Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε

Με την Κοκκινοσκουφίτσα 

Αλλαγή θέματος 

Για πείτε γνώμη, στην ψύξη οι περσίδες (πάνω κάτω) πρέπει να είναι σε κίνηση ή σταθερές χαμηλά;

Οι μέσα (δεξιά αριστερά) να κινούνται ή οι μισές να κοιτάνε αριστερά και οι μισές δεξιά ή όλες ευθεία;

Εσείς πώς τα έχετε ρυθμίσει;

Σταθερές χαμηλά μπαίνουν στη θέρμανση, στην ψύξη σταθερές ψηλά εννοείται...

• Like 2
Δημοσ.
28 minutes ago, turbat0s said:

Έχουμε εικόνα για αυτή τη σειρά της tcl?

Αξίζει σε αυτή την τιμή να παραβλέψεις την παραεισαγωγή και την μικρή εγγύηση?

το κοιταγα και εγω αλλα το θελω και για θερμανση και εχει μαπα scop

Δημοσ.
8 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε

Με την Κοκκινοσκουφίτσα 

Αλλαγή θέματος 

Για πείτε γνώμη, στην ψύξη οι περσίδες (πάνω κάτω) πρέπει να είναι σε κίνηση ή σταθερές χαμηλά;

Οι μέσα (δεξιά αριστερά) να κινούνται ή οι μισές να κοιτάνε αριστερά και οι μισές δεξιά ή όλες ευθεία;

Περσίδες σχεδόν οριζόντιες, και οι εσωτερικές ευθεία. Στο παλιό on-off, έπαιζαν δεξιά και αριστερά λόγω διαφορετικής θέσης της εσωτερικής μονάδας.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, cmaniac είπε

Αυτό δεν είναι πολύ καλό, μπορεί με αυτό να το μπερδεύεις. Πάντα ξεκινάμε με καθαρό περιβάλλον για να κάνουμε troubleshooting.

Η φορά που χρησιμοποιείς προς τα πού οδηγεί τον αέρα; Μήπως τραβάει από κάτω προς τα πάνω και του ρίχνει τον κρύο αέρα πάνω του; Όχι ότι το ανάποδο θα ήταν άριστο δηλαδή.

Η αυξημένη κατανάλωση μπορεί να είναι παροδική, απλά το μηχάνημα μπορεί να μην προλαβαίνει να ισορροπήσει και να μπαίνει σε loop.

Δεν υπάρχει πρόβλημα σε αυτό. Μπορείς να φτιάξεις template sensor που να κάνει expose την τιμή indoor σε entity. Όπου yyyy το όνομα που έχεις δώσει. Το έχει συζητήσει και άλλος για το integration.

- sensor:
    - name: Daiseikai 10 indoor temperature
      state: {{ state_attr('climate.yyyyy', 'current_temperature') }}
      unit_of_measurement: "°C"

Αυτό δημιουργείται από το Settings > Devices > Helpers > Create Helper > Template  > Template sensor

πχ:

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

image.png.e9e859b5270801040d69b90c331fc749.png

Για να δεις όλα τα attributes που μπορούν να γίνουν entities πας Developer tools > states και γράφεις στο filter entities κάτι σχετικό με το κλιματιστικό σου

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

image.png.ae6307271a8b234ac413728d2baa21f0.png

Ευχαριστω Πολυ για την τεχνικη υποστηριξη. Λοιπον απο 00:00 εβαλα το eco mode και τα πραγματα μεχρι στιγμης εχουν εξομαλυνθει πολυ και απο αποψη λειτουργιας και απο αποψη καταναλωσης. Δινω διαγραμματα. Η περιγραφη του μανουαλ της toshiba αδικει την λειτουργια αυτη καταφωρα και αφηνει λαθος εντυπωσεις στον χρηστη. Γι αυτο και εγω δεν την ειχα δοκιμασει ποτε.Πρεπει να εινα ιδια με την αντιστοιχη econocool της mitsubishi. Οσο αφορα τον ανεμιστηρα οροφης τον χρησιμοποιω το καλοκαιρι μονο παροτι εχει  διακοπτη αναστροφης φορας. Αλλα η αισθηση που δινει πολλαπλασιαζει την δροσια του κλιματιστικου. Στην τελευταια μιαμισυ ωρα ζητησα απο 27 26 βαθμους. Σβηνω και αναβω τον ανεμιστηρα για να δω κατα ποσο επηρεαζει την λειτουργια και δεν βλεπω κατι κτυπητο προς στιγμης. Επισης εχε υποψιν οτι το ac εξυπηρετει ενα υπνωδωματιο3,5 × 3,5 αλλα με μικρο διαδρομο προς κουζινα οποτε οταν στην κουζινα υπαρχει εστια θερμοτητας επηρεαζει και το δωματιο. Οσο αφορα την εσωτερικη θερμοκρασια να περιμενω καλυτερα βα ενσωματωσω τα h&t ? Και που ειναι η ιδανικη θεση για το καθενα? 

20250727_103004020.jpeg

20250727_102903999.jpeg

20250727_102748988.jpeg

20250727_102646048.jpeg

4 λεπτά πριν, Lofarek είπε

Ευχαριστω Πολυ για την τεχνικη υποστηριξη. Λοιπον απο 00:00 εβαλα το eco mode και τα πραγματα μεχρι στιγμης εχουν εξομαλυνθει πολυ και απο αποψη λειτουργιας και απο αποψη καταναλωσης. Δινω διαγραμματα. Η περιγραφη του μανουαλ της toshiba αδικει την λειτουργια αυτη καταφωρα και αφηνει λαθος εντυπωσεις στον χρηστη. Γι αυτο και εγω δεν την ειχα δοκιμασει ποτε.Πρεπει να εινα ιδια με την αντιστοιχη econocool της mitsubishi. Οσο αφορα τον ανεμιστηρα οροφης τον χρησιμοποιω το καλοκαιρι μονο παροτι εχει  διακοπτη αναστροφης φορας. Αλλα η αισθηση που δινει πολλαπλασιαζει την δροσια του κλιματιστικου. Στην τελευταια μιαμισυ ωρα ζητησα απο 27 26 βαθμους. Σβηνω και αναβω τον ανεμιστηρα για να δω κατα ποσο επηρεαζει την λειτουργια και δεν βλεπω κατι κτυπητο προς στιγμης. Επισης εχε υποψιν οτι το ac εξυπηρετει ενα υπνωδωματιο3,5 × 3,5 αλλα με μικρο διαδρομο προς κουζινα οποτε οταν στην κουζινα υπαρχει εστια θερμοτητας επηρεαζει και το δωματιο. Οσο αφορα την εσωτερικη θερμοκρασια να περιμενω καλυτερα βα ενσωματωσω τα h&t ? Και που ειναι η ιδανικη θεση για το καθενα? 

20250727_103004020.jpeg

20250727_102903999.jpeg

20250727_102748988.jpeg

20250727_102646048.jpeg

Επισης στα διαγραμματα εχω προσθεσει min max average και ladt (current) values

Δημοσ.
9 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε

Με την Κοκκινοσκουφίτσα 

Αλλαγή θέματος 

Ψύξη = επάνω 

Θέρμανση = κάτω

• Like 1
Δημοσ.
  1. 1300€
  2. Νέα αγορά
  3. Αδιάφορο
  4. 100% ψύξη
  5. Αποκλειστική πηγή ψύξης
  6.  Ύπαρξη λειτουργικού λέβητα πετρελαίου
  7. Ενιαίος χώρος 30τμ σαλοκουζίνα, θα καλύπτει και τα 2 δωμάτια σύνολο 55τμ
  8. Θεσσαλονίκη Τούμπα με 39C το καλοκαίρι και -4C τον χειμώνα, χαμηλό υψόμετρο, ανατολικο/δυτικός προσανατολισμός (διαμπερές)
  9. Καλή εγγύηση, wifi, δευτερεύον να έχει και κάποια εξτρα όπως αισθητήρες ή φίλτρα
  10. Συρόμενα κουφώματα με διπλά τζάμια
  11. Υπολογισμός για τη σαλοκουζίνα 

1827.33Watt

1571.50KCal/h

65.26Watt/m2

56.13KCal/h/m2 
    Υπολογισμός για όλο το σπίτι:

3024.72Watt

2601.26KCal/h

54.99Watt/m2

47.30KCal/h/m2

για 18 βαθμούς και τα 2

Προτίμιση γενικα σε daikin και midea και 18000BTUs

To κλιματιστικό θα μπει στο σημείο που έχω σημειώσει

Ενδεχομένως να χρειάζεται 2 κλιματιστικά (ενα στη σαλοκουζίνα και ένα σε κάποιο δωμάτιο) αλλά τείνω προς την επιλογή ένα για όλο το σπίτι.

Προς το παρον εχω υπόψη μου τα παρακάτω:
Daikin Siesta ATXM-R 
Daikin Siesta Perfera ATXM35N / ARXM35N9

Midea All Easy Pro

Στο midea μου άρεσε η λειτουργία follow me αλλά δεν ξέρω στον χώρο που έχω αν θα έχει νόημα ή αν θα το χρησιμοποιήσω 1 φορά και μετά θα το ξεχάσω

IMG-20250521-WA0000.jpg

Δημοσ.
10 ώρες πριν, verlemakos είπε

Είμαι πολύ περίεργος να δω την συμπεριφορά των κλιματιστικών που εκκινουν μετά από αρκετές μέρες σε χώρους όπου τα δομικά στοιχεία έχουν συσσωρεύσει σημαντικά ποσά θερμικής ενέργειας λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών.

32 ή 33 βαθμοί, δεν είναι σοβαρό θερμικό φορτίο. Τόσο έχουμε το βραδάκι στη Λάρισα, και βγαίνουμε βόλτα να δροσιστούμε. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, panafana είπε

Προς το παρον εχω υπόψη μου τα παρακάτω:
Daikin Siesta ATXM-R 
Daikin Siesta Perfera ATXM35N / ARXM35N9

Η γνώμη μου: Αν είσαι σε μεσαίο όροφο: Daikin Perfera ATXM35A. Χρήση 24/7, χειμώνα - καλοκαίρι. Στη θέση που σημείωσες. Πετρέλαιο επικουρικά. Σκίαση στη Δύση. Αν οι πόρτες μένουν ανοιχτές, θα καλυφθείς πιστεύω... 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, sap00 είπε

32 ή 33 βαθμοί, δεν είναι σοβαρό θερμικό φορτίο. Τόσο έχουμε το βραδάκι στη Λάρισα, και βγαίνουμε βόλτα να δροσιστούμε. 

Δεν μιλάω μόνο για θερμοκρασία αέρα, αλλά κυρίως την υπέρυθρη κάψα που βρίσκεις σε ένα σπίτι που έχει να αεριστει μέρες εν μέσω καύσωνα. Δεν αντέχεται, ιδίως αν και η υγρασία είναι υψηλή.

Δημοσ.

Μιας και είχαμε το ατυχές γεγονός με τα 2 κλιματιστικά που έκαψαν πλακέτα θα μπορούσατε να προτείνετε κάτι έξτρα οικονομικό για υπνοδωμάτιο; Δεν έχω λεπτομέρειες για να φτιάξω τις απώλειες και να τις γράψω αλλά θέλουν ένα 9αρι, μόνο για ψύξη,  περιστασιακή χρήση επειδή είναι εξοχικό. Υπάρχει δώρο επιταγή από public (κανένα Tesla ίσως) αλλά σκεφτόμουν και τα wellio από πρακτικέρ. Είναι στον Αργοσαρωνικό οπότε υποθέτω δωρεάν εγκατάσταση δεν θα παίξει αλλά υπάρχει ψυκτικός εδώ. Πιο πολύ δεν ξέρω με την μεταφορά πως θα γίνει 

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, liakjim είπε

@Lofarek θα παίξουμε μπάλα με το public grafana ; 

Πως γινεται?

28 λεπτά πριν, sap00 είπε

Η γνώμη μου: Αν είσαι σε μεσαίο όροφο: Daikin Perfera ATXM35A. Χρήση 24/7, χειμώνα - καλοκαίρι. Στη θέση που σημείωσες. Πετρέλαιο επικουρικά. Σκίαση στη Δύση. Αν οι πόρτες μένουν ανοιχτές, θα καλυφθείς πιστεύω... 

Εχει βγει νεο perfera το all seasons αυτο που αναφερεις ειναι 3 χρονων μοντελο τουλαχιστον ...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lofarek είπε

Ευχαριστω Πολυ για την τεχνικη υποστηριξη. Λοιπον απο 00:00 εβαλα το eco mode και τα πραγματα μεχρι στιγμης εχουν εξομαλυνθει πολυ και απο αποψη λειτουργιας και απο αποψη καταναλωσης. Δινω διαγραμματα.

Έχεις σοβαρή βελτίωση της συμπεριφοράς. Αλλά η απορία παραμένει: τι στο καλό σκέφτονται οι κατασκευαστές και προγραμματίζουν έτσι τις μονάδες; Πρέπει να είναι τόσο περίπλοκα τα πράγματα; Το Fujitsu ASEH09KMCG μετατρέπεται σε ...χρέπι αν το δουλεύεις στην ψύξη και σε χαμηλά φορτία. Το Toshiba Edge έχει από την μάνα του κατώφλι κατανάλωσης στην αφύγρανση, δεν πα να ζητάς 20 βαθμούς.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Έχεις σοβαρή βελτίωση της συμπεριφοράς. Αλλά η απορία παραμένει: τι στο καλό σκέφτονται οι κατασκευαστές και προγραμματίζουν έτσι τις μονάδες; Πρέπει να είναι τόσο περίπλοκα τα πράγματα; Το Fujitsu ASEH09KMCG μετατρέπεται σε ...χρέπι αν το δουλεύεις στην ψύξη και σε χαμηλά φορτία. Το Toshiba Edge έχει από την μάνα του κατώφλι κατανάλωσης στην αφύγρανση, δεν πα να ζητάς 20 βαθμούς.

Απο 11:30 μεχρι 12:00 στο δωματιο βαλαμε και σιδερο. Και παρολαυτα η κατα ναλωση τσιμπησε απο 190 στα 215...Αν κλεισω το eco στους 26 θα παω χαλαρα στα 800w

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...