Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για το εξοχικο αξιζει να αγορασω 2 τεμ wellio 9000 στα 259 ευρω εκαστο?

Θα χρησιμοποηθουν για μαξ 30 μερες σε ψυξη,και κανα 2-3 σκ μαξ για θερμανση.

η να περιμενω μηπως βγει κατι καλυτερο?

στο σκρουτζ βλεπω tcl elite premium 3 στα 333 ευρω ....

υποψιν στο μερος που ειναι το εξοχικο δεν παιζει δωρεαν τοποθετηση απο κανενα μεγαλο μεταπωλητη

• Απαντ. 13,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, dimviii είπε

για το εξοχικο αξιζει να αγορασω 2 τεμ wellio 9000 στα 259 ευρω εκαστο?

Θα χρησιμοποηθουν για μαξ 30 μερες σε ψυξη,και κανα 2-3 σκ μαξ για θερμανση.

η να περιμενω μηπως βγει κατι καλυτερο?

στο σκρουτζ βλεπω tcl elite premium 3 στα 333 ευρω

Η γνώμη μου είναι πως αυτά τα κλιματιστικά ενδείκνυνται όταν κάνεις σπάνια χρήση. Απλά θα πρότεινα το tac 09-CHSD/IFI από τα άλλα μοντέλα, μιας και είναι πιο δοκιμασμένο. Αν δεν το βρεις φθηνό, τότε το TCL είναι μια τίμια επιλογή. 

• Like 2
Δημοσ.

απο τα "μικρά" του grafana, υπάρχει κάποιο τοποθετημένο συνειδητά σε χώρο με μεγλαλες απώλειες που θα δικαιολογούσε ακόμα και την τοποθέτηση μεγαλύτερου? Με ενδιαφέρει να παρακοουθήσω την συμπεριφορά σε συνθήκες υποδιαστασιολόγησης

Δημοσ.
15 ώρες πριν, MAN0U είπε

Γεια χαρά σε όλους. 

Σήμερα έβαλα το Fujitsu ASEG09KPCE/AOEG09KPCA. Όλα καλά, όμορφη μονάδα και είδα την στιγμιαία κατανάλωση με εξωτερική 32-33 και ζητούμενη 25 βαθμούς να κατεβαίνει στα 270W.

Από θόρυβο καλά πάει η εσωτερική μονάδα στην 1η σκάλα (για ύπνο). Η εξωτερική σχεδόν δεν ακούγεται.

Το μόνο που με "χάλασε" είναι να βλέπω Ιαπωνική μάρκα να γράφει Made in P.R.C. αλλά υποθέτω αυτά έχουν τα entry-level μηχανήματα.  Τουλάχιστον είναι φρέσκιας παραγωγής, Απριλίου 2025.

Θα στείλω update όσο δοκιμάζεται σε καθημερινή χρήση.

Fujitsu ASEG09KPCE.jpg

Καλοδούλευτο! Πες μας μέχρι πόσο χαμηλά πέφτει σε watts πριν σβήσει. Τι μετρητή κατανάλωσης του έχεις βάλει; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Καλοδούλευτο! Πες μας μέχρι πόσο χαμηλά πέφτει σε watts πριν σβήσει. Τι μετρητή κατανάλωσης του έχεις βάλει; 

Ευχαριστώ πολύ. 

Για μετρητή έχω την HS110. Εξήγησε μου σε παρακαλώ τι ακριβώς εννοείς για το πόσο χαμηλά πέφτει πριν σβήσει. Πάταω το off αφού δουλέψει και περιμένω την χαμηλότερη ένδειξη στο HS110? 

Δημοσ.
17 ώρες πριν, MAN0U είπε

Γεια χαρά σε όλους. 

Σήμερα έβαλα το Fujitsu ASEG09KPCE/AOEG09KPCA. Όλα καλά, όμορφη μονάδα και είδα την στιγμιαία κατανάλωση με εξωτερική 32-33 και ζητούμενη 25 βαθμούς να κατεβαίνει στα 270W.

Από θόρυβο καλά πάει η εσωτερική μονάδα στην 1η σκάλα (για ύπνο). Η εξωτερική σχεδόν δεν ακούγεται.

Το μόνο που με "χάλασε" είναι να βλέπω Ιαπωνική μάρκα να γράφει Made in P.R.C. αλλά υποθέτω αυτά έχουν τα entry-level μηχανήματα.  Τουλάχιστον είναι φρέσκιας παραγωγής, Απριλίου 2025.

Θα στείλω update όσο δοκιμάζεται σε καθημερινή χρήση.

Fujitsu ASEG09KPCE.jpg

Το έχουμε γράψει για τη συγκεκριμένη μάρκα εδώ μέσα αρκετές φορές...

38 λεπτά πριν, MAN0U είπε

Ευχαριστώ πολύ. 

Για μετρητή έχω την HS110. Εξήγησε μου σε παρακαλώ τι ακριβώς εννοείς για το πόσο χαμηλά πέφτει πριν σβήσει. Πάταω το off αφού δουλέψει και περιμένω την χαμηλότερη ένδειξη στο HS110? 

Πριν κόψει ο συμπιεστής, εννοεί.

Πόσο χαμηλά πάει η κατανάλωση, ως inverter.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, chemkyr είπε

απο τα "μικρά" του grafana, υπάρχει κάποιο τοποθετημένο συνειδητά σε χώρο με μεγλαλες απώλειες που θα δικαιολογούσε ακόμα και την τοποθέτηση μεγαλύτερου? Με ενδιαφέρει να παρακοουθήσω την συμπεριφορά σε συνθήκες υποδιαστασιολόγησης

Το Toshiba Edge 10K είναι εξαιρετικά υποδιαστασιολογημένο. Αυτό γιατί ο χώρος στον οποίον έχει εγκατασταθεί είναι κανονικά 18τμ, αλλά είναι χώρος αναμονής με μία δίφυλλη συρόμενη μεσόπορτα που καλύπτει σχεδόν ολόκληρο τον τοίχο απέναντι από το κλιματιστικό, οπότε όταν η μεσόπορτα είναι ανοιχτή, ως είθισται, επικοινωνεί με χωλ και κουζίνα 14τμ. Επιπλέον, όταν οι μεσόπορτες του χωλ είναι ανοιχτές, τότε το συνολικό εμβαδόν που καλύπτει είναι 95-100τμ. Αυτήν την στιγμή το έχω ρυθμίσει ώστε να διατηρεί το σύνολο του χώρου (100τμ) σε θερμοκρασίες γύρω στους 30-31 βαθμούς γιατί λείπω. Για τον μήνα Αύγουστο έχει κάψει περίπου 10 ευρώ για πετύχει το παραπάνω. Ο χώρος έχει τρελές απώλειες με σημαντικότατα ηλιακά κέρδη. Χωρίς κλιματισμό η μέση εσωτερική υπερβαίνει κατά 2-3 βαθμούς την μέση εξωτερική.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! 
 Τελικά παρήγγειλα Toshiba Edge White RAS-B18G3KVSG-E για το σαλόνι και Fujitsu ASEH09KMCG για το υπνοδωμάτιο.
Μπορείτε να μου πείτε πόσα μέτρα είναι το ελάχιστο μήκος σωληνώσεων που πρέπει να ζητήσω να τοποθετήσουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτη πρόχειρη ενημέρωση σχετικά με τις επιδόσεις του Inventor Leon 9k/Midea all easy pro.

Εξωτερική θερμοκρασία 27. Ζητούμενη 25. Τρέχουσα σταθερή κατανάλωση 95 watt. EER: 11,8. Εσωτερική θερμοκρασία, 22,9. Εσωτερική υγρασία: 65,9. Καλό το EER, αλλά σε λίγο θα πρέπει να δουλέψω αφυγραντήρα.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
34 minutes ago, Pan_K said:

Το Toshiba Edge 10K είναι εξαιρετικά υποδιαστασιολογημένο. Αυτό γιατί ο χώρος στον οποίον έχει εγκατασταθεί είναι κανονικά 18τμ, αλλά είναι χώρος αναμονής με μία δίφυλλη συρόμενη μεσόπορτα που καλύπτει σχεδόν ολόκληρο τον τοίχο απέναντι από το κλιματιστικό, οπότε όταν η μεσόπορτα είναι ανοιχτή, ως είθισται, επικοινωνεί με χωλ και κουζίνα 14τμ. Επιπλέον, όταν οι μεσόπορτες του χωλ είναι ανοιχτές, τότε το συνολικό εμβαδόν που καλύπτει είναι 95-100τμ. Αυτήν την στιγμή το έχω ρυθμίσει ώστε να διατηρεί το σύνολο του χώρου (100τμ) σε θερμοκρασίες γύρω στους 30-31 βαθμούς γιατί λείπω. Για τον μήνα Αύγουστο έχει κάψει περίπου 10 ευρώ για πετύχει το παραπάνω. Ο χώρος έχει τρελές απώλειες με σημαντικότατα ηλιακά κέρδη. Χωρίς κλιματισμό η μέση εσωτερική υπερβαίνει κατά 2-3 βαθμούς την μέση εξωτερική.

Το δούλεψες και τον χειμώνα? Εμένα με ενδιαφέρει κυρίως η θέρμανση ενός ενιαίου χώρου περίπου 36 τμ. Σκέφτομαι σοβαρά να βάλω 12άρι διότι η μέχρι τώρα εμπειρία μου με 18άρι δεν ήταν και η καλύτερη. Οι απώλειες που βγάζει το γνωστό εργαλείο είναι περίπου 4 Kw, αλλά είναι υπολογισμένες για -8 κελσίου (πέλλα) και τέτοιες θερμοκρασίες είναι σπάνιες στην περιοχή.

Για να μην τα πολυλογώ, σκέφτομαι να πειραματιστώ με 12άρι 9όχι από τα ακριβά) και αν κριθεί ανεπαρκές θα το μεταφέρω σε άλλο δωμάτιο.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, NikRun είπε

Καλησπέρα σε όλους! 
 Τελικά παρήγγειλα Toshiba Edge White RAS-B18G3KVSG-E για το σαλόνι και Fujitsu ASEH09KMCG για το υπνοδωμάτιο.
Μπορείτε να μου πείτε πόσα μέτρα είναι το ελάχιστο μήκος σωληνώσεων που πρέπει να ζητήσω να τοποθετήσουν.

2μ και 3μ αντίστοιχα αλλά πες 3μ και στα δύο να σαι σίγουρος. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, chemkyr είπε

18άρι

Ποιό; Δεν είναι ολα ίδια.

Και απο 12ρια - 9ρια απο το grafana μονο το δικο μου και το perfera πέφτουν κάτω απο 100W (στην ψύξη).

Το KMTE πχ σαν 18ρι βάζει τα γυαλιά σε 12ρια.

Επεξ/σία από cmaniac
Δημοσ.
1 minute ago, cmaniac said:

Ποιό; Δεν είναι ολα ίδια.

Και απο 12ρια - 9ρια απο το grafana μονο το δικο μου και το perfera πέφτουν κάτω απο 100W.

Το KMTE πχ σαν 18ρι βάζει τα γυαλιά σε 12ρια.

το kmte το βλέπω τι κανει αλλα δυστυχως ειναι πανακριβο για μενα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, MAN0U είπε

Για μετρητή έχω την HS110. 

Διαμαντάκι!

Κατέβασε στον υπολογιστή σου αυτό https://www.filemail.com/d/ivhknnorubcyfsn

και κάντο unzip

μετά κατέβασε και εγκατέστησε αυτό https://nodejs.org/download/release/v12.22.12/node-v12.22.12-x64.msi

όταν τελειώσει πήγαινε στο Start Menu γράψε Environment Variables και άνοιξε το Edit the system environment variables.

Πάτα το κουμπί Environment Variables....

Στο κάτω μέρος (System variables) βρες το Path και πάτα Edit.

Πάτα New και βάλε:

C:\Program Files\nodejs\ και στα δύο πεδία. 

Μετά πήγαινε στον φάκελο tplink-energy-monitor, πάτα δεξί κλικ και open in terminal

και πάτα npm start

θα δεις ότι θα βρει το πριζάκι σου 

image.png.bc1aa25456717da468964e383abb5bfb.png 
πήγαινε μετά στον internet browser που έχεις (πχ chrome ) και γράψε http://localhost:4000/

θα ανοίξει ένα παράθυρο όπου αριστερά θα δεις το πριζάκι. 

Πάτα και θα δεις ότι θα βλέπεις διάγραμμα κατανάλωσης 

image.png.fe8d5615ccd444eacf4ff5d359890e36.png

Οπότε αυτό που θέλουμε από σένα είναι να το αφήσεις ανοιχτό το κλιματιστικό πχ μια ολόκληρη ημέρα και να μας δείξεις το διάγραμμα. Εκεί θα φανεί σε πόσα watts μπορεί να πέσει σαν inverter πριν κλείσει ο συμπιεστής. 

ΥΓ Δεν έχεις homeassistant έτσι;

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Διαμαντάκι!

Κατέβασε στον υπολογιστή σου αυτό https://www.filemail.com/d/ivhknnorubcyfsn

και κάντο unzip

μετά κατέβασε και εγκατέστησε αυτό https://nodejs.org/download/release/v12.22.12/node-v12.22.12-x64.msi

όταν τελειώσει πήγαινε στο Start Menu γράψε Environment Variables και άνοιξε το Edit the system environment variables.

Πάτα το κουμπί Environment Variables....

Στο κάτω μέρος (System variables) βρες το Path και πάτα Edit.

Πάτα New και βάλε:

C:\Program Files\nodejs\ και στα δύο πεδία. 

Μετά πήγαινε στον φάκελο tplink-energy-monitor, πάτα δεξί κλικ και open in terminal

θα δεις ότι θα βρει το πριζάκι σου 

image.png.bc1aa25456717da468964e383abb5bfb.png 
πήγαινε μετά στον internet browser που έχεις (πχ chrome ) και γράψε http://localhost:4000/

θα ανοίξει ένα παράθυρο όπου αριστερά θα δεις το πριζάκι. 

Πάτα και θα δεις ότι θα βλέπεις διάγραμμα κατανάλωσης 

image.png.fe8d5615ccd444eacf4ff5d359890e36.png

Οπότε αυτό που θέλουμε από σένα είναι να το αφήσεις ανοιχτό το κλιματιστικό πχ μια ολόκληρη ημέρα και να μας δείξεις το διάγραμμα. Εκεί θα φανεί σε πόσα watts μπορεί να πέσει σαν inverter πριν κλείσει ο συμπιεστής. 

ΥΓ Δεν έχεις homeassistant έτσι

Thanks @liakjim! Θα το κάνω αν και θυμάμαι (επειδή έχω Home Assistant) ότι κάτι παρόμοιο είχα κάνει στο προηγούμενο σπίτι που ήμουν και έβλεπα αυτά τα γραφήματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...