Pan_K Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 30 λεπτά πριν, vdeseris είπε Οταν κάνει 60 on/off σε ένα 8ωρο δεν ξέρω πόσα θα κάνει όλο τον χειμώνα και πόσο αντέχει το μοτέρ του. Σαν αίσθηση πάντως ήταν πολύ καλά το βράδυ. Σαν πουλάκι κοιμήθηκα 😎 Φαίνεται να είναι έτσι φτιαγμένα για να αντέχουν τα on/off. Λες ο κατασκευαστής να μην γνωρίζει; Επίσης δεν φαίνεται να έχει αυξημένη κατανάλωση. Και στην τελική, το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει: ένας ποιοτικός ύπνος. 2 ώρες πριν, amotida είπε Για μονάδες που πωλούνται μόνο με WiFi προετοιμασία αλλά χωρίς ενσωματωμένο interface ελέγχου, το module Protoart καταργεί την ανάγκη για το αυθεντικό interface του κατασκευαστή και γίνεται η πλήρης λύση. Συν την ευελιξία της ασύρματης μέτρησης θερμοκρασίας. Θα το είχα ήδη παραγγείλει αν είχα στο σπίτι μου ή στο γραφείο ένα Mitsubishi Electric. 1
cmaniac Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Όλα τα εξωτερικά χειριστήρια τοίχου πάντως, έχουν αισθητήρα πάνω τους. Δεν είναι καινούργιο και ο λόγος είναι ο ίδιος.
chemkyr Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 14 minutes ago, cmaniac said: Όλα τα εξωτερικά χειριστήρια τοίχου πάντως, έχουν αισθητήρα πάνω τους. Δεν είναι καινούργιο και ο λόγος είναι ο ίδιος. Τα χειριστήρια τοίχου πώς επικοινωνούν με την μονάδα? Με καλώδιο? Ξέρετε αν έχουν όλα τα μοντέλα το αντίστοιχο χειριστήριο τοίχου?
cmaniac Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, chemkyr είπε Με καλώδιο? Ναι. 20 λεπτά πριν, chemkyr είπε έχουν όλα τα μοντέλα το αντίστοιχο χειριστήριο τοίχου? Οι μεγάλες μάρκες έχουν. Τώρα για compatibility θέλει ψάξιμο. Πχ fujitsu Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από cmaniac
kaklikos Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Να υποθεσω οτι μπορεις να παρακολουθεις και τις καταναλωσεις με το protoART ? μπηκα να το πατησω το κουμπακι αλλα βλεπω ειναι out of stock για MHI.
_DuDe_ Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Εφυγε η παραγγελία, φαίνεται να είναι σε backorder (We are expecting new stock mid-October). Όποτε έρθει δεν πειράζει.. με έψησες @amotida. To πως κάνει address το issue με τα on/ off με εξωτερική πάνω από 13 δεν το πιάνω αλλα θα σας δώσω feedback οταν το έχω στα χέρια μου σίγουρα 2
amotida Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 57 minutes ago, kaklikos said: Να υποθεσω οτι μπορεις να παρακολουθεις και τις καταναλωσεις με το protoART ? μπηκα να το πατησω το κουμπακι αλλα βλεπω ειναι out of stock για MHI. Ρώτησα κι εγώ τώρα... λέει πως όχι. 52 minutes ago, _DuDe_ said: To πως κάνει address το issue με τα on/ off με εξωτερική πάνω από 13 δεν το πιάνω αλλα θα σας δώσω feedback οταν το έχω στα χέρια μου σίγουρα Αν έχεις μήπως κάποιο κλιματιστικό MHI με εκείνο το προγραμματισμένο όριο, όπου πάνω από μια συγκεκριμένη εξωτερική θερμοκρασία αλλάζει η διαμόρφωση σε υψηλότερη, τότε ούτε αυτό το module θα επηρεάσει κάτι όσον αφορά τη χαμηλή διαμόρφωση πάνω από εκείνη τη θερμοκρασία. 1
AnalysisParalysis Δημοσ. πριν από 39 λεπτά Δημοσ. πριν από 39 λεπτά (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Pan_K είπε Κοίτα, η πιο αποτελεσματική αφύγρανση σε αυτήν την περίπτωση είναι η θέρμανση του χώρου. Γιατί ο ζεστός αέρας μπορεί να περιέχει περισσότερα μόρια Η2Ο με αποτέλεσμα να μειώνεται το ποσοστό της υγρασίας που είναι ελεύθερη στον χώρο και είναι ουσιαστικά η υγρασία που όλοι νιώθουμε στο δέρμα μας και στα ρούχα, δηλαδή η σχετική υγρασία. Έτσι, παρόλο που η απόλυτη υγρασία παραμένει σταθερή, η σχετική υγρασία μειώνεται. Για παράδειγμα ένας χώρος που έχει θερμοκρασία 10 βαθμούς και σχετική υγρασία 80%, αν ζεσταθεί και πάει στους 20 βαθμούς η υγρασία θα πέσει στο 50%. Τώρα στην περίπτωση που θέλεις να μειώσεις την σχετική υγρασία χωρίς να αυξήσεις την θερμοκρασία, εκεί μπορείς είτε να δουλεύεις έναν αφυγραντήρα με ζεόλιθο που καίει 600 watt σταθερά, ή με έναν αφυγραντήρα που δουλεύει με συμπιεστή ο οποίος είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικός σε θερμοκρασίες <17 βαθμούς, ή να δουλέψεις το κλιματιστικό στην αφύγρανση με την προϋπόθεση ότι θα πετύχεις το σημείο δρόσου, που μπορεί να είναι 6 βαθμοί κελσίου στον εναλλάκτη. Αυτό δεν το επιτυγχάνεις με τα Toshiba ή τα Fujitsu, που παίρνουν ρύθμιση θερμοκρασίας, άρα έχουν κόφτη. Μπορείς όμως να το πετύχεις με όλα τα υπόλοιπα κλιματιστικά. Εγώ στο χωριό έχω ένα Inventor Leon και ένα Fujitsu ASEH09KMCG. Εννοείται ότι προτιμώ το Leon γι' αυτήν την περίπτωση. Όταν θα πέσει πολύ η εσωτερική θερμοκρασία θα τρέξω ένα συγκριτικό του Leon με τον αφυγραντήρα που έχω εκεί και δουλεύει με συμπιεστή. Ωραία η ανάλυση σου ευχαριστώ αλλά με έβαλες σε άλλες σκέψεις τώρα. Δηλαδή θέλεις να πεις αν βάλω άλλη μάρκα κλιματιστικό όπως perfera για παράδειγμα θα μπορώ να ζητήσω θερμοκρασία 5 βαθμούς μέσα όσο είναι 8 έξω (και 11 μεσα ας πουμε) και να έχω αφύγρανση? Αν είναι έτσι ίσως αλλάζω γνώμη και ίσως να πρέπει να βάλω άλλα κλιματιστικά αντί για toshiba edge πάλι. Ακόμα τον αφυγραντήρα σου τον ελέγχεις με κάμερα? Δηλαδή δεν σε ανησυχεί αν πάει κάτι στραβά με την αποχέτευση για παράδειγμα? Μην έχεις νέρα κτλ κτλ? Το θέμα είναι αξίζει οικονομικά να κρατάς ένα σπίτι ζεστό στους 20 όταν έχεις 10 έξω για ένα σπίτι που δεν είναι κάνεις μέσα? Γιαυτό η υγρασία το χειμώνα δεν προβλημα για τους περισσότερους. Γιατι ζεσταίνουν το σπίτι τους για να ζεστάθουν οποτε η σχετική υγρασία είναι χαμηλή μέσα και ας έχουν την ίδια απόλυτη με έξω. (Το θέμα βέβαια είναι όταν έχεις 90+ έξω και 70 μέσα και ζεις μεσα.) Μου έχει τύχει βέβαια να έχω 90 υγρασία έξω 70 υγρασία μέσα να ανοίγω παράθυρο να φέρνω κρύο αέρα και να κατεβάζω την εσωτερική υγρασια σε 50 άλλα δεν δουλεύει πάντα πρέπει να ευνοούν οι συνθήκες. Είναι η πιο οικονομική λύση βέβαια εννοώ στην περίπτωση μου με το να δουλεύω τον εξαερισμό από μακριά. Αλλά όλες αυτές οι διαδικασίες μου φαίνονται λίγο πολύπλοκες για αυτό λέω και ίσως το ururu να είναι η πιο σωστή και κομψή λύση αν δουλεύει έτσι οπως νομίζω τον χειμώνα όμως. Και μια τελευταία ερώτηση που με ενδιαφέρει αρκετά. Φυσικά όλο αυτή η πολύπλοκη ανάλυση γίνεται γιατί η υψηλή υγρασία το πρώτο χρόνο μου κατέστρεψε πολλά πράγματα και βγήκε και στους τοίχους, πατωματα κτλ κτλ. Όμως ποια θα θεωρούσες λογική υγρασία για αυτόν το λόγο? Εγώ θεωρώ να ειναι κάτω από 70. 50 είναι υδανικη για να ζήσεις αλλά δεν είμαι σίγουρος αν αξίζει να σπαταλάω τόση ενέργεια για αυτόν τον λόγο. Εσύ πόσο θέλεις να είναι στο χωριό σου οταν λείπεις για πολύ καιρό? Επεξ/σία πριν από 34 λεπτά από AnalysisParalysis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα