Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 hours ago, mdkamael said:

Guys... αν θελει κανεις να τοποθετησει εκεινο το μαραφετι της proton art που συστησε ο amotida ή εστω αυτο https://www.klimaanlagen-heizungen.de/mitsubishi-touch-kabelfernbedienung-rc-ex3a, τι αλλο πρεπει να προμηθευτει κανεις εξτρα?! Απο καλωδια τι παιζει αν θελουμε να το τοποθετησουμε καμια 5αρια μετρα μακρια απο τη μοναδα ωστε να χρησιμοποιησουμε τον αισθητηρα του χειριστηριου εναντι της εσωτερικης μοναδας? Της ProtonArt εχει ασυρματο πομπο?! Γνωριζουμε?!

Αν δεν κάνω λάθος, εσύ έχεις ένα ZR-W...
Απ’ ό,τι καταλαβαίνω, η επιλογή για έλεγχο της μονάδας μέσω του ενσύρματου χειριστηρίου MHI RC-EX3A απαιτεί ένα interface kit (αντάπτορα) SC-BIKN-E (ή μήπως SC-BIKN2-E;) και καλώδιο 2 αγωγών. Καλό είναι να ελέγξεις το τεχνικό εγχειρίδιο της μονάδας σου. 
Το module ProtoArt συνδέεται όπως είναι, απευθείας στη θύρα επικοινωνίας CNS και αγοράζεται μαζί με ένα θερμόμετρο από αυτούς (ασύρματος αισθητήρας θερμοκρασίας).

• Thanks 1
  • Απαντ. 13,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, amotida είπε

Αν δεν κάνω λάθος, εσύ έχεις ένα ZR-W...
Απ’ ό,τι καταλαβαίνω, η επιλογή για έλεγχο της μονάδας μέσω του ενσύρματου χειριστηρίου MHI RC-EX3A απαιτεί ένα interface kit (αντάπτορα) SC-BIKN-E (ή μήπως SC-BIKN2-E;) και καλώδιο 2 αγωγών. Καλό είναι να ελέγξεις το τεχνικό εγχειρίδιο της μονάδας σου. 
Το module ProtoArt συνδέεται όπως είναι, απευθείας στη θύρα επικοινωνίας CNS και αγοράζεται μαζί με ένα θερμόμετρο από αυτούς (ασύρματος αισθητήρας θερμοκρασίας).

ορθότατα το θυμάσαι ... οπότε μου επιβεβαίωσες τις υποψίες μου - μια 300αρου στο νερό επιπλέον αν παω με MHI parts. Mε βλέπω με πατέντα της protonart μάλλον. Σ ευχαριστώ για την διαλεύκανση φίλε μου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερώτηση κρίσεως, γιατί ενδέχεται να αντικαταστήσω ένα Mitsubishi MSZ-DM35VA τετραετίας με ένα Inventor, και δεν κάνω πλάκα. Όπως έχει πει λίγες σελίδες πιο πριν, το έχω εγκαταστήσει σε έναν χώρο 15 τμ στην Κρήτη που είναι όμως ψηλοτάβανος (4 μέτρα). Σε αυτόν τον χώρο υπάρχει ένα δεύτερο επίπεδο 6τμ σε ύψος 2 μέτρων, στο οποίο βρίσκεται το κρεβάτι. Στην ψύξη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και το μηχάνημα είναι επαρκέστατο. Στην θέρμανση όμως στο επάνω επίπεδο υπάρχει πολλή ζέστη, ενώ το καθιστικό που βρίσκεται χαμηλά κάνει πολύ κρύο και η θέρμανση δεν επαρκεί. Διαπίστωσα τελικά ότι η μέγιστη παροχή αέρα είναι 450m3/h, που είναι εντελώς ανεπαρκής με δεδομένο ότι το κλιματιστικό είναι εγκατεστημένο περίπου στα 2,5 μέτρα ύψος. 

Οι επιλογές που έχω είναι να προτείνω στην κοπέλα που νοικιάζει την γκαρσονιέρα να ρυθμίζει το κλιματιστικό στους 26 - 27 βαθμούς την ημέρα και όταν πάει για ύπνο να κατεβάζει την θερμοκρασία για να μην βράζει, ενώ παράλληλα να λειτουργεί έναν ανεμιστήρα με ροή προς το ταβάνι για να κατανέμει πιο ομοιόμορφα τον αέρα. 

Σε περίπτωση που αναγκαστώ να αλλάξω μονάδα, πιθανότατα πάω σε κάτι που να έχει follow me και μεγαλύτερη παροχή αέρα. Απ' ό,τι ξέρω μόνο τα mideo-ειδή διατηρούν αυτήν την λειτουργία σταθερά. Τα TCL την διατηρούν για 3 ώρες και για τα Gree/Toyotomi δεν έχω ιδέα. Όσο για τα "Ιαπωνέζικα", θα πήγαινα ίσως μόνο σε Toshiba που δεν έχουν cool air prevention (άρα μείωση της παροχής) και που δεν ρίχνουν τόσο χαμηλά την κατανάλωση που να δημιουργούν πρόβλημα κρύων ρευμάτων όταν πιάνουν θερμοκρασία (βλέπε Daikin και Fujitsu) εκεί ψηλά που θα βρίσκεται η μονάδα. 

Πιστεύετε ότι μπορώ να σώσω το Mitsubishi και αν όχι τι μοντέλο θα προτείνατε; 

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pan_K είπε

Διαπίστωσα τελικά ότι η μέγιστη παροχή αέρα είναι 450m3/h, που είναι εντελώς ανεπαρκής με δεδομένο ότι το κλιματιστικό είναι εγκατεστημένο περίπου στα 2,5 μέτρα ύψος. 

Ο ζεστός αέρας εγκλωβίζεται στη ζώνη ύψους 1,50μ πάνω από το μηχάνημα και δεν προλαβαίνει να τον "ρουφήξει".

Θα το έβαζα τέρμα πάνω στα 4μ ώστε και με μεγαλύτερη παροχή να τον στέλνει πάλι κάτω. Follow me στο μέσο ύψος (στα 2μ), και χαλαρή χρήση 24/7 ώστε να εξισορροπήσει ιδίως κάτω.  

Αν μιλάμε για ανοιχτό πατάρι, θα δοκίμαζα έναν κλασικό ανεμιστήρα δαπέδου (στην άκρη του παταριού) που θα κλέβει ζεστό αέρα από το πατάρι και θα τον στέλνει προς το κλιματιστικό που με τη σειρά του θα τον στέλνει κάτω. Παλιά είχα δει μια πατέντα με μια κατακόρυφη πλαστική  σωλήνα Φ12 ή Φ18 από την οροφή ως το δάπεδο με ένα μικρό βεντιλατέρ στο κάτω άκρο, που έστελνε την εγκλωβισμένη ζέστη της οροφής στο δάπεδο.  

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, sap00 είπε

Ο ζεστός αέρας εγκλωβίζεται στη ζώνη ύψους 1,50μ πάνω από το μηχάνημα και δεν προλαβαίνει να τον "ρουφήξει".

Θα το έβαζα τέρμα πάνω στα 4μ ώστε και με μεγαλύτερη παροχή να τον στέλνει πάλι κάτω. Follow me στο μέσο ύψος (στα 2μ), και χαλαρή χρήση 24/7 ώστε να εξισορροπήσει ιδίως κάτω.  

Αν έβαζα το κλιματιστικό τόσο ψηλά ο αισθητήρας θα διάβαζε ακόμα μεγαλύτερη θερμοκρασία και θα έκοβε, πιστεύω. Επίσης το πρόβλημα είναι ότι εξ' αρχής ο ζεστός αέρας που βγαίνει από την μονάδα είτε δεν προλαβαίνει να φτάσει μέχρι το δάπεδο, είτε ότι φτάνει οριακά. Οπότε αν το έβαζα ακόμα πιο ψηλά πιστεύω ότι θα είχα μεγαλύτερο πρόβλημα. Το Mitsubishi δεν έχει follow me, οπότε μάλλον εννοείς ότι δεν το γλιτώνω να πάρω άλλο κλιματιστικό, σωστά;

3 ώρες πριν, sap00 είπε

Αν μιλάμε για ανοιχτό πατάρι, θα δοκίμαζα έναν κλασικό ανεμιστήρα δαπέδου (στην άκρη του παταριού) που θα κλέβει ζεστό αέρα από το πατάρι και θα τον στέλνει προς το κλιματιστικό που με τη σειρά του θα τον στέλνει κάτω. Παλιά είχα δει μια πατέντα με μια κατακόρυφη πλαστική  σωλήνα Φ12 ή Φ18 από την οροφή ως το δάπεδο με ένα μικρό βεντιλατέρ στο κάτω άκρο, που έστελνε την εγκλωβισμένη ζέστη της οροφής στο δάπεδο.  

Αυτό με τον ανεμιστήρα το έχω ήδη προτείνει, αλλά αντί να φυσά προς το κλιματιστικό, να φροντίζει περισσότερο να ανακατεύει τον αέρα. Τώρα η πατέντα με τον σωλήνα, μου φαίνεται αρκετά έξυπνη, αλλά δεν ξέρω πόσο αποδίδει στην πράξη. Θα το ψάξω πάντως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, Pan_K said:

Ερώτηση κρίσεως, γιατί ενδέχεται να αντικαταστήσω ένα Mitsubishi MSZ-DM35VA τετραετίας με ένα Inventor, και δεν κάνω πλάκα. Όπως έχει πει λίγες σελίδες πιο πριν, το έχω εγκαταστήσει σε έναν χώρο 15 τμ στην Κρήτη που είναι όμως ψηλοτάβανος (4 μέτρα). Σε αυτόν τον χώρο υπάρχει ένα δεύτερο επίπεδο 6τμ σε ύψος 2 μέτρων, στο οποίο βρίσκεται το κρεβάτι. Στην ψύξη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και το μηχάνημα είναι επαρκέστατο. Στην θέρμανση όμως στο επάνω επίπεδο υπάρχει πολλή ζέστη, ενώ το καθιστικό που βρίσκεται χαμηλά κάνει πολύ κρύο και η θέρμανση δεν επαρκεί. Διαπίστωσα τελικά ότι η μέγιστη παροχή αέρα είναι 450m3/h, που είναι εντελώς ανεπαρκής με δεδομένο ότι το κλιματιστικό είναι εγκατεστημένο περίπου στα 2,5 μέτρα ύψος. 

Οι επιλογές που έχω είναι να προτείνω στην κοπέλα που νοικιάζει την γκαρσονιέρα να ρυθμίζει το κλιματιστικό στους 26 - 27 βαθμούς την ημέρα και όταν πάει για ύπνο να κατεβάζει την θερμοκρασία για να μην βράζει, ενώ παράλληλα να λειτουργεί έναν ανεμιστήρα με ροή προς το ταβάνι για να κατανέμει πιο ομοιόμορφα τον αέρα. 

Σε περίπτωση που αναγκαστώ να αλλάξω μονάδα, πιθανότατα πάω σε κάτι που να έχει follow me και μεγαλύτερη παροχή αέρα. Απ' ό,τι ξέρω μόνο τα mideo-ειδή διατηρούν αυτήν την λειτουργία σταθερά. Τα TCL την διατηρούν για 3 ώρες και για τα Gree/Toyotomi δεν έχω ιδέα. Όσο για τα "Ιαπωνέζικα", θα πήγαινα ίσως μόνο σε Toshiba που δεν έχουν cool air prevention (άρα μείωση της παροχής) και που δεν ρίχνουν τόσο χαμηλά την κατανάλωση που να δημιουργούν πρόβλημα κρύων ρευμάτων όταν πιάνουν θερμοκρασία (βλέπε Daikin και Fujitsu) εκεί ψηλά που θα βρίσκεται η μονάδα. 

Πιστεύετε ότι μπορώ να σώσω το Mitsubishi και αν όχι τι μοντέλο θα προτείνατε; 

Δυσκολη εξισωση, ο ζεστος αερας εκ φυσεως ειναι ελαφρυτερος και θα παει να κατσει στο ταβανι.

Εξ ου και γιατι βραζει το παταρι και κατω τιποτα.

Η φθηνοτερη λυση πριν ξηλωσεις και αλλαξεις μηχανηματα ειναι να βαλεις ανεμιστηρα οροφης με διπλη λειτουργια ο οποιος το χειμωνα θα σπρωχνει το θερμο αερα προς τα κατω. Αυτο θα βοηθησει να κυκλοφορει ο ζεστος αερας σε ολο το χωρο, να υπαρχει ομοιομορφια θερμοκρασιας και εφοσον ο ζεστος αερας δεν θα εγκλωβιζεται πανω απο το μηχανημα αλλα θα κυκλοφορει σε ολο το χωρο, το μηχανημα θα διαβαζει καλυτερα τη θερμοκρασια του χωρου η οποια θα ανεβει στο υψος του μηχανηματος και θα ριξει στροφες και καταναλωση.

Το καλοκαιρι που ο ψυχρος ειναι βαρυτερος και θα καθεται κατω, μπορει να μπαινει ο ανεμιστηρας οροφης σε αντιστροφη λειτουργια ωστε να τραβαει τον αερα προς το ταβανι αρα ο ψυχρος να ανεβαινει προς το ταβανι και μετα λογω βαρους να ξαναπεφτει αργα μονος του προς τα κατω. Αρα καλυτερη ομοιομορφη ψυξη ολου του κυβισμενου χωρου.

Επεξ/σία από Sebu
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Sebu είπε

Η φθηνοτερη λυση πριν ξηλωσεις και αλλαξεις μηχανηματα ειναι να βαλεις ανεμιστηρα οροφης με διπλη λειτουργια ο οποιος το χειμωνα θα σπρωχνει το θερμο αερα προς τα κατω.

Ίσως αυτό να είναι η καλύτερη λύση. Ωστόσο έχει μπει ένα φωτιστικό οροφής πολύ όμορφο εκεί και δύσκολα ξηλώνεται πλέον (θέμα αισθητικής). Ίσως να χωρέσει ένας ανεμιστήρας προς την άκρη του δωματίου, εφόσον τραβηχθεί γραμμή. Νομίζω αυτό πρέπει να κάνω, αν και θα προτιμούσα μια λύση λιγότερο πολύπλοκη που δεν θα προϋπέθετε την λειτουργία 2 μηχανημάτων και που (κακά τα ψέματα) ο ανεμιστήρας οροφής εν λειτουργία όταν το κλιματιστικό είναι σε φάση off, φέρνει κρύο. Εγώ στο σπίτι μου έχω συντονίσει τον ανεμιστήρα οροφής να λειτουργεί σε χαμηλή ταχύτητα με ανάστροφη φορά όταν δουλεύει το κλιματιστικό στην θέρμανση και όταν σταματά ο συμπιεστής να σταματά και ο ανεμιστήρας. 

Φοβάμαι ότι δεν το γλιτώνω το άτιμο το Inventor. Διάβασα ότι το follow me στα Gree ενημερώνουν την μονάδα κάθε 10 λεπτά, ενώ τα Midea το κάνουν κάθε 4 λεπτά. Oύτε Gree/Toyotomi, λοιπόν...

Δημοσ.
1 hour ago, Pan_K said:

Φοβάμαι ότι δεν το γλιτώνω το άτιμο το Inventor. Διάβασα ότι το follow me στα Gree ενημερώνουν την μονάδα κάθε 10 λεπτά, ενώ τα Midea το κάνουν κάθε 4 λεπτά. Oύτε Gree/Toyotomi, λοιπόν...

Πού το βρήκες αυτό για τα gree? Σκέφτομαι να αγοράσω ένα mistral ή airy 12άρι αλλά τώρα θα το ξανασκεφτώ. Κλείνω προς gree διότι όπως είδα στα χαρακτηριστικά, οι εξωτερικές μονάδες είναι ευμεγέθεις, σημάδι καλό για χρήση θέρμανσης (βόρεια ελλάδα). Επίσης, ένα άλλο μηχάνημα που τουλάχιστον στα χαρακτηριστικά φαίνεται καλό, είναι το tesla advance (φασόν tcl miracle plus) αλλά δεν έχω feedback από tcl σε θέρμανση (περίμενα να γράψεις εντυπώσεις από το δικό σου miracle iii).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pan_K είπε

ανεμιστήρα οροφής να λειτουργεί σε χαμηλή ταχύτητα με ανάστροφη φορά όταν δουλεύει το κλιματιστικό στην θέρμανση και όταν σταματά ο συμπιεστής να σταματά και ο ανεμιστήρας. 

.. ναι έτσι.

https://www.ritehite.com/en/am/resource-center/videos/c40d4660c0be438cacd50cd6615486b3/coolmanzone_product-overview

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Pan_K είπε

Ίσως αυτό να είναι η καλύτερη λύση. Ωστόσο έχει μπει ένα φωτιστικό οροφής πολύ όμορφο εκεί και δύσκολα ξηλώνεται πλέον (θέμα αισθητικής). Ίσως να χωρέσει ένας ανεμιστήρας προς την άκρη του δωματίου, εφόσον τραβηχθεί γραμμή. Νομίζω αυτό πρέπει να κάνω, αν και θα προτιμούσα μια λύση λιγότερο πολύπλοκη που δεν θα προϋπέθετε την λειτουργία 2 μηχανημάτων και που (κακά τα ψέματα) ο ανεμιστήρας οροφής εν λειτουργία όταν το κλιματιστικό είναι σε φάση off, φέρνει κρύο. Εγώ στο σπίτι μου έχω συντονίσει τον ανεμιστήρα οροφής να λειτουργεί σε χαμηλή ταχύτητα με ανάστροφη φορά όταν δουλεύει το κλιματιστικό στην θέρμανση και όταν σταματά ο συμπιεστής να σταματά και ο ανεμιστήρας. 

Γιατί δεν βάζεις έναν ανεμιστήρα οροφής με φως; Όπως πχ αυτόν: 

https://www.skroutz.gr/s/52072423/Life-Apeliotes-221-0400-Anemistiras-Orofis-132cm-me-Fos-kai-Tilecheiristirio-Day.html

Ο συγκεκριμένος (τον έχω) έχει τα πάντα. DC motor, ρυθμιζόμενο φως και σε ένταση αλλά και θερμό/ψυχρο, 5 ταχυτήτες στον ανεμιστήρα, δεξιόστροφη και αριστερόστροφη λειτουργία αλλά και τηλεχειριστήριο. Και είναι πολύ αθόρυβος 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sap00 είπε

.. ναι έτσι.

Ευχαριστώ. Παρεμπιπτόντως παρατηρώ το Toyotomi Erai σου. Πάω στοίχημα ότι το έχεις στο αθόρυβο ή στην χαμηλή σκάλα ανεμιστήρα. Ισχύει;

1 ώρα πριν, chemkyr είπε

δεν έχω feedback από tcl σε θέρμανση (περίμενα να γράψεις εντυπώσεις από το δικό σου miracle iii).

Μιας που το ανέφερες δες αυτό το διάγραμμα. Αφορά φυσικά μέτριες εξωτερικές θερμοκρασίες. Δεν ξέρω τι θα κάνει στα πολλά κρύα. Το μέσο COP βγαίνει 5,5 που δεν είναι τίποτε σπουδαίο με τέτοιες εξωτερικές, παρόλο που η κατώτερη πάει μέχρι τα 110 watt. Σε αυτήν την κατανάλωση η θερμοκρασία εξόδου ήταν 28 βαθμοί, την στιγμή που στα ίδια watt και την ίδια παροχή αέρα (κοντά στα 450 m3/h) η θερμοκρασία εξόδου ενός Fujitsu ASEH09KMCG ήταν 31 βαθμοί. Από ένα wellio που έχω, είχα μετρήσει COP γύρω στο 5 και με εξωτερικές θερμοκρασίες στους 7 βαθμούς, αλλά με την ταχύτητα ανεμιστήρα στο μέγιστο. Επίσης, τα TCL έχουν cool air prevention και ρίχνουν αυτόματα την ταχύτητα του ανεμιστήρα, που σημαίνει χαμηλότερη απόδοση όταν πέφτει ο ανεμιστήρας. Επιπλέον, το i feel που έχουν, νομίζω ότι διαρκεί μόνο για 3 ώρες και μετά πρέπει να το ξαναρυθμίζεις.

image.png.751bf51c15752291243e7e515f768c60.png

Δεν θα συνιστούσα πάντως Gree για θέρμανση, ούτε κάποιο κινέζικο. Γενικά για θέρμανση είμαι οπαδός των Toshiba. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Pan_K είπε

παρατηρώ το Toyotomi Erai σου. Πάω στοίχημα ότι το έχεις στο αθόρυβο ή στην χαμηλή σκάλα ανεμιστήρα. Ισχύει;

Σωστά! Silent ή 1η. Από εκεί και πάνω με ενοχλεί ο αέρας και ο ήχος του ανεμιστήρα....  Ίσως δεν είναι το αποδοτικότερο σενάριο, αλλά η ατμόσφαιρα σταθεροποιείται .... 

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, Pan_K said:

Δεν θα συνιστούσα πάντως Gree για θέρμανση, ούτε κάποιο κινέζικο. Γενικά για θέρμανση είμαι οπαδός των Toshiba. 

Δυστυχώς αυτά είναι απλησίαστα λόγω τιμής....

Δημοσ.
1 ώρα πριν, chemkyr είπε

Δυστυχώς αυτά είναι απλησίαστα λόγω τιμής....

Όχι και απλησίαστα: Yukai 13άρι χωρίς wifi στα 590 ευρώ, Yukai+ 13άρι με wifi στα 649.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...