Pan_K Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, amotida είπε Συμφωνώ μαζί σου, αλλά... Τι κάνεις όταν μόλις βρέθηκες με ένα μηχάνημα (ακόμα και ακριβό) στον τοίχο ήδη, που δεν λειτουργεί όπως το φανταζόσουν; (αυτή είναι η περίπτωση μου) Παραιτούμαι και αποδέχομαι τους ατελείωτους κύκλους on/off, με την αυξημένη κατανάλωση ως αποτέλεσμα αυτών, με τη θερμική ταλαιπωρία ή... Θα ψάξω αν μπορώ να κάνω κάτι για να αλλάξω την κατάσταση, αν γίνεται, όσο γίνεται... Δεν θα είχε ο οποιοσδήποτε την πολυτέλεια να το βγάλει από τον τοίχο, να το πετάξει και να το αντικαταστήσει με... ξέρω 'γω... Ururu Sarara ή ακόμα και Perfera ή ίσως ένα Fujitsu της προκοπής(δίνω παραδείγματα αυτών, που αναγνωρίζονται για το καλοσχεδιασμένο λογισμικό, την ομαλή συμπεριφορά τους, με χαμηλά watt κ.λπ).... απλά λέω... Σε αυτήν την περίπτωση ίσως κάνεις καλά να το ψάχνεις, αλλά και πάλι καταλήγεις με ένα άλλο πρόβλημα: να πρέπει να σπαταλήσεις χρόνο, ώστε να πετύχεις μία πιο ομαλή λειτουργία. Ανταλλάσσεις ένα πρόβλημα με ένα άλλο, δηλαδή. Η δική μου περίπτωση ίσως να είναι διαφορετική, γιατί με ενημέρωσαν ότι πρόκειται για ένα ελαττωματικό μηχάνημα και δεν είναι αυτή η εργοστασιακή του λειτουργία. Ωστόσο αν και το δικό σου Panasonic κάνει συνεχώς τέτοιες αιχμές στην θέρμανση και είσαι σίγουρος ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα, παρόλο που το εγχειρίδιο λέει άλλα, τότε αυτό αλλάζει σημαντικά τα πράγματα. Εγώ ας πούμε δεν έχω παρατηρήσει αυξημένη κατανάλωση με τα on-off, δηλαδή ένας χώρος 35-50τμ (σαλόνι και ανοιχτή μεσόπορτα κουζίνας) διατηρεί εσωτερική θερμοκρασία 20-21 βαθμούς με εξωτερική στους 6 με max 8KW/h το εικοσιτετράωρο (=2,5 ευρώ/ημέρα) σε διαμέρισμα με ταράτσα από επάνω. Ούτε σημαντικές αυξομοιώσεις στη θερμοκρασία παρατήρησα. Παρεμπιπτόντως σου ...περισσεύει κανένα διαγραμματάκι για να δούμε και εμείς τι κάνει το δικό σου και πώς ομαλοποιείται μετά; Εδώ να πω ότι, όπως και ο συμπατριώτης μου ο @Specs, είμαι φανατικός πολέμιος του oversizing και θα έλεγα μάλιστα ότι είμαι και οπαδός του downsizing. Έχω πει επανειλημμένα ότι αυτό το μαραφέτι με τις απώλειες που χρησιμοποιούμε εδώ πέρα, υπολογίζει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος και βγάζει τις απώλειες που αντιστοιχούν στις πιο ακραίες συνθήκες. Και δεν επιλέγω μηχάνημα, επειδή θέλω να μου ζεσταίνει τον χώρο από τους 10 βαθμούς στους 21 βαθμούς μέσα σε 2 ώρες με εξωτερική τους -5, αλλά αυτό ίσως να είναι ένα δικό μου καπρίτσιο. Επιπλέον, ένα μεγάλο μοντέλο, ακόμα και αν έχει την ικανότητα να δουλεύει σταθερά στα 100watt με ισχύ 18Κ BTU έχει το πρόβλημα της μεγάλης παροχής αέρα στην χαμηλότερη σκάλα σε σχέση με ένα 12άρι, οπότε θα φυσάει πιο κρύον αέρα. Εν κατακλείδει, συμφωνώ μαζί σου αν τύχει και την πατήσεις. Έχω κάνει και εγώ ουκ ολίγες ταρζανιές με κάποια άχρηστα inventor, αλλά τελικά κατέληξα να τα αφήνω να κάνουν τα δικά τους και δεν μπαίνω καν στον κόπο να τα βάλω στο follow me, διότι πέραν της σπατάλης χρόνου τελικά πάντα κάτι χάνω είτε σε θερμική άνεση με τεράστιες αυξομοιώσεις στην θερμοκρασία, είτε σε ενεργειακή σπατάλη πχ με το quiet mode. Έχω ανεβάσει ουκ ολίγα διαγράμματα που δείχνουν ότι πραγματικές λύσεις, ειδικά σε πολύ μικρά δωμάτια, δεν υπάρχουν, άπαξ και αγόρασες "ρημάδι" όπως τα αποκαλεί ο φίλος @dimostr. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου από Pan_K 1
Specs Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 15 minutes ago, Pan_K said: ειδικά σε πολύ μικρά δωμάτια, δεν υπάρχουν, άπαξ και αγόρασες "ρημάδι" όπως τα αποκαλεί ο φίλος @dimostr Το εχουμε αναλυσει, το πιο δυσκολο κομματι ειναι τα υπνοδωματια. Καλυτερα υποδιαστασιολογηση οσο παει ,κ συνεχη λειτουργια στρωτη, παντα καποιο που αν το θελουμε κ για ψυξη να κλεινει ανεμιστηρα οταν σταματαει ο κομπρεσορας, αντε κ να ελθει στην χωρα μας κανενα σοβαρο μηχανημα με εισαγωγη φρεσκο αερα κ στρωτη λειτουργια, εστω ενα "του φτωχου" Daikin Ururu Sarara MINI ομως https://www.ac.daikin.co.jp/kabekake/products/mx_series (βαλτε αυτοματη μεταφραση κ θαυμαστε) , που απο οτι βλεπω απο την σειρα τους αλλα κ γενικα τα Ururu Sarara τα τελευταια 4-5 χρονια απο οταν βγηκε το Χ https://www.ac.daikin.co.jp/roomaircon/2025debut , αλλαζουν καθε χρονο μοντελο με μικρες μεν βελτιωσεις αλλα σταθερα αλλαζουν μονο στην Ιαπωνια μαλλον αυτα, καθως δεν μπορεσα σε αγγλοφωνο να βρω περα απο εγχειριδια τιποτε απο data book κλπ γ@μω τα ταταμι μου κ τα σκαμπω μου μεσα... Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου από Specs 3
amotida Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Pan_K said: Σε αυτήν την περίπτωση ίσως κάνεις καλά να το ψάχνεις, αλλά και πάλι καταλήγεις με ένα άλλο πρόβλημα: να πρέπει να σπαταλήσεις χρόνο, ώστε να πετύχεις μία πιο ομαλή λειτουργία. Ανταλλάσσεις ένα πρόβλημα με ένα άλλο, δηλαδή. Η σπατάλη χρόνου δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με αυτό που μπορώ να κερδίσω... Είναι περίπου 2-3-4 λεπτά το πολύ στα οποία παρακολουθώ την κατανάλωση μέσω της εφαρμογής και αυξάνω την απαιτούμενη θερμοκρασία επίσης μέσω της εφαρμογής. Συνήθως μια φορά την ημέρα σε κάθε άνοιγμα (δεν χρησιμοποιώ το κλιματιστικό όταν κοιμάμαι) σε εξωτερικές θερμοκρασίες πάνω από συγκεκριμένες τιμές. 1 hour ago, Pan_K said: Η δική μου περίπτωση ίσως να είναι διαφορετική, γιατί με ενημέρωσαν ότι πρόκειται για ένα ελαττωματικό μηχάνημα και δεν είναι αυτή η εργοστασιακή του λειτουργία. Ωστόσο αν και το δικό σου Panasonic κάνει συνεχώς τέτοιες αιχμές στην θέρμανση και είσαι σίγουρος ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα, παρόλο που το εγχειρίδιο λέει άλλα, τότε αυτό αλλάζει σημαντικά τα πράγματα. Η περίπτωσή σου μπορεί να είναι διαφορετική ή ίσως όχι. Αν το κλιματιστικό συμπεριφερόταν διαφορετικά όλα αυτά τα χρόνια και τώρα ξαφνικά άρχισε να συμπεριφέρεται όπως λες, τότε μπορεί να υπάρχει άλλο πρόβλημα. Αν με το κόλπο που σου έλεγα καταφέρεις να το κάνεις να δουλέψει σωστά, για μένα τουλάχιστον θα είναι σαφές τι συμβαίνει. 1 hour ago, Pan_K said: Παρεμπιπτόντως σου ...περισσεύει κανένα διαγραμματάκι για να δούμε και εμείς τι κάνει το δικό σου και πώς ομαλοποιείται μετά; Δεν έχω κάνει διαγράμματα εδώ και πολύ καιρό, στην αρχή έχανα χρόνο με τεστ και διαγράμματα, τώρα δεν ασχολούμαι άλλο. Αν και έχω HA και θα μπορούσα να το κάνω (με την προϋπόθεση να έχω ανοιχτό το laptop μου για ώρες), αυτή την περίοδο με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στη χώρα που μένω (δεν το έχω πει εδώ στο φόρουμ μέχρι τώρα, ζω σε άλλη χώρα, με πιο βαρείς χειμώνες), δεν το χρησιμοποιώ αυτό το κόλπο γιατί δεν χρειάζεται. Όπως είπα και πριν, χρειάζεται να το κάνω μόνο σε περιόδους που οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλότερες. Τώρα, στους 0, -2, -3 βαθμούς Κελσίου εξωτερική θερμοκρασία, ακόμα πολύ χαμηλότερη το βράδυ, δεν έχω on/off που με ενοχλούν... Έχω μόνο ξεπαγώσεις που μου χαλάνε το ζεν. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου από amotida 2
Pan_K Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 4 λεπτά πριν, amotida είπε Τώρα, στους 0, -2, -3 βαθμούς Κελσίου εξωτερική θερμοκρασία, ακόμα πολύ χαμηλότερη το βράδυ, δεν έχω on/off που με ενοχλούν... Έχω μόνο ξεπαγώσεις που μου χαλάνε το ζεν. Καλά φοβερό! Μένεις σε χώρα με -10 το βράδυ, ζεσταίνεσαι με κλιματιστικό και δεν μας λες τίποτε περισσότερο; Τι μοντέλο έχεις; Ανταποκρίνεται στα μεγάλα κρύα; Σου κάνει πολλά deforst; Σου έρχεται πιο οικονομικό από το αέριο; Θα μπορούσες να εμπλουτίσεις πολύ τις γνώσεις μας εδώ μέσα.
amotida Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 10 minutes ago, Pan_K said: Τι μοντέλο έχεις; CS-Z35XKEW / CU-Z35XKE Ανταποκρίνεται στα μεγάλα κρύα; Ναί Σου κάνει πολλά defrost; Δυστυχώς, ναι, τα περισσότερα χωρίς ίχνος παγετού στον εναλλάκτη. Η εξωτερική μονάδα τοποθετημένη Βορρά, δεν βλέπει ποτέ τον ήλιο. Μεταξύ άλλων, υποψιάζομαι ότι Panasonic έχει τον χειρότερο αλγόριθμο απόψυξης ever! Σου έρχεται πιο οικονομικό από το αέριο; Ναί Θα μπορούσες να εμπλουτίσεις πολύ τις γνώσεις μας εδώ μέσα. Δεν χρειάζεστε τις εμπειρίες μου για τους χειμώνες εκεί. 2
Specs Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 15 minutes ago, Pan_K said: Καλά φοβερό! Μένεις σε χώρα με -10 το βράδυ, ζεσταίνεσαι με κλιματιστικό και δεν μας λες τίποτε περισσότερο; Τι μοντέλο έχεις; Ανταποκρίνεται στα μεγάλα κρύα; Σου κάνει πολλά deforst; Σου έρχεται πιο οικονομικό από το αέριο; Θα μπορούσες να εμπλουτίσεις πολύ τις γνώσεις μας εδώ μέσα. @amotida δωσε πονο...μας εβαλες στην πριζα! Θες κ ανακριση με προβολεα η θα μας τα πεις μονος σου σταδιακα να τα αφομοιωσουμε?
liakjim Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 1 λεπτό πριν, amotida είπε Έτσι και αλλιώς όπως έχουμε ξαναπεί, καλύτερα -10 , παρά μηδέν ( από άποψη defrost).
Pan_K Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 53 λεπτά πριν, amotida είπε Δυστυχώς, ναι, τα περισσότερα χωρίς ίχνος παγετού στον εναλλάκτη Οι ερωτήσεις συνεχίζονται και εσύ απαντάς όσο ...αντέχεις: Πόσα τμ είναι ο χώρος και σε τι θερμοκρασία το βάζεις συνήθως; Φαντάζομαι ότι η μόνωση είναι άριστη και ότι το λειτουργείς συνεχώς χωρίς να το κλείνεις. Οπότε σε αυτές τις συνθήκες πόσα defrost μπορεί να σου κάνει μέσα σε πχ 8 ώρες όταν έξω έχεις θερμοκρασίες περίπου -5 και υγρασία 90%; Ζητάω πολλά; Υ.Γ. Home Assistant εγκατέστησες σε λάπτοπ με Windows ή Proxmox; @GiannisSol, μιας και μιλάμε για Panasonic και μάλιστα Etherea, είχες πει ότι αγόρασες δύο 9άρια. Τα λειτούργησες; Έχεις να μας δώσεις κάποιο feedback; Νομίζω ότι υπάρχουν ελάχιστες αναφορές από τελευταία μοντέλα της Panasonic. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου από Pan_K
ababa641 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Γνωρίζει κάποιος γιατί στα ενεργειακά ταμπελάκια στο θερμό κλίμα(πορτοκαλί) κάποια κλιματιστικά δεν έχουν τιμή και έχουν μόνο στο μέσο κλίμα(πράσινο)? Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου από ababa641
amotida Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2 hours ago, Specs said: @amotida δωσε πονο...μας εβαλες στην πριζα! Θες κ ανακριση με προβολεα η θα μας τα πεις μονος σου σταδιακα να τα αφομοιωσουμε? Παιδιά... Πρώτα από όλα, πρέπει να καταλάβετε ότι μου είναι αρκετά δύσκολο να γράψω οποιαδήποτε ανάρτηση εδώ στο φόρουμ σας. Αν και μάλλον καταλαβαίνω και μιλάω αρκετά καλά ελληνικά (δηλαδή καταλαβαίνω τέλεια όλες τις συζητήσεις εδώ), το γράψιμο σε αυτή τη γλώσσα είναι πολύ πιο δύσκολο για μένα...ακόμα κι αν επρόκειτο να πάρουμε τα ζητήματα που σχετίζονται με το πληκτρολόγιο του φορητού υπολογιστή σε άλλη γλώσσα, και ακόμη και τότε, το γεγονός ότι δεν έχω γράψει ελληνικά για πολλά χρόνια και άρχισα να τα ξεχνάω, όλα αυτά με δυσκολεύουν (ακόμα κι αν ήθελα) να γράφω πάρα πολλά στο φόρουμ σας. Για κάθε ανάρτηση πρέπει να χάνω χρόνο με το Google Translate, το οποίο ούτως ή άλλως δεν μεταφράζει αρκετά συνεκτικά, μετά πρέπει να το διορθώσω το κείμενο κ.λπ., κ.λπ. Στην περίπτωσή μου, χρησιμοποιώ το κλιματιστικό που θερμαίνει μέρος (κυρίως, περίπου 50-55 τετραγωνικά μέτρα ή μερικές φορές λιγότερο κλείνοντας μια πόρτα) των χώρων ενός διαμερίσματος. Η θέρμανση δεν μου κοστίζει πολύ θα έλεγα, θα βάλω και στοιχεία από τον μετρητή ενέργειας της Shelly. Η πρώτη φωτογραφία είναι η σημερινή κατανάλωση (σετ 22, εξωτερικές θερμοκρασίες μηδέν και κάτω, τώρα μάλλον είναι περίπου -4, -5 βαθμοί). Μετά επισυνάπτω την κατανάλωση από τη Shelly για τον τρέχοντα μήνα και μετά προσθέτω την κατανάλωση για τον τελευταίο χρόνο κ.λπ. Ωστόσο, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι τα σπίτια στη χώρα μου έχουν συνήθως πολύ υψηλότερο βαθμό μόνωσης από τα σπίτια στην Ελλάδα (όπου τα περισσότερα δεν έχουν μόνωση καθόλου ή πολύ λίγο), οπότε μην εκπλαγείτε όταν λέω ότι το διαμέρισμά μου δεν έχει μεγάλες απώλειες. Για να είμαστε δίκαιοι, υπάρχουν πολλά άλλα διαμερίσματα που μπορούν να θερμανθούν με ακόμη λιγότερη ενέργεια, χάρη στο ηλιακό κέρδος το χειμώνα (σε σύγκριση με το δικό μου που είναι βόρεια) ή επειδή έχουν μεγαλύτερους χώρους δίπλα σε άλλα θερμαινόμενα διαμερίσματα κ.λπ. (σε σύγκριση με το δικό μου που είναι πάνω από μια αίθουσα με αποθηκευτικούς χώρους που δεν έχουν θέρμανση) και οι επιφάνειες που γειτνιάζουν με το εξωτερικό είναι μεγαλύτερες από αυτές που γειτνιάζουν με θερμαινόμενα διαμερίσματα). Γενικά σε εξωτερικές θερμοκρασίες χαμηλότερες από 1-2 βαθμούς κελσίου ζεσταίνω με ρύθμιση 22. Πάνω από 3 βαθμούς έξω ζεσταίνω με 23 βαθμούς κελσίου και πάνω από 8-9-10 έξω θερμαίνω με 24. Η θέρμανση είναι πάντα περιοδική, στον ύπνο κλείνω το κλιματιστικό. Συνήθως, η χρήση του μπορεί να είναι 14-16 ώρες/ημέρα. 2 hours ago, liakjim said: Έτσι και αλλιώς όπως έχουμε ξαναπεί, καλύτερα -10 , παρά μηδέν ( από άποψη defrost). Μακάρι η Panasonic να είχε σχεδιάσει τον αλγόριθμο της με αυτόν τον τρόπο. Και δεν το λέω μόνο εγώ... σε όλα τα φόρουμ, κάτοχοι Panasonic λίγο πολύ τα ίδια λένε. Δυστυχώς, το κλιματιστικό μου ξεπαγώνει πολύ συχνά, ως επί το πλείστον έλεγχος Df (διάρκεια 1-2 λεπτά, συν ο χρόνος επιστροφής κύκλου 3 λεπτών). Απόψυξη χωρίς ίχνος παγετού στον εναλλάκτη. Φυσικά, όταν το απαιτούν οι εξωτερικές ατμοσφαιρικές συνθήκες (υψηλή υγρασία και θερμοκρασίες +2 και κάτω), οι απόψυξεις μπορεί να είναι φυσιολογικές με διαφορετική διάρκεια. Η περιοδικότητά τους μπορεί να είναι μεταβλητή, αλλά, ειδικά όταν οι θερμοκρασίες είναι γύρω στο μηδέν ή κάτω από το μηδέν και δεν υπάρχει υγρασία (όπως είχαμε τις τελευταίες μέρες εδώ), μπορεί να είναι εξαιρετικά σύντομες, χωρίς ίχνος παγετού, με περιοδικότητα περίπου κάθε ώρα και, καθώς το ξηρό κρύο εντείνεται, το διάστημα μειώνεται σε περίπου 50, 45, 40 λεπτά. Σε -7, -10, -15 για παράδειγμα, οι κύκλοι Df είναι σχεδόν τυπικοί κάπου γύρω στα 45 λεπτά Θέρμανση και ένα Df (ανεξάρτητα από το αν ο εναλλάκτης είναι παγωμένος ή όχι) -------------- @Pan_K, HA το έχω με Windows 3
MARIOSNURSE Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Μου εξηγεί κάποιος πώς γίνεται το Daikin Ururu Sarara να μην έχει κάνει ποτέ defrost; Είδα εγώ που λέγατε για κάποια Fujitsu ότι κάνουν πολλά. 3 λεπτά πριν, amotida είπε Παιδιά... Πρώτα από όλα, πρέπει να καταλάβετε ότι μου είναι αρκετά δύσκολο να γράψω οποιαδήποτε ανάρτηση εδώ στο φόρουμ σας. Αν και μάλλον καταλαβαίνω και μιλάω αρκετά καλά ελληνικά (δηλαδή καταλαβαίνω τέλεια όλες τις συζητήσεις εδώ), το γράψιμο σε αυτή τη γλώσσα είναι πολύ πιο δύσκολο για μένα...ακόμα κι αν επρόκειτο να πάρουμε τα ζητήματα που σχετίζονται με το πληκτρολόγιο του φορητού υπολογιστή σε άλλη γλώσσα, και ακόμη και τότε, το γεγονός ότι δεν έχω γράψει ελληνικά για πολλά χρόνια και άρχισα να τα ξεχνάω, όλα αυτά με δυσκολεύουν (ακόμα κι αν ήθελα) να γράφω πάρα πολλά στο φόρουμ σας. Για κάθε ανάρτηση πρέπει να χάνω χρόνο με το Google Translate, το οποίο ούτως ή άλλως δεν μεταφράζει αρκετά συνεκτικά, μετά πρέπει να το διορθώσω το κείμενο κ.λπ., κ.λπ. Στην περίπτωσή μου, χρησιμοποιώ το κλιματιστικό που θερμαίνει μέρος (κυρίως, περίπου 50-55 τετραγωνικά μέτρα ή μερικές φορές λιγότερο κλείνοντας μια πόρτα) των χώρων ενός διαμερίσματος. Η θέρμανση δεν μου κοστίζει πολύ θα έλεγα, θα βάλω και στοιχεία από τον μετρητή ενέργειας της Shelly. Η πρώτη φωτογραφία είναι η σημερινή κατανάλωση (σετ 22, εξωτερικές θερμοκρασίες μηδέν και κάτω, τώρα μάλλον είναι περίπου -4, -5 βαθμοί). Μετά επισυνάπτω την κατανάλωση από τη Shelly για τον τρέχοντα μήνα και μετά προσθέτω την κατανάλωση για τον τελευταίο χρόνο κ.λπ. Ωστόσο, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι τα σπίτια στη χώρα μου έχουν συνήθως πολύ υψηλότερο βαθμό μόνωσης από τα σπίτια στην Ελλάδα (όπου τα περισσότερα δεν έχουν μόνωση καθόλου ή πολύ λίγο), οπότε μην εκπλαγείτε όταν λέω ότι το διαμέρισμά μου δεν έχει μεγάλες απώλειες. Για να είμαστε δίκαιοι, υπάρχουν πολλά άλλα διαμερίσματα που μπορούν να θερμανθούν με ακόμη λιγότερη ενέργεια, χάρη στο ηλιακό κέρδος το χειμώνα (σε σύγκριση με το δικό μου που είναι βόρεια) ή επειδή έχουν μεγαλύτερους χώρους δίπλα σε άλλα θερμαινόμενα διαμερίσματα κ.λπ. (σε σύγκριση με το δικό μου που είναι πάνω από μια αίθουσα με αποθηκευτικούς χώρους που δεν έχουν θέρμανση) και οι επιφάνειες που γειτνιάζουν με το εξωτερικό είναι μεγαλύτερες από αυτές που γειτνιάζουν με θερμαινόμενα διαμερίσματα). Γενικά σε εξωτερικές θερμοκρασίες χαμηλότερες από 1-2 βαθμούς κελσίου ζεσταίνω με ρύθμιση 22. Πάνω από 3 βαθμούς έξω ζεσταίνω με 23 βαθμούς κελσίου και πάνω από 8-9-10 έξω θερμαίνω με 24. Η θέρμανση είναι πάντα περιοδική, στον ύπνο κλείνω το κλιματιστικό. Συνήθως, η χρήση του μπορεί να είναι 14-16 ώρες/ημέρα. Μακάρι η Panasonic να είχε σχεδιάσει τον αλγόριθμο της με αυτόν τον τρόπο. Και δεν το λέω μόνο εγώ... σε όλα τα φόρουμ, κάτοχοι Panasonic λίγο πολύ τα ίδια λένε. Δυστυχώς, το κλιματιστικό μου ξεπαγώνει πολύ συχνά, ως επί το πλείστον έλεγχος Df (διάρκεια 1-2 λεπτά, συν ο χρόνος επιστροφής κύκλου 3 λεπτών). Απόψυξη χωρίς ίχνος παγετού στον εναλλάκτη. Φυσικά, όταν το απαιτούν οι εξωτερικές ατμοσφαιρικές συνθήκες (υψηλή υγρασία και θερμοκρασίες +2 και κάτω), οι απόψυξεις μπορεί να είναι φυσιολογικές με διαφορετική διάρκεια. Η περιοδικότητά τους μπορεί να είναι μεταβλητή, αλλά, ειδικά όταν οι θερμοκρασίες είναι γύρω στο μηδέν ή κάτω από το μηδέν και δεν υπάρχει υγρασία (όπως είχαμε τις τελευταίες μέρες εδώ), μπορεί να είναι εξαιρετικά σύντομες, χωρίς ίχνος παγετού, με περιοδικότητα περίπου κάθε ώρα και, καθώς το ξηρό κρύο εντείνεται, το διάστημα μειώνεται σε περίπου 50, 45, 40 λεπτά. Σε -7, -10, -15 για παράδειγμα, οι κύκλοι Df είναι σχεδόν τυπικοί κάπου γύρω στα 45 λεπτά Θέρμανση και ένα Df (ανεξάρτητα από το αν ο εναλλάκτης είναι παγωμένος ή όχι) -------------- @Pan_K, HA το έχω με Windows Η Panasonic έχει θέμα, μάλλον. Και σε ένα 20ετιας που έχω, κάνει τα ίδια.
AnalysisParalysis Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει συστήνοντας μου ένα καλό πιστοποιημένο ψυκτικό ή μια σοβαρή εταιρία εγκαταστάσεων κλιματιστικού για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης; Να κάνει όλες τις απαραίτητες εργασίες όπως και συστήνεται για μια καλή εγκατάσταση κλιματισμού; ακόμα και σε προσωπικό μήνυμα αν σας ήταν πιο εύκολο. Εναλλακτικά πως μου προτείνετε να βρω από μόνος μου καλύτερα; Να πάρω τηλέφωνο τις αντιπροσωπείες π.χ. της Daikin και της Toshiba και να συζητήσω συστάσεις; Ευχαριστώ. Στις 21/2/2025 στις 7:42 ΜΜ, MARIOSNURSE είπε Μου εξηγεί κάποιος πώς γίνεται το Daikin Ururu Sarara να μην έχει κάνει ποτέ defrost; Μια υπόθεση κάνω. Μήπως γιατί έχει 2 coils? Παρεπιπτόντως, Το ururu έχει WiFi ή θέλει αντάπτορα; Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου από AnalysisParalysis
MARIOSNURSE Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 32 λεπτά πριν, AnalysisParalysis είπε Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει συστήνοντας μου ένα καλό πιστοποιημένο ψυκτικό ή μια σοβαρή εταιρία εγκαταστάσεων κλιματιστικού για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης; Να κάνει όλες τις απαραίτητες εργασίες όπως και συστήνεται για μια καλή εγκατάσταση κλιματισμού; ακόμα και σε προσωπικό μήνυμα αν σας ήταν πιο εύκολο. Εναλλακτικά πως μου προτείνετε να βρω από μόνος μου καλύτερα; Να πάρω τηλέφωνο τις αντιπροσωπείες π.χ. της Daikin και της Toshiba και να συζητήσω συστάσεις; Συγνώμη αν βρίσκεται λίγο αφελής την ερώτηση μου αλλά μια και είμαι μακριά και εγώ δεν έχω πολλές επαφές και δεν είναι πολύ εύκολο να πάρω συστάσεις. Ευχαριστώ. Μια υπόθεση κάνω. Μήπως γιατί έχει 2 coils? Παρεπιπτόντως, Το ururu έχει WiFi ή θέλει αντάπτορα; Η Daikin έχει φόρμα στη σελίδα της. Βάζεις τα στοιχεία και σου βρίσκουν αυτοί. Το Ururu Sarara είναι WiFi ready. Με 99€ αγοράζεις αντάπτορα. 1
Vstromrider Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 12 ώρες πριν, Pan_K είπε Για δες μήπως μπορείς με την εφαρμογή Tuya. Είναι πολύ πιθανό να δουλέψει με αυτήν. Δυστυχως οταν σκαναρω το QR code του, μου βγαζει "scan the device's QR code" και δεν κανει τιποτα... 37 λεπτά πριν, AnalysisParalysis είπε Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει συστήνοντας μου ένα καλό πιστοποιημένο ψυκτικό ή μια σοβαρή εταιρία εγκαταστάσεων κλιματιστικού για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης; τον Κωτσοβολο! Με 80€ με το ΦΠΑ κανεις εγκατασταση το κλιματιστικο σου και αν κρινω απο αυτον τον τεχνικο που ειδα, η δουλεια ηταν αριστη! Καλυτερη απο οποιαδηποτε αλλη δουλεια εχω δει. Και 3 μετρα σωληνες, και αντλια κενου, και απιστευτη προσοχη στο τρυπημα γιατι το σπιτι ειναι τιγκα στα καλωδια, και καναλι στις σωληνες του ενος, που δεν ζητησε καν να τα πληρωθει στο τελος. Εγω του εδωσα 50€ για 4 μετρα καναλι και 3 μετρα εξτρα σωληνες. (πανω απο τα 3 μετρα) Συνολικα τοποθετησα 4 κλιμαστικά. Δεν εχω να του προσαψω τιποτα αρνητικο. Μεχρι και τις βασεις δαπεδου εκοψε για να ειναι αλφαδιασμενα τα μηχανηματα. Με το αλφαδι σε παρακαλω. Ποτε δεν εχω ξαναδει να το κανουν αυτο. 1 3
liakjim Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 45 λεπτά πριν, amotida είπε Μακάρι η Panasonic να είχε σχεδιάσει τον αλγόριθμο της με αυτόν τον τρόπο. Δεν έχεις δει MSZ/MUZ-SF50VE να κάνει (προληπτικά) defrost ανά 40΄ 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα