Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

18 minutes ago, MARIOSNURSE said:

Μήπως έχει ξεκολλήσει κάποιο περσιδάκι από αυτά που κατευθύνουν τον αέρα δεξιά αριστερά και έπεσε μέσα;

Είμαι τελείως άσχετος. Πως μπορώ να το τσεκαρω αυτό. Το μοντέλο είναι Inventor Aria.

Αν είναι Αυτό δικαιολογεί το θόρυβο ή και το γεγονός ότι δε βγάζει αέρα 

Επεξ/σία από therock
  • Απαντ. 13,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 ώρες πριν, therock είπε

Επειδή μένω επαρχία και Αθήνα κατεβαίνω μόνο ΣΚ, Ξέρουμε κάναν καλό ψυκτικο-τεχνικό κλιματιστικών σε περιοχή Πειραιά και γύρω συνοικίες 

Εγώ θα καλούσα την Inventor να φέρει τεχνικούς. Και εφόσον είσαι εντός εγγύησης, ένας λόγος παραπάνω.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, therock είπε

Ρε παιδιά γύρισα από σε δευτερεύουσα κατοικία μετά από καλοκαιρινές διακοπές, δούλεψε κλιματιστικό πρώτη μέρα, και χθες δεύτερη μέρα υπολειτουργούσε τρελλα έβγαζε ελάχιστο αέρα και άκουγα κάτι Χρατσ χρουτσ χρατς και εν τέλη το κλεισα.

Τι έγινε, έχει καμία διαρροή και έχασε το φρένο. Για δείτε λίγο αν θέλετε και βάλτε ήχο να ακούσετε πως κάνει

Επειδή μένω επαρχία και Αθήνα κατεβαίνω μόνο ΣΚ, Ξέρουμε κάναν καλό ψυκτικο-τεχνικό κλιματιστικών σε περιοχή Πειραιά και γύρω συνοικίες 

https://youtu.be/x_DAqklZkEs

Δες αν δουλεύει το εξωτερικό και βγάλε φώτο τις σωληνώσεις μετά από 5 λεπτά λειτουργίας στο 17.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαίρετε. Γνωρίζετε αν για την εγγύηση Fujitsu χρειάζεται πέρα από τις αποδείξεις συντήρησης και αποδείξη εγκατάστασης από εξειδικευμένο άτομο; Αναφέρονται ρητά οι αποδείξεις ετήσιας συντήρησης, αλλά όχι της εγκατάστασης στις προϋποθέσεις (λέει όμως εγκατάσταση βάσει προδιαγραφών και από εξειδικευμένο τεχνικό γενικά).

Επεξ/σία από vmb
Δημοσ.

@Specs, για το αρχείο σου, Inventor Omnia Plus 18k ελάχιστη κατανάλωση 175 watt με εξωτερική 25 βαθμούς. Το μέγιστο EER που μέτρησα σε αυτές τις συνθήκες ήταν 14. Ανεμιστήρας στο Low (540m3/h).

Spoiler

image.png.cef52aad271cbbf6540c1ea95a0c8b6d.png

Δημοσ.
Στις 26/8/2025 στις 9:46 ΠΜ, Antretng είπε

Ο ηχος σταματαει, εστω προσωρινα, οταν πειραξω λιγο το σωμα (το απαλο χτυπημα που ελεγα). Οπότε αν σταματησει εκεινη τη στιγμη με το χαρτονι, δεν θα ξερω αν οντως διορθωθηκε. Αλλα ναι, μαλλον κατι με την ευθυγράμμιση πρεπει να παιζει. 

Θα μπορουσα βεβαια να του βαλω το χαρτονι που λες και να δω τις επομενες μερες τι κανει.

Εισαι για αλλαγή μοτέρ εσωτερικής φτερωτής.. Τα ίδια ακριβώς έκανε σε εμένα.. Κάλεσα την αντιπροσωπεία και είδαν ότι θέλει αλλαγή.. Βέβαια διαθεσιμότητα ανταλλακτικου αρχές Νοεμβρίου!!! Μην το αφήνεις όμως πάρε τηλέφωνο.. Δεν περίμενα ότι θα ήθελε τόσο γρήγορα αλλαγή μέσα σε 9μηνες που το έχω.. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Georpap1987 είπε

Εισαι για αλλαγή μοτέρ εσωτερικής φτερωτής.. Τα ίδια ακριβώς έκανε σε εμένα.. Κάλεσα την αντιπροσωπεία και είδαν ότι θέλει αλλαγή.. Βέβαια διαθεσιμότητα ανταλλακτικου αρχές Νοεμβρίου!!! Μην το αφήνεις όμως πάρε τηλέφωνο.. Δεν περίμενα ότι θα ήθελε τόσο γρήγορα αλλαγή μέσα σε 9μηνες που το έχω.. 

Στο εκανε συνεχεια ή περιοδικα;

Γιατι εμενα ειναι τυχαιο πότε το κανει. Δηλαδη αν περασουν να το δουν, μπορει να μην τους κανει θορυβο. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Antretng είπε

Στο εκανε συνεχεια ή περιοδικα;

Γιατι εμενα ειναι τυχαιο πότε το κανει. Δηλαδη αν περασουν να το δουν, μπορει να μην τους κανει θορυβο. 

Όπως λες και εσύ αν ακουμπούσα λίγο το πλαίσιο έστρωνε αλλά μετά από λίγες μέρες ξανά άρχιζε.. Στην αρχή όπως λες το έκανε περιοδικά.. Με τις πέρασμα του χρόνου έγινε όμως ανυπόφορο. Όταν το κάνει πάνε και βγαλτο ένα βίντεο για αποδεικτικό 

• Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Georpap1987 είπε

Όπως λες και εσύ αν ακουμπούσα λίγο το πλαίσιο έστρωνε αλλά μετά από λίγες μέρες ξανά άρχιζε.. Στην αρχή όπως λες το έκανε περιοδικά.. Με τις πέρασμα του χρόνου έγινε όμως ανυπόφορο. Όταν το κάνει πάνε και βγαλτο ένα βίντεο για αποδεικτικό 

Έγινε. Σε ευχαριστώ! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους,

Για το γραφείο στον Βύρωνα κοιτάω ένα μηχάνημα, ψύξη θέρμανση μπατζετ 1000-1200 ευρώ. 

Προσανατολίζομαι για μηχάνημα απο τον Τουρνικιώτη, αν υπάρχει κάτι αξιόλογο (ιδανικά όχι Τουρκία-Κίνα). 

(Αλλιώς θα πήγαινα σε Toshiba Edge λογικά) 

Έχουμε κάποια πρόταση; 

1468740451_.jpg.3da4b2dac15e1f20709ac3dc4821cd47.jpg

Ευχαριστώ παρα πολύ προκαταβολικά!!

Επεξ/σία από omrtlegol
Δημοσ.
1 ώρα πριν, omrtlegol είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Για το γραφείο στον Βύρωνα κοιτάω ένα μηχάνημα, ψύξη θέρμανση μπατζετ 1000-1200 ευρώ. 

Προσανατολίζομαι για μηχάνημα απο τον Τουρνικιώτη, αν υπάρχει κάτι αξιόλογο (ιδανικά όχι Τουρκία-Κίνα). 

Έχουμε κάποια πρόταση; 

Δείχνεις λίγο τα δεδομένα που έβαλες στην εφαρμογή των απωλειών;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, omrtlegol είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Έχουμε κάποια πρόταση; 

Μπορείς να πάρεις στο μαγαζί και να ρωτήσεις προέλευση.

Εγώ, όταν πήρα το Daikin ATCX για τον παππού, ρώτησα και μου είπαν ότι θα στείλουν Made in Malaysia, όπως και έγινε.

Αν δεν θες China, μην πας σε Fujitsu καθώς τα περισσότερα είναι China.

Το Toshiba έχει συμπιεστή, μοτέρ εξωτερικού ανεμιστήρα και πλακέτα China αλλά είναι κατασκευασμένο στην Thailand.

Δες Mitsubishi Heavy (όχι electric, είναι Τουρκία) και Daikin, αφού επιβεβαιώσεις με τηλέφωνο ή email την προέλευση.

https://www.ydor.com.gr/klimatistiko-daikin-sensira-ftxc50e-rxc50e-18000-btu-1811.html

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/mitsubishi-heavy-srk-src-50ztl-w-klimatistiko-18-000-btu-h_4403789?gad_source=1&gad_campaignid=2040295841&gbraid=0AAAAAD3W6OlAtMol9Goosz4NA7N9m1oYH&gclid=CjwKCAjw_fnFBhB0EiwAH_MfZnItPwVh4H-Xqee-9MRG5xTQpY9k6x0MpzbO9S7egZGn3QgE-fH9JBoCEacQAvD_BwE

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει κανείς καμία ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει σε αυτό το Inventor κλιματιστικό 9.000BTU; Φαίνεται ότι δεν μπορεί να διατηρήσει σταθερή θερμοκρασία, ενώ κάνει εντονότατες διακυμάνσεις στην κατανάλωση. Όταν το βάζω σε follow me η κατάσταση γίνεται χειρότερη (παραθέτω σημερινό γράφημα), και γενικά φαίνεται η κατάσταση να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Συμπιεστής; Πλακέτα; Φυσιολογική συμπεριφορά για μιντεο-ειδές;

image.png.91b454814ad6912617ac943a8c241138.png

Γύρω στις 16:10 ανέβασα μία μονάδα την ζητούμενη και η θερμοκρασία συνέχιζε να πέφτει. Το ανέβασα άλλη μια μονάδα και τότε έκοψε εντελώς, λίγο μετά τις 16:30.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

24αρι aseg24kmte και στα υ/δ aseh12kmcg. Βασικά ακολούθησα τυφλά το forum 

Πολυ ευχαριστημένος, θα δείξει και το χειμώνα. Στο υ/δ δεν ακουγεται σχεδον καθολου στη χαμηλή σκάλα, δεν ξερω ποσο πιο χαμηλα σε θόρυβο πανε τα toshiba (μιας και διάβασα για θόρυβο). Στο σαλόνι χαμηλη σκάλα δεν κάνει θόρυβο αλλά σε πιο ψηλές κάνει και νομιζεις είσαι σε ιγκλού. Το χω στο auto, στο ξεκίνημα έχει λιγο θορυβο ο ανεμιστήρας γιατί μπαινει στη φουλ σκάλα αλλα νομιζω νορμάλ αν υπολογίσω και πόσο δυνατα φυσάει.

Ξέρω έπρεπε να μπει κατω η μονάδα, το ταλαιπωρήσαμε αλλά δε βγήκε. Να πω την αληθεια είναι αστεία αθόρυβη για 24άρι (4 μετρα χαλκοσωλήνα), το είχε αναφέρει και ένα άλλο μέλος εδώ όταν ρώτησα. Δηλαδη δεν καταλαβα τίποτα από θόρυβο τώρα που ειναι ψηλά, θα δείξει με τον καιρό. Μεταλλική βάση μου την είπαν για καλή... Και τον ψυκτικό μου τον είπαν επίσης για καλό... Γενικά πήγα τυφλοσούρτη εμπιστευόμενος άτομα που εκτιμώ έχουν περισσότερες γνώσεις, σε καλό να μου βγει. Ευχαριστώ και πάλι.

ΥΓ Ίδια συνταγή με jpsih από πάνω, υποθέτω με σφραγίδα liakjim

Screenshot_2025-09-07-23-36-49-37_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg.383359ec83234cad52a6380fd15fac9b.jpg

Επεξ/σία από vmb
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...