Pan_K Δημοσ. Δευτέρα στις 08:53 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:53 πμ (επεξεργασμένο) Ξεκίνησαν οι προσφορές. Χωρίς δωροκάρτες η συγκεκριμένη, χωρίς "επιστροφή" μετά από 1 μήνα με συγκεκριμένες κάρτες κλπ. Απλή έκπτωση και δωρεάν εγκατάσταση. Από το Πλαίσιο. Επεξ/σία Δευτέρα στις 08:54 πμ από Pan_K 1
yazidis Δημοσ. Δευτέρα στις 10:37 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:37 πμ Υπάρχει κανένα βίντεο/οδηγός για λύσιμο του Daikin Siesta atxc35d? Το είχα πλύνει με ελεφαντάκι τον Ιούνη, και τώρα μετά από 3 μήνες που έκλεισε βλέπω πάλι την φτερωτή πολύ βρώμικη....
ppkara Δημοσ. Δευτέρα στις 02:38 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:38 μμ (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Pan_K είπε Ξεκίνησαν οι προσφορές. Χωρίς δωροκάρτες η συγκεκριμένη, χωρίς "επιστροφή" μετά από 1 μήνα με συγκεκριμένες κάρτες κλπ. Απλή έκπτωση και δωρεάν εγκατάσταση. Από το Πλαίσιο. Εχουμε καταληξει σε 24αρι σε προηγούμενο ποστ μου εδω (thanks παιδια) και τώρα μπαίνω σε ενεργή αναζήτηση περιμένοντας ίσως κάποια προσφορά. Είχαμε πεί για Toshiba Edge και ίσως για Fujitsu ASEG. Είμαι Σταματα Αττικης που πέφτει η θερμοκρασία αρκετά για Αττικη. Τώρα για Daikin έχει το μείων για εξτρα έξοδο της εγγύησης. Είμαι μεταξύ αυτόν τον 2 https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-24000-btu-toshiba-σειρά-edge-white-ras-b24g3kvsg-e-ras vs https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-24000-btu-fujitsu-σειρά-km-aseg24kmte-aoeg24kmta?srsltid=AfmBOooGuHTSjSyU-yorwA561f7VxQ1b-15091Lh1TzCUpsFS_Y4R23A. Ακόμα φαντάζομαι πιο safe choice είναι το toshiba. Υπάρχει λόγος να σκεφτώ κάτι άλλο? O χώρος που θα το βάλω είναι αρκετά μεγάλος, οπότε όσο πιο "δυνατό", με καλό air flow κτλ Δεν ξέρω αν το πάνω κατάστημα κάνει δόσεις με πιστωτική που θα βόλευε αλλά από ότι καταλαβαίνω το μαγαζί αυτό "προτείνεται". Επεξ/σία Δευτέρα στις 03:02 μμ από ppkara
Grim Ripper Δημοσ. Δευτέρα στις 08:42 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:42 μμ @Klausx Ξέρεις μήπως τι είναι αυτό το μέταλλο στη μέση; Είναι στο FTXC35C που έχω στο δωμάτιο και δεν φαίνεται να υπάρχει στο ATXC25C που έχω στο σαλόνι. Επίσης το FTXC στα αριστερά βλέπεις τις εσωτερικές σωλήνες απ' ότι φαίνεται ενώ στο ATXC σε εκείνο το σημείο υπάρχει ένα λευκό πλαστικό. Spoiler
mdkamael Δημοσ. Δευτέρα στις 10:24 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:24 μμ (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Pan_K είπε Ξεκίνησαν οι προσφορές. Χωρίς δωροκάρτες η συγκεκριμένη, χωρίς "επιστροφή" μετά από 1 μήνα με συγκεκριμένες κάρτες κλπ. Απλή έκπτωση και δωρεάν εγκατάσταση. Από το Πλαίσιο. Αλλα το ururu sarara σταθερο ... μη τυχον και φυγει απο τις αποθηκες τους. Εκει να πιασει αραχνες... Επεξ/σία Δευτέρα στις 10:25 μμ από mdkamael 1
Klausx Δημοσ. Δευτέρα στις 10:49 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:49 μμ 2 ώρες πριν, Grim Ripper είπε @Klausx Ξέρεις μήπως τι είναι αυτό το μέταλλο στη μέση; Είναι στο FTXC35C που έχω στο δωμάτιο και δεν φαίνεται να υπάρχει στο ATXC25C που έχω στο σαλόνι. Επίσης το FTXC στα αριστερά βλέπεις τις εσωτερικές σωλήνες απ' ότι φαίνεται ενώ στο ATXC σε εκείνο το σημείο υπάρχει ένα λευκό πλαστικό. Απόκρυψη περιεχομένων Στήριγμα είναι, το στοιχείο σου αποτελείται από δύο κομμάτια. Και τα δύο που αναφέρεις είναι απλά θέμα σχεδιάσεις. 1
MARIOSNURSE Δημοσ. Δευτέρα στις 11:07 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:07 μμ 42 λεπτά πριν, mdkamael είπε Αλλα το ururu sarara σταθερο ... μη τυχον και φυγει απο τις αποθηκες τους. Εκει να πιασει αραχνες... Δεν υπάρχει λόγος να πάρεις Ururu από το Πλαίσιο. Το ΥΔΩΡ, επίσημος blue dealer, το δίνει πολύ πιο κάτω και δωρεάν εγγύηση για 5 έτη, αντί για 2. https://www.ydor.com.gr/klimatistiko-daikin-ururu-sarara-ftxz25n-rxz25n-9000-btu-53.html 8 ώρες πριν, ppkara είπε Εχουμε καταληξει σε 24αρι σε προηγούμενο ποστ μου εδω (thanks παιδια) και τώρα μπαίνω σε ενεργή αναζήτηση περιμένοντας ίσως κάποια προσφορά. Είχαμε πεί για Toshiba Edge και ίσως για Fujitsu ASEG. Είμαι Σταματα Αττικης που πέφτει η θερμοκρασία αρκετά για Αττικη. Τώρα για Daikin έχει το μείων για εξτρα έξοδο της εγγύησης. Είμαι μεταξύ αυτόν τον 2 https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-24000-btu-toshiba-σειρά-edge-white-ras-b24g3kvsg-e-ras vs https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-24000-btu-fujitsu-σειρά-km-aseg24kmte-aoeg24kmta?srsltid=AfmBOooGuHTSjSyU-yorwA561f7VxQ1b-15091Lh1TzCUpsFS_Y4R23A. Ακόμα φαντάζομαι πιο safe choice είναι το toshiba. Υπάρχει λόγος να σκεφτώ κάτι άλλο? O χώρος που θα το βάλω είναι αρκετά μεγάλος, οπότε όσο πιο "δυνατό", με καλό air flow κτλ Δεν ξέρω αν το πάνω κατάστημα κάνει δόσεις με πιστωτική που θα βόλευε αλλά από ότι καταλαβαίνω το μαγαζί αυτό "προτείνεται". 99 ευρώ είναι το έξτρα της εγγύηση στα 10 έτη, αλλιώς μένεις στα 5 αν αγοράσεις από επίσημο blue dealer, όπως εδώ: https://www.ydor.com.gr/klimatistiko-daikin-comfora-ftxp71n-rxp71n-1570.html 3
ipach Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες (επεξεργασμένο) Καλημέρα, θα ήθελα τα φώτα σας για αγορά ενός νέου κλιματιστικού για τον κύριο / ενιαίο χώρο της οικίας μου, που είναι η σαλοτραπεζαρία (από κει και πέρα υπάρχουν πόρτες για υπνοδωμάτια, κουζίνα, WC). Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού (V3) 1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό: 1200 2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Πρόκειται για νέα αγορά για τοποθέτηση σε ενιαίο χώρο που έχει προκύψει φέτος μετά από ρίξιμο μεσοτοιχίας. Το νέο κλιματιστικό θα εγκατασταθεί στο ανατολικό μπαλκόνι, ώστε να καλύπτει από κεντρικό σημείο όλο τον επιβλέποντα χώρο. Πριν 3 χρόνια είχα εγκαταστήσει (όχι σε βέλτιστη θέση εξαιτίας της προαναφερθείσας μεσοτοιχίας) ένα TCL Elite TAC-12CHSA-XA51 με δυτικό προσανατολισμό της εξωτερικής μονάδας το οποίο θα παραμείνει ως εφεδρικό. Κατά τη γνώμη μου (με παρατηρήσεις κατανάλωσης με το velleman energy meter) το TCL κάλυπτε επαρκέστατα τον επιβλέποντα χώρο για 11 μήνες το χρόνο με μια μέση κατανάλωση γύρω στα 400W. Βγάζω έξω μερικές μέρες καύσωνα και μερικές κρύες (Κρήτη ;;) μέρες του χειμώνα όπου τραβούσε 1000W. Τώρα που γράφω το post στις 11:15π.μ. με εξωτερική θερμοκρασία 27οC του ζητώ 25οC και η κατανάλωση είναι στα 320W. Το χαμηλότερο που το έχω δει να καταναλώνει ως inverter σταθερά χωρίς να αναβοσβήνει είναι γύρω στα 230W. 3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Την εγκατάσταση θα την κάνει εξουσιοδοτημένος ψυκτικός της αντιπροσωπίας που θα πληρωθεί ανεξάρτητα. Παρόλα αυτά θα προτιμούσα αγορά από electrocrete.gr γιατί έχω ένα σοβαρό χρηματικό υπόλοιπο διαθέσιμο εκεί... 4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): Θα δουλεύει συνεχόμενα 8+ μήνες το χρόνο ΚΑΙ ψύξη ΚΑΙ θέρμανση. 5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης όλο τον χρόνο (εκτός στις μεταβατικές εποχές / άνοιξη και φθινόπωρο που θα μένει κλειστό για κανένα δίμηνο κάθε φορά). 6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. Υπάρχει λειτουργική εγκατάσταση λέβητα / καλοριφέρ, αλλά είναι παλαιάς τεχνολογίας και ΔΕ χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια. 7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ: Πρόκειται για ενιαίο χώρο σαλοτραπεζαρίας 32τμ. 8. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα), προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ). Τοποθεσία είναι στα νότια προάστια του Ηρακλείου Κρήτης, σε χαμηλό υψόμετρο, θερμοκρασίες πιστεύω από 6οC min το χειμώνα 38οC max το καλοκαίρι και βλέπω στο meteo 3-4 μετεωρολογικούς σταθμούς στην περιοχή της πόλης, ας αναφέρω αυτόν”https://penteli.meteo.gr/stations/heraclion-HMU/. Επίσης κλίμα ούτε ξηρό ούτε υγρό ιδιαίτερα. Η εξωτερική μονάδα θα βλέπει ανατολικά και υπάρχει δυνατότητα να μπει σκίαστρο να μην την βλέπει ο ήλιος. 9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: · Σημαντικό να υπάρχει setting όπου οι περσίδες ανοίγουν “βεντάλια” ώστε να καλύπτουν οριζόντια όλο τον χώρο, δηλαδή να μη στρίβουν όλες αριστερά ή κέντρο ή δεξιά. Το Mitsubishi MSZ-FD35VA που είχα παλιότερα σε άλλο σπίτι το είχε αυτό και ήταν πολύτιμο. · Σημαντικό επίσης να δουλεύει σωστά σε μεγάλο εύρος ο συμπιεστής και να μην αναβοσβήνει όπως έχω διαβάσει για μερικά κλιματιστικά (με σωστή διαστασιολόγηση αλλά και εγκατάσταση φυσικά). · Χρήσιμος ο ιονιστής. · WiFi: αδιάφορο, καθότι ήδη χρησιμοποιώ switchbot hub mini. · Σημαντικό: Να μην υπάρχουν (κατασκευαστικά) θέματα με μυρωδιές, μούχλες κλπ, εννοείται με την προβλεπόμενη συντήρηση 1x - 2x το χρόνο για τη χρήση που του κάνω. · Εγγύηση τουλάχιστον 5 έτη σε συμπιεστή και εσωτερικά ηλεκτρικά μέρη, πλακέτες. · Σχετικά αθόρυβο, π.χ. με το Mitsubishi MSZ-FD35VA που είχε 21-44db η εσωτερική μονάδα και 50 η εξωτερική ήμουν πολύ ικανοποιημένος. 10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ). · Οικία με εξωτερικούς τοίχους διπλό τούβλο με φελιζόλ ανάμεσα (ναι, υπάρχει ακόμη το αυτό το φελιζολ). · Προσανατολισμός: βόρεια άλλο διαμέρισμα, νότια κλιμακοστάσιο, ανατολικά και δυτικά αέρας. Ανατολικά ή δυτικά το καλοκαίρι με τον καύσωνα οι εξωτερικοί τοίχοι είναι δροσεροί στο άγγιγμα. · Κουφώματα: διπλά τζάμια ενεργειακά με εξωτερικά ρολά, φετινή εγκατάσταση. Παρακάτω τα αποτελέσματα του εργαλείου υπολογισμού θερμικών απωλειών: Επεξ/σία πριν από 11 ώρες από ipach πρόσθεσα 1 πρόταση στο σημείο για προτιμητέο κατάστημα...
ipach Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες Σύμφωνα με τα παραπάνω, πως σας φαίνεται πιο συγκεκριμένα το Mitsubishi Heavy Premium ZS-W 12.000BTU SRK/SRC35ZS-W; Καλή επιλογή;
sokos1 Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες καλησπέρα πάλι στην ομάδα, τι λέει η προσπάθεια της Χιαομι να μπεί στα κλιματιστικά? https://www.mistore-greece.gr/ls/Mijia-Air-Conditioner-Pro-Eco-Series.aspx Σκεφτομαι για σπίτι σε νησί με τα γνωστά φανταστικά ρεύματα της ΔΕΗ, τί προτείνετε να αντέχει στις αυξομειώσεις? ενα Toshiba Shorai μου βγήκε πολύ ευαίσθητο και την εκλαψα την πλακέτα της εξωτερικής μονάδας. Μου είπε ενας τεχνικός οτι η Fujitsu στα KM εχει διπλό σύστημα στην πλακέτα για προστασία, αλλά τι να πώ... σκέφτομαι κάτι που να έχει φτηνές πλακέτες να τις αλλάζουμε σαν τα πουκάμισα
liakjim Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, ipach είπε Σύμφωνα με τα παραπάνω, πως σας φαίνεται πιο συγκεκριμένα το Mitsubishi Heavy Premium ZS-W 12.000BTU SRK/SRC35ZS-W; Καλή επιλογή; Ftxm35a Επίσης σκέφτομαι το aseh14kmcg. Μπορείς να κάνεις μια πρόχειρη κάτοψη του σπιτιού; 1 ώρα πριν, sokos1 είπε καλησπέρα πάλι στην ομάδα, τι λέει η προσπάθεια της Χιαομι να μπεί στα κλιματιστικά? https://www.mistore-greece.gr/ls/Mijia-Air-Conditioner-Pro-Eco-Series.aspx Σκεφτομαι για σπίτι σε νησί με τα γνωστά φανταστικά ρεύματα της ΔΕΗ, τί προτείνετε να αντέχει στις αυξομειώσεις? ενα Toshiba Shorai μου βγήκε πολύ ευαίσθητο και την εκλαψα την πλακέτα της εξωτερικής μονάδας. Μου είπε ενας τεχνικός οτι η Fujitsu στα KM εχει διπλό σύστημα στην πλακέτα για προστασία, αλλά τι να πώ... σκέφτομαι κάτι που να έχει φτηνές πλακέτες να τις αλλάζουμε σαν τα πουκάμισα Για xiaomi, Για μένα πρόκειται για ακριβά φασόν με μικρή εγγύηση. Για το νησί και τα ρεύματα δεν έχω άποψη. Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από liakjim
ipach Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 2 ώρες πριν, liakjim είπε Ftxm35a Επίσης σκέφτομαι το aseh14kmcg. Μπορείς να κάνεις μια πρόχειρη κάτοψη του σπιτιού; Για xiaomi, Για μένα πρόκειται για ακριβά φασόν με μικρή εγγύηση. Για το νησί και τα ρεύματα δεν έχω άποψη. Έκανα μια πρόχειρη κάτοψη του διαμερίσματος και δείχνω τη θέση (1) του υπάρχοντος κλιματιστικού TCL Elite TAC-12CHSA-XA51 καθώς και τη θέση (2) που θα εγκατασταθεί το κλιματιστικό που θα αγοραστεί. Δεν παίζει κάπου αλλού λόγω εντοιχισμένων βιβλιοθηκών... Με την ευκαιρία, συνειδητοποιώ ότι το Ftxm35a φαίνεται εξαιρετική σύσταση στο budget μου (το ταμπελάκι είδα μέχρι τώρα μόνο ομολογώ), θα μπορούσες όμως σε παρακαλώ να μου έδινες μερικά σημεία που κερδίζει Mitsubishi Heavy SRK/SRC35ZS-W που προανάφερα για παράδειγμα; Είναι βλέπεις και ότι έχω κι ένα σοβαρό χρηματικό υπόλοιπο να εκμεταλευτώ στο κατάστημα παίρνοντας το heavy...
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 45 λεπτά Δημοσ. πριν από 45 λεπτά 3 ώρες πριν, ipach είπε Έκανα μια πρόχειρη κάτοψη του διαμερίσματος και δείχνω τη θέση (1) του υπάρχοντος κλιματιστικού TCL Elite TAC-12CHSA-XA51 καθώς και τη θέση (2) που θα εγκατασταθεί το κλιματιστικό που θα αγοραστεί. Δεν παίζει κάπου αλλού λόγω εντοιχισμένων βιβλιοθηκών... Με την ευκαιρία, συνειδητοποιώ ότι το Ftxm35a φαίνεται εξαιρετική σύσταση στο budget μου (το ταμπελάκι είδα μέχρι τώρα μόνο ομολογώ), θα μπορούσες όμως σε παρακαλώ να μου έδινες μερικά σημεία που κερδίζει Mitsubishi Heavy SRK/SRC35ZS-W που προανάφερα για παράδειγμα; Είναι βλέπεις και ότι έχω κι ένα σοβαρό χρηματικό υπόλοιπο να εκμεταλευτώ στο κατάστημα παίρνοντας το heavy... Tο Daikin είναι πιο αποδοτικό από άποψη scop/seer, οπότε πιο οικονομικό στη χρήση. Το κατάστημα πουλάει μόνο Mitsubishi Heavy ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα