Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 minutes ago, vdeseris said:

Μιας που μας άφησε το καλοκαίρι (τουλάχιστον ημερολογιακά) παρακάτω η κατανάλωση του Midea Xtreme Graphite 12000 btu:

Ιούνιος: 71 kWh

Ιούλιος: 95 kWh

Αύγουστος: 60 kWh

Σύνολο 226 kWh. Κόστος δηλαδή κάτω από 30€ και για τους 3 μήνες. (ασχέτως που έχω φωτοβολταικά και είναι σχεδόν μηδενικό το κόστος)

Πολύ καλά πιστεύω. Στους 26 βαθμούς έπαιζε συνήθως, χωρίς eco, gear κτλ (μόνο για 2-3 δοκιμές).

επίσης, δεν έχεις και ένα mitsubishi? Έχεις αντίστοιχα στοιχεία για αυτό?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, chemkyr είπε

επίσης, δεν έχεις και ένα mitsubishi? Έχεις αντίστοιχα στοιχεία για αυτό?

Ναι σωστά απλά ο μετρητής μπήκε από μέσα Ιουνίου και μετά:

Ιούνιος: 72 kWh

Ιούλιος: 142 kWh

Αύγουστος: 72 kWh

Σύνολο 286 kWh

Τώρα τελευταία το δούλευα κυρίως σε λειτούργια αφύγρανσης γιατί στην ψύξη έκαιγε τα διπλάσια

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, jpsih είπε

@liakjim 

Επειδη ειδα οτι εχεις ή ειχες το ASYG24KMTE, ποιο wifi module ειναι συμβατο? Το TFSXF2 ή το TFSXH3? Επισης με ποια εφαρμογη γινεται ο χειρισμος: Airstage ή FGLair?

TFSXH3 και airstage

16 ώρες πριν, babinosman είπε

γνωμες για το Daikin ATXD35A Siesta 12.000 BTU/h πριν πατήσω την σκανδάλη για τρία τεμμαχια?

τα θέλω για θερμανση-ψυξη σε υπνοδωμάτια με παλιά κουφώματα.

Κάτοχος arielli 18kbdu φασον midea all easy pro, και πολύ ικανοποιημένος.

Δεν έχουμε feedback αλλά θα πρέπει να είναι κοντά στα perfera σαν απόδοση. 

• Like 1
Δημοσ.
37 minutes ago, liakjim said:

TFSXH3 και airstage

Βρηκα ενα online manual για το ASYG18KMTE  που παρηγγειλα και λεει οτι χρειαζεται το TFSXF2. Λες για την ιδια σειρα το 18αρι να θελει τον προηγουμενο ανταπτορα σε σχεση με πχ το ASYG24KMTE?

IMG_8745.jpeg

Δημοσ.
2 ώρες πριν, jpsih είπε

Βρηκα ενα online manual για το ASYG18KMTE  που παρηγγειλα και λεει οτι χρειαζεται το TFSXF2. Λες για την ιδια σειρα το 18αρι να θελει τον προηγουμενο ανταπτορα σε σχεση με πχ το ASYG24KMTE?

IMG_8745.jpeg

Όχι, το TFSXH3 θέλεις. Εννοείται ότι σε κάθε περίπτωση δεν βλάπτει ένα ερώτημα στο σέρβις της φουτζίτσου. 

Δημοσ.
3 hours ago, liakjim said:

Όχι, το TFSXH3 θέλεις. Εννοείται ότι σε κάθε περίπτωση δεν βλάπτει ένα ερώτημα στο σέρβις της φουτζίτσου. 

https://www.fujitsu-general.com/gr/products/airstage-mobile/connectable-model/index.html

Συμφωνα με αυτο εχεις δικιο. Δειχνει οτι το ASYG18KMTE ειναι συμβατο με το UTY-TFSXH3 αρα και το Airstage app. Ισως ειναι λαθος στο manual. Θα ρωτησω και στη Fujitsu παντως για επιβεβαιωση. Ευχαριστω!

Δημοσ.
Στις 1/9/2025 στις 10:09 ΠΜ, liakjim είπε

Αν βάλεις το θερμόμετρο σου εκεί ψηλά στα φίλτρα του κλιματιστικού, πόσο εχει; Συμφωνεί με την ένδειξη του κλιματιστικού;

Θα το τσεκαρω αυτό που μου λες αν και λογικά θα συμφωνεί έτσι όπως μου το εξηγήσεις ότι λαμβάνει άλλη θερμοκρασία εκεί ψηλά. Πάντως σήμερα δεν ξέρω τι έπαθε αλλά φαίνεται να συμφωνεί. Ίσως επειδή το έβαλα σε χαμηλότερη θερμοκρασία και επηρεάζεται από τον εξερχόμενο αέρα

Δημοσ.
19 ώρες πριν, jpsih είπε

Ισως ειναι λαθος στο manual.

Το ASYG είναι το παλιό και έχει παλιό manual.

Το καινούργιο είναι το ASEG και έχει καινούργιο manual, οπότε εκεί θα δεις να λέει άλλα.

Πάρε το καινούργιο module και τελειώνει η υπόθεση, αφού το έχει στα συμβατά.

Επιπλέον, κάποιος ανέφερε ότι κόψανε το KMTE.

Ισχύει. Στον ελληνικό προϊοντικό κατάλογο δεν υπάρχει πια. Στο εξωτερικό κανονικά.

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Το ASYG είναι το παλιό και έχει παλιό manual.

Το καινούργιο είναι το ASEG και έχει καινούργιο manual, οπότε εκεί θα δεις να λέει άλλα.

Πάρε το καινούργιο module και τελειώνει η υπόθεση, αφού το έχει στα συμβατά.

Επιπλέον, κάποιος ανέφερε ότι κόψανε το KMTE.

Ισχύει. Στον ελληνικό προϊοντικό κατάλογο δεν υπάρχει πια. Στο εξωτερικό κανονικά.

Και εγώ με το asyg24kmta έχω το νέο module.

Δημοσ.

Θα περιμενω να παραλαβω το κλιματιστικο, να τσεκαρω το manual που θα εχει μεσα και ισως κανω και ενα τηλ στη Fujitsu για σιγουρια γιατι 100 ευρω ειναι αυτα.

Μακαρι να κανει το νεο module γιατι θα υποστηριζει το Airstage app και θα μπορω να εχω ενα app για ολα αφου τα 9αρια εχουν ενσωματωμενο wi-fi.

Θα επανελθω εν καιρω. Ευχαριστω!

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, jpsih είπε

Θα περιμενω να παραλαβω το κλιματιστικο, να τσεκαρω το manual που θα εχει μεσα και ισως κανω και ενα τηλ στη Fujitsu για σιγουρια γιατι 100 ευρω ειναι αυτα.

Μακαρι να κανει το νεο module γιατι θα υποστηριζει το Airstage app και θα μπορω να εχω ενα app για ολα αφου τα 9αρια εχουν ενσωματωμενο wi-fi.

Θα επανελθω εν καιρω. Ευχαριστω!

Το manual μπορεί να έχει εκτυπωθεί όταν ίσχυε κάτι άλλο οπότε θα ρωτούσα την αντιπροσωπία αν και επαναλαμβάνω ότι στο δικό μου παλιό asyg24kmta (πριν το asyg24kmte και πριν από το aseg24kmte) έχω το UTY-TFSXH3 οπότε το θεωρώ δεδομένο ότι και το asyg18kmte αυτό θα παίρνει. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 5/7/2024 στις 9:29 ΠΜ, kostaggeloup είπε

Καλησπέρα σε 9000btu με περισσοτερο προορισμο την ψύξη ανάμεσα σε TCL MIRACLE III (https://www.skroutz.gr/s/42501846/TCL-Miracle-III-09CHSD-TPG21I-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A-me-WiFi.html) & Toshiba Yukai (https://www.skroutz.gr/s/35888270/Toshiba-Yukai-RAS-10E2AVG-E-RAS-B10E2KVG-E-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A.html) προτιμουμε το Toshiba?

Μιλάμε για υπνοδωμάτιο 9τμ με καινούργια αλουμινια και ενεργειακα τζαμια. 

Μήπως γνωρίζει κανείς προέλευση κατασκευής τα δυο μηχανήματα?

Το TCL Miracle III (κινεζικής κατασκευής) προσφέρει ανώτερη ενεργειακή απόδοση στην ψύξη με κλάση A+++ έναντι A++ του Toshiba Yukai (ιαπωνικής σχεδίασης, κατασκευής Ταϊλάνδης), πράγμα που σημαίνει χαμηλότερη κατανάλωση το καλοκαίρι, ενώ διαθέτει προηγμένες τεχνολογίες όπως το 4D Air Flow για ομοιόμορφη κατανομή αέρα και Gentle Wind για απαλή ροή χωρίς ψυχρά ρεύματα. Ωστόσο, για υπνοδωμάτιο συνιστώ το Toshiba Yukai παρά την κατά μία κλάση χαμηλότερη ενεργειακή απόδοση στην ψύξη, καθώς οι χρήστες του TCL αναφέρουν προβλήματα θορύβου ακόμα και στη silent λειτουργία που το καθιστά ενοχλητικό για ύπνο, ενώ το Toshiba έχει φήμη για εξαιρετικά αθόρυβη λειτουργία, καλύτερο service network στην Ελλάδα, 7ετή εγγύηση (έναντι 5ετούς του TCL) και γενικά μεγαλύτερη αξιοπιστία μακροπρόθεσμα—για χώρο 9τμ με καλή μόνωση η διαφορά κατανάλωσης θα είναι αμελητέα, αλλά η ησυχία και η αξιοπιστία είναι κρίσιμες για την ποιότητα ύπνου.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Panayis2k25 είπε

Το TCL Miracle III (κινεζικής κατασκευής) προσφέρει ανώτερη ενεργειακή απόδοση στην ψύξη με κλάση A+++ έναντι A++ του Toshiba Yukai (ιαπωνικής σχεδίασης, κατασκευής Ταϊλάνδης), πράγμα που σημαίνει χαμηλότερη κατανάλωση το καλοκαίρι, ενώ διαθέτει προηγμένες τεχνολογίες όπως το 4D Air Flow για ομοιόμορφη κατανομή αέρα και Gentle Wind για απαλή ροή χωρίς ψυχρά ρεύματα. Ωστόσο, για υπνοδωμάτιο συνιστώ το Toshiba Yukai παρά την κατά μία κλάση χαμηλότερη ενεργειακή απόδοση στην ψύξη, καθώς οι χρήστες του TCL αναφέρουν προβλήματα θορύβου ακόμα και στη silent λειτουργία που το καθιστά ενοχλητικό για ύπνο, ενώ το Toshiba έχει φήμη για εξαιρετικά αθόρυβη λειτουργία, καλύτερο service network στην Ελλάδα, 7ετή εγγύηση (έναντι 5ετούς του TCL) και γενικά μεγαλύτερη αξιοπιστία μακροπρόθεσμα—για χώρο 9τμ με καλή μόνωση η διαφορά κατανάλωσης θα είναι αμελητέα, αλλά η ησυχία και η αξιοπιστία είναι κρίσιμες για την ποιότητα ύπνου.

ΑΙ;

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/9/2025 στις 2:10 ΜΜ, liakjim είπε

Προσθήκη ενός Inventor omnia plus 18K του @Pan_K

image.png.7f094bc8fb9ef74e0589289c8f4a2e6f.png

Δεν τα πάει και άσχημα σε σχέση με άλλα δύο πολύ καλά 18άρια. Το συγκεκριμένο είναι από τα καλά μοντέλα της Inventor, ειδικά στην ψύξη. Δουλεύει σε eco mode με ζητούμενη 25 βαθμούς και εσωτερική θερμοκρασία 26 βαθμούς περίπου. Ταχύτητα ανεμιστήρα στο χαμηλό (540m3/h). Το EER που έχω υπολογίσει με εξωτερική 31 βαθμούς και κατανάλωση 230 watt είναι 8,8 περίπου. Οι απώλειες του χώρου είναι υπολογισμένες στα 5000 watt. Σαλοκουζίνα σχήματος Γ συνολικής επιφάνειας περίπου 60τμ.

image.png.83e6a973efb4d6506be28e6660bc7cca.png

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...