Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά μπορεί να μου προτείνει κάποιος σε προσωπικό μήνυμα κάποιον καλο ψυκτικό στην Αθήνα που να τοποθετεί σωστά τα κλιματιστικά; (Δηλαδή να τηρεί ελάχιστο μήκος σωλήνα και να χρησιμοποιεί αντλία κενού). Ευχαριστώ πολύ.

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Aflo είπε

Το παρήγγειλα σε ευχαριστώ 

Σε ευχαριστώ για την πρόταση. Ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί να μου προταθεί τεχνικός ή εταιρεία σχετική με το αντικείμενο που να τα κάνει όλα σωστά διότι αν κρίνω από την τελευταία μου εμπειρία δεν τα έκανε όλα σωστά όπως πχ το ελάχιστο μήκος σωληνώσεων και αμφιβάλω κατά πόσο έκανε πραγματικό κενό παρόλο που έβαλε αντλία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Είμαι ο ίδιος τεχνικός μηχανημάτων αλλου τομέα και με όσα έχω δει από Εμπειρίκούς μάστορες που ήρθαν σπίτι μου έχω φρικάρει. Αν δεν είσαι συνεχώς από πάνω 7 στα 10 θα είναι ξεπέτα. 

Κριμα δεν ειναι να χασεις την δωρεαν εγκατασταση?
οπως εχει αναφερθει οταν σε παρουν για ραντεβου ξεχακαθρισε τους οτι θες αντλια κενου, και οταν ερθει ο τεχνικος κατσε απο πανω του κλπ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, bausdrum είπε

Παιδιά μπορεί να μου προτείνει κάποιος σε προσωπικό μήνυμα κάποιον καλο ψυκτικό στην Αθήνα που να τοποθετεί σωστά τα κλιματιστικά; (Δηλαδή να τηρεί ελάχιστο μήκος σωλήνα και να χρησιμοποιεί αντλία κενού). Ευχαριστώ πολύ.

Όχι μόνο αυτά. Η δουλειά θέλει γνώση και μεράκι ακόμα και στα απλά πράγματα. Μελέτη, πλάνο εγκατάστασης, RTM, υλικά στερέωσης, αλφαδιασμα, αντικραδασμικά υλικά, σύσφιξη των πάντων, υλικά μόνωσης, το να κλείνουν σωστά οι τρύπες και να μην λειτουργεί σαν τούνελ Αθηνών Πατρών. Το να μπορεί να συνδέσει σωστά ένα μαμο ηλεκτρολογικό βύσμα σουκο, έλεος. Έπειτα οι σωλήνες πέραν από το ελάχιστο μήκος που δεν τηρεί κάνεις αν δεν το ζητήσεις  RTM, πρέπει να είναι μονωμένοι με κατάλληλο υλικό μέχρι τέλους. Όδευση καλωδίων και σωληνώσεων κλπ. Δεν εχω δει ούτε έναν να δουλεύει πιο δαπανηρά σε χρόνο και υλικά με στόχο να έχει σίγουρη δουλει στο μέλλον. Μόνο αρπαχτή και μάστορια εμπειριστές της κακιάς ώρας.

Μόλις τώρα, tzagaritos είπε

Κριμα δεν ειναι να χασεις την δωρεαν εγκατασταση?
οπως εχει αναφερθει οταν σε παρουν για ραντεβου ξεχακαθρισε τους οτι θες αντλια κενου, και οταν ερθει ο τεχνικος κατσε απο πανω του κλπ

Στο συγκεκριμένο κατάστημα χρεώνει την εγκατάσταση 99 ευρώ από ότι είδα. Ευχαριστώ θα πάρω τεχνικό της επιλογής μου 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Aflo είπε

Στο συγκεκριμένο κατάστημα χρεώνει την εγκατάσταση 99 ευρώ από ότι είδα. Ευχαριστώ θα πάρω τεχνικό της επιλογής μου 

Δωρεάν ήταν η εγκατάσταση απλά έπρεπε να το επιλέξεις όταν έκανες την αγορά και στο τέλος σου αφαιρούσε το κόστος της εγκατάστασης.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, tzagaritos είπε

Δωρεάν ήταν η εγκατάσταση απλά έπρεπε να το επιλέξεις όταν έκανες την αγορά και στο τέλος σου αφαιρούσε το κόστος της εγκατάστασης.

Σε ευχαριστώ θα τους καλέσω αλλά την έχω πατήσει μια φορά και δεν είμαι σίγουρος πως αυτή την φορά θα είμαι ευγενικός με κάθε μαζικής παραγωγής εμπειρικό τεχνίτη 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Aflo είπε

Σε ευχαριστώ θα τους καλέσω αλλά την έχω πατήσει μια φορά και δεν είμαι σίγουρος πως αυτή την φορά θα είμαι ευγενικός με κάθε μαζικής παραγωγής εμπειρικό τεχνίτη 

Στην περιοχή μου εξυπηρετεί ο συνεργάτης τους "Hellas Clima", αν δεν κανω λαθος ειχα διαβασει καλο σχολια εδω
EDIT: Τα σχόλια τα είχα διαβάσει για την "KLIMATTICA"

Επεξ/σία από tzagaritos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, liakjim είπε

Έγραφα πόσο ενδιαφέρον είναι να βλέπεις Perfera και edge να ισορροπούν σε παρόμοια watts. 

Βέβαια αυτό που έχει σημασία είναι να βλέπαμε σε τι cop παίζουν μιας και αυτό είναι που μας νοιάζει. 

Επικαιροποιημένο COP με σημερινές συνθήκες από το Toshiba Edge 10k:

Edge T/in T/out watt Παροχή COP
COP 23,4 30,1 170 660 8,74

Αρκετά καλά θα έλεγα, αν και σαν τα COP >10 των Fujitsu δεν έχει.

Υ.Γ. επικαιροποίηση με μία ακόμα μέτρηση:

Edge T/in T/out watt Παροχή COP
  23,4 30,1 170 660 8,74
  23,6 31 176,4 660 9,30
Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, tzagaritos είπε

Στην περιοχή μου εξυπηρετεί ο συνεργάτης τους "Hellas Clima", αν δεν κανω λαθος ειχα διαβασει καλο σχολια εδω
EDIT: Τα σχόλια τα είχα διαβάσει για την "KLIMATTICA"

Καλησπέρα 

Κάλεσα το Πλαίσιο και πράγματι δεν χρεώνουν τα 99 ευρώ της υπηρεσίας εγκατάστασης με 3m σωληνώσεις - καλώδιο και παρέχουν εγγύηση εγκατάστασης. Για την ώρα ζήτησα να με καλέσουν να κλείσουμε ραντεβού και να μιλήσω προσωπικά με τον τεχνικό ή τους τεχνικούς να ρωτήσω για αντλία κλπ. Αφού διάβασα αναλυτικά τους όρους εγγύησης, η Fujitsu αναφέρει πως την εγκατάσταση θα πρέπει να την κάνει αδειούχος ψυκτικός τηρώντας οσα γραφει στο εγχειριδιο εγκαταστασης αλλά την συντήρηση μετά τα δύο χρόνια θα πρέπει να την κάνει εξουσιοδοτημένο συνεργείο Fujitsu για να ισχύει η εγγύηση των 7 ετών. Είμαι πολλά χρόνια στον χώρο των μηχανημάτων για να γνωρίζω τι περίπου σημαίνει αυτό και τι μπορεί να μην παει καλά. Πχ σε μηχάνημα στην εργασία μου ειναι εντελώς απαραίτητο να γίνει χρήση δυναμόκλειδου για καθε σφιξιμο και στερέωση. Τεχνικός πεδίου δεν έλαβε υπόψη αυτή την ξεκάθαρη οδηγία με αποτέλεσμα το σύστημά να βγει εκτός εγγύησης κατασκευαστή απο τεχνικό αντιπροσωπείας με αποτέλεσμα 25 χιλ ευρώ να κανουν φτερά. Επειδή δεν θελω εκπλήξεις και επειδη μου ακουγεται λιγο αντιφατική η απαιτηση της fujitsu Έστειλα μειλ να ρωτησω αν κάποιο συνεργείο που συνεργάζεται με το πλαίσιο είναι μέρος του εξουσιοδοτημενου δικτύου Fujitsu έτσι ώστε να αναλάβουν εγκατάσταση και συντήρηση για να μην έχω μπερδέματα να τα ρίχνει ο ένας στον άλλον και να την πληρώσω εγώ στο τέλος. 

Screenshot_20250403_180243_Gmail.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ εξοπλίστηκα με το tapo μου και περιμένω να έρθουν αύριο για εγκατάσταση 😀

Spoiler

image.png.8c337beecfd12a9ea83cb351215d9095.png

EDIT:
Μπορώ να πω οτι έμεινα αρκετά ικανοποιημένος με την εγκατάσταση. Γνώστης δεν είμαι αλλά τουλάχιστον τήρησαν την αντλία κενού και το μήκος του χαλκοσωλήνα.

Όταν το έβαλαν σε λειτουργία, ρύθμισαν στους 30 βαθμούς και μου είπαν να το αφήσω ανοιχτό για μισή ώρα

Spoiler

image.png.373fbb2d2f32cd8391d25f6c52eb2d84.png

Επεξ/σία από tzagaritos
  • Like 2
Δημοσ.
15 ώρες πριν, tzagaritos είπε

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

EDIT:
Μπορώ να πω οτι έμεινα αρκετά ικανοποιημένος με την εγκατάσταση. Γνώστης δεν είμαι αλλά τουλάχιστον τήρησαν την αντλία κενού και το μήκος του χαλκοσωλήνα.

Όταν το έβαλαν σε λειτουργία, ρύθμισαν στους 30 βαθμούς και μου είπαν να το αφήσω ανοιχτό για μισή ώρα

Απόκρυψη περιεχομένων

Ενδιαφέρον το διάγραμμα 

Αν κατάλαβα καλά πήρες από το πλαίσιο και σου έστειλαν συνεργαζόμενο συνεργείο? Ποιο συνεργείο και σε ποια περιοχή ? 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, tzagaritos είπε

Απόκρυψη περιεχομένων

EDIT:

Απόκρυψη περιεχομένων

Θύμισε μας τι ψωνισες. Εάν θέλεις βάλε και καμιά φωτογραφία από την εγκατάσταση. Μέσα και έξω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, liakjim είπε

Θύμισε μας τι ψωνισες. Εάν θέλεις βάλε και καμιά φωτογραφία από την εγκατάσταση. Μέσα και έξω. 

aseh09kmcg

Θα βάλω και από έξω το απογευμα (θα κάνω EDIT εδώ). Η τρύπα που βγαινει έξω προυπήρχε μαλλον απο προηγουμενη εγκατάσταση και απλά έβγαλαν τα καπάκια. Η άλλη επιλογή ήταν να μπει το AC δεξια από την τρύπα αλλά έτσι θα χτυπούσε κατευθείαν στο κρεβάτι

Spoiler

image.png.662a11de070abec992896bb656b73d24.png

Spoiler

image.png.8169b9ffff7fb3558ca71e7b96411dfd.png

Spoiler

image.png.dd987b14de23109f5f5b7e2cd76de810.png

Επεξ/σία από tzagaritos
  • Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, liakjim είπε

Είμαι περίεργος και εγώ να δω φωτογραφίες 

Διάβασα τι γράφει το εγχειρίδιο εγκατάστασης fujitsu και ειδικά σε τρία  σημεία δεν νομίζω αν και κατα ποσο τα ακολουθούν οι εγκαταστάτες.

1. Ελεγχος διαρροών υπό πίεση

2. Αντλία κενού για τουλάχιστον μια ώρα 

3. Σύσφιξη ρακόρ με δυναμόκλειδο (ροπόμετρο) ανάλογα με την διάμετρο έχει άλλη ροπή 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Aflo είπε

Είμαι περίεργος και εγώ να δω φωτογραφίες 

Διάβασα τι γράφει το εγχειρίδιο εγκατάστασης fujitsu και ειδικά σε τρία  σημεία δεν νομίζω αν και κατα ποσο τα ακολουθούν οι εγκαταστάτες.

1. Ελεγχος διαρροών υπό πίεση

2. Αντλία κενού για τουλάχιστον μια ώρα 

3. Σύσφιξη ρακόρ με δυναμόκλειδο (ροπόμετρο) ανάλογα με την διάμετρο έχει άλλη ροπή 

Καταλαβαινω οτι τα γραφει το manual αλλα δεν νομιζω να κατσει κανεις να εχει την αντλια κενου 1 ωρα και να καθεται να κοιταει.
Εμενα το ειχαν 20--25 λεπτα

Δεν εχω εικονα, assumptions κανω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Fujitsu ASEH09KMCG στα 579 με εγκατάσταση από το Πλαίσιο ή Daikin ATXC25D στα 483,5 χωρίς εγκατάσταση από την alphaclima https://www.alphaclimagr.gr/product/1420557/daikin-siesta-atxc25d-arxc25d-9-000-btu-h-inverter.html?ref=bestprice.gr για παιδικό υπνοδωμάτιο; Κυρίως ψύξη τα βράδια του καλοκαιριού και περιστασιακή θέρμανση, όταν η κεντρική δεν επαρκεί. Τι λέτε; Ρωτάω γιατί ποτέ δεν είχα Daikin στην κατοχή μου...

Ο μικρός ξύπνησε σήμερα στις 4πμ όταν το Inventor έδινε πόνο (κρακ-κρακ-κρακ). Το παιδί είδε εφιάλτη και το κλιματιστικό έδινε την κατάλληλη ακουστική υπόκρουση. Σκέφτηκα, άι σιχτίρ! Για πόσο θα το ανέχομαι πια αυτό το άθλιο inventor Premium 9άρι.

Επεξ/σία από Pan_K

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...