Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, liakjim είπε

Δεν κλείνει όμως τον ανεμιστήρα στο off. 

Ναι οντως δεν τον κλεινει. Δεν ξερω αν ειναι θεμα επιλογης και μπορω να το κανω να κλεινει; Παντως ολο το βραδυ το ειχα 24 αφυγρανση και ειδα παλι εκανε on off. Βεβαια η θερμοκρασια εξω επεσε στου 13 βαθμους εδω στην περιοχη οποτε σημερα το μηχανημα μαλλον θα μεινει κλειστο

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 25/7/2025 στις 10:35 ΜΜ, cmaniac είπε

Καλή αρχή! Έτοιμος είσαι!

Όπως σου είπε και ο φίλος που το πλήρωσε +130 Ευρώ, ό,τι πάρεις καλό είναι να έχει WiFi ενσωματωμένο (κατάληξη WF). Οι επίσημοι μεταπωλητές του τουρνικιωτικη ξέρουν περι τίνος πρόκειται.

Άκουσα την συμβουλή σας και όπως είπα αγόρασα ένα Mitsubishi Heavy ZR 24000 btu καθώς και το extra adaptor wf-rac (WiFi) για χώρο 65τμ σαλονι/τραπεζαρία/κουζίνα.  Θα περιμένω να γίνει η εγκατάσταση και θα επανέλθω με τις εντυπώσεις μου. 

• Like 4
Δημοσ.
7 ώρες πριν, skel13 είπε

Καλησπέρα παιδια, 

θα χρειαστώ την βοήθεια ειδικών για μια επιλογή κλιματισιτικού με έμφαση την οικονομία στο ρεύμα. Στο σπίτι υπάρχει ένα πάλιο 24ρι με R22 οποτε πάει για αντικατάσταση. 

χώρος 35-40τμ ενιαίος σαλόνι-κουζίνα

Χρήση για ψύξη και θέρμανση

Περιοχή Νικαια Αττική, πόσο διαθεσιμο 950 ευρώ

γλυκοκοίταζα αυτό Toyotomi Erai 18000 BTU A+++/A++  Black Velvet που προσφέρουν και δωρεάν εγκατάσταση.

ευχαριστώ πολύ αναμένω τα φώτα σας

Συμπλήρωσε το παρακάτω σύμφωνα με τις οδηγίες Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

23 λεπτά πριν, costas_ είπε

Άκουσα την συμβουλή σας και όπως είπα αγόρασα ένα Mitsubishi Heavy ZR 24000 btu καθώς και το extra adaptor wf-rac (WiFi) για χώρο 65τμ σαλονι/τραπεζαρία/κουζίνα.  Θα περιμένω να γίνει η εγκατάσταση και θα επανέλθω με τις εντυπώσεις μου. 

Είχες συμπληρώσει κάπου το ερωτηματολόγιο;

Δημοσ.
11 ώρες πριν, cmaniac είπε

Εάν σου κρεμάει στο dry/auto κατέβασε εναν βαθμό μέχρι να μην κρεμάει.

Το φορτίο σου είναι μικρό και η απόδοση πολύ υψηλή με εξω 26 και μέσα 25 οπότε είναι κάπως λογικό να κρεμάει.

100W πήγε, τι άλλο να κάνει; Απλά το κλείνεις εκεί. 

ΥΓ Μιλάμε για τρελό εργαλείο!

image.png.37505dbeab9ca7fff5937551ccfa59d2.png

• Like 3
Δημοσ.

Παρατήρησα ότι ενώ τα Toshiba δεν επιτρέπουν ρύθμιση ταχύτητας ανεμιστήρα στην ρύθμιση Dry, εν τούτοις στα εγχειρίδια παρέχονται οι τιμές της παροχής αέρα σε κάθε βαθμίδα ταχύτητας (πχ low, high κλπ). Σημειώστε ότι οι ταχύτητες ανά βαθμίδα διαφέρουν στην αφύγρανση από αυτές της ψύξης. Δεν γνωρίζω πώς ξεκλειδώνει η δυνατότητα ρύθμισης της ταχύτητας του ανεμιστήρα και στο Dry. Ίσως υπάρχει κάποιος συνδυασμός πλήκτρων; Πάντως σας λέω με βεβαιότητα ότι ξεκλειδώνει με την ενσωμάτωση της Toshiba στο Home Assistant και οι παροχές αέρα είναι πράγματι διαφορετικές στην αφύγρανση απ' ό,τι στην ψύξη.

Spoiler

image.png.b39687b3b3310fae1966055e07166a2b.png

Spoiler

image.png.a4ea7ac19dc0259071fde512c5bee62f.png

Δημοσ.

Βρήκα χρόνο και αντικατέστησα το καμμένο sonoff pow r2 στο yukai των πεθερικών με ένα shelly 1pm gen 3. 

image.png.261f968bf38a484fe71d465db454ec0d.png

Spoiler

Από ότι βλέπω δεν φταίει το sonoff το οποίο δούλευε ασταμάτητα για πάνω από 6 χρόνια αλλά κάποια κακή σύνδεση, με οξείδωση του καλωδίου της φάσης στην ένωση (φαίνεται το πράσινο χρώμα), οπότε αδυνάτιζε η επαφή και κάποια στιγμή έγινε βραχυκύκλωμα. RIP σονοφάκι, υπηρέτησες πιστά αλλά σε πούλησε ο κακός ηλεκτρολόγος (εγώ). 

rn_image_picker_lib_temp_49e5fd91-475b-4

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, liakjim είπε

100W πήγε, τι άλλο να κάνει; Απλά το κλείνεις εκεί. 

ΥΓ Μιλάμε για τρελό εργαλείο!

image.png.37505dbeab9ca7fff5937551ccfa59d2.png

Εντάξει μιλάμε όντως για τρομερά ισορροπημένο μηχάνημα. @kaklikos απο θόρυβο να μας πεις.

7 λεπτά πριν, liakjim είπε

Βρήκα χρόνο και αντικατέστησα το καμμένο sonoff pow r2 στο yukai των πεθερικών με ένα shelly 1pm gen 3. 

image.png.261f968bf38a484fe71d465db454ec0d.png

Απόκρυψη περιεχομένων

Από ότι βλέπω δεν φταίει το sonoff το οποίο δούλευε ασταμάτητα για πάνω από 6 χρόνια αλλά κάποια κακή σύνδεση, με οξείδωση του καλωδίου της φάσης στην ένωση (φαίνεται το πράσινο χρώμα), οπότε αδυνάτιζε η επαφή και κάποια στιγμή έγινε βραχυκύκλωμα. RIP σονοφάκι, υπηρέτησες πιστά αλλά σε πούλησε ο κακός ηλεκτρολόγος (εγώ). 

rn_image_picker_lib_temp_49e5fd91-475b-4

Να προσέχεις και με τη φάση και τον ουδέτερο στις συσφιξεις. Είναι πολλές οι ζημιές που έχουν γίνει από τον ουδέτερο και μόνο γιατί δεν λαμβάνεται υπόψη. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερώτηση. Πώς γίνεται ένα 18άρι Inventor του 2018 να αποδίδει πολύ καλύτερα από ένα Toshiba Edge 10άρι με την ίδια παροχή αέρα και την ίδια ισχύ εξόδου; 

Inventor: Εξωτερική 31, μέση κατανάλωση 220 watt, ισχύς εξόδου 2200 watt, παροχή αέρα 570 m3/h (low). Ρύθμιση στην ψύξη στο ECO. μέσο EER: 9,55

Toshiba: Εξωτερική 33, μέση κατανάλωση 330 watt, ισχύς εξόδου 2190 watt, παροχή αέρα 578 m3/h (high). Ρύθμιση στην αφύγρανση. μέσο EER: 6,5

Οι μετρήσεις γίνονται με τα ίδια εργαλεία (xiaomi temperature and humidity monitor 2) που είναι τοποθετημένα στο πάνω μέρος της μονάδας και στο κεντρικό σημείο της περσίδας. Θα έλεγε κανείς ότι η διαφορά 2 βαθμών στην εξωτερική θερμοκρασία παίζει κάποιον ρόλο. Αλλά τόσο μεγάλη διαφορά; Ίσως πάλι να φταίει που το Edge το βαράει ο πρωινός ήλιος και ο τοίχος από πίσω ακτινοβολεί την υπέρυθρη ακτινοβολία μέσα στο στοιχείο, ενώ το Inventor είναι μονίμως σε σκιά.

Μήπως, επίσης, το μεγαλύτερο στοιχείο του Inventor, που είναι 18άρι κάνει την διαφορά; Αν αυτό ισχύει, τότε έχουμε ένα σοβαρό επιχείρημα υπέρ της υπερ-διαστασιολόγησης, αρκεί βέβαια η μονάδα να μπορεί να πέσει αρκετά χαμηλά στα watt. 

Τι λέτε;

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
10 minutes ago, Pan_K said:

Μήπως, επίσης, το μεγαλύτερο στοιχείο του Inventor, που είναι 18άρι κάνει την διαφορά; Αν αυτό ισχύει, τότε έχουμε ένα σοβαρό επιχείρημα υπέρ της υπερ-διαστασιολόγησης, αρκεί βέβαια η μονάδα να μπορεί να πέσει αρκετά χαμηλά στα watt. 

Τι λέτε;

Δηλαδή 18άρι σε δωμάτιο? Χμμμμμ.....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Εντάξει μιλάμε όντως για τρομερά ισορροπημένο μηχάνημα. @kaklikos απο θόρυβο να μας πεις.

Τιποτα παιδια εγω ενα ευχαριστω θα σας πω. Τωρα θα ημουν με καποιο inventor dark πιθανοτατα γτ αν θυμαται ο @liakjim ηθελα μαυρο. Τελικα το λευκο τα σπαει αν και η μοναδα η εσωτ ειναι γουρουνι μ αρεσει. Στο ulo δεν καταλαβαινεις οτι δουλευει. Σε απολυτη ησυχια ξημερωματα με κλειστες τηλεορασεις το μονο που ακουω ειναι το ψυγειο. Στην 3 σκαλα προφανως και γινεται αντιληπτο χωρις ομως να ενοχλει. Καθως και η εξω η μοναδα δεν την εχω καταλαβει. Το μονο που μενει ειναι να το δω στα κρυα. Στην περιοχη μου πεφτει πολυ η θερμοκρασια, ηδη στις 6 το πρωι πεσαμε στους 12 13 βαθμους. Πολλοι γνωστοι μου ειπαν οτι θα κοβει και δεν θα μπορεσω να κανω δουλεια. Βεβαια ολοι αυτοι ειναι με inventor.

Επεξ/σία από kaklikos
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, chemkyr είπε

Δηλαδή 18άρι σε δωμάτιο? Χμμμμμ.....

Δεν είπα αυτό φυσικά. Αναφέρομαι σε χώρους >25τμ. Σε πολλά υπνοδωμάτια ακόμα και τα 9άρια είναι ήδη υπερδιαστασιολογημένα.

Το Edge εκεί που το έχω βάλει έχει την διπλή συρόμενη μεσόπορτα ανοιχτή και ψύχει/θερμαίνει χώρο 32τμ έως 95τμ

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
2 minutes ago, Pan_K said:

Δεν είπα αυτό φυσικά. Αναφέρομαι σε χώρους >25τμ. Το Edge συνήθως έχει την διπλή συρόμενη μεσόπορτα ανοιχτή και ψύχει/θερμαίνει χώρο 32τμ, max 95τμ

Αυτό ακριβώς είναι η περίπτωση που με ενδιαφέρει, αφού σκέφτομαι να καλύψω χώρο περίπου 35 τμ με 12άρι. Το 18άρι που είχα μου φαίνεται ότι ήταν πολύ μεγάλο. Τώρα μου ανατρέπεις τα σχέδια....../σ

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, chemkyr είπε

Αυτό ακριβώς είναι η περίπτωση που με ενδιαφέρει, αφού σκέφτομαι να καλύψω χώρο περίπου 35 τμ με 12άρι. Το 18άρι που είχα μου φαίνεται ότι ήταν πολύ μεγάλο. Τώρα μου ανατρέπεις τα σχέδια....../σ

Μην σε πάρω στο λαιμό μου. Να δούμε τι θα πουν και οι άλλοι. Εγώ μέχρι πρότινος ήμουν οπαδός της υποδιαστασιολόγησης για τους λόγους που έχω προαναφέρει: λιγότερο πιθανά τα on/off και πιο στρωτή λειτουργία, λιγότερο πιθανά τα κρύα ρεύματα στην θέρμανση, πιθανώς καλύτερη αφύγρανση μιας και η μονάδα δουλεύει σε αυξημένα watt. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Μην σε πάρω στο λαιμό μου. Να δούμε τι θα πουν και οι άλλοι. Εγώ μέχρι πρότινος ήμουν οπαδός της υποδιαστασιολόγησης για τους λόγους που έχω προαναφέρει: λιγότερο πιθανά τα on/off και πιο στρωτή λειτουργία, λιγότερο πιθανά τα κρύα ρεύματα στην θέρμανση, πιθανώς καλύτερη αφύγρανση μιας και η μονάδα δουλεύει σε αυξημένα watt. 

Θα συμφωνήσω με τα υπέρ της υποδιαστασιολογησης αλλά νομίζω στα περισσότερα σπίτια υπάρχει υπερδιαστασιολογηση. Όταν με καύσωνα 40 βαθμούς ενα κλιματιστικό 12αρι δεν χρειάστηκε να ανέβει πότε πάνω από 300W κατανάλωση για να διατηρεί θερμοκρασία έστω 27 βαθμών σε χώρο 35τμ (δηλαδή το 1/4 της ονομαστικής του ισχύος) ε αυτό εγώ το λέω υπερδιαστασιολογηση.

Είμαστε των υπερβολών.

Έτσι κι αλλιώς τα νέα κλιματιστικά είναι φτιαγμένα πιο πολύ για να δουλεύουν 24/7 , κι όχι όπως τα παλιά on-off,  ή μηδέν ή τέρμα γκάζια...

• Like 2
Δημοσ.
21 ώρες πριν, liakjim είπε

Το Heavy είναι για πιο κρύα κλίματα τύπου Ιωάννινα, δεν το χρειάζεσαι, το aseg θα έχει μάλλον τη μεγαλύτερη οικονομία σε ψύξη και σε θέρμανση αλλά πιθανώς στην περιοχή σου να υποφέρει στη θέρμανση σε κρύες ημέρες (αν και εξαρτάται και από την υγρασία που έχει η περιοχή σου, μπορεί να έχει από σοβαρό θέμα με την παγοποίηση μέχρι φυσιολογικά πράγματα) , το perfera είναι μια χαρά, δεν χάνει αλλά ούτε κερδίζει κάπου, σε επιδόσεις θα πρέπει να είναι πολύ κοντά στο edge αλλά θα πρέπει να το βρεις σε καλή τιμή και θα πρέπει να δεις και την επέκταση εγγύησης με έξτρα κόστος, οπότε νομίζω ότι το edge είναι το πιο ασφαλές/ουδέτερο/καλό overall. Θα μπορούσες να πας στο aseg και όταν έπεφταν οι θερμοκρασίες και αν είχε θέμα με παγοποίηση να έβαζες λέβητα . Από άποψη homeassistant, το aseg έχει καλό support αλλά θα θέλεις +100€ για το wifi dongle. Για τα υπόλοιπα προσωπικά δεν ξέρω, θα πρέπει να σου πουν (αν και νομίζω ότι όλα έχουν κάποιο integration). 

Οποτε κοιτάω για Toshiba Edge 24αρι απο Σεπτεμβρη, εχει full υγρασία η Σταμάτα και κρυάκι αν και όπως είπες δεν θα κόψω το πετρέλαιο, και η τελευταίες μέρες δείξανε οτι χρειάζεται επιτακτικά και ψύξη ο χώρος το καλοκαίρι.
Έχετε καμιά πρόταση για κατάστημα εμπιστοσύνης με καλό συνεργείο?

Thanx!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...