Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 13,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 hour ago, Klausx said:

Ο θόρυβος ακούγεται από τον ανεμιστήρα, δοκίμασε στο Fan μόνο και άλλαζε ταχύτητες να δεις αν το κάνει. Επίσης βλέπω τα πλαστικά πτερύγια (δεξιά-αριστέρα) κάπως περίεργα, ειδικά τα δεξιά έχουν γυρίσει πάρα πολύ και πρέπει να κόβουν την ροή. Μήπως έχει λυθεί το μηχάνημα από κάποιον τεχνικό;

Έχεις γατίσια μάτια !!! Όντως είναι προς τα δεξιά για να πιάνει τα μέσα δωμάτια !!! Εγώ τα έχω βάλει ! Θα το δοκιμάσω αν και θυμάμαι ότι τα είχα βάλει μόνο στο fan και δεν έκανε .. στο κρύο δεν κάνει τίποτα μόνο στο ζεστό 

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, liakjim είπε

Προσωπικά θα φώναζα την inventor . Στο παρελθόν έχει δείξει ανοχή σε τέτοια θέματα, μέχρι και επανεγκατάσταση κάνουν,. αλλαγή μονάδας, αντικατάσταση με νεότερη πιο αθόρυβη σειρά κτλ. Χωρίς βέβαια να μπορώ να ξέρω τι θα πούνε στη δική σου περίπτωση. 

19 λεπτά πριν, Klausx είπε

Μπορείς να βάλεις φωτογραφία το εξωτερικό; Πολλά μπορούν να γίνουν αλλά το πιο σωστό είναι να βγει η εσωτερική μονάδα και πάλι από την αρχή γιατί η επέκταση έχει διαδικασία που δεν τηρεί σχεδόν κάνεις σε μικρά συστήματα.

Δεν δοκιμάζεις να το βάλεις αγγελία αφού μιλήσεις με την αντιπροσωπεία; Μήπως πάρεις κάποιο αθόρυβο γιατί φαντάζομαι δεν βοηθάει η μόνωση και ο τοίχος σου για να κάνει τόσο θόρυβο, πιθανόν να είναι μονοτουβλο.

Όντως θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε αν μετά την εξαγορά συνεχίζει έτσι (έχω ακούσει πως ζητάνε να έχεις κάνει πρόσφατο σέρβις αλλιώς δεν έρχονται καν)

Σας ευχαριστώ πάλι για τις άμεσες απαντήσεις σας!

Θα δοκιμάσω να πάρω την αντιπροσωπεία, όπως προτείνατε, και θα ενημερώσω ώστε να έχετε την τελευταία εικόνα.

Το AC έχει αγοραστεί και εγκατασταθεί (ανεξάρτητα από το κατάστημα αγοράς) πριν από 1.5 μήνα, οπότε λογικά δε θα έχει απαιτήσεις συντήρησης. Ο τοίχος μάλλον είναι όντως μονότουβλο, αν κρίνω από την εσοχή, στο σημείο εγκατάστασης (Εικόνα 3).

Επισυνάπτω φωτογραφίες εξωτερικού (Εικόνα 1 & 2). Ίσως να μην το μετέφερα σωστά πριν με το "ιδιαίτερη περίπτωση χώρου", εννοώντας ενοίκιο με περιορισμούς στις παρεμβάσεις. Αν κρίνεται απαραίτητο, θα γίνει όμως.

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, illicit. είπε

Το AC έχει αγοραστεί και εγκατασταθεί (ανεξάρτητα από το κατάστημα αγοράς) πριν από 1.5 μήνα, οπότε λογικά δε θα έχει απαιτήσεις συντήρησης. Ο τοίχος μάλλον είναι όντως μονότουβλο, αν κρίνω από την εσοχή, στο σημείο εγκατάστασης (Εικόνα 3).

Από απόδοση πώς είναι; Μπορείς να μετρήσεις την θερμοκρασία του αέρα εξόδου όταν το βάλεις στους 17 βαθμούς; Αν η θερμοκρασία που θα μετρήσεις μετά από 10 λεπτά είναι πάνω από 12 βαθμούς κελσίου, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην έγινε σωστή εγκατάσταση και με αυτό δεν εννοώ τόσο το μικρό μήκος σωληνώσεων, όσο την μη χρήση αντλίας κενού. 

Σε σπίτι που έμενα πρόσφατα στις διακοπές υπήρχαν 2 τέτοια μοντέλα, το ένα μάλιστα σε επαφή με τον τοίχο του ενός υπνοδωματίου όπως το δικό σου και ήταν πολύ αθόρυβο.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Από απόδοση πώς είναι; Μπορείς να μετρήσεις την θερμοκρασία του αέρα εξόδου όταν το βάλεις στους 17 βαθμούς; Αν η θερμοκρασία που θα μετρήσεις μετά από 10 λεπτά είναι πάνω από 12 βαθμούς κελσίου, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην έγινε σωστή εγκατάσταση και με αυτό δεν εννοώ τόσο το μικρό μήκος σωληνώσεων, όσο την μη χρήση αντλίας κενού. 

Σε σπίτι που έμενα πρόσφατα στις διακοπές υπήρχαν 2 τέτοια μοντέλα, το ένα μάλιστα σε επαφή με τον τοίχο του ενός υπνοδωματίου όπως το δικό σου και ήταν πολύ αθόρυβο.

Το έβαλα στους 16 (χαμηλότερο) και έδειξε 7°.

Αυτό δυστυχώς όσο και ανεκτικός να είσαι δεν το λες αθόρυβο ούτε από δίπλα δωμάτιο. Όταν δε δουλεύει ο συμπιεστής είναι οκ.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, illicit. είπε

Σας ευχαριστώ πάλι για τις άμεσες απαντήσεις σας!

Θα δοκιμάσω να πάρω την αντιπροσωπεία, όπως προτείνατε, και θα ενημερώσω ώστε να έχετε την τελευταία εικόνα.

Επισυνάπτω φωτογραφίες εξωτερικού (Εικόνα 1 & 2). Ίσως να μην το μετέφερα σωστά πριν με το "ιδιαίτερη περίπτωση χώρου", εννοώντας ενοίκιο με περιορισμούς στις παρεμβάσεις. Αν κρίνεται απαραίτητο, θα γίνει όμως.

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Δεν μου φαίνεται για 'δωρεάν" εγκατάσταση, μήπως μιλήσεις με τον εγκαταστάτη πρώτα;

• Like 1
Δημοσ.

@liakjim 

Επειδη ειδα οτι εχεις ή ειχες το ASYG24KMTE, ποιο wifi module ειναι συμβατο? Το TFSXF2 ή το TFSXH3? Επισης με ποια εφαρμογη γινεται ο χειρισμος: Airstage ή FGLair?

Δημοσ.
13 ώρες πριν, liakjim είπε

Θα μας πεις παραπάνω λεπτομέρειες; Πώς είναι η διάταξη του σπιτιού; Από πάνω πχ έχεις αμονωτη πλάκα; Ή κάτι άλλο; Μήπως έχεις επάλληλα κουφώματα; Κτλ 

Είναι τελευταίος όροφος αλλά  στο ταβάνι έχει μπει εσωτερική θερμομόνωση με γυψοσανίδα. Επίσης το κλιματιστικό βλέπει προς τον διάδρομο του σπιτιού. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

image.png.aace1c77882ca28d8a20196eb8f44dd7.png

Για πατρικο γονεις ενα 9 αρι για δωματιο και ενα 16αρ για σαλονοκουζινα γυρω στα 40 τμ 70% ψυξη και 30% θερμανση βοηθητικη με λεβητα πετρελαιου?πως βλεπετε τισ επιλογεσ και το ντιλ?
Ευχαριστω εκ των προτερων

Επεξ/σία από giorgiok82
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, illicit. είπε

Το έβαλα στους 16 (χαμηλότερο) και έδειξε 7°.

Αυτό δυστυχώς όσο και ανεκτικός να είσαι δεν το λες αθόρυβο ούτε από δίπλα δωμάτιο. Όταν δε δουλεύει ο συμπιεστής είναι οκ.

Αυτό δείχνει ότι το κλιματιστικό είναι αποδοτικό και ότι ο συμπιεστής δουλεύει σωστά, οπότε ο θόρυβος μάλλον εξηγείται από τον συντονισμό του τοίχου σε συνδυασμό ότι τα Inventor έχουν αυτήν την συνήθεια να ανεβάζουν στροφές και να ακούγονται σαν "αεροπλάνο που απογειώνεται", όπως περιγράφουν συχνά κάποιοι χρήστες στο Skroutz. Καλύτερα τότε να συνεννοηθείς με το συνεργείο της Inventor. Εγώ, εξαιτίας ενός παρόμοιου προβλήματος που αντιμετώπιζα, τροποποίησα την εγκατάσταση και κρέμασα το κλιματιστικό με ντίζες από το ταβάνι, οπότε οι θόρυβοι εξαφανίστηκαν. 

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Clair_gat είπε

Είναι τελευταίος όροφος αλλά  στο ταβάνι έχει μπει εσωτερική θερμομόνωση με γυψοσανίδα. Επίσης το κλιματιστικό βλέπει προς τον διάδρομο του σπιτιού. 

Αν βάλεις το θερμόμετρο σου εκεί ψηλά στα φίλτρα του κλιματιστικού, πόσο εχει; Συμφωνεί με την ένδειξη του κλιματιστικού;

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Klausx είπε

Δεν μου φαίνεται για 'δωρεάν" εγκατάσταση, μήπως μιλήσεις με τον εγκαταστάτη πρώτα;

Δεν ήταν, όντως. Όταν το έβαλε ο άνθρωπος, έκανε από τότε το θόρυβο αλλά δεν ήξερα ότι θα επιμείνει ή πώς είναι να ζεις με αυτόν. Τον ρώτησα και μου πρότεινε να το παρακολουθήσω και επικοινωνούμε ξανά για αντικραδασμικά.

1 ώρα πριν, Pan_K είπε

Αυτό δείχνει ότι το κλιματιστικό είναι αποδοτικό και ότι ο συμπιεστής δουλεύει σωστά, οπότε ο θόρυβος μάλλον εξηγείται από τον συντονισμό του τοίχου σε συνδυασμό ότι τα Inventor έχουν αυτήν την συνήθεια να ανεβάζουν στροφές και να ακούγονται σαν "αεροπλάνο που απογειώνεται", όπως περιγράφουν συχνά κάποιοι χρήστες στο Skroutz. Καλύτερα τότε να συνεννοηθείς με το συνεργείο της Inventor. Εγώ, εξαιτίας ενός παρόμοιου προβλήματος που αντιμετώπιζα, τροποποίησα την εγκατάσταση και κρέμασα το κλιματιστικό με ντίζες από το ταβάνι, οπότε οι θόρυβοι εξαφανίστηκαν. 

Μάλιστα! Η αγορά έγινε από κατάστημα Αθήνας και η εγκατάσταση από ανεξάρτητο ψυκτικό στην Πάτρα, οπότε δεν αναμείχθηκε η Inventor. Οπότε μιλάω ξανά με τον ψυκτικό, όπως πρότεινε ο Klausx, ξεκινάμε με αντικραδασμικά και έχω υπόψιν την αναγκαστική μετακίνηση σε περίπτωση που δεν είναι ανεκτή η κατάσταση.

Σας ευχαριστώ θερμά για τη διάγνωση και τις προτάσεις!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, illicit. είπε

και έχω υπόψιν την αναγκαστική μετακίνηση

Βάλε την εξωτερική στο έδαφος με βάσεις δαπέδου και αντικραδασμικά.

Θα έχει και την απόσταση που χρειάζεται και θα είσαι απαλλαγμένος από θορύβους.

Και ας το πούμε άλλη μία: Όχι κινέζικα αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη ή το σενάριο χρήσης περιλαμβάνει μόνιμη κατοικία.

Επεξ/σία από cmaniac
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, cmaniac είπε

Και ας το πούμε άλλη μία: Όχι κινέζικα αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη ή το σενάριο χρήσης περιλαμβάνει μόνιμη κατοικία.

Συμφωνώ και επαυξάνω για τα μιντεοειδή, αλλά νομίζω ότι αδικούμε κάπως τα TCL. Μέχρι στιγμής έχουν φανεί και αποδοτικά (ειδικά στην ψύξη) και τίμια και αξιόπιστα. 

1 ώρα πριν, illicit. είπε

οπότε δεν αναμείχθηκε η Inventor

Εννοούσα το συνεργείο που τυχόν έρθει να ελέγξει την μονάδα και όχι αυτό που έκανε την εγκατάσταση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας που μας άφησε το καλοκαίρι (τουλάχιστον ημερολογιακά) παρακάτω η κατανάλωση του Midea Xtreme Graphite 12000 btu:

Ιούνιος: 71 kWh

Ιούλιος: 95 kWh

Αύγουστος: 60 kWh

Σύνολο 226 kWh. Κόστος δηλαδή κάτω από 30€ και για τους 3 μήνες. (ασχέτως που έχω φωτοβολταικά και είναι σχεδόν μηδενικό το κόστος)

Πολύ καλά πιστεύω. Στους 26 βαθμούς έπαιζε συνήθως, χωρίς eco, gear κτλ (μόνο για 2-3 δοκιμές).

Επεξ/σία από vdeseris
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...