cmaniac Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 1 ώρα πριν, fsbmaniac είπε 2 σαλόνια μεγαλο και μικρό Παίζει να το σπάσεις και να βάλεις δύο μηχανήματα; Επίσης μου φαίνονται πολλές οι απώλειες για τόση μόνωση. 1 ώρα πριν, MARIOSNURSE είπε 2024 2021 Global market share analysis of HVAC industry | deallab
Grim Ripper Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες Έχετε στο νου σας πάντως ότι ένα μεγάλο μέρος στις λίστες αυτές λογικά είναι για μεγάλες επαγγελματικές εγκαταστάσεις. Εμείς στο εργοστάσιο που δουλεύω κυρίως με Daikin είμαστε και σαν split (σε τυχόν γραφεία) αλλά και στους χώρους παραγωγής που είναι ολόκληρα συστήματα.
fsbmaniac Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 5 λεπτά πριν, cmaniac είπε Παίζει να το σπάσεις και να βάλεις δύο μηχανήματα; Επίσης μου φαίνονται πολλές οι απώλειες για τόση μόνωση. 2021 Global market share analysis of HVAC industry | deallab Το μοντέλο του ελίθ τα βγαζει έτσι, και εγω αυτό πιστέυω και το έχω αναφέρει και άλλη φορά. Ο χώρος βέβαια εχει μια ιδιαιτερότητα, σε κάποια σημεία ειναι ψηλοτάβανο (4μ) και εχει περιμετρικά παραθυρα στο χειλος που εφαπτεται με την πλάκα πάνω για να μπαίνει φως...οπότε καποια κυβικα αέρα παραπάνω και όχι λίγα γιαυτο είχαν βαλει και 24αρι Αν βάλω 2 μαζι με της κουζίνας που ήδη αγοράστηκε ενα 12άρι και τα 3 *9kbtu των υπνοδωματίων θα πρέπει να πληρώσω 5 εγκαταστάσεις ! Και εδώ έρχεται η ερώτηση... για να ισχύει η εγγύηση μπορεί να μου κοψει πχ μία απόδειξη και δελτίο καλής εκτέλεσης εργασιών παρά το οτι πχ θα βάλει 4 ίδιας μάρκας μοντέλο κλιματιστικές μονάδες ; Και αν τυχει κάτι απλά να χρησιμοποιήσω αυτην την απόδειξη για την εγγυηση ;
liakjim Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, fsbmaniac είπε Το μοντέλο του ελίθ τα βγαζει έτσι, και εγω αυτό πιστέυω και το έχω αναφέρει και άλλη φορά. Ο χώρος βέβαια εχει μια ιδιαιτερότητα, σε κάποια σημεία ειναι ψηλοτάβανο (4μ) και εχει περιμετρικά παραθυρα στο χειλος που εφαπτεται με την πλάκα πάνω για να μπαίνει φως...οπότε καποια κυβικα αέρα παραπάνω και όχι λίγα γιαυτο είχαν βαλει και 24αρι Αν βάλω 2 μαζι με της κουζίνας που ήδη αγοράστηκε ενα 12άρι και τα 3 *9kbtu των υπνοδωματίων θα πρέπει να πληρώσω 5 εγκαταστάσεις ! Και εδώ έρχεται η ερώτηση... για να ισχύει η εγγύηση μπορεί να μου κοψει πχ μία απόδειξη και δελτίο καλής εκτέλεσης εργασιών παρά το οτι πχ θα βάλει 4 ίδιας μάρκας μοντέλο κλιματιστικές μονάδες ; Και αν τυχει κάτι απλά να χρησιμοποιήσω αυτην την απόδειξη για την εγγυηση ; Μπορείς να κάνεις μια πρόχειρη κάτοψη του σπιτιού; Επεξ/σία πριν από 13 ώρες από liakjim
liakjim Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δύο άκρως ενδιαφέρουσες προσθήκες στο public grafana (σύνδεσμος στην υπογραφή μου) Ένα Aux C Series ASW-H24F4A4/CAR3DI-C8 καθώς και ένα multi Inventor U6RSL(3)-27 το οποίο εξυπηρετεί 3 μονάδες Inventor Aria AR5VI-09W του φίλου @rkb (μέσω sonoff pow elite pow r3) 6
fsbmaniac Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, liakjim είπε Μπορείς να κάνεις μια πρόχειρη κάτοψη του σπιτιού; 45 λεπτά πριν, liakjim είπε Δύο άκρως ενδιαφέρουσες προσθήκες στο public grafana (σύνδεσμος στην υπογραφή μου) Ένα Aux C Series ASW-H24F4A4/CAR3DI-C8 καθώς και ένα multi Inventor U6RSL(3)-27 το οποίο εξυπηρετεί 3 μονάδες Inventor Aria AR5VI-09W του φίλου @rkb (μέσω sonoff pow elite pow r3) Θα ήθελα να σχολιάσεις όταν έχεις στοιχεία κατανάλωσης απο το aux το συγκεκριμένο... Επεξ/σία πριν από 11 ώρες από fsbmaniac
liakjim Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 9 λεπτά πριν, fsbmaniac είπε Θα ήθελα να σχολιάσεις όταν έχεις στοιχεία κατανάλωσης από το aux το συγκεκριμένο... Οκ, άρα με τις πόρτες ανοιχτές, οι χώροι γίνονται ενιαίοι; Οι πόρτες είναι μεγάλες σε έκταση έτσι; Και φτάνουν ταβάνι; Και το ταβάνι είναι κεκλιμένο, με 3μ από την πάνω μεριά και 4 μεριά στην κάτω, σωστά; Όσο για το aux , μην το κοιτάς. Θέλεις και θέρμανση οπότε οι Κινέζοι στην απέξω.
fsbmaniac Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες Μόλις τώρα, liakjim είπε Οκ, άρα με τις πόρτες ανοιχτές, οι χώροι γίνονται ενιαίοι; Οι πόρτες είναι μεγάλες σε έκταση έτσι; Και φτάνουν ταβάνι; Και το ταβάνι είναι κεκλιμένο, με 3μ από την πάνω μεριά και 4 μεριά στην κάτω, σωστά; Όσο για το aux , μην το κοιτάς. Θέλεις και θέρμανση οπότε οι Κινέζοι στην απέξω. Στην κουζίνα εχει ήδη αγοραστεί να μπεί ένα 12άρι, η κουζίνα έχει μονιμα ανοιχτη επαφή με το μικρο σαλόνι, το ταβανι δεν ειναι κεκλιμενο ειναι πλάκα, ειναι περιεργο σχεδιο οντως αλλα οκ. Ναι το μικρο σαλονι με το μεγάλο εχουν ενδιαμεσα τοιχο διπλο μαλιστα και συρομενες βαριες πορτες με διπλο τζαμι. Το panasonic σε γιορτες με κοσμο τα εβγαζε πέρα παντως βεβαια το είχαν στους 20 και εκαιγε ηδη 4-5 ωρες πριν μαζευτουν ... και δροσιζε και την κουζινα και το χολ. Οπότε με ενα 12Αρι στην κουζίνα και ενα 21 για τον κυριο χωρο χρησης (μεγάλο σαλόνι) νομίζω οτι θα υπάρχει και αποδοση και τρελή οικονομία σε σχεση με πρίν... για ζητουμενη 26 και χειμώνα ενα 20-21 , στα επόμενα χρόνια θα γίνει ενεργειακή αναβάθμιση πάντως με κάποιες παρεμβάσεις, εχει προβλευθεί εσοχή για εξτρα μονωση τους τοιχους απο την εξωτερική πλευρά και θα αλλαχθούν και οι "φεγγιτες" στα ταβανια που ειναι 4 μ με pvc προφιλ τριπλεξ τζαμι οπως εγιναν ολες οι μπαλκονοπορτες (rehau με σκόρ στη Θερμομόνωση Uf 1,00 W/ m2K ). Ερώτηση μπακαλίστικη τωρα... αυτες οι διαφορές σε κιλά στην εξωτερική μονάδα κυρίως σε Mitsuba και εναν καλό κινέζο... ενω δηλώνουν και αποδίδουν τα ιδια btu εχουν διαφορά πάνω απο 15 κιλά... τι φάση ; Αλλη ποιότητα condenser ; Μεγεθος συμπιεστη και αλλων βαθμίδων; Αν τα ανοιγαμε διπλα δίπλα δηλαδή τι διαφορές θα βλέπαμε ;
BrunoB Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 1 hour ago, liakjim said: Δύο άκρως ενδιαφέρουσες προσθήκες στο public grafana Ειναι μαγικο αυτο που εχεις φτιαξει ... πολλα respect! @flampouras περι aseg24kmte, δεν θελω να σε ζαλιζω αλλα τι παιζει στην περιοχη σου απο θερμακρασιες, και σε τι απωλειες δουλευει το μηχανημα? Υψηλες μεγιστες βλεπω. Εδω Πατρα που βραζουμε 2-3 μερες με 41 σημερα πχ, ειμαι ετσι, με 27 ζητηση βεβαια. 1
ababa641 Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 6 ώρες πριν, cmaniac είπε Εσύ είχες μια κακή εμπειρία από Electric. Εγώ είχα μια μέτρια προς καλή από Heavy. Εμένα με εξυπηρέτησε ο Τουρνικιώτης που μέχρι πρότινος είχε και τις δύο, ασχέτως αν είναι διαφορετικές εταιρείες. Εσένα ποιός σε εξυπηρέτησε τώρα που τα χουν χωρίσει και υπάρχει ξεχωριστή αντιπροσωπεία MEL; Επίσης τις αναγγελίες βλαβών, πάντα τις κάνουμε και με mail συμπληρωματικά του τηλεφώνου ώστε να υπάρχει απόδειξη, ασχέτως επαρχίας. Κάνεις μια κοινοποίηση όλους τους συνυπεύθυνους για να μην λέει μετά ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Το τηλέφωνο του service είναι το 2105288839 και μου βγάζει ΤΕΝΟΡΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ. Το ίδια τηλέφωνα πάντως είναι και για την HEAVY. Θεωρώ πάντως οτι αφού υπήρχε η συνομιλία και την είδανε θα μπορούσανε να το περάσουνε στην εγγύηση. Απο κει και πέρα είναι και κατά πόσο πίεσε ο τοπικός αντιπρόσωπος. 6 ώρες πριν, Klausx είπε Στις καλές μάρκες θα βρεις ανταλλακτικά και μετά από 10-15 χρόνια... εφ όρου ζωής εγγύηση δεν υπάρχει... σε βγάζουν εκτός με συνοπτικές διαδικασίες άσε που δεν έχουν ανταλλακτικά και απλά αλλάζεις όλο το μηχάνημα αφού είναι πολύ φτηνό.... Αφού το μηχάνημα φτιάχτηκε όλα καλά.... βάλε και κανένα επιτηρητή τάσης, οι πλακέτες δεν καίγονται μόνες τους, ειδικά όταν δεν έχει ώρες λειτουργίας (ασυντήρητο). Έχω στο σπίτι ένα toshiba edge και ένα fujitsu kmcg αλλά δεν έπαθαν τίποτα. Όπως καταλαβαίνεις επιλέγω καλές μάρκες αλλά είναι να μην σου τύχει. Συντήρηση είχε γίνει τον Μάιο. Στην εγγύηση εφ όρου ζωής ισχύει οτι σε όλες τις εταιρείες αν διαβάσεις τους όρους [el]file.pdf 5 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε Φθηνό μάρκετινγκ. Καλύτερα να αγοράσω κάτι καλό και να το αλλάξω σε 15 χρόνια παρά να έχω ένα, κάτω του μετρίου. Επίσης: Η εγγύηση δεν καλύπτει: Φυσιολογική φθορά. Ζημιές που προκαλούνται από κακή χρήση, ακατάλληλη εγκατάσταση ή μη εξουσιοδοτημένες τροποποιήσεις. Εξωτερικούς παράγοντες, όπως υπερτάσεις ρεύματος, φυσικές καταστροφές ή ατυχήματα Με αυτή τη λογική έκανα τις αγορές μου mitsubishi, toshiba edge, fujitsu kmcg αλλά για αρχή δεν στάθηκα τυχερός. Αν υπήρχε υπέρταση δεν θα είχαν χαλάσει και οι υπόλοιπες συσκευές?
liakjim Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 1 ώρα πριν, fsbmaniac είπε Θα ήθελα να σχολιάσεις όταν έχεις στοιχεία κατανάλωσης απο το aux το συγκεκριμένο... Πάντως σαν πρώτη ένδειξη, ψιλομέτρια τα πράγματα από άποψη ελάχιστων watts για 24άρι. Βλέπω να κινείται στην περιοχή των 380-400W. Θα μου πείτε ότι και το heavy 71 και 80 εκεί παίζουν και ότι τα toshiba όπως το yukai των πεθερικών παίζει λίγο πιο κάτω στα 320-350W που σιγά τη διαφορά, αλλά ήλπιζα για κάτι καλύτερο. Για να δούμε πως θα πάει και τις επόμενες ημέρες.
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 1 ώρα πριν, ababa641 είπε Το τηλέφωνο του service είναι το 2105288839 και μου βγάζει ΤΕΝΟΡΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ. Το ίδια τηλέφωνα πάντως είναι και για την HEAVY. Θεωρώ πάντως οτι αφού υπήρχε η συνομιλία και την είδανε θα μπορούσανε να το περάσουνε στην εγγύηση. Απο κει και πέρα είναι και κατά πόσο πίεσε ο τοπικός αντιπρόσωπος. Έχω στο σπίτι ένα toshiba edge και ένα fujitsu kmcg αλλά δεν έπαθαν τίποτα. Όπως καταλαβαίνεις επιλέγω καλές μάρκες αλλά είναι να μην σου τύχει. Συντήρηση είχε γίνει τον Μάιο. Στην εγγύηση εφ όρου ζωής ισχύει οτι σε όλες τις εταιρείες αν διαβάσεις τους όρους [el]file.pdf 705.38 kB · 2 downloads Με αυτή τη λογική έκανα τις αγορές μου mitsubishi, toshiba edge, fujitsu kmcg αλλά για αρχή δεν στάθηκα τυχερός. Αν υπήρχε υπέρταση δεν θα είχαν χαλάσει και οι υπόλοιπες συσκευές? Δεν εννοώ ότι χάλασε από υπέρταση. Αλλά αυτοί όλο και κάπου θα πατήσουν, όπως και η Mitsubishi. Εγώ είμαι της λογικής ότι αγοράζω κάτι καλό που θα εξοικονομεί και στη ΔΕΗ, παρά τα no name.
Pan_K Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, liakjim είπε Δύο άκρως ενδιαφέρουσες προσθήκες στο public grafana (σύνδεσμος στην υπογραφή μου) Ένα Aux C Series ASW-H24F4A4/CAR3DI-C8 Καιρό το περίμενες αυτό το μοντέλο. Για να δούμε τι κάνει. Λογικά η μέγιστη απόδοση θα επιτυγχάνεται στην μέγιστη ταχύτητα του ανεμιστήρα. Θα ήταν ενδιαφέρον να ακούγαμε από τον κάτοχο του συγκεκριμένου δυο λόγια ως προς τον θόρυβο ή την ατμόσφαιρα που δημιουργεί. Σε άλλα νέα, το Fujitsu ASEH09KMCG που έχω στο χωριό με εξωτερική 37,5 βαθμούς και ζητούμενη 27 στην αφύγρανση είχε πολύ πιο ομαλή και στρωτή λειτουργία σε σχέση με την ψύξη στην ίδια ζητούμενη και τον ανεμιστήρα στο αθόρυβο και ακόμα καλύτερη από την ψύξη και τον ανεμιστήρα στο auto. Παρεμπιπτόντως, έχει κανείς καμία ιδέα γιατί ανά διαστήματα διακόπτει την λειτουργία του συμπιεστή για 2-3 λεπτά; Σε τι εξυπηρετεί άραγε μία τόσο μικρή παύση; 1 ώρα πριν, ababa641 είπε Έχω στο σπίτι ένα toshiba edge και ένα fujitsu kmcg αλλά δεν έπαθαν τίποτα. Όπως καταλαβαίνεις επιλέγω καλές μάρκες αλλά είναι να μην σου τύχει. Συντήρηση είχε γίνει τον Μάιο. Πες μας δυο λόγια από την εμπειρία σου και με τα υπόλοιπα αν θες. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε πώς συγκρίνονται σαν αίσθηση αυτά τα δύο πολύ καλά μοντέλα εφόσον δουλεύουν στις ίδιες εξωτερικές συνθήκες. Επεξ/σία πριν από 9 ώρες από Pan_K
Grim Ripper Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Άκυρη ερώτηση αλλά στις εγκαταστάσεις σας πώς άνοιξαν την τρύπα στο τοίχο; Άνοιξαν κατευθείαν στρογγυλή τρύπα με κάτι τέτοιο ή πρακτικά έσκαψαν; https://www.amazon.de/BINOTA-Concrete-Circular-Cement-Masonry/dp/B0DDJ98871
liakjim Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 2 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε Άκυρη ερώτηση αλλά στις εγκαταστάσεις σας πώς άνοιξαν την τρύπα στο τοίχο; Άνοιξαν κατευθείαν στρογγυλή τρύπα με κάτι τέτοιο ή πρακτικά έσκαψαν; https://www.amazon.de/BINOTA-Concrete-Circular-Cement-Masonry/dp/B0DDJ98871 Σε εμένα αλλά και στα πεθερικά, δλδ 5 κλιματιστικά, έγινε με σκάψιμο ( αυτό με τη βέργα, δεν ξέρω πως λέγεται ). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα