mariosnik_ Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, liakjim είπε Στα δικά μου τώρα, μόνο με medium στον ανεμιστήρα του asyg24kmta (από το auto που ισοδυναμεί με low), κατάφερα να δει ο χώρος καλή θερμοκρασία . Είναι πολλά τα κυβικά που πρέπει να καλυφθούν. το κλιματιστικό ανέβασε ισχύ στον χώρο από 3-3,5KW στα 4-4,2KW Το ίδιο και με τα δικά μου KLCA 24αρια. Η ρύθμιση σε auto δεν φαίνεται να αρκεί και πέφτουν οι θερμοκρασίες, το ανεβάζω στο med κατά διαστήματα. Βέβαια, ψηλοτάβανο σπίτι....
GiannisSol Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, liakjim είπε Στα δικά μου τώρα, μόνο με medium στον ανεμιστήρα του asyg24kmta (από το auto που ισοδυναμεί με low), κατάφερα να δει ο χώρος καλή θερμοκρασία . Είναι πολλά τα κυβικά που πρέπει να καλυφθούν. το κλιματιστικό ανέβασε ισχύ στον χώρο από 3-3,5KW στα 4-4,2KW Σου επιτρέπει να ανεβάσεις μια ταχύτητα μονο στο fan αν θυμάμαι καλά ;
MARIOSNURSE Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, Sellout είπε Καρντασια καλησπερα ξανα. Ειχα ανεβασει πριν λιγες μερες για ενα τογιοτομι που μου δινει μεγαλες καταναλωσεις. Θελω να ρωτησω, υπαρχει περιπτωση να εχουμε καμια ρυθμιση να καιει μονιμα συγκεκριμενα watt; Επειδη τωρα δεν υπαρχει budget για αλλο κλιματιστικο, απλα θα το μεταφερω στο δωματιο που επιθυμω να θερμαινεται, το προβλημα ειναι οτι μηχανημα ειναι 24αρι, οποτε λογικα θα κανει συνεχεια on off; και θα μου αυξανει και αλλο την καταναλωση; Πάρε με δόσεις ένα για το χώρο που λες! Κερδισμένος θα βγεις. Δες Πλαίσιο, Κωτσόβολο, Σκρουτζ. Έχουν όλα πρόγραμμα δόσεων. Κηδεία χωρίς κόλλυβα δεν γίνεται. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου από MARIOSNURSE 1
Sellout Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 4 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Πάρε με δόσεις ένα για το χώρο που λες! Κερδισμένος θα βγεις. Δες Πλαίσιο, Κωτσόβολο, Σκρουτζ. Έχουν όλα πρόγραμμα δόσεων. Κηδεία χωρίς κόλλυβα δεν γίνεται. το Green plus συνεχιζει να ειναι προτεινομενο για χαμηλα budget;
MARIOSNURSE Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 7 λεπτά πριν, Sellout είπε το Green plus συνεχιζει να ειναι προτεινομενο για χαμηλα budget; Μέγεθος δωματίου;
Sellout Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 16 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Μέγεθος δωματίου; Μικρο ειναι. Να στειλω αυριο τη σκουπα να κανει χαρτογραφηση και να σου πω; 1
verlemakos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 12 ώρες πριν, alexdeskas είπε Μαγεία Perfera ... Με 140W σταθερά όλο το βράδυ και εξωτερική 5 βαθμούς κρατάει μόνο του και τους δύο χώρους (Σαλοκουζίνα και υπνοδωμάτιο) σύνολο 55τμ στους 21 βαθμούς. Το περισσότερο που το έχω δει 2 χειμώνες τώρα να σταθεροποιείται είναι στα 200W. Βλέποντας να βάζετε κάτι καταναλώσεις 400,600,800W κλπ νομίζω θα πάθαινα εγκεφαλικό αν έβλεπα κι εγώ τέτοιες... Ευτυχώς με το Perfera δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση... Για μένα μια είναι η μάρκα για οικονομία... Και επειδή βλέπω πως πολλές φορές προτείνετε Toshiba θα πω ότι πριν βέβαια αρκετά χρόνια είχα ένα 7αρι σε υπνοδωμάτιο. Ήταν ότι χειρότερο έχω δει σε κλιματισμό. Ίσως τώρα να έχουν αλλάξει. Καλησπέρα και εύγε! Δεν έχω λόγια, πραγματική επένδυση. Πες μου σε παρακαλώ ότι για αυτά τα τετραγωνικά που αναφέρεις έχεις καλές μονώσεις και κουφώματα, αλλιώς θα κρεμαστώ από το πολύφωτο... Το έχω πωθημένο να δω χειμερινή κατανάλωση κάτω από 200w με το Yukai. Με παρηγορεί όμως που είναι πολύ ήσυχο μέσα-έξω και κάνει σπάνια on-off. Όσον αφορά τα Toshiba, δεν έχω εμπειρία από πολλά μοντέλα, μετρήσεις έχουμε κάνει με φίλο που μένει σε ημιορεινή περιοχή έξω από την Θεσσαλονίκη και δουλεύει το Daiseikai 12000btu σε χώρο 35-40τμ με καλά συρόμενα κουφώματα μεγάλου μεγέθους και αξιοπρεπή μόνωση (όχι όμως κέλυφος). Με εξωτερική θερμοκρασία 4 ως -4 βαθμούς η μέση κατανάλωση για τουλάχιστον ένα δωδεκάωρο (από το απόγευμα ως το επόμενο πρωί) ήταν 330-370w, καθόλου άσχημα. Μετρητής ράγας. Ειλικρινά, αν είχα σκοπό να θερμαίνομαι αποκλειστικά με κλιματιστικό θα πήγαινα κατευθείαν σε υψηλή σειρά από επώνυμο ιαπωνικό Α+++, είναι άλλο πράγμα να καταναλώσεις κάτω από 5 (ίσως και 4) κιλοβατώρες την ημέρα όταν έξω έχει 5 βαθμούς, δηλαδή ΧΕΙΜΩΝΑ. Σε ένα οικονομικό πακέτο κάποιων παρόχων, αυτό αντιστοιχεί σε κάτι παραπάνω από 1€ ημερησίως! Τα σχόλια είναι περιττά. Ό,τι πληρώνείς παίρνεις.
greg4 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2 hours ago, sap00 said: 3. Σε 80-90μ2 με κέλυφος, 5-8μ3 αέριο/μέρα +24άρι (700w) +2 9άρια (???w), έχεις τρελή κατανάλωση - κάτι δεν πάει καλά ... 2 hours ago, liakjim said: Δεν νοείται σε 68τμ με κέλυφος να έχει τέτοιες καταναλώσεις εκτός αν μένει στην αλάσκα κ μέσα ζητάει 30. Παιδιά sorry για την παρανόηση σας μπέρδεψα και είναι λογικό όπως τα είπα. Οι απώλειες των 85kwh είναι για όλο το σπίτι, 153τμ. Στη σαλανοκουζίνα έχω ένα 24αρι και στα 3 υ/δ 9αρια. Πρακτικά αυτές τις κρύες μέρες βοηθάω την θέρμανση με το midea που συνδυαστικά με το αέριο μου βγαίνει πιο φτηνά. Τις πιο νορμαλ μέρες (που φτάνει και 15 βαθμούς), τρώω 3-4 ευρώ την μέρα αέριο, βαριέμαι να ασχοληθώ παραπάνω. 2 hours ago, sap00 said: 1. https://zenith.gr/el/for-the-home/gas/gas-home-direct/ Έχω βάλει της ΔΕΗ με 4,5 λεπτά.. 2 hours ago, sap00 said: 2. Σε δύο ή και λιγότερα χρόνια. Αν αντί 700w, καις πχ 400w, 24/7, (σε συνδυασμό με καλοριφέρ) 5 μήνες χειμώνα και 2 μήνες καλοκαίρι, με 0,20€/kwh, θα έχεις ετήσιο όφελος (1+2) περίπου €400. Κάνε τους υπολογισμούς. Δεν το δουλεύω τόσες ώρες. Πρακτικά 10 ώρες στα κρύα ώστε να σου δίνει την θαλπωρή της ζέστης και να πιάσουμε 21,5. Και το καλοριφέρ είναι σταθερά στους 19,5 - 20,5 με αντιστάθμιση. Στα δωμάτια δεν θέλω πολύ ζεστή
MARIOSNURSE Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, verlemakos είπε Καλησπέρα και εύγε! Δεν έχω λόγια, πραγματική επένδυση. Πες μου σε παρακαλώ ότι για αυτά τα τετραγωνικά που αναφέρεις έχεις καλές μονώσεις και κουφώματα, αλλιώς θα κρεμαστώ από το πολύφωτο... Το έχω πωθημένο να δω χειμερινή κατανάλωση κάτω από 200w με το Yukai. Με παρηγορεί όμως που είναι πολύ ήσυχο μέσα-έξω και κάνει σπάνια on-off. Όσον αφορά τα Toshiba, δεν έχω εμπειρία από πολλά μοντέλα, μετρήσεις έχουμε κάνει με φίλο που μένει σε ημιορεινή περιοχή έξω από την Θεσσαλονίκη και δουλεύει το Daiseikai 12000btu σε χώρο 35-40τμ με καλά συρόμενα κουφώματα μεγάλου μεγέθους και αξιοπρεπή μόνωση (όχι όμως κέλυφος). Με εξωτερική θερμοκρασία 4 ως -4 βαθμούς η μέση κατανάλωση για τουλάχιστον ένα δωδεκάωρο (από το απόγευμα ως το επόμενο πρωί) ήταν 330-370w, καθόλου άσχημα. Μετρητής ράγας. Ειλικρινά, αν είχα σκοπό να θερμαίνομαι αποκλειστικά με κλιματιστικό θα πήγαινα κατευθείαν σε υψηλή σειρά από επώνυμο ιαπωνικό Α+++, είναι άλλο πράγμα να καταναλώσεις κάτω από 5 (ίσως και 4) κιλοβατώρες την ημέρα όταν έξω έχει 5 βαθμούς, δηλαδή ΧΕΙΜΩΝΑ. Σε ένα οικονομικό πακέτο κάποιων παρόχων, αυτό αντιστοιχεί σε κάτι παραπάνω από 1€ ημερησίως! Τα σχόλια είναι περιττά. Ό,τι πληρώνείς παίρνεις. Daikin Ururu Sarara, περίπου 4,4 kWh/24h στους 23ο με εξωτερική 1ο το βράδυ... Τα λόγια περιττά. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου από MARIOSNURSE 1
verlemakos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 8 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Daikin Ururu Sarara, περίπου 4,4 kWh/24h στους 23ο με εξωτερική 1ο το βράδυ... Τα λόγια περιττά. Φοβερό, πόσα btu είναι και σε πόσα τετραγωνικά?
sap00 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 8 ώρες πριν, greg4 είπε Έχω βάλει της ΔΕΗ με 4,5 λεπτά.. 11 ώρες πριν, sap00 είπε Δεν το δουλεύω τόσες ώρες. Πρακτικά 10 ώρες στα κρύα ώστε να σου δίνει την θαλπωρή της ζέστης και να πιάσουμε 21,5 Άρα σωστά σου είπα -20% Η διακοπτόμενη λειτουργία έχει συχνά υψηλότερη 24ωρη κατανάλωση. Δες τα πολλά διαγράμματα των τελευταίων ημερών.
liakjim Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 10 ώρες πριν, chemkyr είπε Εχεις πινακακια για την σειρα kmta? https://www.manualslib.com/manual/3227127/Fujitsu-Asyg24kmta.html 9 ώρες πριν, Sellout είπε Καρντασια καλησπερα ξανα. Ειχα ανεβασει πριν λιγες μερες για ενα τογιοτομι που μου δινει μεγαλες καταναλωσεις. Θελω να ρωτησω, υπαρχει περιπτωση να εχουμε καμια ρυθμιση να καιει μονιμα συγκεκριμενα watt; Επειδη τωρα δεν υπαρχει budget για αλλο κλιματιστικο, απλα θα το μεταφερω στο δωματιο που επιθυμω να θερμαινεται, το προβλημα ειναι οτι μηχανημα ειναι 24αρι, οποτε λογικα θα κανει συνεχεια on off; και θα μου αυξανει και αλλο την καταναλωση; Αν μπορείς δείξε πάλι τους χώρους, τις απώλειες του κάθε χώρου ξεχωριστά και δείξε μας σε ποιον χώρο είναι το 24άρι και ποιον χώρο θέλεις κυρίως να καλύψεις \. 9 ώρες πριν, GiannisSol είπε Άλλη μια καμπύλη με gree airy 18. Το πρώτο φλατ είναι στα 360 watt . Με κρύο καιρό με εντυπωσιάζει η λειτουργία του. Εξωτερική 5 βαθμούς τη νύχτα και τις πρωινές ώρες και έως 9.5 το μεσημέρι. Ζητούμενη 23 . Εντυπωσιακό για gree. 9 ώρες πριν, GiannisSol είπε Σου επιτρέπει να ανεβάσεις μια ταχύτητα μονο στο fan αν θυμάμαι καλά ; Μπορώ όσο θέλω αρκεί το ΔΤ να είναι πάνω από μία τιμή (όπου ΔΤ η ζήτηση και αυτό που διαβάζει). 1
MARIOSNURSE Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 8 ώρες πριν, verlemakos είπε Φοβερό, πόσα btu είναι και σε πόσα τετραγωνικά? 18 9,000.
liakjim Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) - Fujitsu πόσα defrost μπορείς να κάνεις; - Ναι από την άλλη το yukai 24Κ των πεθερικών έκανε 1 μετά από 4 ώρες λειτουργίας Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου από liakjim 1 1 1
sap00 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 25 λεπτά πριν, liakjim είπε Fujitsu πόσα defrost μπορείς να κάνεις; Αυτό πρέπει να μας κάνει να αναθεωρούμε λίγο, αν "ζαχαρώνουμε" και ψαχνόμαστε για Fujitsu?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα