Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κουίζ για δυνατούς λύτες. Τι μοντέλο μπορεί να είναι το παρακάτω κλιματιστικό;

image.png.c4c31a3a3164f867a72e846e42eaf243.png

Εννιάρι είναι πάντως.

...έστω πείτε πόσα πιστεύετε πως έδωσα για να το πάρω...

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Jackv είπε

Οποτε σε αυτό το εύρος τιμής (400-450) δεν μπαίνει κάτι αξιοπρεπές;

Αυτό εδώ κοστίζει 490 ευρώ με την δωροεπιταγή ανακύκλωσης (μέσα και η εγκατάσταση). Το μόνο αρνητικό είναι πως θα αργήσει η παράδοσή του.

https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/daikin-siesta-sensira-atxc25darxc25d-klimatistiko-inverter-9000-btu-aa/1769383

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Pan_K είπε

Εννιάρι είναι πάντως.

Πιστεύω είναι tcl .Με υψηλή εξωτερική κατεβαίνουν πολύ χαμηλά σε watt

Επεξ/σία από kostas_22
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, kostas_22 είπε

Πιστεύω είναι tcl .Με υψηλή εξωτερική κατεβαίνουν πολύ χαμηλά σε watt

Ναι, τα άτιμα! Το συγκεκριμένο είναι Wellio TAC-09CHSD. Μου κόστισε μόλις 249 ευρώ και στην τιμή αυτή είχε και WIFI. Δεν νομίζω ότι θα τα ξαναφέρει πάντως το Praktiker.

Υ.Γ. Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι σίγουρος ότι όλα τα TCL πέφτουν τόσο χαμηλά σε θερμοκρασίες άνω των 12 βαθμών. Με 7 βαθμούς, η ελάχιστη πάντως ήταν γύρω στα 240 watt.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Pan_K είπε

Αυτό εδώ κοστίζει 490 ευρώ με την δωροεπιταγή ανακύκλωσης (μέσα και η εγκατάσταση). Το μόνο αρνητικό είναι πως θα αργήσει η παράδοσή του.

https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/daikin-siesta-sensira-atxc25darxc25d-klimatistiko-inverter-9000-btu-aa/1769383

Ειναι τυπικοι οι χρονοι για τις παραδοσεις. Εκανα παραγγελια πριν 2 μερες, και παραλαμβανω μεθαυριο

• Thanks 1
Δημοσ.
3 hours ago, Pan_K said:

Ναι, τα άτιμα! Το συγκεκριμένο είναι Wellio TAC-09CHSD. Μου κόστισε μόλις 249 ευρώ και στην τιμή αυτή είχε και WIFI. Δεν νομίζω ότι θα τα ξαναφέρει πάντως το Praktiker.

Υ.Γ. Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι σίγουρος ότι όλα τα TCL πέφτουν τόσο χαμηλά σε θερμοκρασίες άνω των 12 βαθμών. Με 7 βαθμούς, η ελάχιστη πάντως ήταν γύρω στα 240 watt.

https://www.praktiker.gr/p/wellio-tac-09chsd-ifi-klimatistiko-inverter-9000btu-143413

Αυτό δεν είναι; το έχει 399 με εγκατάσταση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, klx652 είπε

https://www.praktiker.gr/p/wellio-tac-09chsd-ifi-klimatistiko-inverter-9000btu-143413

Αυτό δεν είναι; το έχει 399 με εγκατάσταση

Αυτό είναι, αλλά πλέον είναι μη διαθέσιμο για αποστολή. Ότι υπάρχει, στα φυσικά καταστήματα. Παρεμπιπτόντως, η δωρεάν εγκατάστασή τους στην Αθήνα είναι τρισάθλια.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
3 minutes ago, Pan_K said:

Αυτό είναι, αλλά πλέον είναι μη διαθέσιμο για αποστολή. Ότι υπάρχει, στα φυσικά καταστήματα. Παρεμπιπτόντως, η δωρεάν εγκατάστασή τους στην Αθήνα είναι τρισάθλια.

Καλά ναι, απλά υπάρχει, σιγά μη δώσεις 400 για Wellio όταν με 500 βάζεις daikin

Δημοσ.
7 ώρες πριν, InvisibleA είπε

Τα 9ρακια,12ρακια knca, kmcg είναι για κλίματα πχ. Αθήνας;

Εννοείται!

11 λεπτά πριν, klx652 είπε

Καλά ναι, απλά υπάρχει, σιγά μη δώσεις 400 για Wellio όταν με 500 βάζεις daikin

Ε τότε το SANG TAC-09CHSD/KEI :rolleyes:

7 ώρες πριν, Pan_K είπε

Εννιάρι είναι πάντως.

100W σε θέρμανση ο κινέζος ; :wub:

Γιατί όμως το μορισάκι-τισιελ των πεθερικών δεν δείχνει την ίδια συμπεριφορά; :huh:

image.png.dbb6308005eaf02d6790d12bd3addfbc.png

Πως θα το κάνω να βγει από τα πριόνια;

Δημοσ.
17 minutes ago, liakjim said:

Εννοείται!

Ε τότε το SANG TAC-09CHSD/KEI :rolleyes:

Ωραίο όνομα το SANG, εμπνέει εμπιστοσύνη

• Haha 1
Δημοσ.
46 minutes ago, klx652 said:

Ωραίο όνομα το SANG, εμπνέει εμπιστοσύνη

Σημαίνει ''Αίμα'' στα Γαλλικά. Ποιος θεούλης φασονατζής το έβγαλε;

Εγώ έχω το TAC-12 της ''wellio'' και είμαι τρομερά ικανοποιημένος από καταναλώσεις ψύξης. 100 και 150 βαττ τα έχει για πλάκα. Έχω δει και 80. Στα 400-500 δροσίζει πάνω από 50τμ σάπιου σπιτιού 100ετίας με μονά τζάμια και ολότρυπα κουφώματα.

Οι ενδείξεις του φίλου για θέρμανση είναι πολύ ενθαρρυντικές. Το 60-70% του έτους, όποτε χρειάζεται ψύξη, στην Αθήνα είναι τέτοιες οι διαφορές. 10-12 βραδινές και 14-16 μεσημεριανές. Τη θες τη θερμανσούλα σου, αλλά λίγο. Ε, αυτό φαίνεται να το κάνει καλύτερα από daikin 9άρι, το οποίο έχει μεν κι αυτό καλή ελάχιστη (100; 110; ), αλλά δεν την πιάνει εύκολα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, klx652 είπε

σιγά μη δώσεις 400 για Wellio όταν με 500 βάζεις daikin

Σωστά. Με 400 ευρώ και άθλια εγκατάσταση είναι πολύ πιο ασύμφορο από τα 249 χωρίς εγκατάσταση που έδωσα για να πάρω 2 (και να τα χαρίσω) και 279 για τα άλλα δύο που είχα πάρει πρόπερσι και τα έκανα και πάλι δώρο.

8 ώρες πριν, liakjim είπε

100W σε θέρμανση ο κινέζος ; :wub:

Γιατί όμως το μορισάκι-τισιελ των πεθερικών δεν δείχνει την ίδια συμπεριφορά;

Μόλις εχτές κατάφερα να το παρακολουθώ απομακρυσμένα με το Home Assistant μου, οπότε δεν ξέρω πολύ καλά την συμπεριφορά του. Το πρόβλημα είναι ότι πρόκειται για χώρο που χρησιμοποιείται περιστασιακά και, επιπλέον, το άτιμο το Shellypm3 mini που έχω τοποθετήσει για να το παρακολουθώ έχει ασθενές wifi και δεν έχει πάντα σήμα. Το καλό είναι ότι μπορώ να κάνω τώρα πειράματα με αυτό, γιατί τρέχει εφαρμογή tuya (άρα απομακρυσμένος έλεγχος με Ηome Αssistant), ενώ έχει και Shelly (επίσης απομακρυσμένος έλεγχος με Home Assistant).

Υ.Γ. Πάντως θα δοκίμαζα το κόλπο που πρότεινε παλιότερα ο @amotida, γιατί νομίζω ότι όλο αυτό που βλέπεις στο Morris (πιθανότατα να το κάνει και το δικό μου) οφείλεται στα αρχικά spikes που δίνουν πολύ ζεστό αέρα, οπότε σε συνθήκες μειωμένων απωλειών αρκούν για να δώσουν την αίσθηση στον αισθητήρα ότι επιτεύχθηκε η επιθυμητή θερμοκρασία και να κλείνει πρόωρα, πριν προλάβει να κατεβάσει κατανάλωση.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Pan_K είπε

Με 7 βαθμούς, η ελάχιστη πάντως ήταν γύρω στα 240 watt.

Στη θερμανση δε θα περιμενα κατι διαφορετικο..και με κατω απο 5 βαθμους ισως παει 350w η ελαχιστη.. Για ψυξη ναι ειναι σουπερ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, liakjim είπε

Πως θα το κάνω να βγει από τα πριόνια;

Ώπα, τι έγινε εδώ; Μήπως υπάρχει κι άλλο κατώφλι για εξωτερική >16 βαθμούς;

image.png.f4ac88a8eb2e7de04fd58901fa06aefe.png

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Νέος στο νήμα, παρακολουθώ όσο μπορώ, παίδες έχω να πω ότι το έχετε φτάσει σε άλλο επίπεδο, μπράβο και πάλι μπράβο. Μία απορία-ερώτηση, αν γνωρίζει κάποιος να ευχαριστήσω από πριν. Αν είναι χαζή ερώτηση, ειλικρινά δεκτό, η όχι απάντηση. Αλλά όπου και να έχω ρωτήσει, απάντηση δεν πήρα. Μένω σε ένα δίχωρο σπίτι, 43 τετραγωνικά, μία κρεβατοκάμαρα και καθιστικό-κουζίνα. Το σπίτι έχει θέρμανση αυτόνομη πετρέλαιο (νέα η πολυκατοικία) και οι περισσότεροι το κάνουν χρήση ως κύρια θέρμανση. Σκεφτόμουν να βάλω κλιματιστικό και είχα την εξής τρελή σκέψη. Αφού θα είμαι ή στο ένα δωμάτιο, ή, στο άλλο, αν μπορώ κι αν γίνεται να βάλω μία εξωτερική μονάδα με δύο εσωτερικές, όπου θα δουλεύει επιθυμητά με ένα διακόπτη (με κάποιο τρόπο, ή, μία πχ ηλεκτροβάνα) η μία εσωτερική μονάδα ή η άλλη και ποτέ δεν θα λειτουργούν και οι δύο εσωτερικές μονάδες ταυτόχρονα. Γνωρίζω ότι θα μπορούσα να βάλω ένα σύστημα multi με μία εξωτερική μονάδα και δύο εσωτερικές που θα μπορούσαν να λειτουργούν μέχρι και οι δύο εσωτερικές μονάδες ταυτόχρονα. Αλλά εγώ:
1. δεν θα τα χρειαστώ ποτέ ταυτόχρονα,
2. το multi σύστημα είναι ακριβότερο από το να βάλω δύο ανεξάρτητα κλιματιστικά
3. δεν θα το διάλεγα να βάλω multi λόγω κόστους, ούτε δύο ανεξάρτητα-αυτόνομα κλιματιστικά διότι νοικιάζω το σπίτι και αύριο-μεθαύριο μπορεί ο ιδιοκτήτης να επιθυμεί να φύγω γιατί μπορεί να το χρειάζεται ο ίδιος.
Υπάρχει αυτό το περίεργο σύστημα που σκέφτομαι ως μία μέση λύση, πρακτικότητας και κόστους για εμένα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...