Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pan_K είπε

ASEHxxKMCG (ίσως και το ASEHxxKNCA)

Πολύ ωραίες οι πληροφορίες σου. Θα ήθελα να σε ρωτήσω και κάτι άλλο αν γίνεται. 

Είναι το ASEH12KNCA/AOEH12KNCA καλύτερο κλιματιστικό απο αυτο που έχεις?

Μου έκανε εντύπωση ιδιαίτερα η πληροφορία ότι έχει ειδική επίστρωση και κάνει και για παραθαλάσσιο. 

Το θέλω για θέρμανση και αφυγρανση κυρίως για παιδικό δωμάτιο. Έχω 2 edge μέχρι τώρα αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω και κάποιο άλλο μοντέλο χωρισ να έχω πρόβλημα ή να έχω αρνητική άποψη μεχρι τωρα απο τα  edge. 

Ενώ είναι πολύ νωρίς να αγοράσω κλιματιστικό μια και θα μπορέσω να το περάσω πολύ αργότερα αλλα έχω μια δώρο επιταγή από μεγάλο κατάστημα που λήγει τελοσ Οκτωβρίου που έχει μόνο το fujitsu σαν επιλογή και έχω μπει λίγο σε πειρασμό να πω την αλήθεια μπάς και είναι εναλλακτική επιλογή έναντι σε edge η perfera. Ευχαριστώ. 

• Απαντ. 13,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πρώτο τεστ θέρμανσης χθες για το Midea Xtreme Graphite. Με 15 εξωτερική το έβαλα στους 25 βαθμούς και παρακάτω η κατανάλωση. Το έβαλα σε λειτουργία follow me γιατί όταν έφτασε τους 25 στο θερμόμετρο του τηλεχειριστηρίου στην μονάδα πάνω έλεγε 28 βαθμούς 

IMG_2208.jpeg

Δημοσ.
5 ώρες πριν, AnalysisParalysis είπε

Είναι το ASEH12KNCA/AOEH12KNCA καλύτερο κλιματιστικό απο αυτο που έχεις?

Δεν νομίζω ότι είναι καλύτερο, αλλά δεν το έχει δοκιμάσει κανείς έως τώρα λεπτομερώς για να ξέρω. Από κάτι πρώτες αναφορές φαίνεται να συμπεριφέρεται σαν το ASEH09KMCG στην ψύξη. Η εξωτερική επίστρωση ίσως βοηθά στο να μην γίνονται συχνά defrost. Στην πράξη δεν το γνωρίζει κανείς αυτό. Επίσης το Perfera θεωρείται ένα από τα κορυφαία σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις τόσο στην ψύξη όσο και στην θέρμανση, αλλά δεν υπάρχουν αρκετές αναφορές που να δείχνουν ότι στην ψύξη μπορεί να κρατήσει την υγρασία ενός υπνοδωματίου κάτω από 55%.

Αφύγρανση στην λειτουργία θέρμανσης δεν γνωρίζω να μπορεί να το πετύχει κάποιο κλιματιστικό. Νομίζω πως ούτε το Daikin Ururu Sarara το κάνει. Το να χρησιμοποιείς το κλιματιστικό για αφύγρανση τον χειμώνα είναι μία πράξη λεπτής ισορροπίας και θα πρέπει να υπολογίζεις ότι 1. θα ψύξεις ένα δωμάτιο αρκετά για να πετύχεις αφύγρανση σε όλο το σπίτι, 2. το κλιματιστικό που χρησιμοποίησες για αφύγρανση δεν θα πρέπει να το βάλεις στην θέρμανση για τουλάχιστον 5 ώρες μετά το πέρας της αφύγρανσης, γιατί θα σου επαναφέρει αρκετή υγρασία στον χώρο και 3. Αν πρόκειται για Fujtisu ή Toshiba θα πρέπει την ζητούμενη θερμοκρασία να την ρίξεις πολύ (γύρω στους 18 βαθμούς) στην λειτουργία αφύγρανσης. Παρόλα αυτά, η απόδοση της αφύγρανσης με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ μεγαλύτερη από έναν αφυγραντήρα.

Αυτό που κάνω συνήθως είναι να λειτουργώ την αφύγρανση για 2 ώρες σε ένα υπνοδωμάτιο κατά την διάρκεια της ημέρας και μετά το πέρας αυτού του δίωρου να ενεργοποιώ έναν αφυγραντήρα για να διατηρήσει σταθερή την υγρασία σε όλο το σπίτι.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Pan_K είπε

Δεν νομίζω ότι είναι καλύτερο, αλλά δεν το έχει δοκιμάσει κανείς έως τώρα λεπτομερώς για να ξέρω. Από κάτι πρώτες αναφορές φαίνεται να συμπεριφέρεται σαν το ASEH09KMCG στην ψύξη. Η εξωτερική επίστρωση ίσως βοηθά στο να μην γίνονται συχνά defrost. Στην πράξη δεν το γνωρίζει κανείς αυτό. Επίσης το Perfera θεωρείται ένα από τα κορυφαία σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις τόσο στην ψύξη όσο και στην θέρμανση, αλλά δεν υπάρχουν αρκετές αναφορές που να δείχνουν ότι στην ψύξη μπορεί να κρατήσει την υγρασία ενός υπνοδωματίου κάτω από 55%.

Αφύγρανση στην λειτουργία θέρμανσης δεν γνωρίζω να μπορεί να το πετύχει κάποιο κλιματιστικό. Νομίζω πως ούτε το Daikin Ururu Sarara το κάνει. Το να χρησιμοποιείς το κλιματιστικό για αφύγρανση τον χειμώνα είναι μία πράξη λεπτής ισορροπίας και θα πρέπει να υπολογίζεις ότι 1. θα ψύξεις ένα δωμάτιο αρκετά για να πετύχεις αφύγρανση σε όλο το σπίτι, 2. το κλιματιστικό που χρησιμοποίησες για αφύγρανση δεν θα πρέπει να το βάλεις στην θέρμανση για τουλάχιστον 5 ώρες μετά το πέρας της αφύγρανσης, γιατί θα σου επαναφέρει αρκετή υγρασία στον χώρο και 3. Αν πρόκειται για Fujtisu ή Toshiba θα πρέπει την ζητούμενη θερμοκρασία να την ρίξεις πολύ (γύρω στους 18 βαθμούς) στην λειτουργία αφύγρανσης. Παρόλα αυτά, η απόδοση της αφύγρανσης με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ μεγαλύτερη από έναν αφυγραντήρα.

Αυτό που κάνω συνήθως είναι να λειτουργώ την αφύγρανση για 2 ώρες σε ένα υπνοδωμάτιο κατά την διάρκεια της ημέρας και μετά το πέρας αυτού του δίωρου να ενεργοποιώ έναν αφυγραντήρα για να διατηρήσει σταθερή την υγρασία σε όλο το σπίτι.

νόμιζω ότι το ururu μπορεί να το κάνει αυτό. Αν την κάνει πάντως είναι η πιο κομψή αν και πανάκριβη λύση. 

Έχω βάλει edge και το συνδύασα με μηχάνημα εισαγωγής-εξαγωγής αέρα με ανακτηση θερμοτητας της blauberg.  Εκείνο που δεν πρόβλεψα όμως, επειδή είναι δύσκολο να το βρεις και από τα μάρκετινγκ φυλλάδια, είναι ότι στην ανακτηση θερμοτητας κάνει και ανακτηση υγρασίας!!! Οπότε δώρο άδωρο. Μόνο όταν το δουλεύεις με εισαγωγή φρέσκου αέρα τότε σε κάποιες ιδιαίτερες συνθηκες μπορεί να ρίξει την υγρασια κάτι που για τις πιο πολλές περιπτώσεις δεν χρειάζεται μια και είναι ισοδύναμο με το να ανοίξεις το  παράθυρο.

Στον χειμώνα, είμαι ανάμεσα  απλώς να ζεσταίνω το σπίτι όσο να κρατάω την σχετική υγρασία χαμηλά η να δουλεύω τους αφυγραντηρες με ζεολιθο οι οποίοι κάνουν δουλειά αλλά είναι ενεργοβόροι αρκετά. 

Το fujitsu με την προσφορά θα μου βγει 500 ευρώ που μου φενεται μια καλή λύση ιδιαίτερα αν ήταν στην ιδια κλαση με το  edge. 

Και μια άλλη ερώτηση στο ένα από τα edge μου δεν μπορώ να κουνήσω τις περσιδες από το ίντερνετ από μακριά. Έχω κάνει καμία μπαρούφα με καμία ρύθμιση από το τηλεχειρισμό από το καλοκαίρι και έχω κλειδώσει κατι η παίζει κάτι άλλο; ευχαριστώ και πάλι. 

Επεξ/σία από AnalysisParalysis
Δημοσ.
1 ώρα πριν, AnalysisParalysis είπε

Το fujitsu με την προσφορά θα μου βγει 500 ευρώ που μου φενεται μια καλή λύση ιδιαίτερα αν ήταν στην ιδια κλαση με το  edge. 

Και μια άλλη ερώτηση στο ένα από τα edge μου δεν μπορώ να κουνήσω τις περσιδες από το ίντερνετ από μακρυά. Έχω κάνει καμία μπαρούφα με καμία ρύθμιση από το τηλεχειρισμό από το καλοκαίρι και έχω κλειδώσει κατι η παίζει κάτι άλλο; ευχαριστώ και πάλι. 

Για τις περσίδες του Edge δεν ξέρω τι μπορεί να παίζει. Δοκίμασε να δεις αν πιάνει την εντολή από το χειριστήριο. Προσοχή. Το Edge δεν είναι εύκολα συγκρίσιμο με το KNCA ή το KMCG και νομίζω ότι είναι μια κατηγορία πιο πάνω τελικά. Γενικά υπάρχουν σοβαρές διαφορές μεταξύ τους. Το Edge έχει την ιδιαιτερότητα να διατηρεί παρόμοιες επιδόσεις σε όλες τις ταχύτητες ανεμιστήρα και να μην χάνει σε απόδοση όταν ζορίζεται πολύ. Σε συνθήκες χαμηλών απωλειών το Fujitsu υπερτερεί μακράν, αλλά υπό την προϋπόθεση να μην πέσει σε rapid cycling (ένας κύκλος on/off κάθε 5 λεπτά) που για να το αποφύγεις αυτό θα πρέπει να έχεις μετρητή κατανάλωσης για να ξέρεις πότε το κάνει και πότε να αυξήσεις την ζήτηση. Στα ζόρια το Edge είναι σκυλί και κρατά καλή απόδοση, ενώ στο Fujitsu η απόδοση πέφτει αρκετά. Γενικά το Edge είναι πολύ πιο απλό στην χρήση, χωρίς εκπλήξεις, αλλά το Fujitsu μπορεί να σου βγει πιο οικονομικό, ειδικά στην ψύξη, ενώ στην αφύγρανση κάνει καλύτερη ατμόσφαιρα από ότι το Edge, και δουλεύει πιο στρωτά. Επίσης δεν είναι πιθανό να σε ενοχλήσουν χλιαρά ρεύματα κατά την θέρμανση όπως με το Fujtisu, και επιπλέον, πολύ σπάνια θα δεις να σου κάνει defrost. Το Edge κάνει πολύ λίγο θόρυβο, ακόμα και στη μέγιστη παροχή αέρα (το KMCG ακούγεται αρκετά από την χαμηλή σκάλα και πάνω).

Συνοψίζοντας θεωρώ το Edge μία κλάση πιο πάνω από το KMCG και το μόνο μου παράπονο είναι ότι δεν είναι τόσο αποδοτικό στην ψύξη όσο θα ήθελα σε συνθήκες μειωμένων απωλειών. Το Edge με εξωτερική 25 βαθμούς μπορεί να πιάνει ένα EER 7 με 8, ενώ το Fujitsu 13-15!.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Δοκίμασε να δεις αν πιάνει την εντολή από το χειριστήριο

Δυστυχώς πολύ δύσκολο. Είμαι πολύ μακριά από το τηλεχειριστηριο...:) και φυσικά ακόμα δεν μπορώ να δω αν έχουν κολλήσει οι περσιδες. Ίσως το άφησα στο H.DA το καλοκαίρι. 

Με βοήθησες πολύ με αυτά που μου είπες θα την αφήσω αυτήν την προσφορά. 

Μάλλον edge ξανά η ίσως perfera. Θα δούμε. Χίλια ευχαριστώ υπερπολυτιμες συμβουλές. 

Επεξ/σία από AnalysisParalysis
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Pan_K είπε

Δεν έχουμε feedback από το Miracle plus, αλλά υποθέτουμε ότι η μόνη διαφορά συνίσταται σε αυτό που η TCL αποκαλεί Α.Ι. (αμφίβολο αν κάνει κάποια σημαντική διαφορά). Αν δεν έχεις καταλήξει στο Miracle και είσαι σκεπτικός, συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο αγοράς κλιμαστιστικού. Τώρα αν θες να ψύχεις και τον διάδρομο και το μπάνιο και επειδή το δωμάτιο έχει νοτιοδυτικό προσανατολισμό, που σημαίνει ότι θα το χτυπάει ο ήλιος, θα σου πρότεινα 12 άρι. Αυτό και για έναν άλλον λόγο: το Miracle έχει την ικανότητα να ρίχνει αρκετά την κατανάλωση και να δουλεύει στρωτά ακόμα και με μειωμένες απώλειες. Επιπλέον σε συνθήκες μειωμένων απωλειών (για την ισχύ του μηχανήματος) η απόδοσή του είναι πολύ αυξημένη, ενώ όταν ζορίζεται η απόδοσή του πέφτει πολύ. Αν το δουλεύεις στο αθόρυβο θα κάνεις πολύ καλόν ύπνο, αλλά το EER μπορεί να είναι γύρω στο 4-5. Εν αντιθέσει, το EER με την ταχύτητα στο μέγιστο μπορεί για τις ίδιες συνθήκες να είναι 8-10. Θα σου συνιστούσα επίσης να το τοποθετήσεις σε σημείο που ο ήλιος θα χτυπά την εξωτερική μονάδα όσο το δυνατόν λιγότερο. Αν δεν σε ενδιαφέρει τόσο το κόστος το ASEHxxKMCG (ίσως και το ASEHxxKNCA) είναι κατά την γνώμη μου το πλέον ενδεδειγμένο μηχάνημα για υπνοδωμάτιο στην ψύξη, αρκεί να το δουλεύεις στην αφύγρανση. 

1. Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Συμπληρώθηκε και το ερωτηματολόγιο.                                                 Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 500 - 600 € . (Το Miracle Plus 12000 που σκέφτομαι ως πρώτη επιλογή, βγαίνει περίπου 500 € με δωρεάν εγκατάσταση από Πλαίσιο. Το Wellio Tac 12 έχω δει σαν πιο φθηνή λύση στα 349 € χωρίς εγκατάσταση όμως, διαβάζοντας ότι υπάρχει σχετικά καλό feedback. Αν θυμάμαι καλά φασόν Tcl H Series).
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού.  Νέα αγορά
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος : Αδιάφορο. Νομίζω Πλαίσιο αυτή την εποχή είναι καλή περίπτωση. 
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο                      :95 % ψύξη /5% θέρμανση
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: αποκλειστική πηγή ψύξης
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης. Κεντρική θέρμανση
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος  : υπνοδωμάτιο, ιδανικά να καλύπτει χωλ και κοντινό μπάνιο
  8. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες. Αθήνα, Δυτικά Προάστια
  9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Οικονομικό στη χρήση, Wifi
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ). Νότιο τμήμα θερμοπρόσοψη 3 cm, δυτικό τμήμα μόνωση με εμφύσηση, κουφώματα αλουμινίου ανοιγόμενα χωρίς θερμοδιακοπή με διπλά τζάμια
  11.  Θερμικές Απώλειες

2820.92Watt

2425.99KCal/h

165.94Watt/m2

142.71KCal/h/m2

Τη σύσταση για την αποφυγή του ήλιου την κρατάω. Η σύγκριση είναι τοποθέτηση στο δάπεδο και έκθεση στον ήλιο από 4-5 το μεσημέρι μέχρι να νυχτώσει VS τοποθέτηση στον τοίχο με αέρα 50 cm μπροστά του και μετά κατεβασμένη τέντα. Νομίζω εύκολα διαλέγουμε το πρώτο σενάριο. Μην έχουμε καμιά τέτοια ομορφιά

image0 (3).jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Panos_89 είπε
  • Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Συμπληρώθηκε και το ερωτηματολόγιο.                                                 Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 500 - 600 € . (Το Miracle Plus 12000 που σκέφτομαι ως πρώτη επιλογή, βγαίνει περίπου 500 € με δωρεάν εγκατάσταση από Πλαίσιο. Το Wellio Tac 12 έχω δει σαν πιο φθηνή λύση στα 349 € χωρίς εγκατάσταση όμως, διαβάζοντας ότι υπάρχει σχετικά καλό feedback. Αν θυμάμαι καλά φασόν Tcl H Series).
  • Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού.  Νέα αγορά
  • Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος : Αδιάφορο. Νομίζω Πλαίσιο αυτή την εποχή είναι καλή περίπτωση. 
  • Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο                      :95 % ψύξη /5% θέρμανση
  • Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: αποκλειστική πηγή ψύξης
  • Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης. Κεντρική θέρμανση
  • Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος  : υπνοδωμάτιο, ιδανικά να καλύπτει χωλ και κοντινό μπάνιο
  • Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες. Αθήνα, Δυτικά Προάστια
  • Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Οικονομικό στη χρήση, Wifi
  • Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ). Νότιο τμήμα θερμοπρόσοψη 3 cm, δυτικό τμήμα μόνωση με εμφύσηση, κουφώματα αλουμινίου ανοιγόμενα χωρίς θερμοδιακοπή με διπλά τζάμια
  •  Θερμικές Απώλειες

Θα σου πρότεινα το KNCA και αυτό γιατί δίνεις προτεραιότητα στην οικονομία. Το Miracle για να κάνει οικονομία πρέπει να το δουλεύεις στην μέγιστη ταχύτητα ανεμιστήρα, οπότε θα έχεις φασαρία την νύχτα που θα κοιμάσαι. Απ' ό,τι είδαμε σχετικά με το KNCA φαίνεται ότι η συμπεριφορά του δεν είναι πολύ διαφορετική από το KMCG, οπότε αναμένεται να διατηρεί πολύ καλές επιδόσεις στην ψύξη και σε χαμηλότερες ταχύτητες ανεμιστήρα, που είναι και πιο αθόρυβες. Ξαναλέω όμως ότι το Fujitsu θα πρέπει να το δουλεύεις στην αφύγρανση το καλοκαίρι.

Συμφωνώ επίσης να τοποθετηθεί στο πάτωμα.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
Δημοσ.

Τοποθετήθηκε και το 18αρι Daikin Ururu Sarara, Made in Japan, και παράλληλα έγινε καθαρισμός στο 9αρι για να ισχύει η εγγύηση, εν όψει χειμώνα.

20251004_154432.jpg

20251004_154516.jpg

20251004_154525.jpg

20251004_154531.jpg

20251004_154440.jpg

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, MARIOSNURSE είπε

Τοποθετήθηκε και το 18αρι Daikin Ururu Sarara, Made in Japan, και παράλληλα έγινε καθαρισμός στο 9αρι για να ισχύει η εγγύηση, εν όψει χειμώνα

Καταπληκτικό κλιματιστικό συγχαρητήρια άψογη επιλογή ειδικά το 18αρι αλλά μήπως είναι πολύ κοντά πάνω στο ταβάνι η εξωτερική? 

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, AnalysisParalysis είπε

Καταπληκτικό κλιματιστικό συγχαρητήρια άψογη επιλογή ειδικά το 18αρι αλλά μήπως είναι πολύ κοντά πάνω στο ταβάνι η εξωτερική? 

Το βάζει έτσι αυτός για τα πουλιά.

1 ώρα πριν, cmaniac είπε

🤑

Καλοδουλευτο!

Θενξ. Κατέβηκε το Panasonic που έκαιγε αβέρτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...