liakjim Δημοσ. χθες στις 04:28 πμ Δημοσ. χθες στις 04:28 πμ 3 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε Είναι ένας τύπος στο Youtube που ανοίγει καινούργια κλιματιστικά. Άνοιξε, λοιπόν ένα Toshiba. Η εξωτερική μονάδα έχει μοτέρ ανεμιστήρα Guangdong Welling Motor Manufacturing Co.,Ltd. (ΜΑDE IN CHINA) και κομπρεσέρ GMCC (Midea, MADE IN CHINA). Μας τελείωσε και η Toshiba, αλώθηκε από τους Κινέζους.
cmaniac Δημοσ. χθες στις 10:42 πμ Δημοσ. χθες στις 10:42 πμ (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, liakjim είπε Ε και τι είναι; Gree! Τι είναι Gree? Toyotomi! Ε και τι είναι Toyotomi? Ιαπωνικό! Fixed (τι εννοείς δεν πάει και ανάποδα;) Επεξ/σία χθες στις 10:42 πμ από cmaniac
xristina1234 Δημοσ. χθες στις 11:00 πμ Δημοσ. χθες στις 11:00 πμ Καλημέρα, πώς γίνεται να μυρίζει υγρασία καινούριο κλιματιστικό;
Pan_K Δημοσ. χθες στις 11:04 πμ Δημοσ. χθες στις 11:04 πμ (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, XghosT7 είπε Καθαρά από περιέργια, γιατί έιστε τόσο εναντιών MIDEA και κινέζους συγκριτικά με ιαπωνέζικες κατασκευές; (που βέβαια κοστίζουν περισσότερα χρήματα). Γνωρίζω γενικά πχ για την ποιότητα των ιαπωνέζικων capacitor και τα high quality standards, ισχύει αυτό και στα AC δηλαδή;. Το daikin ururu sarara είναι πανάκριβο μηχάνημα με 9.0 seer, τι παραπάνω θα νιώσω εγώ σαν πελάτης συγκριτικά με ένα MIDEA 8.5, seer; δεν μου φαίνετε ακραία μεγάλη η διαφορά. Είμαι πολύ καινούργιος στον χώρο τον κλιματιστικών και σκέφτομαι πως αν πχ η MIDEA είχε υψηλό failure rate στα AC της γιατί σήμερα συνεχίζει να δίνει 10 χρόνια εγγύηση σε όλο το μηχάνημα; αν η κατασκευή ήταν πολύ φθηνή η ακόμα και με χαμηλό QA, θα έμπαιναν πολύ άσχημα μέσα με τόσο μεγάλη εγγύηση. Μπορεί όμως να μην καταλαβαίνω κάτι.. ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ MIDEA: μία σύνοψη Δεν ξέρω από που ν' αρχίσω και πότε θα τελειώσω. Κατ' αρχήν τα περισσότερα δεν δουλεύουν σαν inverter κλιματιστικά, καθώς τα on/off πάνε σύννεφο. Έτσι κάνω κι εγώ αξιόπιστα κλιματιστικά: δεν τα ζορίζω πολύ μην μου πάθουν τίποτε και σβήνω τον συμπιεστή για να μην χαλάσει. Καλό; Από την άλλη έχουν κάνει και την εξαπάτηση στα χαρακτηριστικά επιστήμη. Άπειρες φορές έχουμε αναφέρει ότι τα χαρακτηριστικά τους δεν ταιριάζουν με την πραγματικότητα. Η Midea έπαψε πια να δίνει λεπτομερή χαρακτηριστικά στα μοντέλα της σε ότι αφορά παροχές αέρα και ελάχιστη κατανάλωση. Η Inventor που είναι Midea δίνει τα χαρακτηριστικά και έχουν καταντήσει ανέκδοτο. Επίσης έχουν πολύ χαμηλή παροχή αέρα, μάλλον για να λένε ότι είναι αθόρυβα. Αυτό τα κάνει ακόμα λιγότερο αποτελεσματικά, γιατί την μέγιστη οικονομία την επιτυγχάνουν στις μεγάλες ταχύτητες ανεμιστήρα και οι περισσότεροι τις αποφεύγουν λόγω θορύβου. Για να καταλάβεις, τα περισσότερα Fujitsu έχουν την ελάχιστη παροχή αέρα εκεί που τα Midea έχουν την μέγιστη. Άλλο ένα χαρακτηριστικό τους είναι να ανεβάζουν πάρα πολύ την ισχύ κατά την εκκίνηση με αποτέλεσμα να σείεται το τόπος και να περιγράφουν πολλοί τον θόρυβο σαν αεροπλάνο που απογειώνεται. Αυτό σε κάθε on/off. Δεν είναι και τόσο φθηνά τελικά. Πάρε για παράδειγμα το λατρεμένο Pitsos Ioli 12K που κοστίζει περίπου τα ίδια και έχει παρόμοια χαρακτηριστικά (στα χαρτιά, υπόψιν) με ένα Mitsubishi MSZ-HR 12K. Και μετά δες και αυτήν την εικόνα από το life γράφημα κατανάλωσης που μπορείς να παρακολουθείς και εδώ: Όσο και αν το παρακολουθείς δεν θα το δεις να πέφτει κάτω από 500 watt το Ioli. Είχα και εγώ το αντίστοιχο σε Inventor, το Supreme και το ξήλωσα με μεγάλη ευχαρίστηση, όπως έκανα και με ένα Inventor Premium. Καλά ξεπουμπίδια. Άλλες κινέζικες εταιρίες, όπως η TCL είναι πολύ πιο τίμιες με τα χαρακτηριστικά των κλιματιστικών τους. Εδώ με την Midea δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Το καλύτερο μοντέλο από άποψη ψύξης για το οποίο έχουμε θετικό feedback είναι το All easy Pro, αλλά όχι το 24άρι. Επεξ/σία χθες στις 11:18 πμ από Pan_K 2 2
MARIOSNURSE Δημοσ. χθες στις 11:04 πμ Δημοσ. χθες στις 11:04 πμ 6 ώρες πριν, liakjim είπε Η φθηνή σειρά, το έχεις πει και εσύ. Εδώ μιλάω για την premium.
mandragoraSCR Δημοσ. χθες στις 11:05 πμ Δημοσ. χθες στις 11:05 πμ 3 λεπτά πριν, xristina1234 είπε Καλημέρα, πώς γίνεται να μυρίζει υγρασία καινούριο κλιματιστικό; Και γω το ιδιο προβλημα εχω. Ηρθαν απο toyotomi τα ελεγξαν ολα και ειπαν οτι δεν βλεπουν κατι λαθος στην εγκατασταση. Ψεκασαν φαρμακο στις κυψελες και φυγανε. εχει βελτιωθει αλλα συνεχιζει ακομα.
cmaniac Δημοσ. χθες στις 11:06 πμ Δημοσ. χθες στις 11:06 πμ (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, xristina1234 είπε Καλημέρα, πώς γίνεται να μυρίζει υγρασία καινούριο κλιματιστικό; Το μηχάνημα που αγόρασες, σβήνει και φυσάει σκέτο αέρα. Ο αέρας που στεγνώνει το στοιχείο, μοιραία μυρίζει. Τι μηχάνημα είναι; 9 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε Και γω το ιδιο προβλημα εχω. Ηρθαν απο toyotomi τα ελεγξαν ολα και ειπαν οτι δεν βλεπουν κατι λαθος στην εγκατασταση. Ψεκασαν φαρμακο στις κυψελες και φυγανε. εχει βελτιωθει αλλα συνεχιζει ακομα. Τα ίδια ισχύουν και για σένα. Μοντέλο; Παρακολουθείς με κάποιον τρόπο την κατανάλωση; Ποιά είναι τα ελάχιστα Watt του μηχανήματος; Επεξ/σία χθες στις 11:06 πμ από cmaniac
liakjim Δημοσ. χθες στις 11:20 πμ Δημοσ. χθες στις 11:20 πμ 19 λεπτά πριν, xristina1234 είπε Καλημέρα, πώς γίνεται να μυρίζει υγρασία καινούριο κλιματιστικό; Δοκίμασε να το δουλέψεις σε λειτουργία "αφυγρανση" . 4
MARIOSNURSE Δημοσ. χθες στις 11:24 πμ Δημοσ. χθες στις 11:24 πμ (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Η φθηνή σειρά, το έχεις πει και εσύ. Εδώ μιλάω για την premium. Επίσης μην ξεχνάμε ότι εδώ πρόκειται για κοινή εταιρεία 50-50 όπου συνεισφέρουν τεχνογνωσία και οι δύο. Στην άλλη περίπτωση μιλάμε για απλή αγορά συμπιεστών από θυγατρική της Midea... Επεξ/σία χθες στις 11:25 πμ από MARIOSNURSE 1
mandragoraSCR Δημοσ. χθες στις 11:25 πμ Δημοσ. χθες στις 11:25 πμ 16 λεπτά πριν, cmaniac είπε Τα ίδια ισχύουν και για σένα. Μοντέλο; Παρακολουθείς με κάποιον τρόπο την κατανάλωση; Ποιά είναι τα ελάχιστα Watt του μηχανήματος; Toyotomi gosai 24αρι. Θελω να βλεπω κατανάλωση με κάποιο τροπο αλλα δυστυχώς παίρνει απο πινακα κατευθείαν. εχω διαβασει πως γινεται αλλα δεν εχω το κουραγιο να μπω στην διαδικασία αυτη ακομα. σίγουρα κάποια στιγμή θα μπει μετρητής στον πίνακα.
Errik Δημοσ. χθες στις 11:26 πμ Δημοσ. χθες στις 11:26 πμ Το Miracle III μου δε λέει να πέσει κάτω απο τα 650 watt. Του σετάρω τη θερμοκρασία στους 28 βαθμούς παει το δωμάτιο κάπου στους 27 και πάλι δε πέφτει η κατανάλωση. Μήπως φταιει το ECO Mode; Στο gemini μου λέει οτι ρυθμίζει μόνο του τη θερμοκρασία στους 26, ισχύει κάτι τέτοιο; TCL Miracle III Eco Mode: Optimizing Comfort and Energy Savings The Eco Mode on the TCL Miracle III air conditioner is a specialized function designed to minimize energy consumption while maintaining a comfortable indoor environment. This feature operates by setting the air conditioner to a fixed, efficiency-optimized temperature of 26°C (79°F), reducing electricity usage and promoting slighter temperature fluctuations. 1
vdeseris Δημοσ. χθες στις 11:41 πμ Δημοσ. χθες στις 11:41 πμ 31 λεπτά πριν, Pan_K είπε ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ MIDEA: μία σύνοψη Δεν ξέρω από που ν' αρχίσω και πότε θα τελειώσω. Κατ' αρχήν τα περισσότερα δεν δουλεύουν σαν inverter κλιματιστικά, καθώς τα on/off πάνε σύννεφο. Έτσι κάνω κι εγώ αξιόπιστα κλιματιστικά: δεν τα ζορίζω πολύ μην μου πάθουν τίποτε και σβήνω τον συμπιεστή για να μην χαλάσει. Καλό; Από την άλλη έχουν κάνει και την εξαπάτηση στα χαρακτηριστικά επιστήμη. Άπειρες φορές έχουμε αναφέρει ότι τα χαρακτηριστικά τους δεν ταιριάζουν με την πραγματικότητα. Η Midea έπαψε πια να δίνει λεπτομερή χαρακτηριστικά στα μοντέλα της σε ότι αφορά παροχές αέρα και ελάχιστη κατανάλωση. Η Inventor που είναι Midea δίνει τα χαρακτηριστικά και έχουν καταντήσει ανέκδοτο. Επίσης έχουν πολύ χαμηλή παροχή αέρα, μάλλον για να λένε ότι είναι αθόρυβα. Αυτό τα κάνει ακόμα λιγότερο αποτελεσματικά, γιατί την μέγιστη οικονομία την επιτυγχάνουν στις μεγάλες ταχύτητες ανεμιστήρα και οι περισσότεροι τις αποφεύγουν λόγω θορύβου. Για να καταλάβεις, τα περισσότερα Fujitsu έχουν την ελάχιστη παροχή αέρα εκεί που τα Midea έχουν την μέγιστη. Άλλο ένα χαρακτηριστικό τους είναι να ανεβάζουν πάρα πολύ την ισχύ κατά την εκκίνηση με αποτέλεσμα να σείεται το τόπος και να περιγράφουν πολλοί τον θόρυβο σαν αεροπλάνο που απογειώνεται. Αυτό σε κάθε on/off. Δεν είναι και τόσο φθηνά τελικά. Πάρε για παράδειγμα το λατρεμένο Pitsos Ioli 12K που κοστίζει περίπου τα ίδια και έχει παρόμοια χαρακτηριστικά (στα χαρτιά, υπόψιν) με ένα Mitsubishi MSZ-HR 12K. Και μετά δες και αυτήν την εικόνα από το life γράφημα κατανάλωσης που μπορείς να παρακολουθείς και εδώ: Όσο και αν το παρακολουθείς δεν θα το δεις να πέφτει κάτω από 500 watt το Ioli. Είχα και εγώ το αντίστοιχο σε Inventor, το Supreme και το ξήλωσα με μεγάλη ευχαρίστηση, όπως έκανα και με ένα Inventor Premium. Καλά ξεπουμπίδια. Άλλες κινέζικες εταιρίες, όπως η TCL είναι πολύ πιο τίμιες με τα χαρακτηριστικά των κλιματιστικών τους. Εδώ με την Midea δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Το καλύτερο μοντέλο από άποψη ψύξης για το οποίο έχουμε θετικό feedback είναι το All easy Pro, αλλά όχι το 24άρι. Πάντως επειδή το Mitsubishi που δείχνεις είναι το δικό μου δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από τον τρόπο λειτουργίας στην ψύξη του. Τα χαμηλότερα watt που πέφτει είναι ~250 και μετά κάνει on/off κατι που δεν δημιουργεί όπως ξέρουμε ωραία ατμόσφαιρα. Σε αντίθεση το Midea Xtreme Graphite που πέφτει χαμηλά μέχρι 100 watt και δεν σβήνει ποτέ. Σβήνει μόνο αν το βάλεις στο eco ή στο gear που εχει σαν επιλογή. Και συνολικά είναι πιο οικονομικό και αθόρυβο. Θα επανέλθω και τον χειμώνα με την θέρμανση που ο Ιάπωνας θα πρέπει να είναι πολύ καλύτερος 1
Errik Δημοσ. χθες στις 11:57 πμ Δημοσ. χθες στις 11:57 πμ 30 minutes ago, Errik said: Το Miracle III μου δε λέει να πέσει κάτω απο τα 650 watt. Του σετάρω τη θερμοκρασία στους 28 βαθμούς παει το δωμάτιο κάπου στους 27 και πάλι δε πέφτει η κατανάλωση. Μήπως φταιει το ECO Mode; Στο gemini μου λέει οτι ρυθμίζει μόνο του τη θερμοκρασία στους 26, ισχύει κάτι τέτοιο; TCL Miracle III Eco Mode: Optimizing Comfort and Energy Savings The Eco Mode on the TCL Miracle III air conditioner is a specialized function designed to minimize energy consumption while maintaining a comfortable indoor environment. This feature operates by setting the air conditioner to a fixed, efficiency-optimized temperature of 26°C (79°F), reducing electricity usage and promoting slighter temperature fluctuations. Αισίως 2 ώρες μετά έπεσε στο μισό (έχοντας απενεργοποιήσει το ECO). Για να δούμε πως θα πάει αυτό.
salss Δημοσ. χθες στις 12:03 μμ Δημοσ. χθες στις 12:03 μμ 11 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε Είναι ένας τύπος στο Youtube που ανοίγει καινούργια κλιματιστικά. Άνοιξε, λοιπόν ένα Toshiba. Η εξωτερική μονάδα έχει μοτέρ ανεμιστήρα Guangdong Welling Motor Manufacturing Co.,Ltd. (ΜΑDE IN CHINA) και κομπρεσέρ GMCC (Midea, MADE IN CHINA). Μας τελείωσε και η Toshiba, αλώθηκε από τους Κινέζους. Μιλάμε για το DAISEIKAI 10 πχ; ποιο είναι το κανάλι στο Youtube;
MARIOSNURSE Δημοσ. χθες στις 12:05 μμ Δημοσ. χθες στις 12:05 μμ (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, salss είπε Μιλάμε για το DAISEIKAI 10 πχ; ποιο είναι το κανάλι στο Youtube; Για το Shorai που είναι το 2ο σε τιμή. https://youtu.be/Svray9LErlw?si=kfQQsUaDWf0JthZV Επεξ/σία χθες στις 12:06 μμ από MARIOSNURSE
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα