Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Pan_K είπε

Δεν ξέρω τι θα κάνει στα πολλά κρύα. Το μέσο COP βγαίνει 5,5 που δεν είναι τίποτε σπουδαίο με τέτοιες εξωτερικές, παρόλο που η κατώτερη πάει μέχρι τα 110 watt. Σε αυτήν την κατανάλωση η θερμοκρασία εξόδου ήταν 28 βαθμοί, την στιγμή που στα ίδια watt και την ίδια παροχή αέρα (κοντά στα 450 m3/h) η θερμοκρασία εξόδου ενός Fujitsu ASEH09KMCG ήταν 31 βαθμοί. Από ένα wellio που έχω, είχα μετρήσει COP γύρω στο 5 και με εξωτερικές θερμοκρασίες στους 7 βαθμούς, αλλά με την ταχύτητα ανεμιστήρα στο μέγιστο. Επίσης, τα TCL έχουν cool air prevention και ρίχνουν αυτόματα την ταχύτητα του ανεμιστήρα, που σημαίνει χαμηλότερη απόδοση όταν πέφτει ο ανεμιστήρας. 

Νομίζω ότι cool air prevention στη θέρμανση έχουν όλα τα κλιματιστικά.

Με 110W θερμοκρασία εξόδου 28 μου φαίνεται νορμάλ.

Αυτό που δε μου φαίνεται νορμάλ είναι αυτό που αναφέρεις για το Fujitsu για 9αρι.

Με ποια εξωτερική θερμοκρασία βγάζει 31 βαθμούς στα 450m3/h αέρα με κατανάλωση 110W ;

Αυτό μεταφράζεται πάνω κάτω σε 13-14 cop ... λέμε τώρα περίπου... 

Μήπως έχει κατεβάσει ταχύτητα ανεμιστήρα χωρίς να γίνεται αντιληπτό;

Υ.Γ. Το Perfera σύμφωνα με Eurovent έχει 5.67 cop στους 7 βαθμούς. Αν το Welio έχει 5 τότε είναι το Perfera των φτωχών !!! (4.67 στους 2 βαθμούς, 7.16 στους 12 βαθμούς)

Επεξ/σία από alexdeskas
  • Απαντ. 13,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, alexdeskas είπε

Νομίζω ότι cool air prevention στη θέρμανση έχουν όλα τα κλιματιστικά.

Με 110W θερμοκρασία εξόδου 28 μου φαίνεται νορμάλ.

Αυτό που δε μου φαίνεται νορμάλ είναι αυτό που αναφέρεις για το Fujitsu για 9αρι.

Με ποια εξωτερική θερμοκρασία βγάζει 31 βαθμούς στα 450m3/h αέρα με κατανάλωση 110W ;

Αυτό μεταφράζεται πάνω κάτω σε 13-14 cop ... λέμε τώρα περίπου... 

Μήπως έχει κατεβάσει ταχύτητα ανεμιστήρα χωρίς να γίνεται αντιληπτό;

Εδώ έχω διαγράμματα από χτες. Στο πρώτο η κατανάλωση, η ισχύς εξόδου και οι θερμοκρασίες (εξωτερική, εσωτερική). Στο δεύτερο η θερμοκρασία εξόδου από την μονάδα. Σε όλη την διάρκεια το κλιματιστικό ήταν σε ταχύτητα ανεμιστήρα low (450m3/h) και δεν είχε μπει σε cool air prevention. 

image.png.b0c4b64f5e7b65b21341c0d7c398b88d.png

image.png.cb81dc1677b348373283096f7967af24.png

Εδώ βλέπουμε ότι το COP ήταν πράγματι γύρω στο 10 και η θερμοκρασία εξόδου πχ στις 9:25 ήταν 31,7 με κατανάλωση 127 watt. 

Η λογική του cool air prevention είναι κάπως περίπλοκη, γιατί φαίνεται ότι ενεργοποιείται όταν η θερμοκρασία του στοιχείου πέσει κάτω από 32 βαθμούς, αλλά καταργείται όταν ξανα-ανέβει πάνω από 30 βαθμούς μετά από 7 λεπτά το νωρίτερο. Οπότε είναι μέσα στα πλαίσια του προγραμματισμού του να έχει θερμοκρασία εξόδου 31 βαθμούς και η μονάδα να δουλεύει σε low, όπως διαπίστωσα και μόνος μου. Αλλά αν θες ρίξε μια ματιά και στο σχετικό απόσπασμα από το service manual, διότι το βρίσκω αρκετά δυσνόητο και δεν νομίζω ότι έχω καταλάβει εντελώς την λογική του: 

Spoiler

image.png.89937d26da4d3216d4d4055cf1867155.png

Το COP το υπολογίζω με τον ίδιον τρόπο σε όλες τις μονάδες, οπότε, ακόμα και αν σε απόλυτα νούμερα δεν είμαι ακριβής, παρόλα ταύτα μπορώ να κάνω συγκρίσεις και να πω πχ ότι το TCL Miracle III είναι κατά 50% λιγότερο αποδοτικό σε παρόμοιες συνθήκες.

Παρεμπιπτόντως είχα την εντύπωση ότι τα Daikin δεν έχουν cool air prevention. Τα Toshiba που έχω πάντως (Seiya, Yukai και Edge) δεν έχουν λειτουργία αποφυγής κρύων ρευμάτων, εκτός κι αν βάλεις τον ανεμιστήρα στο Auto. Το ίδιο συμβαίνει και σε κάτι παλιά Inventor που έχω.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
13 hours ago, Pan_K said:

Όχι και απλησίαστα: Yukai 13άρι χωρίς wifi στα 590 ευρώ, Yukai+ 13άρι με wifi στα 649.

Καλή τιμή αλλά μόνο αν το πετύχεις σε αλυσίδα λχ σε BF ώστε να το παρεις με δωρεάν εγκατάσταση κ άτοκες δόσεις.

Αλλιώς στα 590 θα πρέπει να υπολογίσεις για πλακα ένα 100-150€ εγκατάσταση. Αρκετοί έχω δει πλέον έχουν ταρίφα 100€ ελαχιστο μέχρι 12.000 btu κ 150€ για μεγαλύτερο κ αυτό θεωρείται 13αρι. 

ομοιως εκτός αλυσίδας οι ψυκτικοί σου λένε συνήθως το 100€ εγκατάσταση περιλαμβάνει 1 μετρο σωλήνα (τα βάζουν οριακά τρύπα-τοίχο) κάθε έξτρα μετρο βαρανε 50ευρω κ 100ευρα κ σε γδύνουν. 

Λχ ο κουμπάρος μου έβαλε 18αρι Mitsubishi heavy japan, από λιανεμπορο όχι αλυσίδα, που του έκανε μεν καλύτερη τιμή αλλά η εγκατάσταση πήγε 180€ με ένα μετρο κ επειδή χρειάστηκαν 4 μέτρα (όχι λόγω ελαχίστων οδηγιών αλλά γιατί εκεί που μπήκε η εξωτερική στο μπαλκόνι ήταν πιο μακρυά) του χρέωσαν 100€ το κάθε έξτρα μετρο, του πήγε 480€ μόνο η εγκατάσταση. Εννοείται χωρίς αντλίες κενού κ αλλά τέτοια, κοιτάνε να τελειώνουν να πάνε στο επόμενο ραντεβού γιατί έχουν γίνει δυσεύρετοι κ βαρανε στο κεφάλι κ σου λένε κ αν σου αρέσει).

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Sebu είπε

Λχ ο κουμπάρος μου έβαλε 18αρι Mitsubishi heavy japan, από λιανεμπορο όχι αλυσίδα, που του έκανε μεν καλύτερη τιμή αλλά η εγκατάσταση πήγε 180€ με ένα μετρο κ επειδή χρειάστηκαν 4 μέτρα (όχι λόγω ελαχίστων οδηγιών αλλά γιατί εκεί που μπήκε η εξωτερική στο μπαλκόνι ήταν πιο μακρυά) του χρέωσαν 100€ το κάθε έξτρα μετρο, του πήγε 480€ μόνο η εγκατάσταση. Εννοείται χωρίς αντλίες κενού κ αλλά τέτοια, κοιτάνε να τελειώνουν να πάνε στο επόμενο ραντεβού γιατί έχουν γίνει δυσεύρετοι κ βαρανε στο κεφάλι κ σου λένε κ αν σου αρέσει).

Ενδιαφέρον θα ήταν να μαθαίναμε αν την εγκατάσταση την ανέλαβε ο λιανέμπορας, ποιος είναι αυτός ή, τουλάχιστον σε ποια περιοχή της Ελλάδας δραστηριοποιείται και γιατί ο κουμπάρος δεν σκέφτηκε να ζητήσει προσφορά και από άλλον εγκαταστάτη.

16 ώρες πριν, chemkyr είπε

είχα στο μυαλό μου το edge το 12άρι... 

Στην θέρμανση δεν είναι πολύ καλύτερο το Edge και τολμώ να πω ότι στην ψύξη θα προτιμούσα Yukai, ειδικά σε υπνοδωμάτιο. Ωστόσο τα specs των Gree φαίνεται να είναι δελεαστικά για κάποιον που μένει σε περιοχές με πολύ κρύο τον χειμώνα (θερμοκρασίες υπό του μηδενός). Σε τέτοιες συνθήκες ίσως ο @amotida ξέρει να μας πει ποια κλιματιστικά κάνουν δουλειά και αν τα Gree είναι ικανοποιητικά.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
56 minutes ago, Pan_K said:

Ωστόσο τα specs των Gree φαίνεται να είναι δελεαστικά για κάποιον που μένει σε περιοχές με πολύ κρύο τον χειμώνα (θερμοκρασίες υπό του μηδενός). Σε τέτοιες συνθήκες ίσως ο @amotida ξέρει να μας πει ποια κλιματιστικά κάνουν δουλειά και αν τα Gree είναι ικανοποιητικά.

Για θέρμανση τύπου on/off και δυσφορία, ναι, τα Gree κάνουν συνήθως πολύ καλή δουλειά… Παναγιώτη, τώρα εμένα βρήκες να μιλήσω για θέρμανση και κινέζικα κλιματιστικά;🤭

Spoiler

Κάποια πάνε λίγο καλύτερα με το iFeel, αλλά γενικά είναι δύσκολα τα πράγματα.
Μόνο με τα P-modes αρχίζει να φαίνεται λίγη... ακτίνα ελπίδας ...αλλά με αυτά, κάτω από το μηδέν, δεν κάνουν defrost όταν πρέπει και κινδυνεύεις να τη βρεις με τη μονάδα παγωμένη τελείως.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, amotida είπε

Για θέρμανση τύπου on/off και δυσφορία, ναι, τα Gree κάνουν συνήθως πολύ καλή δουλειά… Παναγιώτη, τώρα εμένα βρήκες να μιλήσω για θέρμανση και κινέζικα κλιματιστικά;🤭

Ε, είπα και εγώ να μην φανώ προκατειλημμένος και ζήτησα ...ενισχύσεις 😜

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...