digitalarchive Δημοσ. χθες στις 02:05 μμ Δημοσ. χθες στις 02:05 μμ 2 ώρες πριν, liakjim είπε https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-18000-btu-toshiba-σειρά-edge-white-ras-b18g3kvsg-e-ras Όχι δεν υπάρχουν εναλλακτικές. Τι διαφορες πιστευω θα δω στη καταναλωση με το Daikin? Επισης γιατι δεν σαρεσει; νομιζω εσυ μου το ειχες πρωτεινει.. αν φυγει στα 800 ισως αξιζει αλλα δεν ξερω...
liakjim Δημοσ. χθες στις 02:11 μμ Δημοσ. χθες στις 02:11 μμ 4 λεπτά πριν, digitalarchive είπε Τι διαφορες πιστευω θα δω στη καταναλωση με το Daikin? Επισης γιατι δεν σαρεσει; νομιζω εσυ μου το ειχες πρωτεινει.. αν φυγει στα 800 ισως αξιζει αλλα δεν ξερω... Δεν νομίζω να έχω προτίνει ποτέ το atxc από το 50 και πάνω. Έχουν μέτριους δείκτες απόδοσης σε σχέση με άλλα επώνυμα εκτός και αν είναι σε πραγματικά καλή τιμή και κάποιος ψάχνει κάτι σε επώνυμο. Δεν πιστεύω να το δώσεις πάνω από 600. Και ίσως να λέω και πολλά. 1
cmaniac Δημοσ. χθες στις 02:32 μμ Δημοσ. χθες στις 02:32 μμ 19 λεπτά πριν, digitalarchive είπε αν φυγει στα 800 ισως αξιζει αλλα δεν ξερω... Όπως σου έιπαν και οι άλλοι, πας να βγάλεις από την μύγα ξύγκι. Ούτε ήταν ποτέ κανένα μοντέλο high class, ούτε τρέχον είναι, ούτε καινούργιο είναι. Για τις μονώσεις δεν είσαι και πολύ σίγουρος επίσης, αλλά ούτε η ιδέα του μηχανικού σε συγκίνησε. Εάν δεν θέλεις να δώσεις ούτε Ευρώ για προσωπικούς λόγους δικούς σου, τότε η λύση είναι μπροστά σου (το FTXC). Αν είχαμε εναλλακτικές, θα στις είχαμε δώσει. 3 ώρες πριν, AnalysisParalysis είπε Εκείνη την ώρα φυσικά όχι. Αυτοψία του χώρου δεν έκανε να δει τις ανάγκες; Αυτό με τις 45 μοίρες τι φάση;
sb68s Δημοσ. χθες στις 03:20 μμ Δημοσ. χθες στις 03:20 μμ Μια ερώτηση γιατί οι γνώσεις μου δεν μου επιτρέπουν να καταλάβω τόσο πολύ στις διαφορές που έχουν!! Η διαφορά στην απόδοση της θέρμανσης είναι πολύ μεγάλη μεταξύ τους; ASEH12KMCG ASEH12KNCA Σας ευχαριστώ.
cmaniac Δημοσ. χθες στις 04:27 μμ Δημοσ. χθες στις 04:27 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, sb68s είπε Μια ερώτηση γιατί οι γνώσεις μου δεν μου επιτρέπουν να καταλάβω τόσο πολύ στις διαφορές που έχουν!! Η διαφορά στην απόδοση της θέρμανσης είναι πολύ μεγάλη μεταξύ τους; ASEH12KMCG ASEH12KNCA Σας ευχαριστώ. Εγώ θα έλεγα ναι. Αλλά εξαρτάται τι ζητάς. Spoiler Spoiler Επεξ/σία χθες στις 04:28 μμ από cmaniac
vmb Δημοσ. χθες στις 05:22 μμ Δημοσ. χθες στις 05:22 μμ 3 ώρες πριν, liakjim είπε Καλά έκανες, το aseg είναι το νέο μοντέλο. Ευχαριστώ liakjim. Προς αποκατάσταση της αλήθειας η διαφορά δεν είναι μεγάλη, είχα δει μόνο την τιμή της εσωτερικής μονάδας. Ολα οκ! Σχετικό/άσχετο στο πατρικό μου έχουμε ένα asyg24klca. Είναι τρομερά αποδοτικό. Οι γονείς μου καιρο τώρα ανάβουν αυτο χειμώνα καλοκαίρι (παρολο που υπαρχει και ενδοδαπεδια). Μιλάμε για ψηλό σαλόνι με ανοιχτή σοφίτα που την πιάνει. Καλές μονώσεις όμως. Όσο για το θόρυβο όντως κανει λίγο παραπάνω αλλά επειδή είναι σαλόνι δεν ενοχλεί και επίσης έχουν προβληματακι με την ακοή οπότε ακόμα καλύτερα! Νοτια Ελλάδα βέβαια οπότε δεν τραβάει και πολλά ζόρια χειμώνα (4-5 μέρες μαξ με κρύα χαχαχα). Με την πρόταση του liakjim και έχοντας υπόψιν και τα ανωτέρω προχώρησα στο ASEG. Δεν έχει γίνει ακόμα η εγκατάσταση (πηγα διακοπες), θα επανέλθω με τα πρώτα κρύα οπως το βλέπω. 1
digitalarchive Δημοσ. χθες στις 06:30 μμ Δημοσ. χθες στις 06:30 μμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, cmaniac είπε Όπως σου έιπαν και οι άλλοι, πας να βγάλεις από την μύγα ξύγκι. Ούτε ήταν ποτέ κανένα μοντέλο high class, ούτε τρέχον είναι, ούτε καινούργιο είναι. Για τις μονώσεις δεν είσαι και πολύ σίγουρος επίσης, αλλά ούτε η ιδέα του μηχανικού σε συγκίνησε. Εάν δεν θέλεις να δώσεις ούτε Ευρώ για προσωπικούς λόγους δικούς σου, τότε η λύση είναι μπροστά σου (το FTXC). Αν είχαμε εναλλακτικές, θα στις είχαμε δώσει. Αυτοψία του χώρου δεν έκανε να δει τις ανάγκες; Αυτό με τις 45 μοίρες τι φάση; ενταξει φιλε κουβεντα κανουμε. με αυτα που εχω με αυτα δουλευω τι να κανω. να σε ρωτησω τωρα... ειμαι με αυτο το samsung AQV18UGAN το βαλα μια ωρα στο εκο με 25 βαθμους και εκαψε 0.7 kHw καλα δεν ειναι; (το τσκεαρω κατω με το ρολοι της δεη αρα μπορει να ειναι και λιγο λιγοτερο αμα εξερεσεις τα φωτα) Επεξ/σία χθες στις 06:31 μμ από digitalarchive
MAN0U Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες Γεια χαρά σε όλους. Αποφάσισα να πάρω το Mitsubishi MSZ / MUZ-HR25VF. Γνωρίζει κάποιος ποιο μαγαζί (του ομίλου) θα μπορέσει να να παραδώσει την ερχόμενη εβδομάδα (18 με 22 Αυγούστου); Τα περισσότερα φαίνονται κλειστά και δεν λένε ξεκάθαρα ότι κάνουν παραδόσεις. Ευχαριστώ!
mr.Vox Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Υπερβολικός;Αν το άφηνες εκτός μπρίζας για ένα βράδυ τι θα γινόταν; Καθόλου υπερβολικός. Φαντάσου τι θα γινόταν μέσα στις αποθήκες τους. Επώνυμο κατάστημα και δεν είχαν κατάλληλο όχημα για μεταφορές. Μέχρι και σε καρότσες αγροτικών τα έβαζαν. Επίσης στην αρχή μου έλεγαν ότι τα βγάζουμε από τη συσκευασία για να τους κάνουμε έλεγχο. 😁 Επέμεινα σε σφραγισμένο οπότε και προχώρησα αφού συμφώνησαν. Μετά είδα το ψυγείο ξάπλα σε βανάκι. Επαρχία έγιναν αυτά. Είναι αυτό που λέμε. Ξέρεις πόσα κλιματιστικά έχω βάλει χωρίς αντλία κενού; Έλα μωρέ που θες 3 μέτρα σωλήνα; Ποιος τα λέει αυτά; Επεξ/σία πριν από 11 ώρες από mr.Vox 1
Ukforthemoment Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 1 λεπτό πριν, mr.Vox είπε Καθόλου υπερβολικός. Φαντάσου τι θα γινόταν μέσα στις αποθήκες τους. Είναι αυτό που λέμε. Ξέρεις πόσα κλιματιστικά έχω βάλει χωρίς αντλία κενού; Έλα μωρέ που θες 3 μέτρα σωλήνα; Ποιος τα λέει αυτά; Ok,θα σου κουβαλάνε το ψυγείο απο την Ασία ή όπου αλλου το φτιάχνουν στα χέρια και όρθια.Ουτε στο καράβι δεν θα κουνιέται.
mr.Vox Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Ok,θα σου κουβαλάνε το ψυγείο απο την Ασία ή όπου αλλου το φτιάχνουν στα χέρια και όρθια.Ουτε στο καράβι δεν θα κουνιέται. Δες τι γράφουν οι συσκευασίες με τα σύμβολα επάνω και τι ισχύει στις μεταφορές. Υπάρχουν φορτηγά που μεταφέρονται όρθια τα ψυγεία και δεν χρειάζεται η μεταφορά να γίνεται με τα χέρια. Όπως παλαιότερα που έβαζαν τις τηλεοράσεις ξάπλα η μία πάνω από την άλλη στα μαγαζιά και όχι όρθιες και μετά από λίγο καιρό έβλεπες να πετσικάρουν τα πλαίσια στα σπίτια. Τότε ήταν και πιο βαριές βέβαια. Τώρα με τις καινούργιες δεν έχω ασχοληθεί με τις συσκευασίες και το τι ισχύει. Είναι πολύ πιο ελαφριές. Τα κουτιά έχουν σύμβολα πάνω.
andreas_spec Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Καλησπέρα , καινουριος εδω. Βρηκα το θεμα απο αναζητηση στο google . Αρχικά ενδιαφέρομαι για midea all easy pro Nordic 9000 btu - εχει heaters για κομπρεσσορα και pan εξωτερικης μονάδας . Μετά πρόσεξα το gree airy 9000 btu που το δινουν για χαμηλές θερμοκρασίες και αυτο . Σχετικά καλές αποδόσεις και τα δυο δεν είναι τα κορυφαία seer & scop , μεγάλο ευρος btu και τα δύο ενω το gree ποιο ακριβό εννοείτε .απλά έπεσα πάνω στα σχόλια εδω μέσα για τους κομπρεσσορες των κινέζικων , τα συχνά on -off κλπ . τόσο χάλια ειναι ; γίνετε να φτιαχτεί ενα κείμενο με γενικές ιδιαιτεροτητες εταιριών γιατί χανόμαστε στα πολλά θέματα και σελίδες εδω .ευχαριστώ
liakjim Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 8 λεπτά πριν, andreas_spec είπε Καλησπέρα , καινουριος εδω. Βρηκα το θεμα απο αναζητηση στο google . Αρχικά ενδιαφέρομαι για midea all easy pro Nordic 9000 btu - εχει heaters για κομπρεσσορα και pan εξωτερικης μονάδας . Μετά πρόσεξα το gree airy 9000 btu που το δινουν για χαμηλές θερμοκρασίες και αυτο . Σχετικά καλές αποδόσεις και τα δυο δεν είναι τα κορυφαία seer & scop , μεγάλο ευρος btu και τα δύο ενω το gree ποιο ακριβό εννοείτε .απλά έπεσα πάνω στα σχόλια εδω μέσα για τους κομπρεσσορες των κινέζικων , τα συχνά on -off κλπ . τόσο χάλια ειναι ; γίνετε να φτιαχτεί ενα κείμενο με γενικές ιδιαιτεροτητες εταιριών γιατί χανόμαστε στα πολλά θέματα και σελίδες εδω .ευχαριστώ Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού 1
andreas_spec Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 700 (ισως και λιγο παραπανω αν αξιζει ) Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Samsung 12000 btu -2000 μοντελο , φαινετε επαρκες αν και χρησιμοποιειται μονο για ψυξη και ελάχιστα μιας και δεν υπαρχει τόσο αναγκη (μαξ 20ωρες ολη την καλοκαιρινη σεζον) Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): δεν με απασχολει Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 90%θερμανση - 10% ψυξη Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: θέλω για μονιμη θερμανση Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. οχι Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ :δύο δωματια (σαλονι και δευτερο δωματιο υπνοδωματιο) των 17 τ.μ το καθενα με χώρισμα - ανοιγμα μεταξυ τους 2.30 πλατος χ 2.20 υψος (ειχε συρρομενη πορτα ,εχει αφαιρεθει ) Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ) Επαρχία έξω απο την Κατερίνη - 140μ υψομετρο - κοντά σε ρέμα - σχετικά αρκετή υγρασια (60-70).κοντινοτερος μετεωρολογικος σταθμος του Κορινου Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: ναι Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ).εντονη ηλιοφανεια - ψηλοταβανο Επεξ/σία πριν από 21 λεπτά από andreas_spec
liakjim Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 12 λεπτά πριν, andreas_spec είπε Αυτη την στιγμή υπάρχει ενα samsung 12000 btu του 2000. Όλο το καλοκαίρι να δουλέψει 20 ώρεςσυνολικά στους καύσωνες μόνο , μιας και το σπίτι δεν χρειάζετε ψύξη , οπότε ενδιαφέρομαι καθαρα για θέρμανση . 1- Midea all easy pro Nordic 9000 btu (με ανησυχουν αυτα που διαβαζω εδω πέρα για τους κομπρεσσορες τους και την λειτουργία τους ) 2 -gree airy 9000 btu - ( μολις ειδα οτι ειναι πρωτος κατασκευαστης το προσεξα , εχει καλους κομπρεσσορες , δεν ξερω τι ισχυει στην πραγματικοτητα , ειναι απο τα λίγα που δινουν scop για την κρυα ζώνη ) 3 Mitsubishi heavy zsw 9000btu (καλες αποδοσεις - εγγυηση σαν επιλογη πιστευω λογω ονοματος - αλλά ποιο ακριβό , δεν ξερω κατα ποσο αξιζει . Ευχαριστώ προκαταβολικά . Μπορείς να συμπληρώσεις όλες τις ερωτήσεις; Και να δείξεις όλα τα inputs που έβαλες στην εφαρμογή των απωλειών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα