liakjim Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου 7 λεπτά πριν, lion100 είπε Αναφορικά με τις προτάσεις του Liakjim: Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αν έχεις τη δυνατότητα θα ήθελα να μου προτείνεις και αντίστοιχα Μitsubishi για να εχω μια πληρη εικονα. Όταν λες blue dealer daikin εννοείς ότι πρεπει να τα αγορασω απο συγκεκριμενα καταστήματα; Η καλή σειρά υποτίθεται είναι η SX πχ το SRK/SRC-35ZSX-W. Δεν θυμάμαι να έχουμε αξιόλογο feedback. Οι blue dealers είναι το επίσημο δίκτυο διανομής της daikin, αλλά επειδή έχουμε καιρό να ακούσουμε λεπτομέρειες για τις εγγυήσεις, ας έκανες ένα ερώτημα στα κεντρικά.
lion100 Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Σε ευχαριστώ. Σε κάποια παλιότερη δημοσίευση σου για το μοντέλο ASEG18KMTE είδα να αναφέρεις ότι δεν είναι αθόρυβο (post από 26.01) όχι οτι απαραίτητα είναι απαγορευτικό αυτό καθώς μπαίνει σε σαλόνι. Επίσης θα ηθελα και κάποια λύση αν μπορείς για 9000 btu για μικρη κρεβατοκαμαρα 11τμ. Επεξ/σία 30 Μαρτίου από lion100
petran91 Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου 49 λεπτά πριν, liakjim είπε Οκ ένα τελευταίο. Τι έχεις από πάνω; Πλάκα ή κεραμίδια; Πως τη βγάζατε τα προηγούμενα καλοκαίρια; Πλάκα από πάνω. Τα καλοκαίρια στο συγκεκριμένο σπίτι απλά βράζαμε με ανεμιστήρες πρώτη φορα θα μπει κλιματιστικό.
cmaniac Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου 1 ώρα πριν, liakjim είπε Η καλή σειρά υποτίθεται είναι η SX πχ το SRK/SRC-35ZSX-W. Δεν θυμάμαι να έχουμε αξιόλογο feedback.
cmaniac Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, liakjim είπε Έχουμε ε; 🫣 Έχω ενα πάνω απ το κεφάλι μου. Αν και τα έχω ξαναπεί, ας τα μαζέψω: Στα θετικά, κατεβαίνει 90W στην ψύξη, 135W στη θέρμανση αν οι εξωτερικές συνθήκες το επιτρέπουν. Είναι γενικά αθόρυβο και ειδικά έξω ειναι εντυπωσιακά αθόρυβο. Υπάρχει επίσης local integration με το HA που δουλεύει ανεξάρτητα απ το cloud και σου φέρνει τα βασικά vitals μαζί με έλεγχο. Defrost πρέπει να έκανε ένα όλον τον χειμώνα, για το οποίο δεν είμαι και 100% σίγουρος, οπότε δεν πάσχει απο τέτοια. Αυτο του έλειπε βέβαια με κλίμα Αθήνας και τέτοια χαρακτηριστικά. Στα μέτρια, έχει μια οκ εφαρμογή για το cloud. Πέρσι το καλοκαίρι έκανε αρκετά κολλήματα, έχανε το connection με τη συσκευή, προφανώς λόγω υπερφόρτωσης της πλατφόρμας, αλλά μέχρι το φθινόπωρο είχε στρώσει. Ενα firmware update (έκδοση 010/131) που μου ζήτησε στην αρχή, ήταν λίγο στα τυφλά, δεν μου έδωσε κανένα feedback για το πώς πάει και εάν τελείωσε. Ο ανεμιστήρας του ακούγεται από την τρίτη σκάλα και μετά. Την υποστήριξη την βάζω εδώ, στα μέτρια. Χάσανε το mail μου, χρειάστηκε να τους παρω μερικά τηλέφωνα για να συνεννοηθούμε, κάνανε ελευθέρωση του αερίου στην ατμόσφαιρα, αλλά έγινε και αναπλήρωση και επανεγκατάσταση καλή τη πίστη με κάλυψη από το σέρβις, γιατί είχα πέσει σε κακό ψυκτικό και με γονάτισε. Στα αρνητικά, έχει πολλά κινούμενα μέρη τα οποία ειδικά στο πρώτο άναμμα και στην εκκίνηση του συμπιεστή από στάση κάνουν κατι κρατς κρουτς απο συστολές διαστολές και απ τις κινήσεις. Στο δικό μου οι περσίδες μοιάζουν σα να θέλουν σέρβις γιατί τρίζουν (ελαφρύ rattling) στην κίνηση όταν είναι σε συγκεκριμένες γωνίες, εικάζω από τα πολλά on off που έκανε στην αρχή μέχρι να βρω πως να το δουλεύω. Φυσικά δεν είναι δικαιολογία αυτό, μόνο του τα έκανε. Βασίζεται πολύ σε αυτά που διαβάζει το αισθητήριο έξω βάσει προγραμματισμού και όποτε έχει έστω και αντηλιά παλαβωνει, χειμώνα ή καλοκαίρι δεν έχει σημασία, και χρειάζεται πολλή προσοχή στην εγκατάσταση εξ αιτίας αυτού. Θα το ξανάβαζα; Αν είχα πάρει χαμπάρι οτι είχε βγει το Perfera -A, θα προτιμούσα εκείνο. Ελπίζω να μην ξέχασα κάτι. Επεξ/σία 31 Μαρτίου από cmaniac 2 2
liakjim Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου 13 λεπτά πριν, cmaniac είπε Έχω ενα πάνω απ το κεφάλι μου. Αν και τα έχω ξαναπεί, ας τα μαζέψω: Στα θετικά, κατεβαίνει 90W στην ψύξη, 135W στη θέρμανση αν οι εξωτερικές συνθήκες το επιτρέπουν. Είναι γενικά αθόρυβο και ειδικά έξω ειναι εντυπωσιακά αθόρυβο. Υπάρχει επίσης local integration με το HA που δουλεύει ανεξάρτητα απ το cloud και σου φέρνει τα βασικά vitals μαζί με έλεγχο. Defrost πρέπει να έκανε ένα όλον τον χειμώνα, για το οποίο δεν είμαι και 100% σίγουρος, οπότε δεν πάσχει απο τέτοια. Αυτο του έλειπε βέβαια με κλίμα Αθήνας και τέτοια χαρακτηριστικά. Στα μέτρια, έχει μια οκ εφαρμογή για το cloud. Πέρσι το καλοκαίρι έκανε αρκετά κολλήματα, έχανε το connection με τη συσκευή, προφανώς λόγω υπερφόρτωσης της πλατφόρμας, αλλά μέχρι το φθινόπωρο είχε στρώσει. Ενα firmware update (έκδοση 010/131) που μου ζήτησε στην αρχή, ήταν λίγο στα τυφλά, δεν μου έδωσε κανένα feedback για το πώς πάει και εάν τελείωσε. Ο ανεμιστήρας του ακούγεται από την τρίτη σκάλα και μετά. Την υποστήριξη την βάζω εδώ, στα μέτρια. Χάσανε το mail μου, χρειάστηκε να τους παρω μερικά τηλέφωνα για να συνεννοηθούμε, κάνανε ελευθέρωση του αερίου στην ατμόσφαιρα, αλλά έγινε και αναπλήρωση και επανεγκατάσταση καλή τη πίστη με κάλυψη από το σέρβις, γιατί είχα πέσει σε κακό ψυκτικό και με γονάτισε. Στα αρνητικά, έχει πολλά κινούμενα μέρη τα οποία ειδικά στο πρώτο άναμμα και στην εκκίνηση του συμπιεστή από στάση κάνουν κατι κρατς κρουτς απο συστολές διαστολές και απ τις κινήσεις. Στο δικό μου οι περσίδες μοιάζουν σα να θέλουν σέρβις γιατί τρίζουν (ελαφρύ rattling) στην κίνηση όταν είναι σε συγκεκριμένες γωνίες, εικάζω από τα πολλά on off που έκανε στην αρχή μέχρι να βρω πως να το δουλεύω. Φυσικά δεν είναι δικαιολογία αυτό, μόνο του τα έκανε. Βασίζεται πολύ σε αυτά που διαβάζει το αισθητήριο έξω βάσει προγραμματισμού και όποτε έχει έστω και αντηλιά παλαβωνει, χειμώνα ή καλοκαίρι δεν έχει σημασία, και χρειάζεται πολλή προσοχή στην εγκατάσταση εξ αιτίας αυτού. Θα το ξανάβαζα; Αν είχα πάρει χαμπάρι οτι είχε βγει το Perfera -A, θα προτιμούσα εκείνο. Ελπίζω να μην ξέχασα κάτι. Δεν το θυμόμουν ότι το έχεις. Μακάρι να υπήρχε τρόπος να μαζευτεί όλο το feedback, ειδικά της ποιότητας σαν το δικό σου κάπου συγκεντρωμένο. Είχε δοκιμάσει ο @Specs να τα βάλει όλα μαζί αλλά είναι δουλειά για φυλακισμένους.
cmaniac Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, liakjim είπε Δεν το θυμόμουν ότι το έχεις. Μακάρι να υπήρχε τρόπος να μαζευτεί όλο το feedback, ειδικά της ποιότητας σαν το δικό σου κάπου συγκεντρωμένο. Είχε δοκιμάσει ο @Specs να τα βάλει όλα μαζί αλλά είναι δουλειά για φυλακισμένους. Είναι πράγματι δύσκολο το μάζεμα. Είχα φτιάξει ενα excel κι εγω κάποτε με ολα τα A+++, ειδικά όταν το έψαχνα, αλλά είναι αρκετά δύσκολο να το συντηρήσει κανείς. Στο τέλος τέλος, υπάρχουν τα στοιχεία, πλέον. Παραθέτω - θυμίζω ελάχιστες καταναλώσεις 12ριων Ιαπώνων στη θέρμανση, που είναι και το δύσκολο: 150-160W το Edge 130-140W το ZSX (υπο συνθήκες) 120-130W το KG 80-90W το Perfera 60-70W το Ururu Το daiseikai του lofarek δεν θυμάμαι τι έκανε - κάποια on off είχε αναφέρει αλλά μετα έστρωσε οταν κρύωσε κάπως ο καιρός; Επεξ/σία 31 Μαρτίου από cmaniac 1
liakjim Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Κάποια στατιστικά για το grafana panel της υπογραφής μου -> https://liakjim1978.grafana.net/public-dashboards/de90df87f4cc4ab6933c5b93d7f25e8a Μέσα στον μήνα είχε 839 θεάσεις! Στο hivemq που ρίχνω τα κοινόχρηστα shelly έχουμε μεγάλο περιθώριο στο cluster Γενικά μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα πράγματα. Αν έχετε κάποια πρόταση για το grafana cloud που θα θέλατε να βλέπετε και κάτι άλλο πείτε το. Επίσης όποιος έχει κλιματιστικό με sonoff μετρητή ή shelly plus ή shelly gen 3 και θέλει να το προσθέσουμε, ας στείλει pm. Στα sonoff απλά μου το κάνει share, ενώ στα shelly τα ρίχνουμε στο hivemq μέσω mqtt χωρίς καμία επίπτωση σε χρηστικότητα (εξακολουθούν και παίζουν κανονικά τα cloud, app τους). Τέλος για τον Μάρτη κάψαμε κάπου 200KWh ή 50€ για θέρμανση με τα 3 κλιματιστικά με την 20η Μαρτίου να είναι η πιο επιβαρυμένη ημέρα σε καταναλώσεις λόγω του αρκετά κρύου καιρού που είχαμε στις 19/3 Επεξ/σία 31 Μαρτίου από liakjim 1
gangel Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου 19 ώρες πριν, liakjim είπε Ειλικρινά μου κάνει εντύπωση. Αν πάντως μετά από ψάξιμο πας για 18άρι, θα πρότεινα το aseg18kmte. Με τα 90W ελάχιστης κατανάλωσης και σε silent ή λειτουργία αφύγρανσης λογικά θα μετριάσεις τα αμέτρητα onoff. Απορία επειδή έχω το ίδιο κλιματιστικό : Όταν λες silent εννοείς το κουμπί που έχει για το θόρυβο της εξωτερικής μονάδας;
liakjim Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου 13 λεπτά πριν, gangel είπε Απορία επειδή έχω το ίδιο κλιματιστικό : Όταν λες silent εννοείς το κουμπί που έχει για το θόρυβο της εξωτερικής μονάδας; Όχι, τον εσωτερικό ανεμιστήρα λέω. Δεν το διευκρίνησα. Τελικά Quiet το λέει. Για τον θόρυβο της εξωτερικής το λέει outdoor unit low noise
gangel Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου 41 λεπτά πριν, liakjim είπε Όχι, τον εσωτερικό ανεμιστήρα λέω. Δεν το διευκρίνησα. Τελικά Quiet το λέει. Για τον θόρυβο της εξωτερικής το λέει outdoor unit low noise Λάθος μου, τελικά έχω το asyg18-KMTE αλλά δε θυμάμαι να έχει επιλογή για quiet fan
liakjim Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου 10 λεπτά πριν, gangel είπε Λάθος μου, τελικά έχω το asyg18-KMTE αλλά δε θυμάμαι να έχει επιλογή για quiet fan Με το τηλεκοντρόλ όταν θα πας στην 1η ταχύτητα ανεμιστήρα, θα είναι η quiet. 1
tzagaritos Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου Στις 29/3/2025 στις 3:42 ΜΜ, tzagaritos είπε Οντως φαινεται καλη περιπτωση. "Στο χώρο σου Τρι 22/04 - Τετ 07/05" Απο την αλλη δεν πιστευω να χρειαστουμε κλιματιστικο μεχρι τοτε, οποτε σκεφτομαι να το χτυπησω για το υπνοδωματιο Ενημερωτικά μολις πήγα να κάνω την παραγγελιά και έχει φύγει η προσφορά😔
Pan_K Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, tzagaritos είπε Ενημερωτικά μολις πήγα να κάνω την παραγγελιά και έχει φύγει η προσφορά😔 Κρίμα... Ήταν καλή προσφορά και η παράδοση ήταν τελικά άμεση. Συνήθως λήγουν ξημερώματα Δευτέρας αυτές οι προσφορές, οπότε σήμερα ήταν πια παρελθόν. Αλλά νομίζω ότι σύντομα θα ξεκινήσει το ξεστοκάρισμα παλιών μοντέλων ενόψει καλοκαιριού. Για την ώρα δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο. Ωστόσο έλαβα μήνυμα από τον Κωτσόβολο (προσωπικό και καλά) που μου δίνει έκπτωση 20% για αγορές >299 ευρώ σε φυσικό κατάστημα για κλιματισμό, οικιακές συσκευές και άλλα. Μήπως είναι τακτική να στέλνει σε όλους ένα τέτοιο κουπόνι; Επεξ/σία 31 Μαρτίου από Pan_K 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα