liakinen Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 1 ώρα πριν, gcf είπε Έχω εγκαταστήσει πρόσφατα ένα Daikin Sensira 18000BTU και στην εφαρμογή Onecta, βλέπω καρτέλα με διαγράμματα κατανάλωσης. Όμως είναι κενά, δεν ενημερώνονται και από την Τ.Υ. μου είπαν ότι περνάνε οι μετρήσεις συνολικά όποτε γίνεται συντήρηση. Έτσι είναι; Προς το παρόν μετράω κατανάλωση με smart πρίζα. Το κλιματιστικό έχει WiFi; Αν ναι τότε τα διαγράμματα δείχνουν κανονικά την κατανάλωση (ώρα, μήνα, έτος, ψύξη, θέρμανση κτλ).
Lofarek Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 32 λεπτά πριν, cmaniac είπε Η μετάφραση του template είναι πρότυπο. Έχεις κάτι τέτοιο; Επίσης θεωρώ ότι θα σε βοηθήσει αν τα καταφέρνεις με τη γλώσσα να το γυρίσεις από τις ρυθμίσεις στα αγγλικά μιας και όλη η βιβλιογραφία είναι στα αγγλικά. Δεν το αλλαξε σε αγγλικα ολο το μενου .Παρολα αυτα μου εβγαλε ενα λαθος στην διαδικασια μπορεις να το δεις σε παρακαλω? Μόλις τώρα, Lofarek είπε Δεν το αλλαξε σε αγγλικα ολο το μενου .Παρολα αυτα μου εβγαλε ενα λαθος στην διαδικασια μπορεις να το δεις σε παρακαλω?
Grim Ripper Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 1 ώρα πριν, gcf είπε Έχω εγκαταστήσει πρόσφατα ένα Daikin Sensira 18000BTU και στην εφαρμογή Onecta, βλέπω καρτέλα με διαγράμματα κατανάλωσης. Όμως είναι κενά, δεν ενημερώνονται και από την Τ.Υ. μου είπαν ότι περνάνε οι μετρήσεις συνολικά όποτε γίνεται συντήρηση. Έτσι είναι; Προς το παρόν μετράω κατανάλωση με smart πρίζα. Νομίζω τα Sensira δεν δίνουν πληροφορίες για την κατανάλωση, σίγουρα τα δικά μου ATXC και FTXC δεν δίνουν.
cmaniac Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 6 λεπτά πριν, Lofarek είπε Δεν το αλλαξε σε αγγλικα ολο το μενου .Παρολα αυτα μου εβγαλε ενα λαθος στην διαδικασια μπορεις να το δεις σε παρακαλω? Για την γλώσσα δοκίμασε να κάνεις sign out και sign in ξανά. Μπορεί η εφαρμογή να έχει κρατήσει κάποια cache. Έτσι κι αλλιώς ένας wrapper για browser είναι. Για το template, στα spoiler σου έχω κάποιες οδηγίες εδώ:
liakinen Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 5 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε Νομίζω τα Sensira δεν δίνουν πληροφορίες για την κατανάλωση, σίγουρα τα δικά μου ATXC και FTXC δεν δίνουν. Το δικό μου Daikin Sensira FTXF42F δείχνει κανονικά τα πάντα.
Lofarek Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 8 λεπτά πριν, cmaniac είπε Για την γλώσσα δοκίμασε να κάνεις sign out και sign in ξανά. Μπορεί η εφαρμογή να έχει κρατήσει κάποια cache. Έτσι κι αλλιώς ένας wrapper για browser είναι. Για το template, στα spoiler σου έχω κάποιες οδηγίες εδώ: Μόλις τώρα, Lofarek είπε Το βρηκα και πριν αυτο που λες αλλα δεν καταλαβαιννω τι θα πρεπει να βαλω στο configuration
Pan_K Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, verlemakos είπε Αν χαμηλώνουμε την θερμοκρασία αρκετά και βάζουμε και eco εξολαλυνεται κάπως η κατάσταση ?? Αν χαμηλώσεις την θερμοκρασία και ειδικά αν μειώσεις την παροχή αέρα όχι μόνο εξομαλύνεται, μετατρέπεται σε ένα σούπερ αποδοτικό και αθόρυβο μηχάνημα, με EER που δεν επιτυγχάνει κανένα άλλο στην αθόρυβη λειτουργία. Στοιχηματίζω ότι ούτε το Ururu Sarara 9k δεν πιάνει EER κοντά στο 8 με εξωτερική 35 , ζητούμενη 25, θερμοκρασία δωματίου 25 και παροχή αέρα στα 270m3/h (αθόρυβο). θυμίζω: EER = ισχύς εξόδου/ κατανάλωση. Υ.Γ. το eco δεν βλέπω να κάνει κάτι σημαντικό πλην από την ρύθμιση της ζητούμενης κατά 1 βαθμό πιο πάνω, αλλά δεν το έχω ψάξει περισσότερο. Επεξ/σία πριν από 23 ώρες από Pan_K 1
cmaniac Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 7 λεπτά πριν, Lofarek είπε Το βρηκα και πριν αυτο που λες αλλα δεν καταλαβαιννω τι θα πρεπει να βαλω στο configuration Αριστερά τα entities και δεξιά τα attributes. Το attribute που σε ενδιαφέρει είναι το current_temperature, από το entity climate.daiseikai_10, άρα όπου yyyy στο παράδειγμα μου, θα βάλεις daiseikai_10, βάσει του παραπάνω. 12 λεπτά πριν, Pan_K είπε Υ.Γ. το eco δεν βλέπω να κάνει κάτι σημαντικό πλην από την ρύθμιση της ζητούμενης κατά 1 βαθμό πιο πάνω, αλλά δεν το έχω ψάξει περισσότερο. Για να καταλάβεις τι κάνει το eco στο δικό μου:
Lofarek Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 15 λεπτά πριν, cmaniac είπε Αριστερά τα entities και δεξιά τα attributes. Το attribute που σε ενδιαφέρει είναι το current_temperature, από το entity climate.daiseikai_10, άρα όπου yyyy στο παράδειγμα μου, θα βάλεις daiseikai_10, βάσει του παραπάνω. Για να καταλάβεις τι κάνει το eco στο δικό μου: Κατι μου λεει πως ειμαι κοντα αλλα με παιδευει ακομη
cmaniac Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Lofarek είπε Κατι μου λεει πως ειμαι κοντα αλλα με παιδευει ακομη Στο "πρότυπο κατάστασης" βάζεις μόνο το state definition. Δηλαδή μόνο το {{ ... }} Δες την εικόνα από το HA μου, που έχω βάλει στο post μου, για να πάρεις παράδειγμα. Επεξ/σία πριν από 22 ώρες από cmaniac
liakjim Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 39 λεπτά πριν, Lofarek είπε Το βρηκα και πριν αυτο που λες αλλα δεν καταλαβαιννω τι θα πρεπει να βαλω στο configuration Μήπως να τα λέγατε σε pm; 1 1
Dr_Herkh Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες (επεξεργασμένο) Στις 25/7/2025 στις 10:03 ΠΜ, Pan_K είπε Το συγκεκριμένο εργαλείο υπολογισμού απωλειών λαμβάνει υπόψιν ακραία σενάρια θερμοκρασιών, οπότε το αποτέλεσμα που σου βγάζει είναι γι' αυτές τις ακραίες περιπτώσεις. Μην πάρεις μεγαλύτερο μηχάνημα κατ' εμέ. Τώρα αυτές οι επιλογές που δίνεις είναι μεν καλές, αλλά όχι και οι καλύτερες. Eγώ θα προτιμούσα το Daikin από το Mitsubishi, γιατί το τελευταίο στην θέρμανση δεν έχει στρωτή λειτουργία όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι άνω των 11 βαθμών, κάνει πολλά on/off και αυξάνει αρκετά την κατανάλωση. Προτείνεται για περιοχές με πολύ δυνατά κρύα τον χειμώνα, ελάχιστες περιόδους με ενδιάμεσες θερμοκρασίες και εκτίναξη των θερμοκρασιών το καλοκαίρι (πχ Ιωάννινα). Τα Fujitsu που προτείνεις είναι αρκετά αποδοτικά και οικονομικά, αλλά οι εσωτερικές μονάδες κάνουν θόρυβο και υπάρχει αυξημένη επιρρέπεια στα deforst τον χειμώνα, που ρίχνουν την απόδοση. Από την άλλη έχουν 7 χρόνια εγγύηση και οι εσωτερικές μονάδες τους είναι πολύ συμπαγείς σε διαστάσεις. Δεν παίρνουν όμως wifi σε περίπτωση που το χρειάζεσαι, ενώ στα άλλα κοστίζει +100-120 ευρώ περίπου. Εκεί μπορείς να πας και σε 24άρι εφόσον δεν υπάρχει 22άρι, γιατί είναι ικανά να ρίχνουν πολύ την κατανάλωση και να δουλεύουν σε μία ευρεία γκάμα ισχύος χωρίς να πηγαίνουν σε on/off. Εφόσον λοιπόν δεν θέλεις κάτι σε Fujitsu ASEH24KMTE ή Toshiba Edge 22K από άλλα καταστήματα όπως αυτό που θα τα πρότεινα έναντι των προηγούμενων, διάλεξε μεταξύ Daikin ATXC60D ή Fujitsu ASEG24KLCA Eco. ΥΓ. Σχετικά με την υπέρ- και υποδιαστασιολόγηση οι απόψεις διίστανται. Η προσωπική μου άποψη είναι να αποφεύγεται η υπερδιαστασιολόγηση με μόνη εξαίρεση τα Fujitsu που θα έλεγα ότι είναι και προτιμητέα. Ο λόγος είναι ότι με υπερδιαστασιολόγηση έχεις λιγότερες πιθανότητες για στρωτή λειτουργία (περισσότερα on/off), πιθανώς μεγαλύτερη κατανάλωση, μη ικανοποιητική αφύγρανση σε υγρά κλίματα και μεγαλύτερες πιθανότητες η μονάδα να φυσά χλιαρό αέρα κατά την θέρμανση όταν πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία. Καλησπέρα σε όλους. @Pan_K Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση και εμπεριστατωμένη απάντηση. Όπως τα βλέπω μάλλον θα καταλήξω στο ATXC60D. Πριν προχωρήσω στην εγκατάσταση τί θα πρέπει να προσέξω όσον αφορά το ηλεκτρολογικό κομμάτι; Ξέρω ότι έχω τριφασικό ρεύμα στο σπίτι και, από όσο βλέπω, όλες οι ασφάλειες του πίνακα είναι 16A, εκτός από μία (δεν ξέρω γιατί και πού αντιστοιχεί...) η οποία είναι 10A. Επίσης, αν κατάλαβα σωστά, διάβασα στο installation manual του ATXC60D ότι η εσωτερική μονάδα χρειάζεται, στο σημείο τοποθέτησής της, να έχει απόσταση τουλάχιστον 55mm από την οροφή και τουλάχιστον 50mm εκατέρωθεν από κάθε πλάγιο (βλ. εικόνα). Από "κάτω" υπάρχει περιορισμός; Εγώ, για παράδειγμα, στο σημείο που σκέφτομαι να το τοποθετήσω έχω από κάτω ένα σύνθετο τηλεόρασης. Υπενθυμίζω ότι το ύψος της οροφής μου είναι στα 2,70m. Αυτές οι αποστάσεις δεν ξέρω αν τηρούνται από τους τεχνικούς και, βέβαια, κατά πόσο είναι εφικτό σε κάθε χώρο... Από την άλλη, μπορεί κανείς να "παρεμβαίνει" σε τέτοιου είδους θέματα και σε τέτοιες λεπτομέρειες στη δουλειά του ψυκτικού ή του συνεργείου που θα έρθει για εγκατάσταση; Ή θα υπάρχουν "αντιδράσεις" και αχρείαστες αντιπαραθέσεις; Επεξ/σία πριν από 22 ώρες από Dr_Herkh
cmaniac Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, liakjim είπε Μήπως να τα λέγατε σε pm; Έχεις δίκιο, μέχρι ένα σημείο φαντάζομαι ενδιαφέρει τον κόσμο, αλλά στα specifics δεν έχει νόημα εδώ. 4 λεπτά πριν, Dr_Herkh είπε 55cm mm Συνήθως 10-15 εκατοστά είναι μια καλή απόσταση από το ταβάνι τουλάχιστον. Από το πάτωμα, έχει να κάνει πόσο ψηλό είναι το δωμάτιο. Ακολουθείς ως μπούσουλα την απόσταση από το ταβάνι. Επεξ/σία πριν από 22 ώρες από cmaniac
Dr_Herkh Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, cmaniac είπε Έχεις δίκιο, μέχρι ένα σημείο φαντάζομαι ενδιαφέρει τον κόσμο, αλλά στα specifics δεν έχει νόημα εδώ. mm Ωπ, συγγνώμη, λάθος εκ παραδρομής! Σε ευχαριστώ πολύ @cmaniac για την επισήμανση! Και πάλι βέβαια το γενικό ερώτημα παραμένει: μπορεί κανείς, που δεν είναι επαγγελματίας στο συγκεκριμένο είδος, να κάνει τέτοιες επισημάνσεις σε τεχνικούς και ψυκτικούς; Για παράδειγμα, αναφέρει το manual για σωληνώσεις έως και 15m, χρήση της αντλίας κενού όχι λιγότερο από 10 min ή μέχρι το μανόμετρο να δείξει - 0,1 MPa (- 760 mmHg). Ο προβληματισμός μου, δηλαδή, είναι μέχρι σε τί βαθμό "δικαιούμαι" να παρέμβω, χωρίς να γίνω προσβλητικός στη δουλειά του ψυκτικού, με δεδομένο ότι δεν είμαι ειδικός επί του είδους... Επεξ/σία πριν από 22 ώρες από Dr_Herkh
Lofarek Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 21 λεπτά πριν, cmaniac είπε Έχεις δίκιο, μέχρι ένα σημείο φαντάζομαι ενδιαφέρει τον κόσμο, αλλά στα specifics δεν έχει νόημα εδώ. mm Συνήθως 10-15 εκατοστά είναι μια καλή απόσταση από το ταβάνι τουλάχιστον. Από το πάτωμα, έχει να κάνει πόσο ψηλό είναι το δωμάτιο. Ακολουθείς ως μπούσουλα την απόσταση από το ταβάνι. Pm πως ανοιγω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα