sidewalker1702 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Καλησπέρα, σειρά μου να ζητήσω τα φώτα σας 🙂 Είμαι σε φάση που θέλω να αλλάξω δύο παλαιότερα και να βάλω ένα καινούργιο κλιματιστικά στα υπνοδωμάτια του σπιτιού, στα βόρεια της Αττικής. Το θέμα μου είναι ότι τα δύο, ένα καινούργιο και ένα προς αντικατάσταση, θα είναι σε υπνοδωμάτια εφήβων, με κακή σχέση με το θέμα οικονομία γενικότερα. Οπότε σκέφτομαι να βρω κάποια με hotel menu, έχετε να μου κάνετε κάποια πρόταση; Το ένα, το καινούριο, σίγουρα θα είναι 9αρι, το άλλο με συμφέρει να είναι 9αρι ή 12 που θα υπερκαλύπτει τον χώρο εγκατάστασης; Μπορεί να ρυθμιστεί η θερμοκρασία και η ταχύτητα του fan μέσα από το hotel menu ή εύρος αυτών; Η παραμετροποίηση αυτή γίνεται μέσω WiFi? Ευχαριστώ πολύ
mdkamael Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2 ώρες πριν, sidewalker1702 είπε Καλησπέρα, σειρά μου να ζητήσω τα φώτα σας 🙂 Είμαι σε φάση που θέλω να αλλάξω δύο παλαιότερα και να βάλω ένα καινούργιο κλιματιστικά στα υπνοδωμάτια του σπιτιού, στα βόρεια της Αττικής. Το θέμα μου είναι ότι τα δύο, ένα καινούργιο και ένα προς αντικατάσταση, θα είναι σε υπνοδωμάτια εφήβων, με κακή σχέση με το θέμα οικονομία γενικότερα. Οπότε σκέφτομαι να βρω κάποια με hotel menu, έχετε να μου κάνετε κάποια πρόταση; Το ένα, το καινούριο, σίγουρα θα είναι 9αρι, το άλλο με συμφέρει να είναι 9αρι ή 12 που θα υπερκαλύπτει τον χώρο εγκατάστασης; Μπορεί να ρυθμιστεί η θερμοκρασία και η ταχύτητα του fan μέσα από το hotel menu ή εύρος αυτών; Η παραμετροποίηση αυτή γίνεται μέσω WiFi? Ευχαριστώ πολύ Παρε οποιονδηποτε αξιοπρεπεστστο Ιαπωνεζο με wifi, εξαφανισε τα κοντρολ κ ξεχνα το hotel menu των φασον κατασκευαστων πχ inventor κλπ. Τα ρυθμιζεις μεσω app ο ιδιος κ τελειωνεις. 1
antykaps Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 3 ώρες πριν, Adrianiotis είπε Στο Inventor Neo Eco ΝECUVI-09WFI/ΝECUVO-09 που το εκανα φαινεται να ειναι οκ τωρα, οντως σταματαει ο ανεμιστηρας οταν πιασει θερμοκρασια. Οχι κατευθείαν, μετα απο 1-2 λεπτα, αλλα οκ. Ειναι αρκετα καλυτερα απο πριν, δεν κανει τοσo γρηγορα on-off και σιγουρα η αισθηση θερμοκρασιας ειναι καλυτερη. Πριν οτι ζεσταινε το κρυωνε κατευθειαν. Χθες το βραδυ το εκανα, οποτε το παρακολουθω ακομα να δω Θα το δοκιμάσω το σαββατοκυριακο που θα παω στο χωριο και θα αναφερω αποτελεσματα Ευχαριστώ πάντως για την βοηθειά σου Έχω μια απορία ακόμη : Αυτή η ρυθμιση χανετε με το κλεισιμο του κλιματιστικού ή με διακοπή ρευματος
sidewalker1702 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Άρα μιλάμε για Hitachi, Fujitsu, Mitsubishi? Έχω ξεχάσει κάποιο; Και με πας εκεί λόγω app και support? Βέβαια το ανήσυχο πνεύμα του αρσενικού είναι ικανό να χρησιμοποιεί το IR του κινητού αλλά ναι, είναι μία καλή λύση. Γιατί όχι κάτι άλλο ή κάτι με hotel menu?
ekrepali Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Καθάρισα τα φίλτρα από ένα toyotomi 5ετίας... μάρκα θα σας γελάσω. Ρε τι ψεύτικα πλαστικά είναι αυτά που έχει... το καπάκι κουμπώνει δεξιά-αριστερά και στη μέση είναι χαλαρό. 1
mdkamael Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, sidewalker1702 είπε Άρα μιλάμε για Hitachi, Fujitsu, Mitsubishi? Έχω ξεχάσει κάποιο; Και με πας εκεί λόγω app και support? Βέβαια το ανήσυχο πνεύμα του αρσενικού είναι ικανό να χρησιμοποιεί το IR του κινητού αλλά ναι, είναι μία καλή λύση. Γιατί όχι κάτι άλλο ή κάτι με hotel menu? ...Daikin και Toshiba και εχεις κομπλε την αγια 5αδα. Η εμπειρια εδω μεσα εδειξε οτι ο ''Ιαπωνας'' τεινει να εξοικονομει περισσοτερο για σενα, χωρις εσενα, οντας πιο πολιτισμενος στη λειτουργια του ( μιας απ οτι βλεπω σε ενδιαφερει ). Το συμπεριφορικο κομματι της εξοικονομησης απο την αλλη, ευκολα λυνεται με μια μικρη καμπυλη εκμαθησης απο πλευρας των μικρων, σ αντιθεση με το λειτουργικο που ειναι καθαρα θεμα συσκευης. Το 2ο λυνεται μονο με αλλαγη μοναδας και επομενως επιπλεον εξοδα. Αποψη μου ?! Πορευσου με γνομωνα μια αξιοπρεπη μοναδα κ κουμπωσε τα μηχανηματα σε μετρητη ενεργειας, ετσι ωστε να εχουν μια hands-on κατανοηση με real time αριθμους και οι μικροι. Ετσι θα δουν τι σημαινει πραγματικα ''εξοικονομω ενεργεια'' αναλογα τη χρηση - τοσο ποιοτικα, οσο ποσοτικα. Ειναι στη πιο καταλληλη ηλικια να καταλαβουν. Αν μη τι αλλο θα τους απασχολησει πολυ περισσοτερο αυριο μεθαυριο ως ενηλικες αυτο το κομματι απ οτι εμας οταν μεγαλωναμε. Μπονους για σενα ( ο μετρητης ) θα εχεις μια πιο σαφη εικονα περι καταναλωσης στο σπιτι. 4
verlemakos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 11 ώρες πριν, red66phone είπε μάλιστα, σχεδόν 7.500 btu ... χμμ... άρα 9αρι για 25m2 ? ή 12 αρι που να κατεβαίνει χαμηλά ? είχα ρωτήσει προηγουμένως εδώ στο φορουμ κ έχω κρατήσει 2 προτάσεις για 12αρι: toshiba yukai ή fujitsu aseh κλίνω προς το fujitsu (έχω μια υποψία οτι τα toshiba καίνε πιο εύκολα\γρήγορα (ίσως στην 8ετία) εξωτερική πλακέτα) παθών με ένα ras 16, κ έχω ακούσει κ άλλους, αλλά χωρίς solid αποδείξεις. ** παρέλειψα να αναφέρω ότι θα χρησιμοποιούνται ως αποκλειστικές πηγές ψύξης/θέρμανσης. Καλησπέρα, Πάντως το δικό μου yukai το 12αρι τον χειμώνα (μέγιστη εξωτερική περίπου 12 βαθμούς και ελάχιστη 3-5 βαθμούς, για χειμώνα στην Θεσσαλονίκη μιλάμε), σταθεροποιείται στα 265-280 watt). Με πιο ήπιες συνθήκες (ας πούμε σαν της Αθήνας) δεν υπερβαίνει τα 240-250 watt για ορισμένη θερμοκρασία στους 22-23 βαθμούς). Το περασμένο καλοκαίρι με αδιάκοπη λειτουργία 50 ημερών ο μέσος όρος ήταν 220-230 watt με θερμοκρασία χώρου 28 βαθμούς. Η ελάχιστη κατανάλωση που δίνει ο κατασκευαστής είναι 200 watt στη θέρμανση και 180 watt στην ψύξη, από εκεί και πέρα ξεκινάνε τα on-off (όχι και ότι καλύτερο για αντλίες θερμότητας θερμότητας). Από θόρυβο είναι πολύ ήσυχο μέσα έξω. Στην θέρμανση είναι πάντως 14-15000 BTU παρότι πωλείται ως 12αρι. Στο ίδιο σπίτι ένα tcl 9αρι (καλή σειρά και όχι το φτηνό) δεν μπορούσε να πέσει κάτω από τα 350 watt σε καμία περίπτωση αλλά η ψύξη του ήταν άξια λόγου. Μιλάμε βέβαια για σπίτι με θερμοπροσοψη, αλλιώς τα περισσότερα κλιματιστικά καίνε σημαντικά περισσότερο. Τα σύγχρονα κλιματιστικά inverter για να κάνουν πραγματική οικονομία πρέπει να λειτουργούν αρκετές ώρες συνεχόμενα, τις πρώτες 2 ώρες (τουλάχιστον) παλεύουν να ρίξουν στροφές ακόμη και σε σπίτια με καλή μόνωση. Για αποκλειστική χρήση κλιματιστικών για θέρμανση, χωρίς δεύτερη σκέψη διαλέγεις ιαπωνική φίρμα και θα πάρεις σίγουρα πίσω τα παραπάνω χρήματα που έδωσες από την μειωμένη κατανάλωση που έχουν. Ιδίως τώρα που η τιμή της κιλοβατώρας ισοδυναμεί με ληστεία μετά φόνου.... 2
Adrianiotis Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 4 ώρες πριν, antykaps είπε Έχω μια απορία ακόμη : Αυτή η ρυθμιση χανετε με το κλεισιμο του κλιματιστικού ή με διακοπή ρευματος Με το κλείσιμο του κλιματιστικού όχι. Ούτε με διακοπή ρεύματος πιστεύω ότι θα αλλάξει, Θα ήταν παράλογο να αλλάζει. Αλλά δε ξέρω κιόλας, μπορείς να το δοκιμάσεις αν το βγάλεις από την μπριζα 1
Pan_K Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, verlemakos είπε Στο ίδιο σπίτι ένα tcl 9αρι (καλή σειρά και όχι το φτηνό) δεν μπορούσε να πέσει κάτω από τα 350 watt σε καμία περίπτωση αλλά η ψύξη του ήταν άξια λόγου Με την ευκαιρία να παρουσιάσω εδώ κάποια πρώτα πιο λεπτομερή αποτελέσματα στην θέρμανση του Wellio (TCL) TAC-09CHD των 249 ευρώ. Οι μετρήσεις είναι σημερινές με Home Assistant. Εξωτερική θερμοκρασία σταθερά στους 7 βαθμούς, αρχική θερμοκρασία δωματίου 14 βαθμοί και ζητούμενη 16 (για να δω περισσότερο την συμπεριφορά σε διατήρηση της θερμοκρασίας). Το δωμάτιο αρκετά μικρό, μόνο 10τμ περίπου. Διαπίστωσα όμως ότι με αυτήν την ζήτηση η θερμοκρασία δωματίου ανέβαινε κατά μέσο όρο στους 19, οπότε άκυρο το τεστ διατήρησης σταθερής θερμοκρασίας στο επίπεδο που βρίσκονται και τα δομικά υλικά. Παρόλα αυτά είχα αυτό το αποτέλεσμα, με ελάχιστη στα 267 watt: Η ρύθμιση του ανεμιστήρα ήταν στο auto, γιατί λόγω μικρού χώρου, προτίμησα να προσαρμόζεται η ροή ανάλογα με την θερμοκρασία εξόδου για να μη γίνεται αισθητός ο χλιαρός αέρας. Τώρα δουλεύει στην υψηλή παροχή και τα on-off έχουν μειωθεί. Θα δουλεύει έτσι μέχρι αύριο το πρωί που θα ξαναπάει στο auto, διότι ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί. Θα πειραματιστώ λίγο ακόμα με ρυθμίσεις όπως το i-feel και θα αναφέρω τα αποτελέσματα. Υ.Γ. Το Edge white 10k που έχω στην δουλειά κατέβηκε σήμερα μέχρι 211 watt, ως μέτρο σύγκρισης, αλλά δεν έκανε ούτε ένα off. Ωστόσο ο χώρος που καλύπτει εκεί ήταν σήμερα ο τριπλάσιος (ανοιχτές μεσόπορτες σε μη θερμαινόμενα δωμάτια). Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου από Pan_K 4 1
verlemakos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Ωραίο και αναλυτικό γράφημα, να διευκρινιστεί ότι η κατανάλωση που αναφέρω για το tcl αφορά την μέση τιμή και μετά από αρκετές ώρες συνεχόμενης λειτουργίας σε χώρο 35-40 τμ. και θερμοκρασία 22-23 βαθμούς. Πάντως σε σχέση με κάτι άλλα κινέζικα, τα tcl είναι όαση και σε απόδοση και σε σχεδιασμός και εξοπλισμό.
liakjim Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 23 λεπτά πριν, Pan_K είπε Με την ευκαιρία να παρουσιάσω εδώ κάποια πρώτα πιο λεπτομερή αποτελέσματα στην θέρμανση του Wellio (TCL) TAC-09CHD των 249 ευρώ. Οι μετρήσεις είναι σημερινές με Home Assistant. Εξωτερική θερμοκρασία σταθερά στους 7 βαθμούς, αρχική θερμοκρασία δωματίου 14 βαθμοί και ζητούμενη 16 (για να δω περισσότερο την συμπεριφορά σε διατήρηση της θερμοκρασίας). Το δωμάτιο αρκετά μικρό, μόνο 10τμ περίπου. Διαπίστωσα όμως ότι με αυτήν την ζήτηση η θερμοκρασία δωματίου ανέβαινε κατά μέσο όρο στους 19, οπότε άκυρο το τεστ διατήρησης σταθερής θερμοκρασίας στο επίπεδο που βρίσκονται και τα δομικά υλικά. Παρόλα αυτά είχα αυτό το αποτέλεσμα, με ελάχιστη στα 267 watt: Η ρύθμιση του ανεμιστήρα ήταν στο auto, γιατί λόγω μικρού χώρου, προτίμησα να προσαρμόζεται η ροή ανάλογα με την θερμοκρασία εξόδου για να μη γίνεται αισθητός ο χλιαρός αέρας. Τώρα δουλεύει στην υψηλή παροχή και τα on-off έχουν μειωθεί. Θα δουλεύει έτσι μέχρι αύριο το πρωί που θα ξαναπάει στο auto, διότι ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί. Θα πειραματιστώ λίγο ακόμα με ρυθμίσεις όπως το i-feel και θα αναφέρω τα αποτελέσματα. Υ.Γ. Το Edge white 10k που έχω στην δουλειά κατέβηκε σήμερα μέχρι 211 watt, ως μέτρο σύγκρισης, αλλά δεν έκανε ούτε ένα off. Μα τι offset έχει αυτό το tcl; +4; 2 λεπτά πριν, verlemakos είπε Πάντως σε σχέση με κάτι άλλα κινέζικα, τα tcl είναι όαση και σε απόδοση και σε σχεδιασμός και εξοπλισμό. Σε ψύξη ναι, το morris winfin35150 (καλή σειρά φασόν tcl) των πεθερικών κατεβαίνει στα εξαιρετικά 65W σε ψύξη. Και είναι 12άρι. Αλλά σε θέρμανση, δεν θα το έλεγα ότι είναι όαση. Όσο η εξωτερική πέφτει, αρχίζει τα κουλά Σε αντίθεση το ταπεινό atxc25b, η απόλυτη φλαταδούρα Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει σήμερα στην αγορά κάτι από κίνα μεριά που από αυτά που έχω δει τουλάχιστον θα το συνιστούσα για θέρμανση. Για απλή, περιστασιακή χρήση μικρών χώρων, το συζητάμε. Υπό προυποθέσεις. 1
sap00 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 9 ώρες πριν, Pan_K είπε Η θερμοκρασία του χώρου πέφτει κατά 2 βαθμούς μέσα σε 5-10 λεπτά? Γιατί?
Pan_K Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 8 ώρες πριν, liakjim είπε Μα τι offset έχει αυτό το tcl; +4; Έχω παρατηρήσει πολλές φορές ότι όταν ο τοίχος είναι αρκετά κρύος ο αισθητήρας θερμοκρασίας μπορεί να μπερδευτεί, ασχέτως μοντέλου. Το παθαίνω και με το Edge αυτό, αν και σε όχι και τόσο ακραία μορφή. Επιπλέον, ίσως να μην έχει γίνει σωστή μόνωση της τρύπας του τοίχου. Who knows... 4 λεπτά πριν, sap00 είπε Η θερμοκρασία του χώρου πέφτει κατά 2 βαθμούς μέσα σε 5-10 λεπτά? Γιατί? Αυτό συμβαίνει όταν τα δομικά στοιχεία είναι πολύ κρύα (14 βαθμοί). Οπότε όταν το κλιματιστικό σταματά η θερμοκρασία επανέρχεται γρήγορα σε εκείνη των δομικών στοιχείων. Αν παρατηρήσεις, όμως, σε κάθε off η θερμοκρασία πέφτει όλο και λιγότερο, που σημαίνει ότι σιγά-σιγά ζεσταίνονται και αυτά. Θέλει δύο μέρες περίπου συνεχόμενης λειτουργίας για να μην συμβαίνει αυτό, βάσει των όσων έχουν αναφερθεί εδώ στο forum. Κανονικά το κλιματιστικό θα συνέχιζε να λειτουργεί αν το είχα σε μεγαλύτερη ταχύτητα, αλλά σε μικρή ταχύτητα ο ζεστός αέρας παραμένει κοντά στην μονάδα και δημιουργείται ένα μικροκλίμα εκεί ψηλά που είναι τοποθετημένο και πάει ο ζεστός αέρας λόγω χαμηλότερης πυκνότητας, που δίνει στον αισθητήρα μεγαλύτερες θερμοκρασίες και κόβει. 2 1
sap00 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 15 λεπτά πριν, Pan_K είπε Θέλει δύο μέρες περίπου συνεχόμενης λειτουργίας για να μην συμβαίνει αυτό Ναι, σωστά... Έχω περιέργεια να δω διάγραμμα μετά την εξισορρόπηση. (Πήρα ένα ίδιο, για περιστασιακό βοηθητικό χώρο - που δεν εγκατέστησα ακόμα.)
liakjim Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 29 λεπτά πριν, Pan_K είπε Έχω παρατηρήσει πολλές φορές ότι όταν ο τοίχος είναι αρκετά κρύος ο αισθητήρας θερμοκρασίας μπορεί να μπερδευτεί, ασχέτως μοντέλου. Το παθαίνω και με το Edge αυτό, αν και σε όχι και τόσο ακραία μορφή. Επιπλέον, ίσως να μην έχει γίνει σωστή μόνωση της τρύπας του τοίχου. Who knows... Αυτό συμβαίνει όταν τα δομικά στοιχεία είναι πολύ κρύα (14 βαθμοί). Οπότε όταν το κλιματιστικό σταματά η θερμοκρασία επανέρχεται γρήγορα σε εκείνη των δομικών στοιχείων. Αν παρατηρήσεις, όμως, σε κάθε off η θερμοκρασία πέφτει όλο και λιγότερο, που σημαίνει ότι σιγά-σιγά ζεσταίνονται και αυτά. Θέλει δύο μέρες περίπου συνεχόμενης λειτουργίας για να μην συμβαίνει αυτό, βάσει των όσων έχουν αναφερθεί εδώ στο forum. Κανονικά το κλιματιστικό θα συνέχιζε να λειτουργεί αν το είχα σε μεγαλύτερη ταχύτητα, αλλά σε μικρή ταχύτητα ο ζεστός αέρας παραμένει κοντά στην μονάδα και δημιουργείται ένα μικροκλίμα εκεί ψηλά που είναι τοποθετημένο και πάει ο ζεστός αέρας λόγω χαμηλότερης πυκνότητας, που δίνει στον αισθητήρα μεγαλύτερες θερμοκρασίες και κόβει. Αγαπώ ανάλυση!!! Αν μπορείς προσπάθησε να καταλάβεις και αν ανεβάζει ελάχιστα watts όσο πέφτει η εξωτερική.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα