Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε

Είχα γράψει εδώ για το καλοκαίρι.

Έβλεπα μια αύξηση της (πολύ χαμηλής) κατανάλωσης πέριξ του 20%.

Αν μπορείς στείλε τις παρατηρήσεις σου και μια κρύα μέρα με μεγάλη εσωτερική υγρασία. Εγώ ουσιαστικά κάνω κάτι παρόμοιο, μόνο που χρησιμοποιώ δύο κλιματιστικά: ένα κλιματιστικό του υπνοδωματίου στην αφύγρανση και το μεγαλύτερο του σαλονιού στην θέρμανση. Σαφώς πιο αποδοτική αφύγρανση από ό,τι με αφυγραντήρες. Το μειονέκτημα εδώ είναι ότι πρέπει να περιμένω τουλάχιστον 8 ώρες για να στραγγίξει καλά το στοιχείο του κλιματιστικού που δούλευε στην αφύγρανση πριν το βάλω στην θέρμανση, γιατί αλλιώς κάνει το υπνοδωμάτιο χαμάμ (εξατμίζεται σχεδόν αμέσως όλο το νερό και το πετάει μονομιάς στον χώρο). 

Επεξ/σία από Pan_K
  • Απαντ. 13,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Pan_K είπε

Αν μπορείς στείλε τις παρατηρήσεις σου και μια κρύα μέρα με μεγάλη εσωτερική υγρασία. Εγώ ουσιαστικά κάνω κάτι παρόμοιο, μόνο που χρησιμοποιώ δύο κλιματιστικά: ένα κλιματιστικό του υπνοδωματίου στην αφύγρανση και το μεγαλύτερο του σαλονιού στην θέρμανση. Σαφώς πιο αποδοτική αφύγρανση από ό,τι με αφυγραντήρες. Το μειονέκτημα εδώ είναι ότι πρέπει να περιμένω τουλάχιστον 8 ώρες για να στραγγίξει καλά το στοιχείο του κλιματιστικού που δούλευε στην αφύγρανση πριν το βάλω στην θέρμανση, γιατί αλλιώς κάνει το υπνοδωμάτιο χαμάμ (εξατμίζεται σχεδόν αμέσως όλο το νερό και το πετάει μονομιάς στον χώρο). 

Ναι εννοείται!

6 ώρες πριν, AnalysisParalysis είπε

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Το χειμώνα όμως με θέρμανση-αφύγρανση έχεις παρατηρήσει αποβολή νερού έξω?

Θα το δω φέτος, γιατί δεν θυμάμαι. Σίγουρα έχει αποβολή, όπως όλα στη θέρμανση.

• Thanks 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, sap00 είπε

Το κάνεις ένα σχολαστικό καθάρισμα, περιμένεις τα κρύα, το δοκιμάζει και μας λες... Η απάντηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. 

Σε ευχαριστώ πολύ! Σαν απόδοση εντάξει καλό φαίνεται έτσι που το άνοιξε, έχει και αέριο το σπίτι οπότε δεν θα δουλέψει και πολύ χειμώνα. Μετά από καλοκαίρι τι θα κάνει πάλι το βλέπουμε!

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Pan_K είπε

Άμα είχες ένα σπίτι κλειστό, το εξοχικό για παράδειγμα, και είχες 10 βαθμούς μέσα στο σπίτι, θα δουλεύε αυτή η τεχνική?  Νομίζω πως όχι. Το toshiba κάτω από 16 νομίζω στο dry δεν μου δείχνει ότι πάει. 

Δεν αντιλέγω σε αυτά που λες απλως θα ήθελα την γνώμη και τις γνώσεις σου, μια και έχεις μεγάλη εμπειρία με τα κλιματιστικά, ποια λύση πιστεύεις οτι θα δουλεύε εκεί καλύτερα. Ευχαριστώ. 

Δημοσ.

Τι να κάνω με αυτό το Mitsubishi ρε παίδες? Το είχα χθες θέρμανση στους 25 και τον ανεμιστήρα στο auto και δείτε χάλια:

image.png.b8e328a2adcd410bda266e01ef339cc4.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προς όλους τους κατόχους συμβατών MHI και ME!

Το είχα αναφέρει εδώ παλιότερα, αλλά το ξαναφέρνω γιατί τώρα έχω και ξεκάθαρη επιβεβαίωση από δύο διαφορετικά άτομα (και οι δύο με MHI ZSX) ότι κάνει ακριβώς ό,τι υπόσχεται:
https://clima.protoart.net/?srsltid=AfmBOopLlUC9IM2UMl1AQl38mjGJZYNkJrVG3YsbMebQvd4I9LKk8R-0&v=3605c251087b
Σύντομα θα είναι διαθέσιμο και για LG - και ελπίζω και για Panasonic (έστειλα email και μου απάντησαν ότι δουλεύουν πάνω σε αυτό, αλλά δεν υπάρχει ακόμη κάτι σίγουρο).

Edit:

Και πέρα από το γεγονός ότι, μέσω του εξωτερικού θερμομέτρου (τοποθετημένου όπου εσύ θέλεις), θα δεις πολύ καλύτερη συμπεριφορά -ειδικά σε περιπτώσεις όπου ο αισθητήρας θερμοκρασίας της εσωτερικής μονάδας μπορεί εύκολα να επηρεαστεί και να δίνει συχνά λανθασμένες ενδείξεις - φαίνεται πως θα εμφανίζονται και επιπλέον πληροφορίες (εικόνα).

MHI ZSX with ProtoArt.jpg

1 hour ago, vdeseris said:

Τι να κάνω με αυτό το Mitsubishi ρε παίδες? Το είχα χθες θέρμανση στους 25 και τον ανεμιστήρα στο auto και δείτε χάλια:

image.png.b8e328a2adcd410bda266e01ef339cc4.png

Δυστυχώς, το μοντέλο σου δεν το βλέπω στη λίστα των συμβατών της ProtoArt.
Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, πρέπει να ελέγξεις αν το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει θύρα CN105 - αυτό είναι βασική προϋπόθεση για να λειτουργήσει η λύση.
Η λίστα τους δεν περιλαμβάνει όλα τα μοντέλα, αλλά αναφέρει, παραθέτω:
"..and many others.
If uncertain, contact us or consult your AC manual."

Last edit: @vdeseris Βλέπω σε ένα φυλλάδιο της Mitsubishi Electric για τη σειρά DW ότι γράφει "wi-fi interface > optional"... Άρα, πιθανότατα έχει τη θύρα που χρειάζεται. Έλεγξε το τεχνικό εγχειρίδιο (service manual).
Επιπλέον, σε περίπτωση που είναι συμβατό αλλά δεν διαθέτεις την αυθεντική διεπαφή ME (το επιπλέον adaptor), με το module της ProtoArt θα έχεις και έλεγχο χωρίς να χρειάζεται η αυθεντική διεπαφή.

Επεξ/σία από amotida
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, amotida είπε

Προς όλους τους κατόχους συμβατών MHI και ME!

Το είχα αναφέρει εδώ παλιότερα, αλλά το ξαναφέρνω γιατί τώρα έχω και ξεκάθαρη επιβεβαίωση από δύο διαφορετικά άτομα (και οι δύο με MHI ZSX) ότι κάνει ακριβώς ό,τι υπόσχεται:
https://clima.protoart.net/?srsltid=AfmBOopLlUC9IM2UMl1AQl38mjGJZYNkJrVG3YsbMebQvd4I9LKk8R-0&v=3605c251087b
Σύντομα θα είναι διαθέσιμο και για LG - και ελπίζω και για Panasonic (έστειλα email και μου απάντησαν ότι δουλεύουν πάνω σε αυτό, αλλά δεν υπάρχει ακόμη κάτι σίγουρο).

Edit:

Και πέρα από το γεγονός ότι, μέσω του εξωτερικού θερμομέτρου (τοποθετημένου όπου εσύ θέλεις), θα δεις πολύ καλύτερη συμπεριφορά -ειδικά σε περιπτώσεις όπου ο αισθητήρας θερμοκρασίας της εσωτερικής μονάδας μπορεί εύκολα να επηρεαστεί και να δίνει συχνά λανθασμένες ενδείξεις - φαίνεται πως θα εμφανίζονται και επιπλέον πληροφορίες (εικόνα).

MHI ZSX with ProtoArt.jpg

Δυστυχώς, το μοντέλο σου δεν το βλέπω στη λίστα των συμβατών της ProtoArt.
Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, πρέπει να ελέγξεις αν το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει θύρα CN105 - αυτό είναι βασική προϋπόθεση για να λειτουργήσει η λύση.
Η λίστα τους δεν περιλαμβάνει όλα τα μοντέλα, αλλά αναφέρει, παραθέτω:
"..and many others.
If uncertain, contact us or consult your AC manual."

Last edit: @vdeseris Βλέπω σε ένα φυλλάδιο της Mitsubishi Electric για τη σειρά DW ότι γράφει "wi-fi interface > optional"... Άρα, πιθανότατα έχει τη θύρα που χρειάζεται. Έλεγξε το τεχνικό εγχειρίδιο (service manual).
Επιπλέον, σε περίπτωση που είναι συμβατό αλλά δεν διαθέτεις την αυθεντική διεπαφή ME (το επιπλέον adaptor), με το module της ProtoArt θα έχεις και έλεγχο χωρίς να χρειάζεται η αυθεντική διεπαφή.

Παιζει κ με το wifi module πανω? Και τα 2 δλδ? Βλεπω έχει HA και αυτο. Το έχεις δοκιμάσει? Τι extra προσφέρει? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 minutes ago, _DuDe_ said:

Παιζει κ με το wifi module πανω? Και τα 2 δλδ? Βλεπω έχει HA και αυτο. Το έχεις δοκιμάσει? Τι extra προσφέρει? 

Ναι. Αν έχεις ήδη Wi-Fi interface, μπορούν να λειτουργούν παράλληλα.

Διάβασε τις οδηγίες εγκατάστασης (ανάλογα με τη μάρκα), όλα εξηγούνται εκεί και όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες βρίσκονται στο link που έβαλα.

Όπως είπα ήδη, έχω feedback μόνο από δύο με MHI ZSX που αγόρασαν το module. Και οι δύο είναι πολύ ευχαριστημένοι.
Ειδικά ο ένας, που είχε εγκαταστήσει το κλιματιστικό σε διάδρομο και προσπαθούσε να ζεστάνει και τα δωμάτια… Καταλαβαίνεις πώς δούλευε το AC ...σχεδόν συνέχεια σε κύκλους on/off.
Τώρα, με το ProtoArt, βρήκε την ησυχία του.
Το άλλο άτομο (που θερμαίνει έναν χώρο περίπου 58 τ.μ. με ένα ZSX 18k BTU) μου έδωσε παρόμοιο feedback, με την έννοια ότι η λειτουργία/συμπεριφορά της μονάδας του βελτιώθηκε αισθητά. Μου είπε χαρακτηριστικά, παραθέτω:"Τώρα είναι ωραία, γιατί για παράδειγμα αν θέλεις να ζεστάνεις όταν έξω έχει 15 C, μπορείς να το πετύχεις αυτό χωρίς να κάνει συνεχείς διακοπές το κλιματιστικό."

Όχι, προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει. Όχι ακόμα.
Είδα ότι έχουν βγάλει ήδη module και για Panasonic, αλλά προς το παρόν δεν προσφέρει αυτό που με ενδιέφερε περισσότερο - δηλαδή τη χρήση με ξεχωριστό αισθητήρα θερμοκρασίας (θερμόμετρο).
Τους έστειλα και email και μου απάντησαν:
"The external sensor is indeed currently not supported. We are working on an add-on for the current Panasonic modules to make this possible and I expect to be able to offer Panasonic modules with external sensor this year."
Μακάρι να το κάνουν και για Panasonic!

Edit: Ιδού και ένα βίντεο που ανέβασε ένας από αυτούς, με την διεπαφή του συγκεκριμένου module, πριν λίγες μέρες όταν το εγκατέστησε: 

Επεξ/σία από amotida
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, AnalysisParalysis είπε

Άμα είχες ένα σπίτι κλειστό, το εξοχικό για παράδειγμα, και είχες 10 βαθμούς μέσα στο σπίτι, θα δουλεύε αυτή η τεχνική?  Νομίζω πως όχι. Το toshiba κάτω από 16 νομίζω στο dry δεν μου δείχνει ότι πάει. 

Κοίτα, η πιο αποτελεσματική αφύγρανση σε αυτήν την περίπτωση είναι η θέρμανση του χώρου. Γιατί ο ζεστός αέρας μπορεί να περιέχει περισσότερα μόρια Η2Ο με αποτέλεσμα να μειώνεται το ποσοστό της υγρασίας που είναι ελεύθερη στον χώρο και είναι ουσιαστικά η υγρασία που όλοι νιώθουμε στο δέρμα μας και στα ρούχα, δηλαδή η σχετική υγρασία. Έτσι, παρόλο που η απόλυτη υγρασία παραμένει σταθερή, η σχετική υγρασία μειώνεται. Για παράδειγμα ένας χώρος που έχει θερμοκρασία 10 βαθμούς και σχετική υγρασία 80%, αν ζεσταθεί και πάει στους 20 βαθμούς η υγρασία θα πέσει στο 50%. 

Τώρα στην περίπτωση που θέλεις να μειώσεις την σχετική υγρασία χωρίς να αυξήσεις την θερμοκρασία, εκεί μπορείς είτε να δουλεύεις έναν αφυγραντήρα με ζεόλιθο που καίει 600 watt σταθερά, ή με έναν αφυγραντήρα που δουλεύει με συμπιεστή ο οποίος είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικός σε θερμοκρασίες <17 βαθμούς, ή να δουλέψεις το κλιματιστικό στην αφύγρανση με την προϋπόθεση ότι θα πετύχεις το σημείο δρόσου, που μπορεί να είναι 6 βαθμοί κελσίου στον εναλλάκτη. Αυτό δεν το επιτυγχάνεις με τα Toshiba ή τα Fujitsu, που παίρνουν ρύθμιση θερμοκρασίας, άρα έχουν κόφτη. Μπορείς όμως να το πετύχεις με όλα τα υπόλοιπα κλιματιστικά.

Εγώ στο χωριό έχω ένα Inventor Leon και ένα Fujitsu ASEH09KMCG. Εννοείται ότι προτιμώ το Leon γι' αυτήν την περίπτωση. Όταν θα πέσει πολύ η εσωτερική θερμοκρασία θα τρέξω ένα συγκριτικό του Leon με τον αφυγραντήρα που έχω εκεί και δουλεύει με συμπιεστή.

4 ώρες πριν, amotida είπε

Καλησπέρα. Επειδή δεν θυμάμαι να το έχεις αναφέρει στο παρελθόν, μπορείς να μας πεις συνοπτικά ποιο ελάττωμα των συγκεκριμένων μονάδων διορθώνει; Είναι οι εσφαλμένες οι ενδείξεις των αισθητήρων, οπότε κάνει το κλιματιστικό να δουλεύει σε συνθήκη τύπου "follow me";

5 ώρες πριν, vdeseris είπε

Τα MEL έχουν αρκετά χαμηλή παροχή αέρα. Έχω ένα Mitsubishi MSZ-DM35VA και η μέγιστη παροχή αέρα είναι μόλις 450m3/h! Έτσι ξέρω και εγώ να κάνω αθόρυβα κλιματιστικά. Η κοπέλα που νοικιάζει την γκρασονιέρα (35τμ) ξεπαγιάζει τον χειμώνα παρόλο που μένει στην Κρήτη. Πήγα, είδα, διαπίστωσα ότι η παροχή είναι στον πάτο και απογοητεύτηκα. Όλη η ζέστη πάει κατευθείαν στο ψηλό ταβάνι και επισκέπτεται μόνο για λίγο το πάτωμα. Τέλος πάντων, αυτό που θέλω να πω είναι ότι το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις την παροχή αέρα στο μέγιστο, για να μην πηγαίνει όλη η ζέστη στο ταβάνι και να μην αυξάνει τοπικά μόνο την θερμοκρασία, εκεί που βρίσκεται το κλιματιστικό και ο αισθητήρας θερμοκρασίας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, έχω σκοπό να αγοράσω 3 κλιματιστικά, 1 24αρι και 2 12αρια. Θέλω να είναι οικονομικά και στην ψύξη και στην θέρμανση, Νότιο Αιγαίο.

Είδα πως το Toshiba Arata έχει δωρεάν εγκατάσταση + πολύ χαμηλή κατανάλωση στην θέρμανση (kWh/annum), γνώμη; Μου διαφεύγει κάτι; Υπάρχει κάτι καλύτερο; Ευχαριστώ

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252398-a-c-in24-toshiba-ras24cavg-e-24ckvg-e

Επεξ/σία από Phoenix4
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Καλησπέρα. Επειδή δεν θυμάμαι να το έχεις αναφέρει στο παρελθόν, μπορείς να μας πεις συνοπτικά ποιο ελάττωμα των συγκεκριμένων μονάδων διορθώνει; Είναι οι εσφαλμένες οι ενδείξεις των αισθητήρων, οπότε κάνει το κλιματιστικό να δουλεύει σε συνθήκη τύπου "follow me";

τυπικά ναι ... τουλάχιστον από τη περιγραφή στο σάιτ αυτό που συμπεραίνω τλχστν κ εγώ είναι πως αντικαθιστά τον εσωτερικό αισθητήρα της εσωτερικής μονάδας με έναν ασύρματο που μπορείς να τον τοποθετήσεις σε οποίο σημείο θέλεις στο σπίτι - όπως ακριβώς το έθεσες κ ο ίδιος παρομοιαζοντας το με το follow me . Δεν ειναι καθολου κακο. Θεωρω πως ετσι στα MHI θα ξεγελαει τα συχνα ον/οφφ σε εξωτερικες θερμοκρασιες ανω των 13 βαθμων, οπου υπαρχει κ και το σκαλοπατακι για αλλαγη προγραμματισμου , και θα μπορεις να το λειτουργεις και στη πιο χαμηλη σκαλα του ανεμιστηρα οπου και θα μενει για περισσοτερη ωρα σε λειτουργια πριν ανεβασει ξανα περσιδες. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Pan_K said:

Η λύση με τον εξωτερικό αισθητήρα (όπως αυτός του ProtoArt) δεν διορθώνει κάποιο "ελάττωμα" με την έννοια βλάβης, αλλά βελτιώνει μια σχεδιαστική αδυναμία που έχουν τα split... η θερμοκρασία μετριέται στην εσωτερική μονάδα, όχι εκεί που βρίσκονται οι άνθρωποι.
Αυτό οδηγεί κάποιες φορές σε λανθασμένες εκτιμήσεις. Ο εξωτερικός αισθητήρας του ProtoArt λειτουργεί σαν ένα έξυπνο θερμόμετρο που τοποθετείται εκεί που έχει σημασία και δίνει πιο σταθερή και ρεαλιστική μέτρηση. Το module λειτουργεί σαν μεταφραστής - λέει στο AC ποια είναι η πραγματική θερμοκρασία στον χώρο και το αφήνει να αποφασίσει μόνο του τι θα κάνει, σύμφωνα με τον εσωτερικό του αλγόριθμο. Ουσιαστικά, αλλάζει την πηγή μέτρησης από τον εσωτερικό αισθητήρα της μονάδας στον ασύρματο εξωτερικό.
Πιστεύω ότι αυτό προσφέρει καλύτερη σταθερότητα, πιο ομαλή λειτουργία όταν φτάνουμε στη φάση διατήρησης θερμοκρασίας, βελτιωμένη διαμόρφωση και λειτουργία κοντά στα χαμηλότερα δυνατά όρια. Τα on/off cycles θα ενεργοποιούνται βάσει της πραγματικής θερμοκρασίας του χώρου, όχι του αέρα επιστροφής (που μπορεί να ζεσταθεί γρήγορα και ψευδώς).
Δεν έχω προσωπικά τη δυνατότητα να το δοκιμάσω, οπότε προς το παρόν απλώς εικάζω. Αλλά φαίνεται πως το feedback είναι πολύ θετικό, και για το κόστος του πιστεύω ότι αξίζει με το παραπάνω. Είναι πιο κοντά στις "επίσημες" λύσεις των κατασκευαστών (όπως τα ενσύρματα χειριστήρια με αισθητήρα θερμοκρασίας ή οι ξεχωριστοί αισθητήρες, είτε ενσύρματοι είτε ασύρματοι).

Δεν είναι απλώς ένα follow me... είναι μια αυτόνομη λύση με ασύρματη σύνδεση, έλεγχο και δυνατότητα smart home integration.
Το Follow Me/I Feel είναι απλές λύσεις, εξαρτημένες από την IR τηλεχειριστήρια. Η μέτρηση μπορεί να είναι ασταθής, η θέση είναι κρίσιμη (πρέπει να βλέπει τη μονάδα) και κάποιες υλοποιήσεις λειτουργούν μόνο για λίγες ώρες μετά την ενεργοποίηση, δεν είναι πάντα κάτι μόνιμο. Επιπλέον, δεν είναι όλες οι υλοποιήσεις iFeel ίδιες... Το τηλεχειριστήριο με λειτουργία iFeel στέλνει την ένδειξη θερμοκρασίας σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα - σε κάποια AC κάθε 3 λεπτά, σε άλλα ίσως κάθε 5, 8 ή και 10 λεπτά. Όπως καταλαβαίνετε, αν η μονάδα λαμβάνει ενημέρωση μόνο κάθε 10 λεπτά, η αντίδραση του συστήματος δεν μπορεί να είναι ούτε άμεση ούτε ακριβής. Αυτό επηρεάζει τη σταθερότητα της λειτουργίας και μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολές ή καθυστερήσεις στη ρύθμιση της θερμοκρασίας.
Το ProtoArt δεν διορθώνει βλάβη, αλλά μετατρέπει ένα απλό split σε κάτι πιο έξυπνο και πιο ακριβές ..όπως και τα επίσημα controller των κατασκευαστών (αν και αρκετά ακριβά) που αναφέραμε).

Για μονάδες που πωλούνται μόνο με WiFi προετοιμασία αλλά χωρίς ενσωματωμένο interface ελέγχου, το module Protoart καταργεί την ανάγκη για το αυθεντικό interface του κατασκευαστή και γίνεται η πλήρης λύση. Συν την ευελιξία της ασύρματης μέτρησης θερμοκρασίας.

Edit: 

Συγγνώμη αν δεν το συνέθεσα καλύτερα ... το κείμενο είναι μερικώς φτιαγμένο και από κομμάτια που είχα γράψει εγώ σε άλλο ξένο φόρουμ.

Επεξ/σία από amotida
  • Thanks 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pan_K είπε

Τα MEL έχουν αρκετά χαμηλή παροχή αέρα. Έχω ένα Mitsubishi MSZ-DM35VA και η μέγιστη παροχή αέρα είναι μόλις 450m3/h! Έτσι ξέρω και εγώ να κάνω αθόρυβα κλιματιστικά. Η κοπέλα που νοικιάζει την γκρασονιέρα (35τμ) ξεπαγιάζει τον χειμώνα παρόλο που μένει στην Κρήτη. Πήγα, είδα, διαπίστωσα ότι η παροχή είναι στον πάτο και απογοητεύτηκα. Όλη η ζέστη πάει κατευθείαν στο ψηλό ταβάνι και επισκέπτεται μόνο για λίγο το πάτωμα. Τέλος πάντων, αυτό που θέλω να πω είναι ότι το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις την παροχή αέρα στο μέγιστο, για να μην πηγαίνει όλη η ζέστη στο ταβάνι και να μην αυξάνει τοπικά μόνο την θερμοκρασία, εκεί που βρίσκεται το κλιματιστικό και ο αισθητήρας θερμοκρασίας.

Στα specs του βλέπω έχει τα παρακάτω νούμερα:

image.png.19436b3e439299291c215cb8d2ba2ffe.png

είναι η 2η στήλη. τα νούμερα είναι m3/min οπότε φαντάζομαι τα πολλαπλασιάζεις *60.

Το θέμα είναι οτι το A/C είναι στην κρεβατοκάμαρα και μόνο σε Low ή Mid ταχύτα είναι ήσυχο.

Δημοσ.

Αν δεν χρησιμοποιείς την κρεβατοκάρμαρα την ημέρα, τότε βάλτο στο μέγιστο. Αλλιώς στην μεσαία ταχύτητα. Αλλά και πάλι, αν νιώθεις άνετα μέσα στο δωμάτιο και δεν έχεις κάποιο είδους δυσφορία ή ήχους από το σταμάτα-ξεκίνα, γιατί να σε πειράζει που κάνει on/off; Δεν βλέπω να έχει αυξημένη κατανάλωση, αν συγκρίνω με το Daikin atxm25r του life grafana το οποίο δουλεύει στρωτά. Ίσως έχουν σχεδιαστεί ώστε να μην έχουν φθορά από τα on/off. Επιπλέον κερδίζεις στο ότι δεν έχεις κρύα ρεύματα. Τώρα αν συγκρίνουμε με το δικό μου ASEH09KMCG, αυτό δούλεψε το βράδυ με παροχή αέρα γύρω στα 300m3/h (μεταξύ quiet και cool air prevention) και είναι κάπως ιδιαίτερο μηχάνημα με την άποψη ότι διατηρεί αρκετά καλό COP σε χαμηλές ταχύτητες ανεμιστήρα (γύρω στο 6,5 - 7,5 ήταν το βράδυ). Ωστόσο και αυτό θα κάνει το rapid cycling του αν το αφήσω να κάνει τα δικά του.

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Αν δεν χρησιμοποιείς την κρεβατοκάρμαρα την ημέρα, τότε βάλτο στο μέγιστο. Αλλιώς στην μεσαία ταχύτητα. Αλλά και πάλι, αν νιώθεις άνετα μέσα στο δωμάτιο και δεν έχεις κάποιο είδους δυσφορία ή ήχους από το σταμάτα-ξεκίνα, γιατί να σε πειράζει που κάνει on/off; Δεν βλέπω να έχει αυξημένη κατανάλωση, αν συγκρίνω με το Daikin atxm25r του life grafana το οποίο δουλεύει στρωτά. Ίσως έχουν σχεδιαστεί ώστε να μην έχουν φθορά από τα on/off. Επιπλέον κερδίζεις στο ότι δεν έχεις κρύα ρεύματα. Τώρα αν συγκρίνουμε με το δικό μου ASEH09KMCG, αυτό δούλεψε το βράδυ με παροχή αέρα γύρω στα 300m3/h (μεταξύ quiet και cool air prevention) και είναι κάπως ιδιαίτερο μηχάνημα με την άποψη ότι διατηρεί αρκετά καλό COP σε χαμηλές ταχύτητες ανεμιστήρα (γύρω στο 6,5 - 7,5 ήταν το βράδυ). Ωστόσο και αυτό θα κάνει το rapid cycling του αν το αφήσω να κάνει τα δικά του.

Οταν κάνει 60 on/off σε ένα 8ωρο δεν ξέρω πόσα θα κάνει όλο τον χειμώνα και πόσο αντέχει το μοτέρ του. Σαν αίσθηση πάντως ήταν πολύ καλά το βράδυ. Σαν πουλάκι κοιμήθηκα 😎

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...