Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε

Τυχαιο η οχι αλλα εσκασε κουπονι 50 ευρω για αγορα κλιματιστικου στο skroutz για αγορες πανω απο 500. Kαποια προταση αποκλειστικα σε ιαπωνικο ? ευχαριστω.

Επίσης για τα panasonic τι άποψη έχετε, έχω στο σαλόνι ένα 12αρι 15 χρόνια σχεδόν και είμαι πολύ ικανοποιημένος από απόδοση και οικονομία αλλά βλέπω ότι γενικά δεν τα προτείνεται. 

Επεξ/σία από tsiro7
  • Απαντ. 13,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, τώρα θυμήθηκα ότι ο ψυκτικός μου ανέφερε συχνά προτείνει toshiba edge αλλα και με τα fujitsu δεν ειχε θεμα γενικα (μια σειρά μου ειπε εβγαζε κάποιο πρόβλημα δε θυμάμαι).

Βασικές διαφορές aseg24/aseh12 με αντιστοιχα edge?

Είδα καλύτερο φίλτρο τοσιμπα με PM2.5, ισως λιγοτερος θόρυβος?, περισσοτερο κατανάλωση, πιο ευαισθητο σε υπερδιαστασιολογηση.

Fujitsu χειροτερο φιλτρο, περισσοτερο θορυβο?, λιγότερη καταναλωση, πιο ανετο σε υπερδιαστασιολογηση, τα 12αρια με τα 9αρια ιδιο hardware διαφορετικο software(δεν εχω μονωση αλλα σκοπευω να βαλω οποτε οταν ολοκληρωθει θα υπαρχει μια υπερδιαστασιολογηση...).

Για το θορυβο το χω απορια να ακουσω και ενα τοσιμπα μιας και μου φαινεται ηδη χαμηλα και σε προδιαγραφες ειδα σχεδον ιδια, ανεπαισθητη διαφορα (πχ χαμηλότερη σκαλα 19db vs 20 db)

Επεξ/σία από vmb
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, vmb είπε

Καλημέρα, τώρα θυμήθηκα ότι ο ψυκτικός μου ανέφερε συχνά προτείνει toshiba edge αλλα και με τα fujitsu δεν ειχε θεμα γενικα (μια σειρά μου ειπε εβγαζε κάποιο πρόβλημα δε θυμάμαι).

Βασικές διαφορές aseg24/aseh12 με αντιστοιχα edge?

Εγώ έχω ένα Edge 10ρι και δύο ASEH09KMCG. Και τα δύο είναι πολύ καλά μηχανήματα σχεδόν ισότιμα κατά την γνώμη μου. Βέβαια στην πράξη το Fujitsu βγαίνει τουλάχιστον κατά 20% πιο οικονομικό από το Edge στην ψύξη. Ωστόσο χάνει στο ότι είναι πολύ επιρρεπές στα συχνά on/off τα οποία δυστυχώς γίνονται αισθητά λόγω της κυκλοφορίας του φρέον και του σταματήματος/ξεκινήματος του εσωτερικού ανεμιστήρα και πιθανώς ενοχλούν την νύχτα. Επίσης ανεβάζουν πολύ την υγρασία. Όλα αυτά, βέβαια, εξαφανίζονται εντελώς στην λειτουργία της αφύγρανσης, αλλά αυτήν την λειτουργία σχεδόν κανείς δεν σκέφτεται να την επιλέξει (εκτός και αν διαβάζει insomnia), ενώ ο ανεμιστήρας που δουλεύει στην χαμηλότερη ταχύτητα κατά την αφύγρανση δεν κατανέμει τον κρύο αέρα ομοιόμορφα στον χώρο. Παρόλα αυτά, θεωρώ το ASEH09KMCG κορυφαίο όταν δουλεύει στην αφύγρανση, είναι σχεδόν εντελώς αθόρυβο και πολύ αποδοτικό. Συγκρίνοντας το Edge στην ψύξη με το Fujitsu στην αφύγρανση, το Edge έρχεται ξεκάθαρα δεύτερο (τρώει σκόνη θα έλεγα).

Στην θέρμανση το Edge θα έλεγα ότι είναι ανώτερο, κυρίως λόγω της πραγματικά υψηλής του απόδοσης σε συνδυασμό με την απουσία κρύων ρευμάτων που μπορεί να έχεις με το Fujitsu. Κάνει πιο δύσκολα deforst, ενώ δεν έχει αυτήν την ενοχλητική κατ' εμέ λειτουργία του cold air prevention που έχει το fujitsu και που ρίχνει αυτόματα την ταχύτητα του ανεμιστήρα για να μην υπάρχει αίσθηση ότι φυσάει κρύος αέρας. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι στην κατώτερη ταχύτητα ανεμιστήρα η μονάδα ξεκινάει τα πολύ συχνά on/off, που είναι μη αποδοτικά ενεργειακά και θεωρητικά καταπονούν την μονάδα. 

Σε ότι αφορά τα φίλτρα, δεν με απασχολούν γιατί η επίδρασή τους στην ποιότητα του αέρα είναι αμελητέα, όπως έχει συζητηθεί πολλές φορές από τα μέλη του φόρουμ.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο Fujishu έχεις ελέγξει/παρατηρήσει αν ο εξωτερικός αισθητήρας λειτουργεί κανονικά ;

Και αυτό όχι μια φορά αλλά πρόσεξε το σε βάθος χρόνου, μήπως διαβάζει 2-3 βαθμούς χαμηλότερα γιαυτο ίσως και τα συχνότερα defrost..

Επεξ/σία από leonkoum
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, leonkoum είπε

Στο Fujishu έχεις ελέγξει/παρατηρήσει αν ο εξωτερικός αισθητήρας λειτουργεί κανονικά ;

Και αυτό όχι μια φορά αλλά πρόσεξε το σε βάθος χρόνου, μήπως διαβάζει 2-3 βαθμούς χαμηλότερα γιαυτο ίσως και τα συχνότερα defrost..

Δεν διαβάζει λάθος εξωτερική θερμοκρασία. Νομίζω ότι αυτό οφείλεται στην έλλειψη ειδικής υδρόφοβης επίστρωσης στο εξωτερικό στοιχείο, με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται πιο εύκολα νερό και να γίνεται πάγος. Το Fujitsu ASEHxxKNCA έχει τέτοια επίστρωση και πιθανώς να είναι καλύτερο από το ASEHxxKMCG σε ότι αφορά τα defrost. 

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.

Fujitsu ASYG025KPCA     Daikin Siesta Sensira ATXC25D   PANASONIC  BZ Series CS-BZ25ZKE

Kαλημερα σε ολους , μια βοηθεια για επιλογη αναμεσα σε αυτα η καποιο παρομοιο  σε χρηματα .

Δημοσ.

Υπαρχει καποιος οδηγος που να περιγραφει πως γινεται το set up για να παρακολουθουμε την εξελιξη της θερμοκρασιας, καταναλωσης, υγρασιας κλπ? Ολα γινονται με τα εξυπνα πριζακια Tapo?

Δημοσ.
6 ώρες πριν, tsiro7 είπε

Fujitsu ASYG025KPCA     Daikin Siesta Sensira ATXC25D   PANASONIC  BZ Series CS-BZ25ZKE

Kαλημερα σε ολους , μια βοηθεια για επιλογη αναμεσα σε αυτα η καποιο παρομοιο  σε χρηματα .

Έχεις βρει κάπου τα συγκεκριμένα μοντέλα και για αυτό δεν πηγαίνεις στους νέους κωδικούς ; πχ atxc25e αντί για d και aseg09kpce αντί για το παλιότερο asyg025kpca;

Για τα panasonic δεν έχουμε feedback από ότι θυμάμαι (εκτός από ένα 12άρι πιο παλιά που θυμάμαι τον κάτοχο να παραπονιέται για λίγες ταχύτητες ανεμιστήρα αλλά δεν θυμάμαι μοντέλο). Επίσης θέλει ψάξιμο και για το θέμα αντιπροσωπίας (αν υπάρχει ή όχι και με τι όρους εγγύησης).

4 ώρες πριν, jpsih είπε

Υπαρχει καποιος οδηγος που να περιγραφει πως γινεται το set up για να παρακολουθουμε την εξελιξη της θερμοκρασιας, καταναλωσης, υγρασιας κλπ? Ολα γινονται με τα εξυπνα πριζακια Tapo?

Tapo για κατανάλωση και xiaomi θερμομετράκια για τα άλλα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έχεις βρει κάπου τα συγκεκριμένα μοντέλα και για αυτό δεν πηγαίνεις στους νέους κωδικούς ; πχ atxc25e αντί για d και aseg09kpce αντί για το παλιότερο asyg025kpca;

Για τα panasonic δεν έχουμε feedback από ότι θυμάμαι (εκτός από ένα 12άρι πιο παλιά που θυμάμαι τον κάτοχο να παραπονιέται για λίγες ταχύτητες ανεμιστήρα αλλά δεν θυμάμαι μοντέλο). Επίσης θέλει ψάξιμο και για το θέμα αντιπροσωπίας (αν υπάρχει ή όχι και με τι όρους εγγύησης).

Tapo για κατανάλωση και xiaomi θερμομετράκια για τα άλλα. 

Τα είδα σε ένα μαγαζί που εμπιστεύομαι αλλά για αυτό ρωτάω για παρόμοιο μοντέλο ή νεότερο. Εμπιστεύομαι την άποψη σας και θα βοηθήσει πολύ στο να καταλήξω κάπου. 

Το νεότερο fuji υπάρχει στο μαγαζί. Το daikin πάλι όχι.

Επεξ/σία από tsiro7
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Τα είδα σε ένα μαγαζί που εμπιστεύομαι αλλά για αυτό ρωτάω για παρόμοιο μοντέλο ή νεότερο. Εμπιστεύομαι την άποψη σας και θα βοηθήσει πολύ στο να καταλήξω κάπου. 

Αν είναι για υπνοδωμάτιο και σύμφωνα με όσα έχουμε δει εδώ μέσα, προσωπικά θα πήγαινα στο yukai + ( plus  ) . Το plus έχει και wifi.  

https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-10000-btu-toshiba-σειρά-yukai-ras-b10s4kvg-e-ras-10e2avg-e

Στα ίδια χρήματα με εγκατάσταση από αλυσίδες, θα δεις και το ASEG09KPCE που θα πρέπει να είναι και αυτό καλό. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν είναι για υπνοδωμάτιο και σύμφωνα με όσα έχουμε δει εδώ μέσα, προσωπικά θα πήγαινα στο yukai + ( plus  ) . Το plus έχει και wifi.  

https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-10000-btu-toshiba-σειρά-yukai-ras-b10s4kvg-e-ras-10e2avg-e

Εχτές το παρήγγειλα για ένα υπνοδωμάτιο στο πατρικό μου και σήμερα κιόλας παραδόθηκε. Φοβεροί επαγγελματίες στην παροχή πληροφοριών και στην εξυπηρέτηση από το συγκεκριμένο κατάστημα.

@tsiro7 Υπόψιν, στο ίδιο κατάστημα υπάρχει και το Fujitsu ASEH09KMCG με μόνο 589 ευρώ. Θα αγόραζα αυτό, αλλά επειδή το Toshiba είναι πιο "εύκολο" κλιματιστικό για μεγαλύτερους ανθρώπους, μετά από πολλή σκέψη κατέληξα στο Toshiba. 

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 2
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Φοβεροί επαγγελματίες στην παροχή πληροφοριών και στην εξυπηρέτηση από το συγκεκριμένο κατάστημα

Πήρες και εγκατάσταση; Θέλω πολύ να ακούσω.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Πήρες και εγκατάσταση; Θέλω πολύ να ακούσω.

Μου πρότειναν να κάνουν την εγκατάσταση, αλλά τους είπα ότι έχω δικό μου συνεργείο που το εμπιστεύομαι αρκετά. Αλλά αν δεν είχα, σίγουρα θα τους δοκίμαζα. 

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Pan_K είπε

Εγώ έχω ένα Edge 10ρι και δύο ASEH09KMCG. Και τα δύο είναι πολύ καλά μηχανήματα σχεδόν ισότιμα κατά την γνώμη μου. Βέβαια στην πράξη το Fujitsu βγαίνει τουλάχιστον κατά 20% πιο οικονομικό από το Edge στην ψύξη. Ωστόσο χάνει στο ότι είναι πολύ επιρρεπές στα συχνά on/off τα οποία δυστυχώς γίνονται αισθητά λόγω της κυκλοφορίας του φρέον και του σταματήματος/ξεκινήματος του εσωτερικού ανεμιστήρα και πιθανώς ενοχλούν την νύχτα. Επίσης ανεβάζουν πολύ την υγρασία. Όλα αυτά, βέβαια, εξαφανίζονται εντελώς στην λειτουργία της αφύγρανσης, αλλά αυτήν την λειτουργία σχεδόν κανείς δεν σκέφτεται να την επιλέξει (εκτός και αν διαβάζει insomnia), ενώ ο ανεμιστήρας που δουλεύει στην χαμηλότερη ταχύτητα κατά την αφύγρανση δεν κατανέμει τον κρύο αέρα ομοιόμορφα στον χώρο. Παρόλα αυτά, θεωρώ το ASEH09KMCG κορυφαίο όταν δουλεύει στην αφύγρανση, είναι σχεδόν εντελώς αθόρυβο και πολύ αποδοτικό. Συγκρίνοντας το Edge στην ψύξη με το Fujitsu στην αφύγρανση, το Edge έρχεται ξεκάθαρα δεύτερο (τρώει σκόνη θα έλεγα).

Στην θέρμανση το Edge θα έλεγα ότι είναι ανώτερο, κυρίως λόγω της πραγματικά υψηλής του απόδοσης σε συνδυασμό με την απουσία κρύων ρευμάτων που μπορεί να έχεις με το Fujitsu. Κάνει πιο δύσκολα deforst, ενώ δεν έχει αυτήν την ενοχλητική κατ' εμέ λειτουργία του cold air prevention που έχει το fujitsu και που ρίχνει αυτόματα την ταχύτητα του ανεμιστήρα για να μην υπάρχει αίσθηση ότι φυσάει κρύος αέρας. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι στην κατώτερη ταχύτητα ανεμιστήρα η μονάδα ξεκινάει τα πολύ συχνά on/off, που είναι μη αποδοτικά ενεργειακά και θεωρητικά καταπονούν την μονάδα. 

Σε ότι αφορά τα φίλτρα, δεν με απασχολούν γιατί η επίδρασή τους στην ποιότητα του αέρα είναι αμελητέα, όπως έχει συζητηθεί πολλές φορές από τα μέλη του φόρουμ.

Τέλειο ρεζουμέ, ευχαριστώ. Καλοκαιρινή σαιζόν την ψιλοχάσαμε, οπότε επόμενη στάση θέρμανση να δούμε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...