MARIOSNURSE Δημοσ. Σάββατο στις 03:45 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:45 πμ 5 ώρες πριν, Clair_gat είπε Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Το ερωτηματολόγιο δεν το συμπλήρωσα γιατί ήμουν καθαρά ανάμεσα σε αυτά τα δύο μοντέλα που ανέφερα. Πάντως παραξενευομαι και απογοήτευομαι κάπως σχετικά με τη αντιμετώπιση της midea καθως είναι μια από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρίες που δίνουν κλιματιστικά σε πολλές αλλες εταιρίες. Οι τιμές δλδ που δίνουν στις αποδόσεις δεν βγαίνουν?Εαν θέλεις να μου προτείνεις κάποιο κάποιο άλλο 18αρι αποκλειστικά σε αυτά τα χρήματα περίπου στείλε μου και θα τα μελετήσω εγώ μόνη μου. Ευχαριστώ Η Midea είναι ένας κινέζικος γίγαντας και πουλάει και κλιματιστικά. Η ανάλυση της συμπεριφοράς των κλιματιστικών της, κυρίως στη θέρμανση, έχει φανεί ότι δεν είναι και η καλύτερη. Προσωπικά έχω απογοητευτεί με την συγκεκριμένη εταιρεία καθώς διαθέτουμε στην οικογένεια ένα καινούργιο 24αρι (Midea Xtreme pro) το οποίο κάνει πολύ θόρυβο απ' έξω (στη θέρμανση ειδικά κάνει σαν πετρελαιοκινητήρας) και δεν με τρελαίνει η απόδοση που έχει. Επίσης έχουμε και στη δουλειά και εκεί δεν είμαι ικανοποιημένος για λόγους που έχω αναφέρει σε προηγούμενες σελίδες. Τέλος, έχω ένα Pitsos (φασον Midea) στο εξοχικό και το 30 ετών Hitachi το πατάει κάτω, ιδίως στη θέρμανση. Για τους λόγους αυτούς, εγώ προσωπικά, δεν θα πρότεινα πότε τη συγκεκριμένη εταιρεία, όσο μέγεθος και εάν έχει. 2 ώρες πριν, kokkinihani είπε 700 https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/306232-a-c-in9btu-fujitsu-aseh09knca-eco https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/278367-a-c-in9btu-daikin-atxc25d-sensira 1
kostas_22 Δημοσ. Σάββατο στις 08:17 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:17 πμ Καλημέρα σας. Έχω παραγγείλει ASEG12KPCE 12000BTU για το σπίτι των γονιών στα 502 ευρώ με δωρεάν εγκατάσταση και σου επιστρέφει 100 ευρώ ανακύκλωση και πόντους στο public wallet. Το έχει κανείς να μου πει συμπεριφορά; Είναι σαν τα άλλα Fujitsu που διαβάζω εδώ στο forum?
Pan_K Δημοσ. Σάββατο στις 09:05 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:05 πμ 7 ώρες πριν, tryfos είπε Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί, οπότε ρωτάω με επιφύλαξη: Έχω ένα bosch/midea, που δουλεύει μια χαρά. Το πέρασα στο Home Assistant και βλέπω ότι διαθέτει και eco mode, την οποία μπορώ να βάλω μέσω του Home Assistant κανονικά (δείχνει στο καντράν του κλιματιστικού eco και αλλάζει η λειτουργία). Όμως στο κοντρόλ πάνω δεν έχει τέτοια δυνατότητα όσο και να το έψαξα! Ξέρει κανείς τι γίνεται, ιδίως όσοι έχουν midea, που θα είναι και οι περισσότεροι; Επίσης αξίζει αυτό το mode από άποψη οικονομίας; Τι μοντέλο έχεις; Λογικά, την επιλογή eco θα την έβλεπες στην εφαρμογή του κινητού, παρόλο που δεν την έχουν σαν επιλογή στο τηλεχειριστήριο. Τώρα αν δεν την βλέπεις ούτε στην εφαρμογή του κινητού και την βλέπεις μόνο στο Home Assistant, αυτό είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Ναι, αξίζει από άποψη οικονομίας και σου συνιστώ να το δουλεύεις, ειδικά αν δεν έχεις πρόβλημα με την υγρασία. Απλά να ξέρεις ότι πρέπει να ρυθμίσεις την θερμοκρασία σε έναν βαθμό πιο κάτω. Για να αποδόσει τα μέγιστα και επειδή δουλεύει σε αρκετά χαμηλότερη ισχύ, θα πρέπει να δουλεύει καλύτερα στην μέγιστη ταχύτητα ανεμιστήρα. Στις πιο χαμηλές ταχύτητες μπορεί να αισθανθείς δυσφορία, ειδικά αν το έχεις σε μεγάλο δωμάτιο.
Lofarek Δημοσ. Σάββατο στις 09:39 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:39 πμ 13 ώρες πριν, liakjim είπε Προσωπικά βλέπω έναν wannabe θάλαμο eurovent 😅 Τώρα δε που έβαλε και homeassistant; Θα μπορεί να εκδίδει και πιστοποιητικά. 😎🤣 Μην με "τσιγκλατε" γιατι ετοιμος ειμαι να το κανω. 🤪🤪🤪 Αφυγρανση στους ποσους βαθμους. Επισης μια προταση shelly για 16αρα ασφαλεια πινακα που παει σε ενα mitsu που εχω. Να το βαλω και αυτο και να τελειωνω. Παει καλωδιο απευθειας απο πινακα στο 12ρι αυτο και δεν μπορω να το μετρησω πλεον
Nemogr Δημοσ. Σάββατο στις 10:22 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:22 πμ Καλημέρα σας, Βρίσκομαι στη διαδικασία αγοράς κλιματιστικού, καθώς μόλις ολοκλήρωσα την ανακαίνιση του σπιτιού μου. Ομολογώ πως έχω μπερδευτεί αρκετά με την πληθώρα επιλογών που υπάρχουν στην αγορά και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Το σπίτι είναι 120 τ.μ., διαθέτει θερμομόνωση και καινούργια ενεργειακά κουφώματα. Ο χώρος που θέλω να καλύψω (ψύξη και θέρμανση) είναι ενιαίος, περίπου 60 τ.μ. Το κλιματιστικό θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο του χώρου, ενώ η εξωτερική μονάδα θα βρίσκεται στο μπαλκόνι, σε μικρή απόσταση. Από όσα έχω διαβάσει, φαίνεται πως χρειάζομαι μονάδα 24.000 BTU, ωστόσο δεν γνωρίζω ποια μάρκα να επιλέξω ή ποιες επιπλέον λειτουργίες/χαρακτηριστικά θα ήταν καλό να προσέξω. Το Budget μου είναι 1000-1500 ευρώ. Θα εκτιμούσα πολύ τη συμβουλή σας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
cmaniac Δημοσ. Σάββατο στις 10:31 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:31 πμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Nemogr είπε Καλημέρα σας, Βρίσκομαι στη διαδικασία αγοράς κλιματιστικού, καθώς μόλις ολοκλήρωσα την ανακαίνιση του σπιτιού μου. Ομολογώ πως έχω μπερδευτεί αρκετά με την πληθώρα επιλογών που υπάρχουν στην αγορά και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Το σπίτι είναι 120 τ.μ., διαθέτει θερμομόνωση και καινούργια ενεργειακά κουφώματα. Ο χώρος που θέλω να καλύψω (ψύξη και θέρμανση) είναι ενιαίος, περίπου 60 τ.μ. Το κλιματιστικό θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο του χώρου, ενώ η εξωτερική μονάδα θα βρίσκεται στο μπαλκόνι, σε μικρή απόσταση. Από όσα έχω διαβάσει, φαίνεται πως χρειάζομαι μονάδα 24.000 BTU, ωστόσο δεν γνωρίζω ποια μάρκα να επιλέξω ή ποιες επιπλέον λειτουργίες/χαρακτηριστικά θα ήταν καλό να προσέξω. Το Budget μου είναι 1000-1500 ευρώ. Θα εκτιμούσα πολύ τη συμβουλή σας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Το κλιματιστικό που θα βάλεις θα επαρκεί μόνο για τον χώρο του. Συνεπώς ο υπολογισμός που έχεις κάνει για ολο το σπίτι είναι λάθος. Δες τις οδηγίες συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου για να φέρεις καλύτερα δεδομένα. Επεξ/σία Σάββατο στις 11:30 πμ από cmaniac
Lofarek Δημοσ. Σάββατο στις 11:01 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:01 πμ 12 ώρες πριν, Pan_K είπε Τώρα που έχεις το Home Assistant δεν χρειάζεσαι εποχιακό benchmarking. Βάζεις την μία μέρα το ένα, την άλλη το άλλο και καταλαβαίνεις αμέσως τι γίνεται. Επίσης μια συμβουλή για να δούμε αν βελτιώνεται η συμπεριφορά και η απόδοση του Daisekai με Home Assistant: Απόκρυψη περιεχομένων Κατέβασε το HACS και εγκατέστησέ το. Μέσα από αυτό μπορείς να βρεις πάρα πολλές επιπλέον ενσωματώσεις, μεταξύ των οποίων και της Toshiba. Βρες και κατέβασε την ενσωμάτωση από το HACS, κάνε επανεκκίνηση και μετά εγκατέστησέ την κανονικά όπως κάνεις συνήθως. Σύνδεσε το κλιματιστικό και ξεκίνα τα πειράματα με την αφύγρανση και την ταχύτητα ανεμιστήρα. Δοκίμασε αφύγρανση με μέγιστη ταχύτητα ανεμιστήρα και δες τι κάνει. Ίσως χρειαστεί να μειώσεις την ταχύτητα του ανεμιστήρα στην αφύγρανση για να έχεις ίσως πιο στρωτή λειτουργία, αλλά να μην την έχεις και στο minimum, όπως το έχει κανονικά ο κατασκευαστής, γιατί η κατανάλωση εκτοξεύεται έτσι. 7 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε Η Midea είναι ένας κινέζικος γίγαντας και πουλάει και κλιματιστικά. Η ανάλυση της συμπεριφοράς των κλιματιστικών της, κυρίως στη θέρμανση, έχει φανεί ότι δεν είναι και η καλύτερη. Προσωπικά έχω απογοητευτεί με την συγκεκριμένη εταιρεία καθώς διαθέτουμε στην οικογένεια ένα καινούργιο 24αρι (Midea Xtreme pro) το οποίο κάνει πολύ θόρυβο απ' έξω (στη θέρμανση ειδικά κάνει σαν πετρελαιοκινητήρας) και δεν με τρελαίνει η απόδοση που έχει. Επίσης έχουμε και στη δουλειά και εκεί δεν είμαι ικανοποιημένος για λόγους που έχω αναφέρει σε προηγούμενες σελίδες. Τέλος, έχω ένα Pitsos (φασον Midea) στο εξοχικό και το 30 ετών Hitachi το πατάει κάτω, ιδίως στη θέρμανση. Για τους λόγους αυτούς, εγώ προσωπικά, δεν θα πρότεινα πότε τη συγκεκριμένη εταιρεία, όσο μέγεθος και εάν έχει. https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/306232-a-c-in9btu-fujitsu-aseh09knca-eco https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/278367-a-c-in9btu-daikin-atxc25d-sensira Εξωτερικη 35 ζητουμενη 27 1
babis792 Δημοσ. Σάββατο στις 11:11 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:11 πμ Καλημέρα μια βοήθεια για αγορά κλιματιστικού συμπλήρωσα το ερωτηματολόγιο και μου βγάζει για 40τμ ενιαία σαλονοκουζίνα ότι θέλω 15 btu (έβαλα για θερμοκρασία στους 18 βαθμούς στην εφαρμογή) οκ οπότε κοιτάμε για 18αρι εξάλλου το σπίτι είναι νοικιαρικο αύριο μεθαύριο το παίρνω μαζί μου. Τώρα κόστος Μαξ 1000€ και πολλά λέω δεν είμαστε τόσο φαν του κλιματιστικού απλώς για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριου να κρατάει μια επιθυμητή θερμοκρασία 26-28 βαθμούς μέσα. Δώστε μου αν αξίζει κάτι και ποιο οικονομική πρόταση. Ευχαριστώ
kokkinihani Δημοσ. Σάββατο στις 11:12 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:12 πμ 7 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε Η Midea είναι ένας κινέζικος γίγαντας και πουλάει και κλιματιστικά. Η ανάλυση της συμπεριφοράς των κλιματιστικών της, κυρίως στη θέρμανση, έχει φανεί ότι δεν είναι και η καλύτερη. Προσωπικά έχω απογοητευτεί με την συγκεκριμένη εταιρεία καθώς διαθέτουμε στην οικογένεια ένα καινούργιο 24αρι (Midea Xtreme pro) το οποίο κάνει πολύ θόρυβο απ' έξω (στη θέρμανση ειδικά κάνει σαν πετρελαιοκινητήρας) και δεν με τρελαίνει η απόδοση που έχει. Επίσης έχουμε και στη δουλειά και εκεί δεν είμαι ικανοποιημένος για λόγους που έχω αναφέρει σε προηγούμενες σελίδες. Τέλος, έχω ένα Pitsos (φασον Midea) στο εξοχικό και το 30 ετών Hitachi το πατάει κάτω, ιδίως στη θέρμανση. Για τους λόγους αυτούς, εγώ προσωπικά, δεν θα πρότεινα πότε τη συγκεκριμένη εταιρεία, όσο μέγεθος και εάν έχει. https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/306232-a-c-in9btu-fujitsu-aseh09knca-eco https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/278367-a-c-in9btu-daikin-atxc25d-sensira Ευχαριστώ για την απάντηση.Ποιό από τα δύο είναι λιγότερο θορυβώδες;
cmaniac Δημοσ. Σάββατο στις 11:13 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:13 πμ 1 λεπτό πριν, babis792 είπε ερωτηματολόγιο Το ερωτηματολόγιο σου βγάζει φορτίο σε kW. Έκανες τη μετατροπή; 12 λεπτά πριν, Lofarek είπε Εξωτερικη 35 ζητουμενη 27 Άλλαξες κάτι στις ρυθμίσεις του μηχανηματος στις 9 και 5; Φαίνεται σα να κρέμασε χωρίς λόγο.
babis792 Δημοσ. Σάββατο στις 11:16 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:16 πμ Ναι την έκανα την μετατροπή 4400kw μου βγάζει
tzagaritos Δημοσ. Σάββατο στις 11:44 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:44 πμ Ήρθαμε στο εξωχικο φίλου, έχει 2 παλιά κλιματιστικά Hitachi. Ενώ δούλευαν μια χαρά φαίνεται κάτι να έχει πάει λάθος. Ξεκινάνε στην αρχή, βγάζουν φουλ αέρα (όχι κρύο) μετά από ένα λεπτό σταματάνε. Αυτό γίνεται 2-3 φορές και μετά αναβοσβηνει το φωτάκι του timer. Δεν ξέρω αν έρθει ο ψυκτικός σήμερα, αλλά υποπτεύεται πλακέτα. Ρίξαμε και τον Γενικό ένα 15λεπτο να κάνει reset η μνήμη αλλά τίποτα 1
Alexcxvtr Δημοσ. Σάββατο στις 11:51 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:51 πμ Καλησπέρα. Υπάρχει κάποια επιλογή για θέρμανση-ψυξη σε 16.000+ BTU για 45τ.μ. συν ένα δωμάτιο; Το σπίτι έχει θερμομόνωση και σκεπή. Δεν χρειάζεται να κάνω ερωτηματολόγιο. Μπάτζετ: 950€ με εγκατάσταση. Υ.Γ. Είδα το ATXC35D στον Κωτσό, αλλά είναι το 12.000
sap00 Δημοσ. Σάββατο στις 12:19 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:19 μμ 33 λεπτά πριν, tzagaritos είπε 2 παλιά κλιματιστικά Hitachi. Ενώ δούλευαν μια χαρά φαίνεται κάτι να έχει πάει λάθος. Ξεκινάνε στην αρχή, βγάζουν φουλ αέρα (όχι κρύο) μετά από ένα λεπτό σταματάνε. Αυτό το κάνουν και τα δύο κλιματιστικά ταυτόχρονα ???
tzagaritos Δημοσ. Σάββατο στις 12:22 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:22 μμ Μόλις τώρα, sap00 είπε Αυτό το κάνουν και τα δύο κλιματιστικά ταυτόχρονα ??? Δεν έχω δοκιμάσει ταυτόχρονα. Το ένα κάνει ακριβώς αυτό που περιεραγραψα, το άλλο νομίζω βγάζει λιγότερο αέρα. Γενικά κάνεις πολλές διακοπές ρεύματος στην περιοχή και για αυτό οι υποψίες πάνε στην πλακετα. Οι μονάδες είναι στην ταράτσα που δεν είναι τόσο εύκολα προσβάσιμη, και δεν ξέρω τι συμπεριφορά κάνουν οι μονάδες ς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα