Pan_K Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε Έχουν αναφερθεί 100 φορές εδώ. "Γιατί όχι Midea" θα μπορούσε να είναι και δευτερεύων τίτλος του Forum 🤣. Χτες βράδυ είχα την ευκαιρία να δω τι κάνει στην αφύγρανση το Fujitsu ASEH09KMCG σε σχετικά ήπιες θερμοκρασίες. Το εντυπωσιακό είναι ότι πράγματι καταφέρνει να κάνει αφύγρανση ακόμα και με 75 watt κατανάλωση. Αν δεν είχα βάλει κόφτη στους 23,5 βαθμούς θα κατέβαζε την υγρασία ακόμα περισσότερο. Υ.Γ. Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω άλλη μια φορά τον @liakjim που συνέβαλλε καθοριστικά στην απόφασή μου να ξεπεράσω τους δισταγμούς που είχα για τα Fujitsu και να αγοράσω δύο τέτοια υπερ-εργαλεία, τα οποία θεωρώ το απόλυτο value for money. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου από Pan_K 3
Kostas_Air Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Pan_K είπε "Γιατί όχι Midea" θα μπορούσε να είναι και δευτερεύων τίτλος του Forum 🤣. Χτες βράδυ είχα την ευκαιρία να δω τι κάνει στην αφύγρανση το Fujitsu ASEH09KMCG σε σχετικά ήπιες θερμοκρασίες. Το εντυπωσιακό είναι ότι πράγματι καταφέρνει να κάνει αφύγρανση ακόμα και με 75 watt κατανάλωση. Αν δεν είχα βάλει κόφτη στους 23,5 βαθμούς θα κατέβαζε την υγρασία ακόμα περισσότερο. Υ.Γ. Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω άλλη μια φορά τον @liakjim που συνέβαλλε καθοριστικά στην απόφασή μου να ξεπεράσω τους δισταγμούς που είχα για τα Fujitsu και να αγοράσω δύο τέτοια υπερ-εργαλεία, τα οποία θεωρώ το απόλυτο value for money. Τελικά και εγώ αυτό αγόρασα σε 12άρι (ASEH12KMCG). Από εβδομάδα η εγκατάσταση. Ερωτησεις: Επειδή το προηγούμενο (10ετίας) Fujitsu έκανε κάποιο θόρυβο στο ξεκίνημα, μου είπανε για πλαστικούς πάτους στη βάση της εξωτερικής μονάδας για να απορροφάει κραδασμούς/θόρυβο. Τι λέτε, είναι ΟΚ κάτι τέτοιο ή μπορεί να έχει άλλα προβλήματα; Δεν πρόκειται για εγκατάσταση στο δάπεδο αλλά ψηλά στον τοίχο. Επίσης, ο εξωτερικός σωλήνας πρέπει να είναι 2-3μ πριν μπει μέσα ( "κουλούρα"); Το αναφέρω γιατί στο 1 από τα 3 κλιματιστικά που έχω δεν είναι έτσι και πάει κατευθείαν μέσα. Είναι αυτό που πρόκειται να αλλάξω και να βάλω το Fujitsu ASEH12KMCG. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου από Kostas_Air
Aflo Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, Pan_K είπε "Γιατί όχι Midea" θα μπορούσε να είναι και δευτερεύων τίτλος του Forum 🤣. Χτες βράδυ είχα την ευκαιρία να δω τι κάνει στην αφύγρανση το Fujitsu ASEH09KMCG σε σχετικά ήπιες θερμοκρασίες. Το εντυπωσιακό είναι ότι πράγματι καταφέρνει να κάνει αφύγρανση ακόμα και με 75 watt κατανάλωση. Αν δεν είχα βάλει κόφτη στους 23,5 βαθμούς θα κατέβαζε την υγρασία ακόμα περισσότερο. Υ.Γ. Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω άλλη μια φορά τον @liakjim που συνέβαλλε καθοριστικά στην απόφασή μου να ξεπεράσω τους δισταγμούς που είχα για τα Fujitsu και να αγοράσω δύο τέτοια υπερ-εργαλεία, τα οποία θεωρώ το απόλυτο value for money. Σωστή απόφαση. Σε τι τιμή τα αγόρασες είναι το θέμα Μόλις τώρα, Aflo είπε Σωστή απόφαση. Σε τι τιμή τα αγόρασες είναι το θέμα. Ότι είναι εργαλείο δεν το συζητάμε
MARIOSNURSE Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Ήρθε και το 18αρι που θα αντικαταστήσει το Panasonic 25ετιας. Το καλοκαίρι έκαψε 980 kWh σε μόλις 2 μήνες (Ιούλιο Αύγουστο), οπότε θα βγει. Όπως καταλαβαίνετε, με χρήση 10 μήνες το χρόνο, σχεδόν όλη μέρα, (αποκλειστική πηγή ψύξης θέρμανσης), η απόσβεση θα γίνει γρήγορα (το chat gpt υπολογίζει 4 χρόνια). Θα δώσω feedback μετά την εγκατάσταση στις 4/10. 7
Pan_K Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2 ώρες πριν, Aflo είπε Σωστή απόφαση. Σε τι τιμή τα αγόρασες είναι το θέμα Τα είχα πάρει σε δύο διαφορετικές χρονικές στιγμές από το Πλαίσιο με προσφορά. Μου κόστισε το καθένα 580 ευρώ μαζί με την εγκατάσταση. 2 ώρες πριν, Kostas_Air είπε Ερωτησεις: Επειδή το προηγούμενο (10ετίας) Fujitsu έκανε κάποιο θόρυβο στο ξεκίνημα, μου είπανε για πλαστικούς πάτους στη βάση της εξωτερικής μονάδας για να απορροφάει κραδασμούς/θόρυβο. Τι λέτε, είναι ΟΚ κάτι τέτοιο ή μπορεί να έχει άλλα προβλήματα; Δεν πρόκειται για εγκατάσταση στο δάπεδο αλλά ψηλά στον τοίχο. Επίσης, ο εξωτερικός σωλήνας πρέπει να είναι 2-3μ πριν μπει μέσα ( "κουλούρα"); Το αναφέρω γιατί στο 1 από τα 3 κλιματιστικά που έχω δεν είναι έτσι και πάει κατευθείαν μέσα. Είναι αυτό που πρόκειται να αλλάξω και να βάλω το Fujitsu ASEH12KMCG. Τα ASEHxxKMCG δεν έχουν καμία σχέση με αυτά τα παλιά που έχεις (και έχω και εγώ). Η εξωτερική μονάδα είναι ακόμα πιο αθόρυβη και από ένα καινούριο Toshiba που έχω δίπλα, και αυτό επειδή το Toshiba έχει έναν πιο οξύ ήχο. Όσον αφορά τον εξωτερικό σωλήνα, θα πρέπει να είναι 3 μέτρα, όπως μας έχει ενημερώσει η αντιπροσωπεία της Fujitsu. 1 ώρα πριν, MARIOSNURSE είπε Ήρθε και το 18αρι που θα αντικαταστήσει το Panasonic 25ετιας. Δεν θυμάμαι τι αγόρασες. Ururu Sarara 18άρι; 1
MARIOSNURSE Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 16 λεπτά πριν, Pan_K είπε Δεν θυμάμαι τι αγόρασες. Ururu Sarara 18άρι; Ναι. Μαζί με το 9αρι που έχω από πέρσι, θα βγάλουμε, πιστεύω, πολύ οικονομικά το χειμώνα. 2
Kountouris Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Στις 12/8/2025 στις 7:08 ΠΜ, sap00 είπε Στρογγυλή με "ποτηροτρύπανο". (Δεν κάνει την ατσαλιά που γίνεται με το καλέμι - το οποίο ανάλογα τον τοίχο και τον σοβά, μπορεί να σου κάνει μεγάλο μερεμέτι.) Ένας μάλιστα σκάναρε για καλώδια με ανιχνευτή μετάλλων πριν τρυπήσει! Καλημέρα. Ποτηροτρύπανο ακούω, ανιχνευτής μετάλλων. Τα είχα ζητήσει, αλλά κανείς δεν τα είχε. Ποιος είναι αυτός ο επιμελής εγκαταστάτης; Θα μπορούσες να διαθέσεις τα στοιχεία του, αν πρόκειται για Αθήνα;
sap00 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, Kountouris είπε Ποιος είναι αυτός ο επιμελής εγκαταστάτης; Θα μπορούσες να διαθέσεις τα στοιχεία του, αν πρόκειται για Αθήνα; Δεν ήταν Αθήνα. Δεν έχω τα στοιχεία του - μου τον είχε στείλει ο επίσημος αντιπρόσωπος της Daikin. Είχα επιμείνει να μου στείλει τον ίδιο που έκανε εγκατάσταση στο σπίτι του και στο κατάστημά του. 1
Klausx Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 6 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε Ήρθε και το 18αρι που θα αντικαταστήσει το Panasonic 25ετιας. Το καλοκαίρι έκαψε 980 kWh σε μόλις 2 μήνες (Ιούλιο Αύγουστο), οπότε θα βγει. Όπως καταλαβαίνετε, με χρήση 10 μήνες το χρόνο, σχεδόν όλη μέρα, (αποκλειστική πηγή ψύξης θέρμανσης), η απόσβεση θα γίνει γρήγορα (το chat gpt υπολογίζει 4 χρόνια). Θα δώσω feedback μετά την εγκατάσταση στις 4/10. Ωραίος, καλορίζικο! Βάλε ότι προστασία υπάρχει για ρεύμα (στον πίνακα) γιατί σε περίπτωση βλάβης δεν κάνεις απόσβεση ούτε σε 20 χρόνια. Τι ημερομηνία κατασκευής έχει άραγε; 1
jpsih Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2 hours ago, Klausx said: Ωραίος, καλορίζικο! Βάλε ότι προστασία υπάρχει για ρεύμα (στον πίνακα) γιατί σε περίπτωση βλάβης δεν κάνεις απόσβεση ούτε σε 20 χρόνια. Τι ημερομηνία κατασκευής έχει άραγε; Περισσοτερες πληροφοριες για το τι προστασια πρεπει να υπαρχει στον πινακα? Ασχετος κατοχος 3 νεων Fujitsu.
chemkyr Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 3 hours ago, Klausx said: Τι ημερομηνία κατασκευής έχει άραγε; Γιατί να έχει σημασία η ημερομηνία κατασκευής?
MARIOSNURSE Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 6 ώρες πριν, Klausx είπε Ωραίος, καλορίζικο! Βάλε ότι προστασία υπάρχει για ρεύμα (στον πίνακα) γιατί σε περίπτωση βλάβης δεν κάνεις απόσβεση ούτε σε 20 χρόνια. Τι ημερομηνία κατασκευής έχει άραγε; 2025 και η εσωτερική και η εξωτερική μονάδα. Αυτό λέει στο ταμπελάκι τους. Αυτό που πήρα πέρσι το Νοέμβριο (9αρι) λέει 2023. 3 ώρες πριν, chemkyr είπε Γιατί να έχει σημασία η ημερομηνία κατασκευής? Ίσως για να δει αν παράγεται ακόμη. Να και τα ταμπελάκια. 2 1
cmaniac Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Στις 22/9/2025 στις 11:23 ΜΜ, Grim Ripper είπε Αυτό είναι για έξω, σωστά; https://www.skroutz.gr/s/58983666/Katharistiko-Klimatistikon-Alouminiou-1lt-Nch-Shiny-Side.html Ναι αυτό είναι. Τα έχει και τα δύο και ο Κόκοτας. 16 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε 2025 και η εσωτερική και η εξωτερική μονάδα. Αυτό λέει στο ταμπελάκι τους. Αυτό που πήρα πέρσι το Νοέμβριο (9αρι) λέει 2023. Ίσως για να δει αν παράγεται ακόμη. Να και τα ταμπελάκια. ΤΙ ΕΚΑΜΕΣ;; Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου από cmaniac 1
MARIOSNURSE Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2 ώρες πριν, cmaniac είπε ΤΙ ΕΚΑΜΕΣ;; Δηλαδή; 😂
Grim Ripper Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, cmaniac είπε Ναι αυτό είναι. Τα έχει και τα δύο και ο Κόκοτας. Ναι το ξέρω αν και μάλλον θα το πάρω από έναν στη γειτονιά μου που επίσης φαίνεται να το έχει. Πάντως πήρα ένα πιεστικό μπαταρίας για να κάνω τον καθαρισμό. 😛 (προφανώς δεν θα έχει μεγάλη πίεση ούτως ή άλλως) Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου από Grim Ripper
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα