omrtlegol Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 15 hours ago, liakjim said: Δείχνεις λίγο τα δεδομένα που έβαλες στην εφαρμογή των απωλειών; Καλημέρα!!! Το ειχα σβήσει, οπότε το ξαναέκανα
liakjim Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 19 λεπτά πριν, omrtlegol είπε Καλημέρα!!! Το ειχα σβήσει, οπότε το ξαναέκανα Έχεις 4 εξωτερικά ανοίγματα ( πόρτες/μπαλκονόπορτες) στα 35τμ;
omrtlegol Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, liakjim said: Έχεις 4 εξωτερικά ανοίγματα ( πόρτες/μπαλκονόπορτες) στα 35τμ; Οσο απίθανο και αν σου φαίνεται! 1 μεγάλη μπαλκονόπορτα, 1 κανονική, ένα διπλό παράθυρο και την εξώπορτα! (είναι ευήλιο ) Επεξ/σία πριν από 20 ώρες από omrtlegol
liakjim Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 2 λεπτά πριν, omrtlegol είπε Οσο απίθανο και αν σου φαίνεται! 1 μεγάλη μπαλκονόπορτα, 1 κανονική, ένα διπλό παράθυρο και την εξώπορτα! (είναι ευήλιο ) Και ένα τελευταίο. Κτίσμα του 91 γιατί να έχει μόνωση στους τοίχους;
omrtlegol Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 9 minutes ago, liakjim said: Και ένα τελευταίο. Κτίσμα του 91 γιατί να έχει μόνωση στους τοίχους; Είναι διπλοκατοικία και ήτανε μερακλής ο ιδιοκτήτης. Εμένα πάντως και στο σπίτι που είναι του 90' έχει φελιζολ μπλε μέσα στον τοιχο. 1
liakjim Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 2 ώρες πριν, omrtlegol είπε Είναι διπλοκατοικία και ήτανε μερακλής ο ιδιοκτήτης. Εμένα πάντως και στο σπίτι που είναι του 90' έχει φελιζολ μπλε μέσα στον τοιχο. Μιλάμε δεν ξέρω τι να σου πω. Ηλιακά κέρδη δεν έχεις οπότε η ψύξη θα είναι εύκολη. Οι απώλειές σου είναι στο μεταίχμιο. Είμαι ανάμεσα σε ένα μεγάλο εύρος. Σκέφτομαι από edge 13άρι, aseh14kmcg ή ένα edge 16άρι μέχρι και ένα aseg18kmte και δεν ξέρω τι να σου πω. Γραφείο είσαι, οπότε δεν θα παίζει 24/7. Εκεί θα θέλαμε τη δύναμη του 18Κ aseg. Αλλά μήπως μας κάνει backfire παρόλο που πέφτει στα 90W σε ευνοικές συνθήκες και σε τόσο λίγα τετραγωνικά με συνεχή onoff; Από την άλλη θα φτάνει ένα 13άρι όταν θα κάνει κρύα και εσύ θα ανοίγεις Δευτέρα μετά από ένα κρύο ΣΚ; Μήπως το 16άρι τότε; Δεν θα έχει όμως την οικονομία των πιο μικρών μοντέλων ούτε και του 18ριού aseg. Μετά από αυτές τις σκόρπιες σκέψεις, προσανατολίζομαι προς το 14άρι fujitsu. Και μεγαλύτερο capacity έχει από το 16άρι edge και 200m3/hr λιγότερο airflow από το 18άρι fujitsu οπότε λογικά θα βολευτεί καλύτερα στον χώρο. Πατώντας την κοιλιά μου όλα αυτά. Δυστυχώς θα πρέπει να το αποφασίσεις εσύ που υποτίθεται ότι ξέρεις τον χώρο καλύτερα. 5 ώρες πριν, leonkoum είπε Λάστιχα δεν έβαλε…. Και ποιος βάζει; 1
Klausx Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 7 ώρες πριν, leonkoum είπε Λάστιχα δεν έβαλε…. Τα πραγματικά μηχανήματα δεν θέλουν λάστιχα.... 1
leonkoum Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 1 λεπτό πριν, Klausx είπε Τα πραγματικά μηχανήματα δεν θέλουν λάστιχα.... Αν είναι σωστά ζυγισμένο και σωστά ζυγοστάθμισμενο και σωστά ευθυγραμμισμένο ίσως και να είναι ‘περιττο’, ΑΛΛΑ εγώ πιστεύω πως είναι απαραίτητα για μια σωστή εγκατάσταση
Pan_K Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 2 ώρες πριν, liakjim είπε Γραφείο είσαι, οπότε δεν θα παίζει 24/7. Εκεί θα θέλαμε τη δύναμη του 18Κ aseg. Αλλά μήπως μας κάνει backfire παρόλο που πέφτει στα 90W σε ευνοικές συνθήκες και σε τόσο λίγα τετραγωνικά με συνεχή onoff; Από την άλλη θα φτάνει ένα 13άρι όταν θα κάνει κρύα και εσύ θα ανοίγεις Δευτέρα μετά από ένα κρύο ΣΚ; Εγώ πάντως στον δικό μου εργασιακό χώρο που έχω μικρές μονάδες παντού, ανάβω το κεντρικό κλιματιστικό στον χώρο αναμονής 2 ώρες νωρίτερα την Δευτέρα και στα πολλά κρύα το αφήνω στους 18-19 βαθμούς όλο το Σαββατοκύριακο. Εκεί έχω βάλει ένα πολύ αποδοτικό μοντέλο, ειδικά στην θέρμανση (Toshiba Edge). Η κατανάλωση είναι σχεδόν ίδια ή και χαμηλότερη από το να τα έβαζα όλα στο φουλ κάθε Δευτέρα. Ακόμα και στην ψύξη, για να διατηρήσω έναν χώρο 105τμ με τεράστια ηλιακά κέρδη στο κέντρο της Αθήνας σε μέση εσωτερική θερμοκρασία 30 βαθμούς για όλον τον Αύγουστο που έλειπα ξόδεψα μόνο 15 ευρώ και τουλάχιστον έσωσα τα φυτά εσωτερικού χώρου. Αυτό που με προβληματίζει σε επαγγελματικούς χώρους πάντως είναι τα κρύα ρεύματα στην θέρμανση, που μπορεί να ενοχλούν πολύ κάποιους εργαζόμενους ή πελάτες, ειδικά αυτούς που έχουν κάποιες παραξενιές ή προκαταλήψεις με τα κλιματιστικά (πχ βλέπουν κλιματιστικό και μόνο στην ιδέα αρχίζουν να φταρνίζονται). Είναι ένας λόγος που θα φοβόμουν να βάλω Fujitsu ή Daikin και θα προτιμούσα ίσως Toshiba ή και Mitsubishi, αλλά τα τελευταία δύο σε ελαφρά υποδιαστασιολόγηση για να αποφεύγω τα πολλά on/off. 1
tsiro7 Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Fujitsu ASYG09KPCA Αξίζει για χρήση 80/20 ψύξη θέρμανση σε υπνοδωμάτιο χωρίς πολλές απώλειες? Πόσο πρέπει να ανέβω για κάτι αισθητά καλύτερο που θα κάνει και απόσβεση με την λιγοστή χρήση που του κάνω?
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 3 ώρες πριν, tsiro7 είπε Fujitsu ASYG09KPCA Αξίζει για χρήση 80/20 ψύξη θέρμανση σε υπνοδωμάτιο χωρίς πολλές απώλειες? Πόσο πρέπει να ανέβω για κάτι αισθητά καλύτερο που θα κάνει και απόσβεση με την λιγοστή χρήση που του κάνω? Όταν λες "λιγοστή χρήση";
liakjim Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 3 ώρες πριν, tsiro7 είπε Fujitsu ASYG09KPCA Αξίζει για χρήση 80/20 ψύξη θέρμανση σε υπνοδωμάτιο χωρίς πολλές απώλειες? Πόσο πρέπει να ανέβω για κάτι αισθητά καλύτερο που θα κάνει και απόσβεση με την λιγοστή χρήση που του κάνω? Το πιο νέο μοντέλο είναι το aseg09kpce.
tsiro7 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Ψύξη σχεδόν μόνο στον βραδυνο ύπνο στις ζεστές μέρες και θέρμανση τις κρύες μέρες κάποιες ώρες. Αθήνα νότια προάστια.
liakjim Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 1 λεπτό πριν, tsiro7 είπε Ψύξη σχεδόν μόνο στον βραδυνο ύπνο στις ζεστές μέρες και θέρμανση τις κρύες μέρες κάποιες ώρες. Αθήνα νότια προάστια. Θα είσαι κομπλέ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα