cmaniac Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 49 λεπτά πριν, verlemakos είπε Η εσωτερική μονάδα βρίσκεται σε σαλοκουζινα και ψύχει όλο το διαμέρισμα, περίπου 70τμ 1 ώρα πριν, zofer είπε Έκανα λάθος από ότι φαίνεται φαντάστηκα ότι είναι για όλο το σπίτι και όχι για το χώρο που θα τοποθετηθεί ανεβάζω καινούριο με 1 παράθυρο όπως είναι. Ναι υπάρχουν σώματα οπότε μπορεί να είναι σαν backup λύση ή επιπρόσθετη κάποιες μέρες για αυτό είπα 98% ψύξη πρακτικά 100% Ένα 9ρι χρειάζεσαι για να σε καλύψει χειμώνα καλοκαίρι και να περιορίσεις το καλοριφέρ για το δωμάτιο που σε ενδιαφέρει. Για καλοκαίρι μόνο μπορείς να πας και σε 7ρι αν βρεις. Σε χαμηλή κατηγορία τιμής, Toshiba Yukai ή Fujitsu KMCG. Σε μια μεσαία κατηγορία τιμής ένα Toshiba Edge θα σε καλύψει. Σε ανώτερη κατηγορία τιμής είναι το Daikin Perfera (κοιτάμε τα νέα μοντέλα με κατάληξη -A). 1
Pan_K Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, verlemakos είπε Η εσωτερική μονάδα βρίσκεται σε σαλοκουζινα και ψύχει όλο το διαμέρισμα, περίπου 70τμ., όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές και δουλεύει στην ψύξη και στο eco. Όταν οι πόρτες είναι ανοιχτές και ο χώρος μεγαλώνει η υγρασία διαχέεται στον χώρο και δεν παρουσιάζει αυξημένες συγκεντρώσεις. Αν βρεθούν δύο άτομα στο ίδιο υπνοδωμάτιο με κλειστή την πόρτα προστίθενται την νύχτα περίπου 2 λίτρα νερό στον χώρο και όταν αυτός είναι κλειστός η υγρασία παραμένει στο δωμάτιο και τα επίπεδα της υγρασίας αυξάνουν κατά πολύ. Εκεί θα φανεί τι κάνει το μηχάνημα. Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από Pan_K
ppkara Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Στις 24/7/2025 στις 2:52 ΜΜ, ppkara είπε Καλησπέρα! Απο Σεπτεμβρη θα ξεκινήσω αναζήτηση για A/C 24αρι. Μετακόμισα σε νεο σπίτι (Σταμάτα Αττικής) και θα χρειαστώ ενα 24αρι για σαλόνι-κουζίνα σε μονοκατοικία (μεγάλος χώρος με αρκετά πόρτες/ παράθυρα κτλ). Αυτο το καλοκαίρι έγινε clear οτι χρειάζεται A/C... και θα το χρησιμοποιώ επικουρικά και τον χειμώνα (κάνει το κρυάκι του εδω..). Αν είναι καλό σε κατανάλωση μπορει να γίνει και πιο εντατική χρήση τον χειμώνα. Σκέφτομαι max budget 2000€. Θα αντικαταστήση ενα πολύ παλιό τέρας που υπαρχει στον χώρο και δουλεύει ακόμα(!) Hosoda, νομίζω κάπου είχα δεί οτι είναι made in japan του 2000 (εξ. μονάδα γράφει 74kg οτι είναι). Θα ήθελα να είναι HA supported, τα έχω όλα εκεί.. minor αλλα λέμε.. Έχω διαβάσει για τα Fujitsu, Daikin, Mitsubishi απλά έχω χαθεί στο πιο είναι το "καλύτερο".. Στις 25/7/2025 στις 1:12 ΜΜ, ppkara είπε Σε συνεχεια του πάνω Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 2000€ Αντικατάσταση παλιού. Hosoda 24αρι μάλλον. Του 2000 νομίζω είναι. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος: Αδιάφορο Χρήση κλιματιστικού: 20% ψύξη / 80% θέρμανση Συχνότητα χρήσης: Πηγή θέρμανσης επικουρικά και αν συμφέρει αποκλειστικά , περιστασιακή σε ψύξη Υπάρχει λειτουργικος λέβητας πετρελαίου με τυπο fan coil εποχής και κυκλοφορεί ζεστό νερο κτλπ Ενιαίος χώρος 70τμ σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα. Τοποθεσία: Σταμάτα Αττικης, κρύο και υγρασία τον χειμώνα, δροσερό καλοκαίρι, η εξωτερική μονάδα θα είναι εκτεθειμένη στα βορειοδυτικά. Απαραίτητα καλή εγγύηση και να έχει wifi ιδανικά με HA support, ο θόρυβος δεν με νοιάζει. Καλούτσικες μονώσεις για την εποχή του, κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια χωρίς θερμοδιακοπή. Πολλά σταθερά τζάμια (τζαμαρίες δλδ) περιμετρικά του "δωματίου", σχεδόν δεν υπάρχει τοίχος... Σε μελέτη που βρήκα για το σπίτι από μηχανικό για την εγκατάσταση της θέρμανσης αναφέρει οτί υπολόγισε θερμικές απώλειες για όλο το σπίτι (187m2) 21.050Κcal/h Καλησπέρα στην ομάδα, σε συνέχεια τον απο πάνω και διαβάζοντας οσα περισσοτερα μπορουσα απο το νήμα έχω καταλήξη σε 24αρια Toshiba Edge, Mitsubishi Heavy Industries ZR-WF, Fujitsu Series KM ASEG και Daikin Perfera. Μεταξύ αυτών τι να προτιμήσω? Επισης είδα οτι υπάρχει και το Mitsubishi Heavy Industries ZR-W 27000 BTU δεν ξέρω αν είναι υπερβολή ή ανάγκη.. Κανω την ερευνά από τωρα αλλα από Σεπτέμβρη θα γίνει η αγορά, κοιτώντας για καμιά προσφορά στο μοντέλο που θα καταλήξω κτλ. 1
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 30 λεπτά πριν, ppkara είπε Καλησπέρα στην ομάδα, σε συνέχεια τον απο πάνω και διαβάζοντας οσα περισσοτερα μπορουσα απο το νήμα έχω καταλήξη σε 24αρια Toshiba Edge, Mitsubishi Heavy Industries ZR-WF, Fujitsu Series KM ASEG και Daikin Perfera. Μεταξύ αυτών τι να προτιμήσω? Επισης είδα οτι υπάρχει και το Mitsubishi Heavy Industries ZR-W 27000 BTU δεν ξέρω αν είναι υπερβολή ή ανάγκη.. Κανω την ερευνά από τωρα αλλα από Σεπτέμβρη θα γίνει η αγορά, κοιτώντας για καμιά προσφορά στο μοντέλο που θα καταλήξω κτλ. Perfera κορυφή. 2
koriosg4 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Καλησπέρα στην παρέα. Έβαλα σήμερα στις μονάδες που είναι στην ταράτσα προστασία, όχι για τον ήλιο τόσο πολύ όσο για τους αισθητήρες. Τοποθετήθηκαν σωστά?😁 μήν κράζετε δεν ποιανούν τά χέρια μου, και σκέφτομαι τέλη Σεπτέμβρη να τίς βγάλω. @Klausx και λοιποί ειδικοί τι λέτε για τα παραπάνω? Ευχαριστώ.
GiannisSol Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 12 λεπτά πριν, koriosg4 είπε Καλησπέρα στην παρέα. Έβαλα σήμερα στις μονάδες που είναι στην ταράτσα προστασία, όχι για τον ήλιο τόσο πολύ όσο για τους αισθητήρες. Τοποθετήθηκαν σωστά?😁 μήν κράζετε δεν ποιανούν τά χέρια μου, και σκέφτομαι τέλη Σεπτέμβρη να τίς βγάλω. @Klausx και λοιποί ειδικοί τι λέτε για τα παραπάνω? Ευχαριστώ. Η πρώτη φωτό μου φαίνεται οκ. Στη δεύτερη απελευθερωσε λιγο χώρο για αέρα από πίσω. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να δούμε κατανάλωση πριν και μετά την επέμβαση αυτή. 31 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Perfera κορυφή. Η Σταμάτα και τα βόρεια προάστια στην Αττική έχουν τη χειρότερη συνθήκη για παγοποιηση της έξω μοναδας το χειμώνα. Τα βράδια συχνά θερμοκρασία λίγο πάνω από το μηδέν και αρκετή υγρασία . Πρέπει να κοιτάξει μηχάνημα που να ανταποκρίνεται καλύτερα στις αποψυξεις. Νομίζω τα heavy έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. 1
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Η πρώτη φωτό μου φαίνεται οκ. Στη δεύτερη απελευθερωσε λιγο χώρο για αέρα από πίσω. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να δούμε κατανάλωση πριν και μετά την επέμβαση αυτή. Η Σταμάτα και τα βόρεια προάστια στην Αττική έχουν τη χειρότερη συνθήκη για παγοποιηση της έξω μοναδας το χειμώνα. Τα βράδια συχνά θερμοκρασία λίγο πάνω από το μηδέν και αρκετή υγρασία . Πρέπει να κοιτάξει μηχάνημα που να ανταποκρίνεται καλύτερα στις αποψυξεις. Νομίζω τα heavy έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Δε νομίζω ότι κάνει τόσο κρύο. Βόρεια προάστια είμαι και εγώ (Πεντέλη). Εξάλλου το perfera λέει πλήρη απόδοση στη θέρμανση έως -20ο. Δεν φτάνει τόσο, ούτε κατά διάνοια. Έχουν και διαφορά στην ενεργειακή απόδοση. Επεξ/σία πριν από 5 ώρες από MARIOSNURSE
mdkamael Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες (επεξεργασμένο) Ημιορεινη περιοχη... με ωραιες μεσες κ ελαχιστες θερμοκρασιες που αρεσουν στον προγραμματισμο των MHI ( = ή <13° ). Προσωπικα ειμαι Γιαννενα και δεν μετανιωσα το 27αρι MHI σαν επιλογη. Επεξ/σία πριν από 5 ώρες από mdkamael
koriosg4 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ. Δεν είμαι τόσο τίς τεχνολογίας και δεν έχω κάποιο μετρητή όπως αναφέρεστε εδώ, αλλά το 18αρι(πορτοκάλι) έχει wife onecta εφαρμογή τις Daikin. Επειδή ξέρω στο περίπου πόση κατανάλωση έχει τό σπίτι, υπολογίζω με θερμοκρασίες τίς προηγούμενης εβδομάδας 3,5-4,5kwh το 24ωρο το μεγάλο και 6-7kwh τα 2 μικρά. Ξέρω δεν είναι ακριβής αυτή η μέτρηση αλλά έχω έναν μπουσουλα τί καίω,και μια φωτό παρακάτω από την εφαρμογή, χτες είχαμε 36,7 μέγιστη και σήμερα 36,2 σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό στο Περιστέρι. Επεξ/σία πριν από 5 ώρες από koriosg4 1
GiannisSol Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 17 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Δε νομίζω ότι κάνει τόσο κρύο. Βόρεια προάστια είμαι και εγώ (Πεντέλη). Εξάλλου το perfera λέει πλήρη απόδοση στη θέρμανση έως -20ο. Δεν φτάνει τόσο, ούτε κατά διάνοια. Έχουν και διαφορά στην ενεργειακή απόδοση. Αν έκανε παραπάνω κρύο δεν θα είχε θέμα. Η χειρότερη συνθήκη που πιάνουν πάγο είναι κοντά στο μηδέν (-2 με +5 περίπου) με αυξημένη υγρασία.
verlemakos Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 2 ώρες πριν, Pan_K είπε Όταν οι πόρτες είναι ανοιχτές και ο χώρος μεγαλώνει η υγρασία διαχέεται στον χώρο και δεν παρουσιάζει αυξημένες συγκεντρώσεις. Αν βρεθούν δύο άτομα στο ίδιο υπνοδωμάτιο με κλειστή την πόρτα προστίθενται την νύχτα περίπου 2 λίτρα νερό στον χώρο και όταν αυτός είναι κλειστός η υγρασία παραμένει στο δωμάτιο και τα επίπεδα της υγρασίας αυξάνουν κατά πολύ. Εκεί θα φανεί τι κάνει το μηχάνημα. Σε ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνιση, πολύ κατανοητή και επιστημονικά ορθή. Είναι μία συνθήκη που ποτέ δεν έχω συναντήσει λόγω διαρρύθμισης του σπιτιού και θέσης της εσωτερικής μονάδας. Πιθανόν αυτό να συμβεί το χειμώνα με ελλειπή αερισμό, μαγειρεματα, ντουζ, μπουγαδες και πολύωρο συγχρωτισμό. Εκεί βέβαια αναλαμβάνει ο αφυγραντήρας, που βοηθά και στην θέρμανση του χώρου. Παρεμπιπτόντως, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διαμένω, ένα gree μου έκανε καλή εντύπωση ως αρκούντως πολιτισμένο και αποτελεσματικό. Απλά ξέχασα να βάλω το tapo μέσα στην τσάντα με τα θαλασσινά, κρίμα γιατί είναι σε πρίζα και θα είχαμε παραπάνω εμπειρίες.🥸🥸 2 ώρες πριν, ppkara είπε Καλησπέρα στην ομάδα, σε συνέχεια τον απο πάνω και διαβάζοντας οσα περισσοτερα μπορουσα απο το νήμα έχω καταλήξη σε 24αρια Toshiba Edge, Mitsubishi Heavy Industries ZR-WF, Fujitsu Series KM ASEG και Daikin Perfera. Μεταξύ αυτών τι να προτιμήσω? Επισης είδα οτι υπάρχει και το Mitsubishi Heavy Industries ZR-W 27000 BTU δεν ξέρω αν είναι υπερβολή ή ανάγκη.. Κανω την ερευνά από τωρα αλλα από Σεπτέμβρη θα γίνει η αγορά, κοιτώντας για καμιά προσφορά στο μοντέλο που θα καταλήξω κτλ. Όλα αξιόλογα, από το πάνω ράφι. Εύχομαι καλή επιλογή.
nukat1976 Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες Καλησπέρα, έχω ένα Toshiba Yukai 16000btu (RAS-B16E2KVG-E/RAS-16E2AVG-E), το οποίο είναι τοποθετημένο σε ενιαίο σαλόνι-κουζίνα περίπου 40τμ (σπίτι 20ετίας, με διπλά παράθυρα και μόνωση). Το πρόβλημα είναι ότι η απόδοσή του στην ψύξη δεν είναι ικανοποιητική -στη θέρμανση είναι εξαιρετική. Με θερμοκρασία εξωτερικού χώρου πάνω από 30 βαθμούς, το δωμάτιο ξεκινά στους 29-30 αλλά όση ώρα και να δουλέψει το κλιματιστικό η θερμοκρασία μένει στους 26-27 (με ρυθμισμένο το κλιματιστικό χαμηλότερα, π.χ. 20 βαθμούς). Ακόμα και αν κλείσω την εσωτερική πόρτα του δωματίου, άντε να πέσει η θερμοκρασία στους 25, παρακάτω δεν πάει. Το περίεργο είναι ότι η θερμοκρασία εξόδου του αέρα είναι καλή (8-10 βαθμούς), ενώ πριν από 1 μήνα έγινε και συντήρηση (η συσκευή είναι συνολικά 1 έτους) . Παλιότερα είχα ένα Carrefour 12000btu (on / off) το οποίο δρόσιζε πολύ περισσότερο τον χώρο. Έχει λέτε πρόβλημα η συσκευή ή είναι λογική η απόδοσή της (πώς όμως το πολύ χειρότερο Carrefour ήταν καλύτερο;) Αν φέρω τεχνικό, τι να του πω να κοιτάξει, ώστε να αποφύγω να το δει επιφανειακά; Ευχαριστώ πολύ!
Specs Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες Μια εβδομαδα τωρα,( στην Φινλανδια) δεν καταφερα να βρω ετοιμοπαραδοτο φορητο κλιματιστικο. Θα το δοκιμαζα αρκουντως, οχι για κλιμα Ελλαδας, αλλα κατι θα προεκυπτε απο την εμπειρια. Ειχε ανεβει η εξωτερικη μεχρι 30 βαθμους την ημερα και δεν μπορουσα να κοιμηθω, αλλα η ημερα τωρα ειναι πολυ μεγαλη , απο 4:45 το πρωι που ανατελλει ως τις 22:15 που δυει ο ηλιος. Δυστυχως η κλιματικη αλλαγη εκανε μεχρι και το Ροβανιεμι να ψαχνει για κλιματιστικα, με 30 βαθμους μεχρι και εκει. Ετσι εξαφανιστηκαν ολα τα φορητα , καθως προκειται για 10 μερες τον χρονο (αισιοδοξο σεναριο αυτο!) Ατυχησα...θα ηταν αρκετο ακομη και ενα των 5000 btu για ολο το διαμερισμα, μικρο το φορτιο για 30 βαθμους εξωτερικη που πρεπει να καλυψει. Και το σημαντικο, αν δεν μας εκανε, επιστροφη, αλλωστε δεν κανεις καμμια εγκατασταση. 22 minutes ago, nukat1976 said: Αν φέρω τεχνικό, τι να του πω να κοιτάξει, ώστε να αποφύγω να το δει επιφανειακά; Δεν νομιζω να εχει προβλημα. βασικα θελει συνεχη λειτουργια μεχρι να δροσιστουν τα δομικα στοιχεια κ αν θες δοκιμασε το κ στους 16 κ Τουρμπο να δεις που θαναι καλυτερο κι απο το Carrefour...απλα ειναι προγραμματισμενο για συνεχη χρηση και οικονομια...
nukat1976 Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 3 λεπτά πριν, Specs είπε Δεν νομιζω να εχει προβλημα. βασικα θελει συνεχη λειτουργια μεχρι να δροσιστουν τα δομικα στοιχεια κ αν θες δοκιμασε το κ στους 16 κ Τουρμπο να δεις που θαναι καλυτερο κι απο το Carrefour...απλα ειναι προγραμματισμενο για συνεχη χρηση και οικονομια... Δοκίμασα σήμερα με hi power στους 20 βαθμούς και μέσα σε 1,5 ώρα το πήγε από 27,7°C σε 25,8°C, νομίζω είναι μικρή μείωση (με εσωτερική πόρτα κλειστή, ώστε να μην διαφεύγει ο αέρας προς το υπόλοιπο σπίτι)
Specs Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες Just now, nukat1976 said: Δοκίμασα σήμερα με hi power στους 20 βαθμούς γιατι δεν δοκιμαζεις οπως εγραψα, 16 η οσο εχει κατω οριο κ τερμα ανεμιστηρα κλπ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα