubishi-heavy-antaptoras-1-127-0073_4455134?gad_source=1&gad_campaignid=22168418318&gbraid=0AAAAAD3W6OkntVLU36LK_FYGUiyiz3ORD&gclid=CjwKCAjw1ozEBhAdEiwAn9qbzd7sETHI359re5h8qGuYv3wH_D_5z7eagd_fmocVg5jGMJNPLFvy4BoCxIkQAvD_BwE

Εκτος αν το βρεις με μια  ιντερνετικη αναζητηση αλλου πιο φτηνο.

Αλλα γενικα δες αν μπορεις να βρεις το srk71 με επιγραφη SRK/SRC-71ZR-WF ( το w/b ειναι το revised wifi ready της σειρας ) απο αξιοπιστο ντιλερ να μην μπλεκεις. Αλλιως μπαινεις στον μικρο κοπο κ το κουμπωνεις χωρια. 

Επεξ/σία από mdkamael
Δημοσ.
1 ώρα πριν, MARIOSNURSE είπε

Ναι το έχω.

Όντως Made in Japan.

20250629_163927.jpg

Μόνωση μέτρια + οροφή + διπλά τζάμια .

Λίγο τσιμπημένο δεν είναι το δικό σου;

Εχω μετανιωσει που το πηρα Εχω και διπλα του στα 30 cm το δικο σου αλλα δεν το βαζω.....

Μόλις τώρα, Lofarek είπε

Εχω μετανιωσει που το πηρα Εχω και διπλα του στα 30 cm το δικο σου αλλα δεν το βαζω.....

40 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Τα 24ρια θέλουν αμπεροτσιμπιδες. Shelly EM πχ.

Μαγκες μετα πολλων κοπων και βασανων πηρα το πρωτο μου γραφημα Ουτε ξερω αν το εχω σωσει το dashboard αυτο . Εφτυσα αιμα με το chat gtp αλλα η αρχη ειναι το ημισυ του παντος ..

20250725_190253019.jpeg

• Like 2
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...