Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Κατ' αρχήν δες αν σου επιτρέπει να ρυθμίσεις την ταχύτητα του ανεμιστήρα στην αφύγρανση. Αυτό είναι ένα σημαντικό ατού, καθώς κερδίζεις κατά πάσα πιθανότητα απόδοση σε σχέση με την ψύξη. Τα υπόλοιπα θα σου τα πει ο cmaniac.

Παντως αν δεν ενεργοποιησεις το silent 2 της εξωτερικης απο τα 530 w σε πεταει "χαλαρα" στα 820. Κοβει στα 620 στο silent 1 και κατεβαινει στα 530 στο silent 2 με αυτην την εξωτερικη . Παρατηρησα χθες πως οταν η θερμοκρασια πηγε απο 40 στους 36 η καταναλωση επεσε στο μισο. Απο 500 στα 250...Παρεμπιπτοντως Tο econocool των μιτσου που εχω ειναι παρασαγγας καλυτερο στην καταναλωση στην ψυξη,.Κατεβαζει πολυ το οριο καταναλωσης και διευθετει την ροη ετσι που να ειναι πιο ευχαριστη. Το eco της toshiba απο την αλλη.. ειναι μετα απο μια ωρα να ανεβαινει ενα βαθμο στην ψυξη και να κατεβαινει ενα στην θερμανση. Αυτο το σκεφτεται και η γατα μου. Twin rotary seer 9,5 και τρια πουλακια καθονταν .....

Ζητησα να μου προτεινεται ξαι ενα shelly για 16Α για πινακα μικρο wifi γιατι ενα μιτσου το εχω αποκλειστικα σε γραμμη πινακα.

3 λεπτά πριν, Lofarek είπε

Παντως αν δεν ενεργοποιησεις το silent 2 της εξωτερικης απο τα 530 w σε πεταει "χαλαρα" στα 820. Κοβει στα 620 στο silent 1 και κατεβαινει στα 530 στο silent 2 με αυτην την εξωτερικη . Παρατηρησα χθες πως οταν η θερμοκρασια πηγε απο 40 στους 36 η καταναλωση επεσε στο μισο. Απο 500 στα 250...Παρεμπιπτοντως Tο econocool των μιτσου που εχω ειναι παρασαγγας καλυτερο στην καταναλωση στην ψυξη,.Κατεβαζει πολυ το οριο καταναλωσης και διευθετει την ροη ετσι που να ειναι πιο ευχαριστη. Το eco της toshiba απο την αλλη.. ειναι μετα απο μια ωρα να ανεβαινει ενα βαθμο στην ψυξη και να κατεβαινει ενα στην θερμανση. Αυτο το σκεφτεται και η γατα μου. Twin rotary seer 9,5 και τρια πουλακια καθονταν .....

9 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Πάρα πολύ ωραία.

Έχεις την εσωτερική θερμοκρασία (28, στο κάτω μέρος), το target (το μεγάλο 28) και την εξωτερική πάνω (38). Έχεις και την κατανάλωση από το Tapo, οπότε προχωράς.

Κάνοντας κλικ στο πάνελ του κλιματιστικού, μεγαλώνει και σου βγάζει όλες τις διαθέσιμες ρυθμίσεις

image.png.3bd45c0206286d257d0555a52329dd65.png

Την εσωτερική θα την ήθελα σε entity οπότε βεβαιώσου ότι δεν είναι disabled by default πηγαίνοντας Settings > Devices & Services > Toshiba > και δες εάν στα πάνελ έχεις disabled entities που να σε ενδιαφέρουν

image.png.d7077914d29db56745e9c4ff0473a77e.png

Το Tapo ως μεγαλύτερο, θα το έβαζα στο Ururu, και θα έβαζα ένα από τα Shelly όταν έρθουν στο Daiseikai.

Προς το παρόν θα σου πρότεινα να φτιάξεις δύο panel στο Grafana, το ένα κάτω από το άλλο, όπως τα δικά μου, ώστε να παρακολουθείς θερμοκρασίες και καταναλώσεις, μήπως βγει κάποιο σοβαρό συμπέρασμα από την συμπεριφορά του.

image.png.96897ddc0d0e4f48a27200b057894fe6.png

Το πρόβλημα του είναι ότι κρεμάει, κυρίως. Η μεγαλύτερη υποψία που έχω είναι ότι του γυρίζει πίσω κρύος αέρας, διαβάζει ακραία διαφορά και κλείνει, οπότε το πρώτο πράγμα είναι να κατεβάσουμε την ταχύτητα στο χαμηλότερο δυνατό.

Ururu kai daisekai εχει το καθενα δικο του tapo.

Δημοσ.
19 hours ago, Klausx said:

Κάθε μήνα έπιανε το Midea που είχα σε υπνοδωμάτιο με κήπο έξω χωρίς καυσαέριο, πολύ σκόνη κτλ... τώρα με το Fujitsu δεν βλέπω να έχει θέμα. Θα το αναλύσουμε σύντομα...

Και πως το καθαριζες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Το πρόβλημα του είναι ότι κρεμάει, κυρίως. Η μεγαλύτερη υποψία που έχω είναι ότι του γυρίζει πίσω κρύος αέρας, διαβάζει ακραία διαφορά και κλείνει, οπότε το πρώτο πράγμα είναι να κατεβάσουμε την ταχύτητα στο χαμηλότερο δυνατό.

Αυτό που προτείνεις πιθανότατα θα εξαλείψει τα on/off, αλλά θα ανεβάσει πολύ την κατανάλωση και θα μειώσει την απόδοση. Νομίζω ότι έχει να κάνει με προστασίες που ενεργοποιούνται στο συγκεκριμένο μηχάνημα που δεν επιτρέπουν την μείωση των στροφών του συμπιεστή πέραν από ένα ορισμένο σημείο όταν οι εξωτερικές είναι πολύ ψηλές. Αλλά οι δοκιμές που θα κάνει θα μας δείξουν πολλά.

14 λεπτά πριν, Lofarek είπε

Ζητησα να μου προτεινεται ξαι ενα shelly για 16Α για πινακα μικρο wifi γιατι ενα μιτσου το εχω αποκλειστικα σε γραμμη πινακα.

Αυτό. Αλλιώς εγκαθιστάς ένα Shelly pm mini 3gen στον πίνακα, που σηκώνει 16Α.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Lofarek είπε

ενα μιτσου

Μοντέλο δώσε μας.

9 λεπτά πριν, Lofarek είπε

οταν η θερμοκρασια πηγε απο 40 στους 36 η καταναλωση επεσε στο μισο

Αυτή μοιάζει με την ενσωματωμένη προστασία για υψηλές θερμοκρασίες.

Το silent δεν νομίζω ότι το χρειάζεσαι σε πρώτη φάση.

Το ECO στο δικό μου, διαβάζει μέσω του αισθητήρα χώρου εάν υπάρχει άνθρωπος ή ανθρώπινη δραστηριότητα και ανάλογα αλλάζει το target temp. Σίγουρα δεν το πήρα με αυτό το feature γνώμονα.

6 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Αυτό που προτείνεις πιθανότατα θα εξαλείψει τα on/off, αλλά θα ανεβάσει πολύ την κατανάλωση και θα μειώσει την απόδοση.

Ο στόχος είναι να βάλει τα automations που χρειάζεται για να πέφτει από μόνο του σε lowest ανεμιστήρα όταν έχει πέσει στην χαμηλότερη διαθέσιμη ταχύτητα συμπιεστή.

17 λεπτά πριν, Lofarek είπε

Ururu kai daisekai εχει το καθενα δικο του tapo.

Τότε δεν χρειάζεσαι τίποτα. Είσαι έτοιμος.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Μοντέλο δώσε μας.

Αυτή μοιάζει με την ενσωματωμένη προστασία για υψηλές θερμοκρασίες.

Το silent δεν νομίζω ότι το χρειάζεσαι σε πρώτη φάση.

Το ECO στο δικό μου, διαβάζει μέσω του αισθητήρα χώρου εάν υπάρχει άνθρωπος ή ανθρώπινη δραστηριότητα και ανάλογα αλλάζει το target temp. Σίγουρα δεν το πήρα με αυτό το feature γνώμονα.

Ο στόχος είναι να βάλει τα automations που χρειάζεται για να πέφτει από μόνο του σε lowest ανεμιστήρα όταν έχει πέσει στην χαμηλότερη διαθέσιμη ταχύτητα συμπιεστή.

Τότε δεν χρειάζεσαι τίποτα. Είσαι έτοιμος.

MSZ-EF35VE παλιοτερο με ψυκτικο R410A

5 λεπτά πριν, Lofarek είπε

MSZ-EF35VE παλιοτερο με ψυκτικο R410A

Να δοκιμασω το 50% της ισχυος στο toshiba μηπως και αλλαξει κατι; 

20250726_170809730.jpeg

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Lofarek είπε

MSZ-EF35VE

Δεν είναι μεγάλο, μπορείς να του βάλεις είτε το ένα είτε το άλλο από αυτά που σου είπε ο Pan_K, είτε το 1PM Gen 3

Το Pro 1PM το προτιμώ αν υπάρχει χώρος στον πίνακα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, babis792 είπε

Παραθέτω και τα στοιχεία με 18 βαθμούς όπως αναφέρετε μόνο για ψύξη ποιο μοντέλο προτείνετε για ενιαίο χώρο σαλονοκουζίνα 40τμ. Μέχρι 1000€ δεν είμαστε και πολύ φαν του αιρκοντίσιον μόνο για τις πολύ ζεστές μέρες θα το δουλεύουμε.

Προτείνω το Toshiba Yukai+ 16000 BTU από εδώ. Ίσως και το Mistubishi SRK/SRC-45/ZSP-W ή το Daikin ATXC50D. Το πρώτο το προτείνω κυρίως λόγω της μεγάλης εγγύησης.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

20250726_170809730.jpeg

Το Medium που έχεις επιλέξει τι είναι;

Επεξ/σία από cmaniac
Δημοσ.

Οπωσδήποτε, αν και το μόνο που θα αλλάξει είναι η μείωση της ισχύος κατά την εκκίνηση. 

2 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Το Medium που έχεις επιλέξει τι είναι;

Ταχύτητα ανεμιστήρα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Οπωσδήποτε, αν και το μόνο που θα αλλάξει είναι η μείωση της ισχύος κατά την εκκίνηση. 

Απ'όσο έχω δει στα manual, υπάρχουν 5 modes του "Power select" που πηγαίνουν ως εξής:

100%>75%>50%>Silent 1> Silent 2.

Δεν θα έβαζα κάποιο από αυτά στην φάση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η καταγραφή των δεδομένων.

6 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Ταχύτητα ανεμιστήρα

Δεν μου ακούγεται καλή ιδέα.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Δεν είναι μεγάλο, μπορείς να του βάλεις είτε το ένα είτε το άλλο από αυτά που σου είπε ο Pan_K, είτε το 1PM Gen 3

Το Pro 1PM το προτιμώ αν υπάρχει χώρος στον πίνακα.

Δεν υπαρχει και να το βαλει ηλεκτρολογος καλυτερα ...

16 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Απ'όσο έχω δει στα manual, υπάρχουν 5 modes του "Power select" που πηγαίνουν ως εξής:

100%>75%>50%>Silent 1> Silent 2.

Δεν θα έβαζα κάποιο από αυτά στην φάση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η καταγραφή των δεδομένων.

Δεν μου ακούγεται καλή ιδέα.

Οταν την μειωσα ανεβηκε η καταναλωση Υποψιν δεν το εχω αναφερει αλλα νομιζω οτι ειναι σημαντικο Δουλευω το ac σε συνδιασμο ανεμιστηρα οροφης παντα. Επισης κατι τελευταιο για σημερα αρκετα σας ζαλισα. Στα entities ως sensors εχει μονο εξωτερικη θερμοκρασια και καταναλωση σε kwh. Αρα θα πρεπει να περιμενω τα shelly h&t για να τα κανω installed. Παρολα  αυτα εφτιαξα και το διαγραμμα της εξωτερικης αν και ειναι χοντροκομενο . Ισως θελει μικροτερο refreshing rate. 20250726_173605070.jpeg.911bd2463294a35692c0fa629a7d347c.jpeg20250726_174629500.jpeg.9acd67e0ab51fd9c601e29c17c54eda7.jpeg

16 λεπτά πριν, Lofarek είπε

Δεν υπαρχει και να το βαλει ηλεκτρολογος καλυτερα ...

Οταν την μειωσα ανεβηκε η καταναλωση Υποψιν δεν το εχω αναφερει αλλα νομιζω οτι ειναι σημαντικο Δουλευω το ac σε συνδιασμο ανεμιστηρα οροφης παντα. Επισης κατι τελευταιο για σημερα αρκετα σας ζαλισα. Στα entities ως sensors εχει μονο εξωτερικη θερμοκρασια και καταναλωση σε kwh. Αρα θα πρεπει να περιμενω τα shelly h&t για να τα κανω installed. Παρολα  αυτα εφτιαξα και το διαγραμμα της εξωτερικης αν και ειναι χοντροκομενο . Ισως θελει μικροτερο refreshing rate. 20250726_173605070.jpeg.911bd2463294a35692c0fa629a7d347c.jpeg20250726_174629500.jpeg.9acd67e0ab51fd9c601e29c17c54eda7.jpeg

Καλο ΣΚ😊👍

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Στη θέση του παλιού 18αριού κλιματ. τοποθετείται νέο 16άρι… πρέπει να αλλάξει η σωλήνα ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί η παλιά;

2. Το κουτί με την εξωτερική μονάδα είναι αφημένο 2μερες στο μπαλκόνι στον ήλιο, μπορεί να υπάρξει πρόβλημα;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Lofarek είπε

Δουλευω το ac σε συνδιασμο ανεμιστηρα οροφης παντα.

Αυτό δεν είναι πολύ καλό, μπορεί με αυτό να το μπερδεύεις. Πάντα ξεκινάμε με καθαρό περιβάλλον για να κάνουμε troubleshooting.

Η φορά που χρησιμοποιείς προς τα πού οδηγεί τον αέρα; Μήπως τραβάει από κάτω προς τα πάνω και του ρίχνει τον κρύο αέρα πάνω του; Όχι ότι το ανάποδο θα ήταν άριστο δηλαδή.

Η αυξημένη κατανάλωση μπορεί να είναι παροδική, απλά το μηχάνημα μπορεί να μην προλαβαίνει να ισορροπήσει και να μπαίνει σε loop.

2 ώρες πριν, Lofarek είπε

Στα entities ως sensors εχει μονο εξωτερικη θερμοκρασια και καταναλωση σε kwh

Δεν υπάρχει πρόβλημα σε αυτό. Μπορείς να φτιάξεις template sensor που να κάνει expose την τιμή indoor σε entity. Όπου yyyy το όνομα που έχεις δώσει. Το έχει συζητήσει και άλλος για το integration.

- sensor:
    - name: Daiseikai 10 indoor temperature
      state: {{ state_attr('climate.yyyyy', 'current_temperature') }}
      unit_of_measurement: "°C"

Αυτό δημιουργείται από το Settings > Devices > Helpers > Create Helper > Template  > Template sensor

πχ:

Spoiler

image.png.e9e859b5270801040d69b90c331fc749.png

Για να δεις όλα τα attributes που μπορούν να γίνουν entities πας Developer tools > states και γράφεις στο filter entities κάτι σχετικό με το κλιματιστικό σου

Spoiler

image.png.ae6307271a8b234ac413728d2baa21f0.png

Επεξ/σία από cmaniac
Δημοσ.
3 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε

Εσωτερική;

Μας το δείχνεις μια φωτό, αν δεν βαριέσαι, να δω αν είναι ίδιο με το δικό μου;

Δεν ξέρω λεπτομέρειες γιατί δεν ήμουν εκεί όταν ήρθε ο τεχνικός.

Spoiler

IMG_20250726_193146.jpg

IMG_20250726_193210.jpg

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, tzagaritos είπε

Δεν ξέρω λεπτομέρειες γιατί δεν ήμουν εκεί όταν ήρθε ο τεχνικός.

Απόκρυψη περιεχομένων

IMG_20250726_193146.jpg

IMG_20250726_193210.jpg

Οπότε τι θα κάνετε; Επισκευή;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...