cmaniac Δημοσ. Κυριακή στις 02:07 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:07 πμ 7 λεπτά πριν, fsbmaniac είπε Οσο πιο κοντά μπορώ πριν ισως εβαλα κάτι λάθος έιμαι και 22 ωρες άυπνος σήμερα... ! Θερμικές Απώλειες 3152.79Watt 2711.40KCal/h 210.19Watt/m2 180.76KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή:Θεσσαλονίκη - Κλιματική ζώνη Γ Υψόμετρο Περιοχής:Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία:22 ℃ Έτος Kατασκευής:1999 Εμβαδό Κατοικίας:15 m2 Ύψος Ορόφου:2.9 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:Σε περιοχή με αραιή δόμηση Μόνωση Τοίχων:Πλημμελής Μόνωση Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Νότια Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Δυτική Πλευρά σε επαφή με:Mη θερμαινόμενο χώρο Δάπεδο σε επαφή με:Άλλη κατοικία Μόνωση Δαπέδου:Πλημελής - 3εκ. Οροφή σε επαφή με:Πλάκα κάτω από στέγη Μόνωση Οροφής:Πλημελής - 3εκ. Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:1 Παράθυρα:1 Τύπος Κουφωμάτων:Συνθετικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών:Ενεργειακά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:5% Οκ η απάντηση αυτή είναι κοντά 1kW κάτω από το αρχικό. Τελείως άλλα δεδομένα. Παρόλο που είναι λίγο ψηλοτάβανο, η μόνωση οροφής πρέπει να είναι 5cm equivalent με αυτά που μας λες. Δηλαδή να πέφτουν οι απώλειες κοντά στα 2.8-3kW. Ένα δυνατό 12ρι "το χει" σε όλο το εύρος χωρίς συμπληρώματα από άλλες πηγές. Πχ, το δικό μου: Τώρα, για το short cycling, πολλά 9-12ρια είναι το ίδιο hardware, με τα 9ρια να είναι απλά capped. Δες τα min kW/BTU απόδοσης των μηχανημάτων που κοιτάς για να πάρεις μια εικόνα.
fsbmaniac Δημοσ. Κυριακή στις 02:24 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:24 πμ 9 λεπτά πριν, cmaniac είπε Οκ η απάντηση αυτή είναι κοντά 1kW κάτω από το αρχικό. Τελείως άλλα δεδομένα. Παρόλο που είναι λίγο ψηλοτάβανο, η μόνωση οροφής πρέπει να είναι 5cm equivalent με αυτά που μας λες. Δηλαδή να πέφτουν οι απώλειες κοντά στα 2.8-3kW. Ένα δυνατό 12ρι "το χει" σε όλο το εύρος χωρίς συμπληρώματα από άλλες πηγές. Πχ, το δικό μου: Τώρα, για το short cycling, πολλά 9-12ρια είναι το ίδιο hardware, με τα 9ρια να είναι απλά capped. Δες τα min kW/BTU απόδοσης των μηχανημάτων που κοιτάς για να πάρεις μια εικόνα. Σαν καλύτερη επιλογή έχω βάλει αυτό https://auxsolutions.gr/shop/ac-units/ac-residential/c-series-a/c-series-a-12k/ πως το βλέπεις ;
cmaniac Δημοσ. Κυριακή στις 02:31 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:31 πμ (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, fsbmaniac είπε Σαν καλύτερη επιλογή έχω βάλει αυτό https://auxsolutions.gr/shop/ac-units/ac-residential/c-series-a/c-series-a-12k/ πως το βλέπεις ; Λέω να πας στην Κλιμαμηχανική (ή όποιον άλλον σου αρέσει περισσότερο) και να κάνεις μια ερώτηση για το πόσο κάνουν δυο 12ρια Daikin Sensira της καινούργιας σειράς μαζί με την εγκατάσταση. Θα σε υποστηρίξουν κιόλας σε περίπτωση που έχεις θέμα. Η daikin δεν εγκατέλειψε ποτέ κανέναν και το forum εδώ το ξέρει καλά αυτό. Το ίδιο έπραξε και γνωστός μου που ασχολείται με HORECA κοντά στα Μουδανιά, μιας και υποψιάζομαι ότι κι εσύ για τέτοιο το θες. Επεξ/σία Κυριακή στις 02:33 πμ από cmaniac 2
liakinen Δημοσ. Κυριακή στις 04:07 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:07 πμ Το Sensira τον Ιούλιο στους καύσωνες έβγαζε νερό αρκετό και η υγρασία στον χώρο μετρημένη με δύο Xiaomi στην ίδια θέση έφτανε Max στα 42 - 43. Μετά δεν το χρησιμοποιήσαμε καθόλου. Τώρα δύο μέρες που το βάλαμε και δουλεύει στο ρελαντί (εύκολες συνθήκες εξωτερικές) βλέπω ότι νερό βγάζει ελάχιστο και η υγρασία στον χώρο φτάνει 49 - 52. Δεν λέω ότι η ατμόσφαιρα δεν είναι καλή αλλά από τι ακριβώς εξαρτάται το νερό που βγάζει; Εξωτερική υγρασία είναι χαμηλή (κάπου στο 30 παίζει). Ζήτηση 27 (μας δίνει 26 στον χώρο).
liakjim Δημοσ. Κυριακή στις 08:42 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:42 πμ (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, liakinen είπε Το Sensira τον Ιούλιο στους καύσωνες έβγαζε νερό αρκετό και η υγρασία στον χώρο μετρημένη με δύο Xiaomi στην ίδια θέση έφτανε Max στα 42 - 43. Μετά δεν το χρησιμοποιήσαμε καθόλου. Τώρα δύο μέρες που το βάλαμε και δουλεύει στο ρελαντί (εύκολες συνθήκες εξωτερικές) βλέπω ότι νερό βγάζει ελάχιστο και η υγρασία στον χώρο φτάνει 49 - 52. Δεν λέω ότι η ατμόσφαιρα δεν είναι καλή αλλά από τι ακριβώς εξαρτάται το νερό που βγάζει; Εξωτερική υγρασία είναι χαμηλή (κάπου στο 30 παίζει). Ζήτηση 27 (μας δίνει 26 στον χώρο). Παίζει σε πιο χαμηλά watts, δεν κρυώνει το στοιχείο πολύ ώστε να πέσει κάτω από το σημείο δρόσου του χώρου σου, δεν κάνει αφύγρανση. Είτε θα βάλεις τη πιο χαμηλή ταχύτητα ανεμιστήρα, είτε θα το βάλεις αφύγρανση, ή αν είναι οκ το αφήνετε έτσι. 11 ώρες πριν, 1600 είπε https://www.elith.gr/calc/stresults.php Θερμικές Απώλειες 2860.06Watt 2459.65KCal/h 105.93Watt/m2 91.10KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή: Μαγνησία - Κλιματική ζώνη Β Υψόμετρο Περιοχής: Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία: 20 ℃ Έτος Kατασκευής: 1955 Εμβαδό Κατοικίας: 27 m2 Ύψος Ορόφου: 2.5 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης: Σε πόλη με κτήρια γύρω γύρω Μόνωση Τοίχων: Καλή Μόνωση Βόρεια Πλευρά σε επαφή με: Aέρα Νότια Πλευρά σε επαφή με: Aέρα Ανατολική Πλευρά σε επαφή με: Aέρα Δυτική Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Δάπεδο σε επαφή με: Έδαφος Μόνωση Δαπέδου: Καλή μόνωση - 5εκ. Οροφή σε επαφή με: Στέγη Μόνωση Οροφής: Καλή μόνωση - 5εκ. Πόρτες - Μπαλκονόπορτες: 2 Παράθυρα: 3 Τύπος Κουφωμάτων: Μεταλλικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών: Διπλά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών: 5% Προσωπικά δεν θα έβαζα κανένα από τα 2 μοντέλα που κοιτάς. Το fujitsu είναι entry level μοντέλο με χαμηλούς δείκτες απόδοσης, ενώ το mitsubishi έχει χαμηλή εγγύηση 3 ετών και επίσης μέτριους δείκτες απόδοσης. Σε fujitsu θα πρέπει να πας στο aseh12kmcg ή άντε στο aseh12knca (αν τα βρίσκεις σε παρόμοια χρήματα, το kmcg είναι σαφώς ανώτερο) ενώ σε άλλο επώνυμο, στο νέο yukai+ . Αμφότερα 7 χρόνια εγγύηση με το fujitsu να απαιτεί συντήρηση από ψυκτικό του δικτύου τους. Εναλλακτικά το atxc35e αλλά εκεί θα πρέπει να πας σε επέκταση εγγύησης στα 10 έτη μέσω της daikin με 99€ . 6 ώρες πριν, fsbmaniac είπε Σαν καλύτερη επιλογή έχω βάλει αυτό https://auxsolutions.gr/shop/ac-units/ac-residential/c-series-a/c-series-a-12k/ πως το βλέπεις ; Ζητάς και θέρμανση, οπότε απορρίπτουμε όλα τα κινέζικα. Οι επιλογές σου είναι : aseh12kmcg yukai+ atxc35e To fujitsu το πιο αποδοτικό, από κοντά (ένα ή δύο τσικ πιο κάτω) τα daikin και toshiba. Το daikin έχει πιο μικρή εγγύηση. Επεξ/σία Κυριακή στις 09:06 πμ από liakjim 1 2
fsbmaniac Δημοσ. Κυριακή στις 10:33 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:33 πμ 1 ώρα πριν, liakjim είπε Παίζει σε πιο χαμηλά watts, δεν κρυώνει το στοιχείο πολύ ώστε να πέσει κάτω από το σημείο δρόσου του χώρου σου, δεν κάνει αφύγρανση. Είτε θα βάλεις τη πιο χαμηλή ταχύτητα ανεμιστήρα, είτε θα το βάλεις αφύγρανση, ή αν είναι οκ το αφήνετε έτσι. Προσωπικά δεν θα έβαζα κανένα από τα 2 μοντέλα που κοιτάς. Το fujitsu είναι entry level μοντέλο με χαμηλούς δείκτες απόδοσης, ενώ το mitsubishi έχει χαμηλή εγγύηση 3 ετών και επίσης μέτριους δείκτες απόδοσης. Σε fujitsu θα πρέπει να πας στο aseh12kmcg ή άντε στο aseh12knca (αν τα βρίσκεις σε παρόμοια χρήματα, το kmcg είναι σαφώς ανώτερο) ενώ σε άλλο επώνυμο, στο νέο yukai+ . Αμφότερα 7 χρόνια εγγύηση με το fujitsu να απαιτεί συντήρηση από ψυκτικό του δικτύου τους. Εναλλακτικά το atxc35e αλλά εκεί θα πρέπει να πας σε επέκταση εγγύησης στα 10 έτη μέσω της daikin με 99€ . Ζητάς και θέρμανση, οπότε απορρίπτουμε όλα τα κινέζικα. Οι επιλογές σου είναι : aseh12kmcg yukai+ atxc35e To fujitsu το πιο αποδοτικό, από κοντά (ένα ή δύο τσικ πιο κάτω) τα daikin και toshiba. Το daikin έχει πιο μικρή εγγύηση. Γιατί απορίπτεις όλα τα κινέζικα ; Δεν ρωτάω με εριστικό υφος, κινέζικο έχω και τώρα και η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική χειμώνα καλοκαίρι και βαση eurovent αλλά και κριτικών τα νεότερα μποντέλα της aux είναι καλά μηχανήματα. Ψυκτικός μου το πρότεινε τότε απο την εργασία μου, δεν διαφωνω οτι ο ιάπωνας ειναι καλύτερος αλλά πάμε στα 770 με εγκατάσταση για κάθε δωμάτιο...δηλαδή στα 1600 ευρώ. Δεν το παίζω έξυπνος απλά αναρωτιέμαι αν θα έχουν τόση μεγάλη διαφορά στην αποδοση που να αξίζει το παραπάνω. Το σπίτι θα το κατοικήσω εγω, φευγουμε απο ενοικιο και πάμε σε "χωριο" εκτός θεσσαλονίκης. Το άλλο που δεν μπορώ να χονέψω είναι οτι έχω τοσο μεγάλες απώλειες...που "οριακα το 12άρι" θα παίζει...και ο μεγαλύτερος φοβος ειναι να πέσω πάνω σε short cycling αν και για λίγα btu πάνω δεν νομίζω να μην έχει προβλεφθεί αλγοριθμικά. Πάντως οπου πηγα για ερωτησεις με ρωτούσαν τετραγωνικα και αν εχω ενεργειακα κουφώματα δεν το πήγαν βαθιά το θέμα. Σαν να μπερδέυτηκα καόμη περισότερρο
liakjim Δημοσ. Κυριακή στις 10:50 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:50 πμ (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, fsbmaniac είπε Γιατί απορίπτεις όλα τα κινέζικα ; Δεν ρωτάω με εριστικό υφος, κινέζικο έχω και τώρα και η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική χειμώνα καλοκαίρι και βαση eurovent αλλά και κριτικών τα νεότερα μποντέλα της aux είναι καλά μηχανήματα. Ψυκτικός μου το πρότεινε τότε απο την εργασία μου, δεν διαφωνω οτι ο ιάπωνας ειναι καλύτερος αλλά πάμε στα 770 με εγκατάσταση για κάθε δωμάτιο...δηλαδή στα 1600 ευρώ. Δεν το παίζω έξυπνος απλά αναρωτιέμαι αν θα έχουν τόση μεγάλη διαφορά στην αποδοση που να αξίζει το παραπάνω. Το σπίτι θα το κατοικήσω εγω, φευγουμε απο ενοικιο και πάμε σε "χωριο" εκτός θεσσαλονίκης. Το άλλο που δεν μπορώ να χονέψω είναι οτι έχω τοσο μεγάλες απώλειες...που "οριακα το 12άρι" θα παίζει...και ο μεγαλύτερος φοβος ειναι να πέσω πάνω σε short cycling αν και για λίγα btu πάνω δεν νομίζω να μην έχει προβλεφθεί αλγοριθμικά. Πάντως οπου πηγα για ερωτησεις με ρωτούσαν τετραγωνικα και αν εχω ενεργειακα κουφώματα δεν το πήγαν βαθιά το θέμα. Σαν να μπερδέυτηκα καόμη περισότερρο Είμαστε αισίως στο part 4. Από μερικές χιλιάδες σελίδες το καθένα. Έχουμε δει εκατοντάδες διαγράμματα, έχουμε διαβάσει εκατοντάδες κείμενα κατόχων, έχουμε κάνει δεκάδες μετρήσεις. Η πραγματικότητα είναι απλή. Όλα τα κλιματιστικά θα την κάνουν τη δουλειά τους. Είτε κινέζικα είτε όχι. Αλλά είναι δεδομένο ότι όλα τα κινέζικα είναι πίσω από τα επώνυμα στο κομμάτι της απόδοσης και της συμπεριφοράς. Και το eurovent δεν λέει τίποτα. Υπάρχουν τρόποι να πιάνουν τα νούμερα αλλά στην πράξη στα σπίτια μας αποδίδουν αρκετά λιγότερο. Έχουμε δει ακόμη και 40% μικρότερη απόδοση/οικονομία παρόλο που τα νούμερα τους (seer/scop) είναι υψηλά. Η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και ο υποψήφιος πελάτης θα πρέπει να αποφασίσει με κριτήρια τη τσέπη του και αυτά που ζητάει . Επίσης εδώ δεν είμαστε παντογνώστες ούτε μπορούμε να σου πούμε αν τελικά θα έχεις απόσβεση αγοράζοντας ένα επώνυμο. Με πιθανότητες παίζουμε. Οπότε λέμε ότι κατά πάσα πιθανότητα, ένα ανώτερο/επώνυμο κλιματιστικό θα σου προσφέρει μακροπρόθεσμα οικονομία στη τσέπη και καλή συμπεριφορά στον χώρο σου (απουσία τριγμών, καλή διατήρηση θερμοκρασίας χωρίς αυξομειώσεις, χαμηλός θόρυβος κλτ) . Και μάλιστα δεν είναι όλα τα επώνυμα ίδια, αλλά μέσα από όλο αυτό το feedback που έχουμε, κάποια μοντέλα ξεχωρίζουν. Και προς τα εκεί κατευθύνουμε κάθε φορά το μέλος που ψάχνεται. Επεξ/σία Κυριακή στις 10:50 πμ από liakjim 5
chemkyr Δημοσ. Κυριακή στις 11:10 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:10 πμ καλημέρα! παρατηρώ στο grafana ότι ακόμη και τα ακριβά γιαπωνέζικα (daiseikai, perfera, edge) έκαναν πολλά ονοφ σήμερα. Είναι άραγε οι συνθήκες ιδιαίτερες? Οι κάτοχοι ίσως μας διαφωτίσουν περισσότερο....
fsbmaniac Δημοσ. Κυριακή στις 11:18 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:18 πμ 1 λεπτό πριν, liakjim είπε Είμαστε αισίως στο part 4. Από μερικές χιλιάδες σελίδες το καθένα. Έχουμε δει εκατοντάδες διαγράμματα, έχουμε διαβάσει εκατοντάδες κείμενα κατόχων, έχουμε κάνει δεκάδες μετρήσεις. Η πραγματικότητα είναι απλή. Όλα τα κλιματιστικά θα την κάνουν τη δουλειά τους. Είτε κινέζικα είτε όχι. Αλλά είναι δεδομένα ότι όλα τα κινέζικα είναι πίσω από τα επώνυμα στο κομμάτι της απόδοσης και της συμπεριφοράς. Και το eurovent δεν λέει τίποτα. Υπάρχουν τρόποι να πιάνουν τα νούμερα αλλά στην πράξη στα σπίτια μας αποδίδουν αρκετά λιγότερο. Έχουμε δει ακόμη και 40% μικρότερη απόδοση/οικονομία παρόλο που τα νούμερα τους (seer/scop) είναι υψηλά. Η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και ο υποψήφιος πελάτης θα πρέπει να αποφασίσει με κριτήρια τη τσέπη του και αυτά που ζητάει . Επίσης εδώ δεν είμαστε παντογνώστες ούτε μπορούμε να σου πούμε αν τελικά θα έχεις απόσβεση αγοράζοντας ένα επώνυμο. Με πιθανότητες παίζουμε. Οπότε λέμε ότι κατά πάσα πιθανότητα, ένα ανώτερο/επώνυμο κλιματιστικό θα σου προσφέρει μακροπρόθεσμα οικονομία στη τσέπη και καλή συμπεριφορά στον χώρο σου (απουσία τριγμών, καλή διατήρηση θερμοκρασίας χωρίς αυξομειώσεις, χαμηλός θόρυβος κλτ) . Και μάλιστα δεν είναι όλα τα επώνυμα ίδια, αλλά μέσα από όλο αυτό το feedback που έχουμε, κάποια μοντέλα ξεχωρίζουν. Και προς τα εκεί κατευθύνουμε κάθε φορά το μέλος που ψάχνεται. Κατανοητό όπως το λές και γνωρίζω/εχω διαβάσει αρκετές σελίδες. Πήρα σβάρνα τα btu calculators και το chat gpt το μάξ ανάγκης σε btu μου βγαίνει γύρω στα 7.400 και σε 2 εταιρίες που πουλάνε καλά επώνυμα αυτά με είπαν να χρησιμοποιήσω τα calc...
cmaniac Δημοσ. Κυριακή στις 11:18 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:18 πμ 4 λεπτά πριν, chemkyr είπε daiseikai Αυτό ειδικά είναι μια κατηγορία μόνο του. Έχει γίνει υπερδιαστασιολογηση που τελικά πήγε πολύ λάθος, γιατί το 13ρι Daiseikai έχει συμπιεστή τέρας και δεν πέφτει κάτω απο 180W, ή έως 150W υπο συνθήκες. Ψάχνουμε με τον lofarek κάποιον συνδυασμό λειτουργιών μπας και το κρατήσουμε ανοιχτό αλλά μέχρις στιγμής τα πράγματα δεν είναι αισιόδοξα.
chemkyr Δημοσ. Κυριακή στις 11:22 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:22 πμ 1 minute ago, cmaniac said: Αυτό ειδικά είναι μια κατηγορία μόνο του. Έχει γίνει υπερδιαστασιολογηση που τελικά πήγε πολύ λάθος, γιατί το 13ρι Daiseikai έχει συμπιεστή τέρας και δεν πέφτει κάτω απο 180W, ή έως 150W υπο συνθήκες. Ψάχνουμε με τον lofarek κάποιον συνδυασμό λειτουργιών μπας και το κρατήσουμε ανοιχτό αλλά μέχρις στιγμής τα πράγματα δεν είναι αισιόδοξα. Ω, κρίμα....δεν μπορεί να το βάλει σε κάποιον άλλο μεγαλύτερο χώρο του σπιτιού του? Ένα καθιστικό πχ, έτσι για να δουλέψει το μηχάνημα ιδανικά (ξέρω ότι μάλλον τώρα κάτι θα τον τρώει μέσα του με την επιλογή.....)
cmaniac Δημοσ. Κυριακή στις 11:26 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:26 πμ (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, fsbmaniac είπε 7.400 Για να σου βγάλει κάποιος απώλειες πρέπει να ξέρει το χειρότερο σενάριο. Το μόνο calculator που ξέρω να λαμβάνει υπόψη το ΔΤ, με γεωγραφικό προσδιορισμό βάσει κανονισμού είναι της Ελιθ. Και το δικό μου σπίτι εάν έξω έχει 23 και εγω ζητάω 25, 1000BTU ζητάει (τυχαίο παράδειγμα). Να ψαξω να βρω κλιματιστικό που αποδίδει 1000BTU στους 23; Θα με καλύψει αυτο όταν εχει έξω -5, μαζί με αποψυξεις; Όχι. Υπόψη τα ονομαστικά BTU των κλιματιστικών στη θέρμανση αποδίδονται στην θερμοκρασια των 7 βαθμών. Από εκει και κάτω οι απώλειες του σπιτιού αυξάνονται αλλα η απόδοση των μηχανημάτων μειώνεται δραστικά λόγω defrost. 22 λεπτά πριν, chemkyr είπε Ω, κρίμα....δεν μπορεί να το βάλει σε κάποιον άλλο μεγαλύτερο χώρο του σπιτιού του? Ένα καθιστικό πχ, έτσι για να δουλέψει το μηχάνημα ιδανικά (ξέρω ότι μάλλον τώρα κάτι θα τον τρώει μέσα του με την επιλογή.....) Η αλήθεια είναι ότι πέρσι που το έβαλε και ξεκίνησε να αναφέρει ον οφ ήταν μια κακή έκπληξη για όλους μας, μιας και να βάλεις 12ρι εκεί που θα έβαζες ενα 9ρι, δεν είναι συνήθως κάτι τραγικό. Μετά, ψάχνοντας στα engineering manuals είδαμε την αιτία. Το μηχάνημα έχει διροτορο συμπιεστή 15 κυβικων, την ώρα που το ZR63 των 6.3kW έχει διροτορο συμπιεστή 13 κυβικών. Το δικό μου MHI Diamond ZSX (12ρι), αλλα και το 10ρι Daiseikai έχουν διροτορους συμπιεστές 11 κυβικών, που είναι μάλλον καλό ταβάνι για την κατηγορία. Αν είχε πάρει το 10k BTU θα ήταν σε άλλη θέση αυτή τη στιγμή. Το gap στο lineup της Toshiba είναι τεράστιο. Ενδεικτικά, το "καλό" MEL LN 12ρι έχει 9.2 κυβικά διροτορο συμπιεστή. Το δικό μου κρατάει γερά ακόμα πάντως, χωρίς on off, αν και οι αυτοματισμοί στο HA καραδοκούν για να το μαζέψουν αν χρειαστεί. Επεξ/σία Κυριακή στις 11:46 πμ από cmaniac
kostasmor Δημοσ. Κυριακή στις 12:32 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:32 μμ Καλησπέρα και από εμένα μετά από 2 χρόνια απουσίας. Εχει προκύψει ένα θέμα με το Toshiba edge 18 που έχω στο σαλόνι. Παρατήρησα πως το πίσω μέρος της περσίδας που κατευθύνει τον αέρα πάνω κάτω, βρίσκει στις εσωτερικές περσίδες που κατευθύνουν τον αέρα δεξιά αριστερά και προκαλεί θόρυβο όταν βάλω την περσιδα να κινείται. Δυστηχως δεν υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης της απόστασης. Εχει τύχει σε κάποιον άλλο; Δεν μπορώ να καταλάβω πως δημιουργήθηκε αυτό το θέμα μιας και οι θέση που κουμπώνει η περσιδα είναι fixed
mdkamael Δημοσ. Κυριακή στις 01:33 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:33 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kostasmor είπε Καλησπέρα και από εμένα μετά από 2 χρόνια απουσίας. Εχει προκύψει ένα θέμα με το Toshiba edge 18 που έχω στο σαλόνι. Παρατήρησα πως το πίσω μέρος της περσίδας που κατευθύνει τον αέρα πάνω κάτω, βρίσκει στις εσωτερικές περσίδες που κατευθύνουν τον αέρα δεξιά αριστερά και προκαλεί θόρυβο όταν βάλω την περσιδα να κινείται. Δυστηχως δεν υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης της απόστασης. Εχει τύχει σε κάποιον άλλο; Δεν μπορώ να καταλάβω πως δημιουργήθηκε αυτό το θέμα μιας και οι θέση που κουμπώνει η περσιδα είναι fixed Ειμαστε σιγουροι οτι δεν βγηκε απο τη θεση του κανενα fin-ακι ή κουμπωμα και βρισκει?! Ισως στα πλαισια προσφατου καθαρισμου με αποσυναρμολογηση πλαστικων?! Επεξ/σία Κυριακή στις 01:45 μμ από mdkamael
kostasmor Δημοσ. Κυριακή στις 02:08 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:08 μμ 28 λεπτά πριν, mdkamael είπε Ειμαστε σιγουροι οτι δεν βγηκε απο τη θεση του κανενα fin-ακι ή κουμπωμα και βρισκει?! Ισως στα πλαισια προσφατου καθαρισμου με αποσυναρμολογηση πλαστικων?! Το σκέφτηκα κι εγώ γιατί όντως έγινε ετήσια συντήρηση. Αφαιρέθηκε το καπάκι και φυσικά η περσιδα. Το θέμα είναι ότι δεν γίνεται να τοποθετηθούν λάθος. Είναι fixed οι θέσεις που μπαίνει η περσιδα. Δεν ξέρω όμως αν το είχε και πριν από την συντήρηση γιατί χειμώνα καλοκαίρι η περσιδα είναι ακίνητη σε συγκεκριμένη θέση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα